Çok çirkin insanlar varmış çevrenizde. Belli ki canınızı yakmaya çalışıyorlar. Böylelerine cevap verilmez tabi. En güzel cevap yok saymak, hayatınıza bakmak. Başlarına gelse de anlayacaklarını sanmıyorum, anlasalar da kıymeti yok ki zaten.Aslında ağladığım inanın sırf bu olay değildi.
Sürekli olarak aptal insanlara bir şeyler açıklarken buluyorum kendimi.
Düğünüme Allah izin verirse 3 ay kaldı ,hala bana eskisiyle tamamen bitti mi ? Diyenler oluyor.
Ne denir cidden bilmiyorum. İlla başlarına mı gelsin anlamaları için ?
İşte hep bu yüzden akrabalardan uzak duruyorum geçen haftasonu dayımın düğünü vardı mesela gitmedim soranlara canım istemiyor diyrum ne takıyosunuz ya şu insancıkları kendi kıskançlık hasetlerini ifade etmişler sadece kıskanan insanın aklına gelir bu beni kıskanıyor diye düşünmek boşverin ama ben olsam ne yapar eder babamın gitmesine engel olurdum kendi düğünüme de davet etmezdimMerhabalar güzel kk kadınları.
Umarım herkes iyidir. Uzun zamandır konu açmıyor ve söylenenleri umursamıyordum ta ki dün akşama kadar.
Dün babam telefonda halam ile konuşurken ,halam babama “ x in düğünü var, geleceksiniz değil mi ?” diyor.
Babam da “ bizim x in düğününden haberimiz yok acaba arayıp ulaşamadı mı ?” diyor.
Bu arada x dediğim kişi küçük halamın kızı. Bunun üzerine babam düğünü olacak halamı arıyor ve düğünün varmış, hayırlı olsun da bizi neden çağırmadı ? Diyor.(bu arada babam telefonu genelde hoparlörde konuşur)
Buraya kadar sorun yok. Ama sonrasında halam çağıracaktık ama c istemedi diyor. Neden diye soruyoruz. Aldığımız cevap ise “Kajmery boşandı ya , özenip ,üzülür diye” oluyor.
Babamda benim kızımın da düğünü var neden üzülsün diyor?. Halam bunun üzerine işte negatif enerji istemiyor kızım diyor.
Ben beynimden vurulmuşa dönüyorum tabi...
Benim kime nasıl bir negatif enerjim olacak? Bunun üzerine babam hemen telefonu kulağına alıp , yanımızdan ayrıldı. O kadar çok üzüldüm ve ağladım ki anlatamam.
Hayatımda boşandığım kişi dahil kimseye beddua etmedim ben. Allaha havale ettim sadece.
Sonrasında babam yanımıza gelio işte halan öyle demek istemedi, yanlış ifade etti diyor.
Ben salak mıyım? Bunun nesini anlamayacağım?
Kadın açık açık Kajmery gelmesin, gözü kalır diyor.
Babam düğünde bilezik takacağım dedi. Bende tak tabi hatta 5i bir yerde tak ki beni daha da ezsinler dedim.
Sonra odama çıkıp saatlerce ağladım. Nişanlım arıyor sürekli ben açmıyorum. En son annemi aramış ne oldu? Kaj nerede diye.
Ona da durumu anlatmak zorunda kaldım. Çok üzüldü. Neden böyle saçmalıyorlar, senin kimseye özenecek bir durumun yok ki dedi. Sağ olsun beni çok rahatlattı.
Sabah su içmeye uyandım. Babam başladı bana kızmaya. İşte ailevi meselemizi neden elin adamına anlatıyorsun, yarın bir gün yüzüne vurur falan dedi.
Bende o öyle deyince kendi babam bile beni savunmuyor , ağzının payını kardeşine vermiyor, elin adamı yapsa ne olur ? Dedim.
Bunun üzerine annem ben asla gelmem düğüne falan gidersen kendin gideceksin dedi.
Babamda zaten bilezik takmayacağım onlara en büyük tepki o dedi. Halam zaten seni önemsese diğer aile bireylerini davet ettiği gibi ederdi dedim.
Neyse babam haklısın dedi sadece.
Olayı daha fazla uzatmak istemiyorum ama halama iki çift laf etmek istiyorum. Etmezsem çok içimde kalacak. Sizce ne yapmalıyım ?
Allah senden de razı olsun canımAh canım güzel yüreğin ve düşüncelerin için Allah bin kere razı olsun. İnşallah hepimiz çok mutlu oluruz ama aksi bir durum olsa gerçekten bu insanlar fırsat kolluyor olacaklar.
