- 20 Ocak 2015
- 9.630
- 14.083
- 448
- 41
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Benimde büyük kızım bebekken saçları kısaydı,erkeğe benziyor bunun arkası erkek diyen çok oldu..İkizlerimden birinin saçı kısa, geç uzuyor.
Yolda her gören erkek mi diye sorardı, değil deyince şaşırırdı.
Bir gün elbiseli, tokalı..
Yine aynı soru, erkek mi?
Değil..
"Elbise de giydirmişsin ama erkeğe benziyor "
Ooohoo daha ne eleştirilere maruz kaldım. Saymakla bitiremem. Dışarı çıkmaktan korkar olmuştum bir dönem.
Hep o teyzelerin mantıksız soru ve yorumları yüzünden.
Neyseki çekinmem, cevabını veririm.
Neden benzemiyorlar, saçı niye kısa, ikiz dememe rağmen hangisi büyük diye sormalar, giydirdiklerime kafayı takanlar, dışarı iki çocukla çıkmamı eleştirenler
Sabah sabah içimi boşalttım, bu konulara tahammülüm yok. Sağolunuz
Benimde büyük kızım bebekken saçları kısaydı,erkeğe benziyor bunun arkası erkek diyen çok oldu..
Sonra bir kızım daha oldu,onun için de erkeğe benziyor arkası erkek diyorlar şimdi
İşte diyecek birşey bulamayınca sacmaliyorlar artık...
Saç mıdır yani, bir bebekte cinsiyet belirleyici.
Bebek yahu, saçı kısa olur zaten genelde.
Manyaklık işte!
Kaldı ki öyle çocukların anne babası da takıyorlar.Komşu taşındı alt kata.Kızımın yaşını sordu,benim kızımla az yaş aralığı varmış ama minyondu.Hemen savunma ihtiyacı hissetti ben birşey demeden.Ameliyat oldu,hastalık çekti büyüyemedi diyerek.Kimbilir kaç kişiden aynı sözleri duydu.Zaten anne babalar da hassasken üzerine gidilmemeli.Yahu ben yaşıtlarına göre minik olduğunu farketsem de kocaman olmuşsun sen ne güzel büyüyorsun maşallah diyip geçiyorum çocuğu ve aileyi ne diye travmaya sokayım. Ki aileler takmıyoruz deseler de takıyorlar çok bariz şekilde üzülüyorlar.
İyi yapmışsınız millet biraz dilini tutmayı öğrensin
Çok haklısın.O teyzeler için yürümesi konuşması soru sorması duygusal zekası falan önemli değil,sen kilodan haber ver, ne kadar iri ne kadar boğum boğum
Doğrudur. Bebekken inanın hiç takmıyordum ama o duyuyor ve anlıyor yani artık. Tut çeneni,söylemeyiver. Ben dakikalarca büyüdüğünü anlatmak zorunda mıydım? Hemde gayet keyifli vakit geçirirken. Kızım babasına dahi anlattı kelimesi kelimesine olanı biteni. Etkilendi çünkü.Pembe elbise giyen kızıma bebekken kız mo diye sordular 25 30 yaşında biri sonra farketti boş bulundum kusura bakmayım dedi gitti yaşlılar toparlayamadıkları için böyle olıyor bazıları tamam dozunu aşıypr ama ben teyzede bişey göremedim siz rahatsız olmuşsunuz o ayrı benim fikrim sadece....
İnanin kızım bebekken,sadece alayci bir gülüş takınır muhattap dahi olmazdım. Yada ters ters bakar geçerdim. Ama anlıyor artık yani oda. Sus fikrini kendine sakla. Soran olmadi.Verdiğiniz cevap içimin yağlarını eritti
Ben böyle insanları bozmak gerektiğini düşünüyorum, vay büyüktür vay yaşlıdır diye gereksiz saygı göstrecek değilim. Haddini bilsin herkes.
Böyle böyle tüketecez bu cins teyzeleri.
Kimsenin çocuğuna laf söyleme hakları olmadığını anlayacaklar.
Sağolun teşekkür ederim.malesef düşüncesiz çok insanımız var
bir gün biriyle tanıştık ev ziyaretinde.
