- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.176
- 798
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Onu bırakın, bir de pis ağzıyla el kadar bebeleri öpenler var.. İğreniyorum resmen..Bunun bir ust modeli de sokakta pis pis elleriyle cocugun basini oksayan elini tutan densiz cinsleri var tam terlikle dovmelikinsanlardan nefret ettirdiler valla
Çok mutlu oldum cevap verebilmiş olduğuna.Merhaba,
Uzun zamandır çok bilmiş yaşlı teyze muhbettine maruz kalmamıstım,oh ne rahatım,çocuk büyüdü derken,olanlar oldu yine.
Dün akşam kızımın arkadaşına hediye almak için avm'ye gittik okul çıkışı.
Hediyeyi ve kızıma oyuncak bebeği aldık,oyuncakçının yakınında avm'nin ortak alanında oturup oyuncağı açıyorduk kızımla.
İşte tamda o anda onu gördüm,uzaktan konuşa konuşa geliyordu,kızıma döndü "aaa benim torunum araba seviyor,sende araba alsaydın ya"dedi,içimden hasbinallah çattık dedim,oralı olmadım. Ama kurtuluş yoktu biliyorum o her ne olursa olsun misyonunu gerçekleştirecekti,adeta bir görevdi,yaşama sebebiydi onun için.
Sonra bana döndü "kaç yaşında"dedi bingo,beklenen soruda geldi. Yarım ağız 4.5 dedim ama hızlı hızlı kutuyu açmaya çalışıyorum,bir an önce çıkmalıyım ordan. Duymadı yada duymamış gibi yapıp 2.5 var mı dedi. Ben yine içimden sabır çektim. Bastıra bastıra 4.5 yaşında dedim. Döndü ne dese beğenirsiniz "büyür inşallah "dedi. Dişlerimi sıktım zira kızımın yanında kimseyle kavga etmemek gibi bir kararım var. Dişlerimin arasından hafifçe kulağına eğilip,kızımın duymayacağı şekilde "Allah sizin gelininize/kızınıza sabır versin,rahatlamışsınızdır herhalde,bugünlük dedim,ha birde boyunuz uzadı mı bunu söyleyince merak ettim"dedim. Neye uğradığını şaşırdi,kalakaldı,ben işimi bitirip kızımıda alıp çıktım.
Kimdi bu diyeceksiniz. Bu kimdi biliyormusunuz? Hepimizin hayatında vardır bunlardan ama komşu teyzedir ama hiç tanımadığınız biri,ama bir misyon yüklenmiştir kendine,herkese umurunda mı değilmi demeden fikrini söyler,çocuğa bile söyler yani o derece.
Benim hiç tanımadığım biriydi,saniyeler içinde oldu bunlar.
Ordan çıkınca kızım"anne ben büyümüyormuyum ki"dedi. Hayır annecim gayette büyüyorsun bak 4.5 yaşındasın artık. Eski giysilerin,ayakkabıların olmuyor hatırlamıyormusun vs diyerek birde kızımı dakikalarca büyüdüğüne ikna ettim,etmeye çalıştım.
Hayır bebekken çok duyardım ay çok minik,ay şoyle böyle diye artık alışmıştım,uzun zamandır duymamıstım ondan herhalde bir tuhaf oluşum. Adeta eski günlere döndüm.
Velhasil kelam ben artık anlayamıyorum bu insanları,fikrini içinde tut,sana sorduk mu yani,nedir bu olur olmaz konuşma merakı?
Boyunuz mu uzuyor,yada madalya mı takıyorlar bunu yapınca ? Amaç ne?
O anne zaten biliyordur evladının nasil olduğunu. Ayrıca belki bir rahatsızlığı var,neden bu kadar düşünmeden konuşmak?
