Büyür İnşallah!

En iyisini yapıyorsunuz, şimdi anneler daha bilinçli zaten. Herşeyi yese de yemese de hiçbir çocuk çocuk olarak kalmıyor sonuçta hepsi büyüyor, önemli olan sağlıklı olması:) Sağlıkla, mutlulukla büyütün.

5 yaşında 16 kiloluk bir kız annesi olarak çooook iyi anlıyorum.
bazıları tepkiyi fazla bulmuş ama ben de kızımın duyacağı şekilde fiziksel özelliklerine atıf yapıldığında çok sinirleniyorum.
bir gün parkta yaşıtı çocukla oynuyorlar, kısa boylu komşu teyze geldi, bunlar yaşıt mıııı dedi, evet dedik, ay seninki niye böyle kuççuk galmış dedi, döndüm (elimle de boyuna gönderme yaparak) teyze sen niye böyle güccük kalmışsın dedim eve gidince kızım, anne iyi ki öyle söyledin ben çok üzüldüm, selinden küçük müyüm ben, küçük mü kalmışım dedi...
yani ne gerek var bu çocukları üzmeye, kafalarnda böyle bir yetersizlik duygusu yaratmaya ben anlamıyorum. hadi bebekken sütümüz yetmiyordu, bakamıyorduk, genlerimiz bozuktu söylendiler sadece biz kırıldık ama bir yaştan sonra çocukları da kırıyor bu söylemler, o yüzden sustururum hiç acımam.

Tüm bu kör cahil konuşmaları bastırılmışlıktan bence.
Kimse insan yerine koyup da fikirlerini, hayatlarının hiçbir döneminde sorup kendi kararlarını almalarına izin vermedikleri için onlar da laf diyebildikleri kişilerin ve olayların ,yani savunmasız yakalanan kimseyle işi olmayan sakin insanların, bir numaralı yorumcuları oluyorlar
Teyzelere sormanıza gerek yok teyzeler zaten anlatmaya hazırdır..
Çok iyi yapmışsınız bu arada,tebrikler

Sadece kilo meselesi mi ?Büyüdüklerinde bile çocukları ders notları üzerinden birbirleriyle kıyaslama yaparak ezik hissetmesini sağlıyorlar.Sadece çevre değil ,çoğu zaman ebeveynler de yapıyor bunu.

Ay bir de o var dimi, okul ödev sınav, ciğerimi bırakayım şöyle bir köşeye

kızınızın üzülme kısmını görmedim ben kızınız duymadı sandım
atlamışım orayı.. o anda ben sizin gibi yapamaz kızımın duyacağı şekilde oturturdum herhalde :)
sonra da içime dert olurdu kesin neden cvp verdim diye
maalesef büyük kızım rastlamıştır arada cadılıklarıma
bayılıyorlar boş konuşmaya

Benim kızımada komşu kadın her gördüğünde çok zayıf ek gıdaya geç deyip duruyordu doktorumuz kilosu normal dediği halde. Bir gün yine aynı şeyi söyleyince kilosu normal doktoru öyle dedi gerçi sizin çocukların yanında zayıf kalıyor ama dedim bozuldu. Bu arada bu komşunun iki çocuğuda aşırı kilolu. Kimseyi kırmak istemezdim ama bende bir anneyim beni üzdüğünü anlasın istedim.

Ay aklıma geldi..

Bazıları teyze olmadan, genç yaşta başlıyor milleti didiklemeye..

Jinekologumun kapısında bekliyorum, yanımda çocuklarım..
Genç bir kadın yanaştı yanıma,
"ayy yanınızda iki tane, bir de karnınızda" dedi!

Ben de "hee nolmuş" dercesine baktım o an.
"Sanane, sen mi bakacaksın, şeyime güvendim de yaptım "dese miydim ki

Yahu hem belki hamile değilim, kadın doğuma giden herkes gebelik için mi gidiyor. Karnım da yoktu ki (8haftalık sonlandı gebeliğim) neye dayanarak hamile olmama üzüldü anlamadım.
Belki sıkıntım var, belki kanserim yaa tövbeee!