13 yaşında oğlu vardı çocuğun rahatsızlığı varmis 7-8 yaşlarında gösteriyor.
ben 13 yaşındayım dedi.
oo kocaman delikanlı olmuşsun sen dedim.
ama daha küçük gösteriyorum değilmi dedi.
hayır küçük felan göstermiyorsun tam 13 yaşında gözüküyorsun dedim.cocuk mutlu oldu..
çocuklar gercekten hassas bu tür konularda belki genetik belki hastalık bir sürü sebebi olabilir.
ama biz çevremizde kendimizden farkli olana çocuk dahi olsa kafasinı çevirip arkasından bakan çok insanla büyüdük.
insallh kendi çocuklarımız bu bilincsizlikten uzak buyutebiliriz.
saglikla büyütun çocuğunuzu..
Merhaba,
Uzun zamandır çok bilmiş yaşlı teyze muhbettine maruz kalmamıstım,oh ne rahatım,çocuk büyüdü derken,olanlar oldu yine.
Dün akşam kızımın arkadaşına hediye almak için avm'ye gittik okul çıkışı.
Hediyeyi ve kızıma oyuncak bebeği aldık,oyuncakçının yakınında avm'nin ortak alanında oturup oyuncağı açıyorduk kızımla.
İşte tamda o anda onu gördüm,uzaktan konuşa konuşa geliyordu,kızıma döndü "aaa benim torunum araba seviyor,sende araba alsaydın ya"dedi,içimden hasbinallah çattık dedim,oralı olmadım. Ama kurtuluş yoktu biliyorum o her ne olursa olsun misyonunu gerçekleştirecekti,adeta bir görevdi,yaşama sebebiydi onun için.
Sonra bana döndü "kaç yaşında"dedi bingo,beklenen soruda geldi. Yarım ağız 4.5 dedim ama hızlı hızlı kutuyu açmaya çalışıyorum,bir an önce çıkmalıyım ordan. Duymadı yada duymamış gibi yapıp 2.5 var mı dedi. Ben yine içimden sabır çektim. Bastıra bastıra 4.5 yaşında dedim. Döndü ne dese beğenirsiniz "büyür inşallah "dedi. Dişlerimi sıktım zira kızımın yanında kimseyle kavga etmemek gibi bir kararım var. Dişlerimin arasından hafifçe kulağına eğilip,kızımın duymayacağı şekilde "Allah sizin gelininize/kızınıza sabır versin,rahatlamışsınızdır herhalde,bugünlük dedim,ha birde boyunuz uzadı mı bunu söyleyince merak ettim"dedim. Neye uğradığını şaşırdi,kalakaldı,ben işimi bitirip kızımıda alıp çıktım.
Kimdi bu diyeceksiniz. Bu kimdi biliyormusunuz? Hepimizin hayatında vardır bunlardan ama komşu teyzedir ama hiç tanımadığınız biri,ama bir misyon yüklenmiştir kendine,herkese umurunda mı değilmi demeden fikrini söyler,çocuğa bile söyler yani o derece.
Benim hiç tanımadığım biriydi,saniyeler içinde oldu bunlar.
Ordan çıkınca kızım"anne ben büyümüyormuyum ki"dedi. Hayır annecim gayette büyüyorsun bak 4.5 yaşındasın artık. Eski giysilerin,ayakkabıların olmuyor hatırlamıyormusun vs diyerek birde kızımı dakikalarca büyüdüğüne ikna ettim,etmeye çalıştım.
Hayır bebekken çok duyardım ay çok minik,ay şoyle böyle diye artık alışmıştım,uzun zamandır duymamıstım ondan herhalde bir tuhaf oluşum. Adeta eski günlere döndüm.
Velhasil kelam ben artık anlayamıyorum bu insanları,fikrini içinde tut,sana sorduk mu yani,nedir bu olur olmaz konuşma merakı?
Boyunuz mu uzuyor,yada madalya mı takıyorlar bunu yapınca ? Amaç ne?
O anne zaten biliyordur evladının nasil olduğunu. Ayrıca belki bir rahatsızlığı var,neden bu kadar düşünmeden konuşmak?
