- 13 Eylül 2015
- 21.893
- 68.789
- 598
- Konu Sahibi benmesela01
-
Evet,nabız atıyor,guzelmiş ya,ben de sorun etmezdım sanırım:)Evet benim evim şimdiki evim istanbul'un gobeginde, metroya metrobüse yürüme mesafesinde. O kadar merkezi olmasına rağmen mahalle arası. Mahallenin kadınlari her bahar her yaz aşağıda çekirdek yiyor. Çocuklar gece yarılarına kadar oynuyor (gerçi ben bunu da seviyorum. Yaşayan bir mahalle, hala mahalle kültürü var falan. Simdi anladım ki sanırım standartim yok,ev mi? Ev)
Izmirdeyseniz biliyosunuz evler cok pahalı. Deniz kenarı kim istemez ama aşırı pahalı yaYok tamam zorda bırakmayayım sızı:)
Ben de ev arastırırım arada,ıstedıgım bır bolge var sızınkıne benzer,yaslılıkta da ıyı olur dıyorum,denız kenarı ev fıkrı benı benden alıyor fakat onlardan alsak mınıbusle ıslerımızı gormek gerekır,ya da 20 25 dk yurumek lazım.Gencken yurunur de.
O yuzden ev alma konularına bayılırım
Bende mahalle arasında büyüdüm annemler hala öyle yerde oturuypr ama olmuyor gerçekten birine bisey diyemiyosun bide komşu diyeEvet benim şimdiki evim istanbul'un gobeginde, metroya metrobüse yürüme mesafesinde. O kadar merkezi olmasına rağmen mahalle arası. Mahallenin kadınlari her bahar her yaz aşağıda çekirdek yiyor. Çocuklar gece yarılarına kadar oynuyor (gerçi ben bunu da seviyorum. Yaşayan bir mahalle, hala mahalle kültürü var falan. Simdi anladım ki sanırım standartim yok,ev mi? Ev)
evlendıkten sonra 2 kez tasındım , ana cadde uzerıydı o evlerHanımlar cok dert değil tabiki ama fikir almaya ihtiyacım var. Nasipse ev alacağız ev caddeye bakıyor otoyol falan değil minibüsler,arabalar vızır vızır.kalabalik bi cadde marketler,bankalar,restorantlar falan var. Ev istedigim gibi içine sindi fakat bu beni korkutuyor. Seste uyuyamam rahatsız olurum bi tık sesine bile. Balkonuna cam yaptırsam ses gider mi ne önerirsiniz, klima yaptırsam camları kapatsam falan bilemedim.
Çalışıyoruz ya hafta ici aksam geliyoruz o zamana rahatlar belki cadde bi haftasonlarimiz var diye düşündüm ama önemli tabi sesevlendıkten sonra 2 kez tasındım , ana cadde uzerıydı o evler
sımdı arka sokaga bakan yerde oturuyorum cok şukur dedım ya
hele yazın ne olursa olsun mecbur acacaksınız pencere mecbur cıkacaksınız balkona gercekten bas agrısı bence migrenı olan ınsanların yuzde seksenı cadde ustunde oturuyorduroyle bas agrısı yapıyor gurultusu
onca sene bosuna o gurultuyu tozu isi pisi cekmısım .
Kocaeli.Izmirdeyseniz biliyosunuz evler cok pahalı. Deniz kenarı kim istemez ama aşırı pahalı ya
Evet özellikle yazın cok zor olurÇift cam olsa bile havalandırmak için mecbur cami açıyorsunuz. Yazin daha çok açacaksınız. Su an motor araba minibüs sesleri arasında bu yazıyı yazıyorumtık sesinden rahatsız oluyorsanız asla almayın. Ben sesten etkilenmedigim halde bazen bunaliyorum size hepten eziyet olur.