Yok yaa ben
im hiç tahammülüm kalmamış sokaktaki insana..

Kız çocuğu zaten yani araba ne alaka araba alsaydınız diyor, bir de daha siz paketleri açarken bebeği nasıl gördü yahu. Hem orada niye paket açıyorsunuz ki anlamadım ben zaten kızınız bebeğini beğenip almış yanınızdaymış görmüş nasıl bir şey olduğunu paketli olarak eve götürüp evde açsaydınız. Orada açmanıza bir anlam veremedim. 2.5 yaş ile 4.5 yaş arasında 2 yaş var bir çocuk o kadar da küçük gösterir mi Allah aşkına. Cevabını vermişsiniz gitmiş takmaya değmez.

Kızlara erkek erkeklere de kız diyolar heralde, benim oğluma da hep ay ne tatlı kız dendi göster oğlum pipini noktasına geldim defalarca :)
Aynen. Bize de her gittiğimiz yerde pembe çıkarıyorlar. Sonra da erkek mi deyip şok oluyorlar.
Ki üstü bası da gayet erkek yani

Ayy o zayıf çocuktan bir tane de bende var

Teyzeleri vs geçtim oğlumun arkadaşı dedi bunu bana

Çocuğun tanında bir arkadaşı daha vardı onunla konuşuyordum bu kimin annesi diye sordu x in annesi deyince ama x çok zayıfffff dedi

İlkokul bir bunlar, daha birinci dönem, şok oldum

Ama dedim ne önemi var bak onun yanındaki kıza da döndüm o da kilolu değil ama senin iyi arkadaşın dedim

Teyzelere, kadınlara alıştım da günümüzde çocuklar da fena

Senin gücün yetmez diyorlar çocuğa mesela boyu da kısa değil esasen İnce sadece

O iri çocukların anneleri benimkinin yediğine şok olmuşlardı bir gördüklerinde hiç bu kadar yiyeceğini sanmazdık diye

Bir doktora gittik çocuğun yanında kilosunu konuşmamız lazım dedi ben de boyu iki tık üstte kilosu iki tık altta dedim hep öyle

Adam afalladı biraz tersler tavrıma çıkardı cetveli işte baktı vs aynen dediğiniz gibi dedi ve uzatmadı

Kendi doktorumuz da ergenlikte fit bir delikanlı olacak diyor herkes şişmanken

Bir dönem bebek için beklemedeydik eşimle. Yaşlı bir teyzemiz vardı mahallede kulaklarıda duymazdı. Annemi , beni bulduğu yerde çocuk sorardı ki daha 1 senelik evli bile değildim o zaman. Bir gün yolda karşılaştık beni başka bir kızla karıştırdı ben de kendimi hatırlattım. Ama gene çocuk sormayı unutmadı. Benimle birlikte evlenen ve her an doğuma gidecek olan bir tanıdığından bahsetti. Sonra o soruyu sordu. ''Siz mi yapmıyorsunuz yoksa olmuyor mu? ''
''biz yapmıyoruz'' dedim. Bir daha bana soramadı ama annemi nerde görürse sormuş durmuş
Bir teyzemiz daha var nerden bu kanıya vardıysa çocuğum olmuyor kanısına varmış. Bir gün düğün fotoğraflarıma annemde bakıyoruz üzerine o teyze geldi oturmaya. Ona da fotoğrafları gösterdim sanırım 6 aylık evliydim o dönem. Laf arasında biraz daha bekle olmuyorsa doktora git dedi. Şaştım kaldım Ha şimdi soruları bitiyor mu hayır... Hamileyim ne zaman görse doktora gittin mi , cinsiyeti ne , yok karnın büyüyünce karnını çok belli edecek hamillelikler giyme... 4 buçuk aylık hamileyim hiç karnım yok ve hiç kilo almadım. Gene o teyzeden yorum geldi doğumdan sonra kilo alırmışım ben... Ya arada iyiliğine çok görüyorum ses etmeyim büyüktğür diyorum susuyorum ama nereye kadar...
yengem ve abimin bebekleri olmuyor. Tedavi oluyorlar.12 yıllık evliler. Buna rağmemn hala çocuk düşünmüyor musunuz diye soruyorlar düşünün. Tedavi olup olmadıklarını bilmelerine gerek yok ki. İnsan biraz düşünür değil mi?