Sağlıkla büyütün bebeğinizi. Bunlar konuşmasa bık bık kimse bu denli üzulmez ama gelde anlat.Oğlum 2.5 yaşında 90 cm kilosu 13 yasitlarindan kısa ve zayif bende cok üzülüyorum konuşmasi süper ama böyle küçük durunca ayy minicik nasilsa konuşuyor diyorlar,hatta oyun grubuna giderken 1 ,5 yaşındaydi 1 yaşına geldi mi diye sordu bir anne cok üzülmüştüm, halada üzülüyorum ...
Kiyaslama hep boy ve kiloyla yapiliyor
Rica ederim,sizde sağolun. Sağlıkla büyütün. O saçtan bende çok çektim. Doğduğunda yoktu hatta kaşı bile yoktu. Banada hep erkek dimi derlerdi,kız deyince arkası erkek,aynı erkeğe benziyor derlerdi. Bende saçımı sıfıra vursam bende erkeğe benzerim zaten ama gelde anlat.İkizlerimden birinin saçı kısa, geç uzuyor.
Değil..
Ooohoo daha ne eleştirilere maruz kaldım. Saymakla bitiremem. Dışarı çıkmaktan korkar olmuştum bir dönem.
Neden benzemiyorlar, saçı niye kısa, ikiz dememe rağmen hangisi büyük diye sormalar, giydirdiklerime kafayı takanlar, dışarı iki çocukla çıkmamı eleştirenler
Aynısını yaşadım.Benimde büyük kızım bebekken saçları kısaydı,erkeğe benziyor bunun arkası erkek diyen çok oldu..
Sonra bir kızım daha oldu,onun için de erkeğe benziyor arkası erkek diyorlar şimdi
Babam hastaydı sırf bu insanlar yüzunden evde yatarak gecirdi son zamanlarını. Gören aaa sana ne olmuş,neyin var diye diye adamı hayattan soğuttular. Hiç tahammülüm yok bu tiplereArkadaşımın bebeği olmuyo, bir dizi rahatsızlığı var ona da aaa korunma kızım kariyer her zaman yapılır bilmem ne diyorlarmış eş dost akraba teyzeleri, anlatamıyo tabi şu şu var bende diye bu seferde sözde acıma nidaları başlayacak çünkü, ay diyorum ne uzatıyorsun seksen doyamadım ondan çocuk yapmıyorum de geç diyorum
İnsanımız dümdüz hastalık kişisel tercih imkansızlık özel durumlar muhakeme dışı
En güzelini yapiyorsunuz. Bari iyi birsey söyleyemiyorlarsada sussunlar ama yok illaki söyleyecekler.Yahu ben yaşıtlarına göre minik olduğunu farketsem de kocaman olmuşsun sen ne güzel büyüyorsun maşallah diyip geçiyorum çocuğu ve aileyi ne diye travmaya sokayım. Ki aileler takmıyoruz deseler de takıyorlar çok bariz şekilde üzülüyorlar.
İyi yapmışsınız millet biraz dilini tutmayı öğrensin
Sağlıkla büyütün bebeğinizi. Bunlar konuşmasa bık bık kimse bu denli üzulmez ama gelde anlat.
Rica ederim,sizde sağolun. Sağlıkla büyütün. O saçtan bende çok çektim. Doğduğunda yoktu hatta kaşı bile yoktu. Banada hep erkek dimi derlerdi,kız deyince arkası erkek,aynı erkeğe benziyor derlerdi. Bende saçımı sıfıra vursam bende erkeğe benzerim zaten ama gelde anlat.
Aynısını yaşadım.