Üzüldü tabi üzülmez olurmu?kızınızın üzülme kısmını görmedim ben kızınız duymadı sandım
atlamışım orayı.. o anda ben sizin gibi yapamaz kızımın duyacağı şekilde oturturdum herhalde :)
sonra da içime dert olurdu kesin neden cvp verdim diye
maalesef büyük kızım rastlamıştır arada cadılıklarıma
bayılıyorlar boş konuşmaya
Haketmiş,duymaktan cekindiği birşey varsa sussun yani. İyi yapmıssınız sesi kesilmiştir.Benim kızımada komşu kadın her gördüğünde çok zayıf ek gıdaya geç deyip duruyordu doktorumuz kilosu normal dediği halde. Bir gün yine aynı şeyi söyleyince kilosu normal doktoru öyle dedi gerçi sizin çocukların yanında zayıf kalıyor ama dedim bozuldu. Bu arada bu komşunun iki çocuğuda aşırı kilolu. Kimseyi kırmak istemezdim ama bende bir anneyim beni üzdüğünü anlasın istedim.
Ama tahammül sınırlarını zorluyorlar haklısınız.Ay aklıma geldi..
Bazıları teyze olmadan, genç yaşta başlıyor milleti didiklemeye..
Jinekologumun kapısında bekliyorum, yanımda çocuklarım..
Genç bir kadın yanaştı yanıma,
"ayy yanınızda iki tane, bir de karnınızda" dedi!
Ben de "hee nolmuş" dercesine baktım o an.
"Sanane, sen mi bakacaksın, şeyime güvendim de yaptım "dese miydim ki
Yahu hem belki hamile değilim, kadın doğuma giden herkes gebelik için mi gidiyor. Karnım da yoktu ki (8haftalık sonlandı gebeliğim) neye dayanarak hamile olmama üzüldü anlamadım.
Belki sıkıntım var, belki kanserim yaa tövbeee!
Yok yaa benim hiç tahammülüm kalmamış sokaktaki insana..
Çocuğunuz yokmu yada hiç çocuk olmadınız mı? Bizim daha alışverişimiz bitmemişti,bebekte konuşan bebeklerdendi annecim açalım kucağımda taşımak denemek istiyorum dedi,oyuncakcının karşısında çocuklar icin tv olan minik bir oturma alanı vardı oraya geçtik açtık kutuyu ki alısveriş yaparken elinde oyalansın. Hevesliydi hevesini kırmadım anlayacağınız.Oyuncak bebek paketleri genelde önü şeffaf oluyor içi görünecek şekilde,rahat görünüyor yani. Dışında hediye paketi vs yoktu zaten,görerek aldığımız için.Kız çocuğu zaten yani araba ne alaka araba alsaydınız diyor, bir de daha siz paketleri açarken bebeği nasıl gördü yahu. Hem orada niye paket açıyorsunuz ki anlamadım ben zaten kızınız bebeğini beğenip almış yanınızdaymış görmüş nasıl bir şey olduğunu paketli olarak eve götürüp evde açsaydınız. Orada açmanıza bir anlam veremedim. 2.5 yaş ile 4.5 yaş arasında 2 yaş var bir çocuk o kadar da küçük gösterir mi Allah aşkına. Cevabını vermişsiniz gitmiş takmaya değmez.
OfffOnu bırakın, bir de pis ağzıyla el kadar bebeleri öpenler var.. İğreniyorum resmen..
İnsan olan el kadar bebeğe, dokunmaya kıyamaz.... Seven uzaktan sevsin..