Teyze ye çok iyi cevabını vermişsin.. Tebrik ediyorum seni. Aslında bu tip teyzeler hayatımızın her köşesinde.. Her lafı söylemeye kendilerine hak görüyorlar... Derler derler derler , sora ben bir şey demedim ki derler..

O dedikoducu teyzelerden bir komşum var.. Her şeyimize karışır, laf söz eder.. Her şey de, her konu da söyleyecek bir sözü vardır.. En basiti, marketten geliyorum. Elim de poşetler var. Ona bile laf eder.. Bir yere giderim, ona laf eder.. En sonun da da karnımda ki, bebeğe laf edince delirdim..

8 aylık hamileyim. Bana karnın fazla büyümemiş, senin bebeğin küçük olacak, ufak tefek olacak dedi ve ekledi.. İnşallah yaşar dedi.. Benim zaten riskli geçiyor hamileliğim.. Bir sürü dertle uğraşıyorum.. Dedim teyzeye, aynı kaynana gibisin. ağzın gözün durmuyor. gelinlerinin, torunlarının neden sana gelmediklerini çok iyi anlıyorum dedim patlattım kahkayı.. Bana küstü de, kurtuldum..

Allah o teyzeleri ıslah etsin.. Ben hiç iyi niyetli de olduklarını düşünmüyorum. Kasten, insanın canını acıtmak için söylüyorlar. O yüzden gereken cevabı vereceksin ki, anlayacakları dilden, bir daha da konuşamasınlar.. Ama onlarda yüz yok, yine konuşmaya mahna bulurlar.

Ben çok çekinirim asla karşımdaki söylemeden kendisi anlatmak istemeden ben sormam bile. Çünkü o insanlar artık bazen o kadar rahatsiz oluyorlar ki! Bıkıyorlar, hatta bu yüzden "farklı algılaniyoruz, birisi bir sey der" korkusuyla asosyallesen çocuklar biliyorum. Okulda bir çocuk vardı diğer çocuklara göre küçüktü kkardeşimin sınıfında ve ben ders vermeye girerdim herkes "Küçük Ali" derdi. Çocuk yaşıtlarına göre küçüktü baya. Kilo olarak da ayni şekilde. KKardeşimle bırlıkte arkadaş ççevresi de vardı. Biz taşındık oradan aradan yıllar geçti. Neyse aklıma geldi eskilerden konusurken kardeşime dedim ki "Küçük Ali ne oldu ne yapıyor, hiç görüştün mu" belki 10 yil geçmiştir üstünden. " Abla Küçük Ali, büyük Ali oldu, boyu falan bi geçti benden uzun var ya hem de en hayirlimiz Ali çıktı hala arar sorar" dedi cok mutlu oldum. Yani demem o ki, bunu belli etmeden yüzüne vurmadan rahatsiz etmeden yaninda olacak farkli gb davranmayip bakmayacak kisiler gerekli. Digerlerine de kizmakta haklisiniz. Ne kadar aldirmaz gorunseniz de iciniz sıkılır. Üstelik o cocugum simdiden bu ttarz seyler duyarsa, sosyallesme suresi de saglikli olmaz. Sonuna kadar haklisiniz tepkinizde, artik toplumumuz bilinclenip, patavatsızlığı birakmali. Sana ne milletin cocugundan!

Hiç takmayın. Ben de oldukça minyondum. Hala da öyleyim. Yaşımdan hep ufak gösterdim. Çok duydum öyle cümleleri. Okudum.Mesleğimi elime aldım. Üçüncü üniversiteme başladım. Erkek arkadaşım da oldu. Sevdim de sevildim de. Boşverin. Gereksiz insanlar. Kızınızda bir süre sonra anlayıp onları takmayacaktır zaten. Ben bir süre sonra öyle insanlara gerizekalı gözüyle bakmaya başlamıştım. Kızınıza zaten çok güzel açıklamışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…