Babam hastaydı sırf bu insanlar yüzunden evde yatarak gecirdi son zamanlarını. Gören aaa sana ne olmuş,neyin var diye diye adamı hayattan soğuttular. Hiç tahammülüm yok bu tiplere
Hahahaha iyiymişKızlara erkek erkeklere de kız diyolar heralde, benim oğluma da hep ay ne tatlı kız dendi göster oğlum pipini noktasına geldim defalarca :)
Asla kıyas yapmam. Yapamam. Çocuklar birbirinin ayni olacak diye birşey yok. Yalan yok hep istedim iştahlı olsun diye ,imrendim herşeyi yiyen çocuklara ama asla kizıma yansıtmadim. İçimde yaşadım. Birde zaten hep ben bebek değilim kafasında takıldığı bir dönem şu an. Kazara biri bebek desin ondan bile rahatsız oluyorken,bu hiç olmadı.Ben yaşımdan küçük gösteren, ufak tefek bir çocuktum, bu laflara çok maruz kaldım. Benden 2 yaş küçük kardeşimi benden büyük veya ikiz sanırlardı. Olayınızda hoşuma giden sizin kadına ağzınızın payını vermeniz ve sonra kızınızı olumlu bir şekilde yatıştırmanız. Benim annem her bu lafları duyduğunda bırak cevap vermeyi panik yapardı, benim üstüme gelirdi yemek yerken, daha çok ye bak küçük kaldın, kardeşin senden büyük görünüyor, yaşıtların gibi ol vs. , hep derdim ben ne zaman yaşıtlarım gibi olacağım, kendimi farklı, eksik hissederdim, ama gayette büyüdüm şimdi yaşıtlarım gibi, hiç bir farkım yok ama çocuk aklına o zaman bunu anlatamıyorsunuz. Bunu da niye anlattım bilmiyorum ama içimde kalmış herhalde, kısacası cevabınız çok iyi olmuş.
Saglıkla büyütün.Benim kızım da 32 haftalık doğdu.E haliyle bebekken daha zayıf bir bebekti diğerlerine göre.Hele aynı zamanda doğum yapanların bebekleriyle kıyaslanması hep sinir ediyordu beni.Şimdi 4.5 yaşında şükür ki şimdi yaşıtlarıyla aynı,hatta geçti bile.Size dense neyse de ,çocuğunuzun yanında denilmesi ,çocuğunuzun psikolojisini bozmaya kimsenin hakkı yok.Maalesef bu kişiler bitmez .
Eşek ne anlar hoşaftan deseydinizİkizlerimden birinin saçı kısa, geç uzuyor.
Değil..
Saglıkla büyütün. Yani gerek yok degilmi?
bravo. iyi yapmışsınız.
benim 3 kızım var 1,5 ve 2 yaş arayla.
yaşım 38.
ilk soru. anneanesi misin?
2. soru: neden bu kadar sık doğurdun?
konuşuyor mu?
çok zor değil mi?
ayyy Allah sana sabır versin vs vs.
ben de çok ters biriyim. sinirlenirsem zıvanadan çıkarım. o yüzden standart cevabım "hıı, hı hı, öyle" deyip uzaklaşıyorum :)
Yaşlı dediğim maksimum 50 yaşında bir kadındı. Birinin büyükannesi olmuş torunum dediğine göre. O fikrini sormadığım halde şuursuzca dile getirebiliyorsa banada cevap hakkı doğar. İşitmekten korktuğu birşey varsa diline hakim olsun. 4.5 yaşinda çocuğu üzme hakkını vermez yaşı ona. Bu benim fikrim tabi. Siz dilediğiniz gibi davranırsınız. Ben böyle uygun gördüm.bana fazla tepki vermişsiniz gibi geldi
tamam bırakın yaşlıdır hee diyip geçin ne gerek var o kadar keskin konuşmaya
birde ilk kez görmüşsünüz hani hep görüp yapan bini olsa belki olabilir diyeceğim de
Aynını yaşadık. Kanserdi. Morale ihtiyacı varken dibe vurduğu oluyordu bu söylemlerle,maalesef kaybettik.Bir yerden sonra iyiniyet arayamıyosun ki ben başlarda hep iyiniyet arardım, ama bazıları kasıtlı yapıyo, kendi olmamışlıklarının eksikliklerinin intikamını alıyo senden adeta
Dedem 80 yaşında kanser oldu 4 sene yaşadı yataklara düşmeden, bunu kanserini bilmemesine iyi bakılmasına ve morale bağlıyorum, ne zamanki köyde yüzüne yüzüne sen kansersin dendi, bunu kafaya taktı o zaman çöktü adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?