Ben hamileyim ve bebek bekliyorum. İnanın bebeğimi nasıl koruyacağımı düşünüyorum, o pis insanlardan..Offfneden boyle bizim insanimiz yaaa
Çocuğun annesinden sürekli duyduğuna eminim. Oda annesi gibi yorum yapıyor ama çok zayıf diye.Ayy o zayıf çocuktan bir tane de bende var
Teyzeleri vs geçtim oğlumun arkadaşı dedi bunu bana
Çocuğun tanında bir arkadaşı daha vardı onunla konuşuyordum bu kimin annesi diye sordu x in annesi deyince ama x çok zayıfffff dedi
İlkokul bir bunlar, daha birinci dönem, şok oldum
Ama dedim ne önemi var bak onun yanındaki kıza da döndüm o da kilolu değil ama senin iyi arkadaşın dedim
Teyzelere, kadınlara alıştım da günümüzde çocuklar da fena
Senin gücün yetmez diyorlar çocuğa mesela boyu da kısa değil esasen İnce sadece
O iri çocukların anneleri benimkinin yediğine şok olmuşlardı bir gördüklerinde hiç bu kadar yiyeceğini sanmazdık diye
Bir doktora gittik çocuğun yanında kilosunu konuşmamız lazım dedi ben de boyu iki tık üstte kilosu iki tık altta dedim hep öyle
Adam afalladı biraz tersler tavrıma çıkardı cetveli işte baktı vs aynen dediğiniz gibi dedi ve uzatmadı
Kendi doktorumuz da ergenlikte fit bir delikanlı olacak diyor herkes şişmanken
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim.Bir dönem bebek için beklemedeydik eşimle. Yaşlı bir teyzemiz vardı mahallede kulaklarıda duymazdı. Annemi , beni bulduğu yerde çocuk sorardı ki daha 1 senelik evli bile değildim o zaman. Bir gün yolda karşılaştık beni başka bir kızla karıştırdı ben de kendimi hatırlattım. Ama gene çocuk sormayı unutmadı. Benimle birlikte evlenen ve her an doğuma gidecek olan bir tanıdığından bahsetti. Sonra o soruyu sordu. ''Siz mi yapmıyorsunuz yoksa olmuyor mu? ''
''biz yapmıyoruz'' dedim. Bir daha bana soramadı ama annemi nerde görürse sormuş durmuş
Bir teyzemiz daha var nerden bu kanıya vardıysa çocuğum olmuyor kanısına varmış. Bir gün düğün fotoğraflarıma annemde bakıyoruz üzerine o teyze geldi oturmaya. Ona da fotoğrafları gösterdim sanırım 6 aylık evliydim o dönem. Laf arasında biraz daha bekle olmuyorsa doktora git dedi. Şaştım kaldımHa şimdi soruları bitiyor mu hayır... Hamileyim ne zaman görse doktora gittin mi , cinsiyeti ne , yok karnın büyüyünce karnını çok belli edecek hamillelikler giyme... 4 buçuk aylık hamileyim hiç karnım yok ve hiç kilo almadım . Gene o teyzeden yorum geldi doğumdan sonra kilo alırmışım ben... Ya arada iyiliğine çok görüyorum ses etmeyim büyüktğür diyorum susuyorum ama nereye kadar...
yengem ve abimin bebekleri olmuyor. Tedavi oluyorlar.12 yıllık evliler. Buna rağmemn hala çocuk düşünmüyor musunuz diye soruyorlar düşünün. Tedavi olup olmadıklarını bilmelerine gerek yok ki. İnsan biraz düşünür değil mi?
Iyi yapmissiniz. Üzülmüyor insan artık bu tip insanlara laf edince. Cidden araniyorlar bazen.Teyze ye çok iyi cevabını vermişsin.. Tebrik ediyorum seni. Aslında bu tip teyzeler hayatımızın her köşesinde.. Her lafı söylemeye kendilerine hak görüyorlar... Derler derler derler , sora ben bir şey demedim ki derler..
O dedikoducu teyzelerden bir komşum var.. Her şeyimize karışır, laf söz eder.. Her şey de, her konu da söyleyecek bir sözü vardır.. En basiti, marketten geliyorum. Elim de poşetler var. Ona bile laf eder.. Bir yere giderim, ona laf eder.. En sonun da da karnımda ki, bebeğe laf edince delirdim..
8 aylık hamileyim. Bana karnın fazla büyümemiş, senin bebeğin küçük olacak, ufak tefek olacak dedi ve ekledi.. İnşallah yaşar dedi.. Benim zaten riskli geçiyor hamileliğim.. Bir sürü dertle uğraşıyorum.. Dedim teyzeye, aynı kaynana gibisin. ağzın gözün durmuyor. gelinlerinin, torunlarının neden sana gelmediklerini çok iyi anlıyorum dedim patlattım kahkayı.. Bana küstü de, kurtuldum..