Mustakil evler sıfır ya da küçük yaşı evler cok pahalı benim istediğim gibi olanlarbu arada tık sesıne rahatsız oluyorsanız mustakıllere bakın bence
hadı evı sakin yerde aldınız ya komsu ?
yok hıc rahatlamıyor hatta tam aksıne gece dugun sezonuda basladı konvoylar asker ugurlamaları gece sakin dıye hız yapan motorlar arabalar ana caddenın gurultusu hıc bıtmez yazın ınsanlar dısarda daha uzun vakıt gecırıyorÇalışıyoruz ya hafta ici aksam geliyoruz o zamana rahatlar belki cadde bi haftasonlarimiz var diye düşündüm ama önemli tabi ses
Ama o sırf sans işi.. kim evi alırken komşunu biliyor ki. Farzedin evi aldığınızda üst kat boştu sonra taşındı birisibu arada tık sesıne rahatsız oluyorsanız mustakıllere bakın bence
hadı evı sakin yerde aldınız ya komsu ?
Evet bu da var cok doğruyok hıc rahatlamıyor hatta tam aksıne gece dugun sezonuda basladı konvoylar asker ugurlamaları gece sakin dıye hız yapan motorlar arabalar ana caddenın gurultusu hıc bıtmez yazın ınsanlar dısarda daha uzun vakıt gecırıyor
bırde haftasonu tam kafa dınleyeyım dedıgınız gun dınlenemeden ıse gıtmıs gıbı hıssedıyorsunuz oyle dıyeyım
sese cok hassas oldugunuzu soyledıgınız ıcın soyledım bu kadar hassassanız caddenın cok onemı kalmıyor demek ıstedım. komsunuzun kım olacagını bılemıyorsunuz cunku o yuzden mustakıl evı onermıstımAma o sırf sans işi.. kim evi alırken komşunu biliyor ki. Farzedin evi aldığınızda üst kat boştu sonra taşındı birisi
Hanımlar cok dert değil tabiki ama fikir almaya ihtiyacım var. Nasipse ev alacağız ev caddeye bakıyor otoyol falan değil minibüsler,arabalar vızır vızır.kalabalik bi cadde marketler,bankalar,restorantlar falan var. Ev istedigim gibi içine sindi fakat bu beni korkutuyor. Seste uyuyamam rahatsız olurum bi tık sesine bile. Balkonuna cam yaptırsam ses gider mi ne önerirsiniz, klima yaptırsam camları kapatsam falan bilemedim.
Cadde üstü oturmadım ama ses duyarlılığınız varsa evin iç yalıtımını altta üste yanda nasıl insanlar oturuyor onuda öğrenin bence zira komşu gürültüsü cadde sesinden daha beter.komşuların takırtı tukurtu seslerinden gece birden önce uyuyamıyoruz mesela biz.başka ev almaya niyetlendim yan daireden feryat figan çocuk seslerini duyunca vazgeçip çıktım hemen..cam balkona gelince ses konusunda çok etkili değil malesef ama bronz benim camlarım içeriyi çok fazla göstermiyor.füme camlar daha da etkili ama koyu renk olduğu için evin içini karartıyor..Cam balkonu var mı yine de ses geçiyor mu
Evet keşke imkanım olsa bende isterim müstakil ev.hem izmirde müstakil ev dediğimiz evler villalar ve baya pahalı malum ve sınırlı sayıdasese cok hassas oldugunuzu soyledıgınız ıcın soyledım bu kadar hassassanız caddenın cok onemı kalmıyor demek ıstedım. komsunuzun kım olacagını bılemıyorsunuz cunku o yuzden mustakıl evı onermıstım
Evet eski evim öyleydi bende çıktım smdilik üst kat boş. Kendi dairemize ses yalıtımı yaptırabiliyor muyuz yoksa binaya komple mi yapılması gerekiyorCadde üstü oturmadım ama ses duyarlılığınız varsa evin iç yalıtımını altta üste yanda nasıl insanlar oturuyor onuda öğrenin bence zira komşu gürültüsü cadde sesinden daha beter.komşuların takırtı tukurtu seslerinden gece birden önce uyuyamıyoruz mesela biz.başka ev almaya niyetlendim yan daireden feryat figan çocuk seslerini duyunca vazgeçip çıktım hemen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?