Yaştan vurmak istemiyorum asla ama kızı benden büyük. Ve evlenmek için gerçekten çok çaba sarf etti.Bu zamanda o şahıs sanki zar zor evlenecek birini bulmuş gibi geldi bana , çünkü sizin güzel kısmetler bulmanız ona fena batmış, bence sizi kıskanıyorlar da olabilirler , neler neler gelmiyor ki aklıma , çünkü negatif elektrik bahanesi çok basit aklım almıyor , babanız bence çok küçük bir takı taksın , takıyı göndersin ve gitmesin .
Aslında şöyle düşünüyorum. Benim babamın durumu her zaman çok şükür çok iyi oldu. Eski eş kişisi de çok iyi bir düğün yapmıştı. Ailesinin durumu kötü de değildi. Hani evimiz ,arabamız vardı. Görünüş olarakta tüm kuzenlerimin eşinden daha iyiydi( bunu kendileri söyledi)ya sen nasıl çıktın o sülaleden kaj?
bir değil iki değil.. ne sığ kafalı insanlar yahu.
halana hiç bir şey deme şimdilik.. bekle sabırla.
Zar zor bi koca bulmus elimden kacmasin diyordur. Boyle tipler her seyi nazara baglar. Salakliklarina degil deYaştan vurmak istemiyorum asla ama kızı benden büyük. Ve evlenmek için gerçekten çok çaba sarf etti.
Sürekli platonik aşık olup , gerçek sanıyordu.
Zaten düşünün nişanlandığını bile bir sır gibi sakladı. Nazar edeceğimizden korkuyor.
Canım düğün zaten hafta içi olacak. Hepsi şehir dışında gelmeyeceklerHalana buzağı demek istedim ama onlar da şirin falan oluyorlar oyy
Akrabalarımla aramda mesafe var hayat bana güzel tavsiye ederim
Canım düğün zaten hafta içi olacak. Hepsi şehir dışında gelmeyecekler
En üzüldüğümde , başka bir kuzenim var o dul kaldı. Eşi vefat etti. Eşinden kalan bir maaşı var onla geçinmeye çalışıyor. O gelmesin diye kendini yerden yere atmış. Gelirde nazar edermiş, nişanlılığı bozulurmuş.Zar zor bi koca bulmus elimden kacmasin diyordur. Boyle tipler her seyi nazara baglar. Salakliklarina degil de
E tabi onların mantığına göre yağlı kapı(özür dilerim bu cümle için) bulmuşsunuz dul halinizle, onların kızları ya bulamıyor ya da buldukları züğürt onların mantığı bu.Aslında şöyle düşünüyorum. Benim babamın durumu her zaman çok şükür çok iyi oldu. Eski eş kişisi de çok iyi bir düğün yapmıştı. Ailesinin durumu kötü de değildi. Hani evimiz ,arabamız vardı. Görünüş olarakta tüm kuzenlerimin eşinden daha iyiydi( bunu kendileri söyledi)
Ondan boşanınca yüzüme Allahtan daha ne istedin diyen bile oldu. Ben şımarıklıktan boşanmışım gibi :)
Şimdi ki nişanlımın da durumu iyi olduğu için sanırım bu kız neden yeniden evleniyor diye deliriyorlar.
38 yaşında kuzenim beni engellemiş instadan düşün:))
O haladan sadece sende yok bizde de var. Kardeşim nişanlanıp ayrıldı diye öyle kısmetler! buldu ki kardeşime. Kendinden 10-15 yaş büyük keli mi dersin şişmanı mı dersin. Hani küçümsemek için yazmıyorum ama babam gibi duran adamlardı o anlamda. Üç beş çocuklu birini bulsa onu da getirirdi eminim. Çünkü nişanlandı ayrıldı artık birini zor bulur. Bir de beğenmeyince hemen fitne, yoksa hala unutamadın mı filan.Daha inan anlatmadığım neler var. Boşandığın adamla görüşmüyor musun diye soran mı dersin ?
Birinciyle kesim bitti mi? diye soran mı ?
Cahillikte değil bu gerçekten , halam üniversite mezunu. Sadece benim böyle 10 çocuklu adamla falan evlenmem gerektiğini düşünüyorlar. Söyledikleride oldu bu insanların.
Hani diyoruz ya insanlar nasıl yalnızlaşıyor diye. İşte bu şekilde.
Bu arada burada da pek çok kez bana “ eşin seni boşanış, boşanmış kadınsın” gibi söylemler oldu.
Yani diyeceğim o ki hala bazı küçük beyinlililer boşanmayı bir zayıf yan olarak görüyor.
Annem asla gitmem dedi ama babama güvenmiyorum. Babam herkesi affeder. Kimsenin kötü olduğuna inanmak istemez. Gerçekten Allah babamı çok farklı yaratmış ya.Ailenin o dugune gitmemesi lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?