Allah o teyzeleri ıslah etsin.. Ben hiç iyi niyetli de olduklarını düşünmüyorum. Kasten, insanın canını acıtmak için söylüyorlar. O yüzden gereken cevabı vereceksin ki, anlayacakları dilden, bir daha da konuşamasınlar.. Ama onlarda yüz yok, yine konuşmaya mahna bulurlar.
Ya inanın bebekken takmazdım. Doktorum normal diyorsa ki öyle derdi benim için problem yoktu. Nede olsa anlamıyordu gıyabında konuşulanı ama şimdi öyle değil. Ben kelimelerimi seçerek konuşurum karşımdakiyle,çocuk dahi olsa. Aynı saygıyı bekliyorum sadece. Pişmanda degilim. Birşey demeseydim olurdum ama eminim.Ben çok çekinirim asla karşımdaki söylemeden kendisi anlatmak istemeden ben sormam bile. Çünkü o insanlar artık bazen o kadar rahatsiz oluyorlar ki! Bıkıyorlar, hatta bu yüzden "farklı algılaniyoruz, birisi bir sey der" korkusuyla asosyallesen çocuklar biliyorum. Okulda bir çocuk vardı diğer çocuklara göre küçüktü kkardeşimin sınıfında ve ben ders vermeye girerdim herkes "Küçük Ali" derdi. Çocuk yaşıtlarına göre küçüktü baya. Kilo olarak da ayni şekilde. KKardeşimle bırlıkte arkadaş ççevresi de vardı. Biz taşındık oradan aradan yıllar geçti. Neyse aklıma geldi eskilerden konusurken kardeşime dedim ki "Küçük Ali ne oldu ne yapıyor, hiç görüştün mu" belki 10 yil geçmiştir üstünden. " Abla Küçük Ali, büyük Ali oldu, boyu falan bi geçti benden uzun var ya hem de en hayirlimiz Ali çıktı hala arar sorar" dedi cok mutlu oldum. Yani demem o ki, bunu belli etmeden yüzüne vurmadan rahatsiz etmeden yaninda olacak farkli gb davranmayip bakmayacak kisiler gerekli. Digerlerine de kizmakta haklisiniz. Ne kadar aldirmaz gorunseniz de iciniz sıkılır. Üstelik o cocugum simdiden bu ttarz seyler duyarsa, sosyallesme suresi de saglikli olmaz. Sonuna kadar haklisiniz tepkinizde, artik toplumumuz bilinclenip, patavatsızlığı birakmali. Sana ne milletin cocugundan!
O teyzeler için yürümesi konuşması soru sorması duygusal zekası falan önemli değil,sen kilodan haber ver, ne kadar iri ne kadar boğum boğum
Teşekkürler. Kimbilir kaç kişinin canını sıktı böyle böyle. Bir ders lazımdı.cok guzel cevp vermişsiniz tebrık ederim.
Ayy sorma ya. Ben yolumu değiştirirdim kızım bebekken,kızima doğru biri gelince. Bozulan bozulsun banane derdim. Birgün kızın biri eşimle boşlugumuza geldi,ikimizde diğerimiz tanıyoruz sandık,kaşla göz arasında şap şap öpmüştü kızımı,biz şok.Hemde kucağimda yani düşünsene neye uğradığımı şaşırdım. Kimdi o dedim eşime,bende sana aynı soruyu soracaktım dedi. Sonra meyleden oldumu hemen yolumu değiştirdim,o ilk ve son oldu.Bunun bir ust modeli de sokakta pis pis elleriyle cocugun basini oksayan elini tutan densiz cinsleri var tam terlikle dovmelikinsanlardan nefret ettirdiler valla
Hiç takmayın. Ben de oldukça minyondum. Hala da öyleyim. Yaşımdan hep ufak gösterdim. Çok duydum öyle cümleleri. Okudum.Mesleğimi elime aldım. Üçüncü üniversiteme başladım. Erkek arkadaşım da oldu. Sevdim de sevildim de. Boşverin. Gereksiz insanlar. Kızınızda bir süre sonra anlayıp onları takmayacaktır zaten. Ben bir süre sonra öyle insanlara gerizekalı gözüyle bakmaya başlamıştım. Kızınıza zaten çok güzel açıklamışsınız.
Ya hep persentil değerlerine göre normaldi ama yetmiyor bu insanlara. Bebek illaki tombul olacak,boğum boğum. Anlamıyorlar ki sağlıklı olmasi önemli olan.Yorumunuzu yeni okudum. Zaten kızınızın her şeyi normalmiş. Hiç sallamayın o zaman.
Aynen öyle. Biz bile boy boy,kilo kilo tipleriz,çocuklarda tek tip olmaz,olamaz bi anlamadılar gittiÇok iyi yapmissin. Hem öyle olsa ne olacak her çocuğun gelişimi farklı sadece moral bozuyorlar
Ya sonra yeniden karşılaştık,muhtemelen torunuydu yanındaki bebek arabasında birde kızı yada gelini vardı yanında. Bana şeytan görmüş gibi bakıyordu kadin canımçoçivoçidudahçıııım o misyon gerçekleşecekti dedin ya bari bırak rahatlayıp gitseydi kadını iyice şişirmişsin kadın rahatlayacam derken iyice şişmiştir bir maden suyu ikram edeydin
az da teyzeden gördün maden sen azcık misyon edineydin yaYa sonra yeniden karşılaştık,muhtemelen torunuydu yanındaki bebek arabasında birde kızı yada gelini vardı yanında. Bana şeytan görmüş gibi bakıyordu kadin canımBir süre o misyonu kenara bırakacak gibiydi bence.
Hahahaha iyiymiş buda ama anlamışmıdır bilemedim.Bir arkadas anlatmıştı 4-5 aylik bebegine teyzenin biri gelip 40ı çıktı mi diye sormus o da yok teyze daha dogmadi benim kızım demişkadin olayi cozene kadar da oradan uzaklasmis
Haketti valla yalan yok. Konuşmuyorum,anladım çünkü mevzunun buna evrileceğini hala konuşuyor kadin.Bence tepkiniz hic abartili degil gayet hakettigini soylemissiniz. Hem bundan sonra baska anneleri de uzmesini engellemis oldunuz yani belki sevaba bile girdiniz
Benim 10 aylik oglum var. Halam da ayni haftada dogmus bir bebek bakiyor. Surekli der anasinin sutu yariyor guzel buyuyor kilolu falan. Bir gun bana geldi kadin soke oldu. Aaa bu biseyler soyluyor... Aaa bu tay tay duruyor... Ay onu nasil akil etti bizimki aksama kadar yatiyor... Surekli kiyaslamaya basladi. Evet sut yariyor ama neye?
Ha onun yaptigi da yanlis belki gec yuruyup konusacak her bebegin gelisimi bir degil sonucta.
Yalan yok benim ailemden kimse yapmadı,yapamadı bu muhabbetleri,önünü fena kestim ama bu teyzeler yokmu bu teyzeler. Sizede kolay gelsin ne diyim. Zor yani vede can sıkıcıSizin yine yabanci benim tanidigim insanlar yapiyor bunu
Aaa hic buyumemis hatta kuculmus!
Evet cekti cocuk bi yilda. Diyorum boyu uzadi zayif gorunuyor. Yok uzamamis. He sen aliyorsun kiyafetlerini cunku. Biktirdilar beni. Amaa kim benle bu laflari ettiyse cocuklari simdi benimkilerden daha zayif
Yok eşim gelmişti,hiç keyifli zamanımızdan çalamazdım kusura bakmasın. Alacağını aldı oturdu aşağıaz da teyzeden gördün maden sen azcık misyon edineydin ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?