çalışan bayanlar maaşlarını kocalarına mı veriyorlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alicemed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aynen katiliyorum....a.s. gel bi sarilim sana... :1hug:

cnm kusura bakmada ben kimsenin evliliğini yadırgamadım dilacım sen beni anlamışsın kendi evliliğimide asla kimseye örnek göstermem kendimide övmem ama kocasının haberi olmadan para saklamak veya kocasından bişey saklamak bana yanlış gelen yadırgadıgımda kiimse yok ayrıca kişiye özelde bişey sölemedim .... sadece asla paramı vermem sözleri bana yanlış gelen sonuçta evlilik buuu.

canlarım ben 3 yıl öncesine kadar çalışşmıyordum çocuk büyüdü hadi dedik işe başladık.Eşim ozamana kadarda bana verirdi parasını şimdide.Çünkü o tambir para canavarı.Onda kalsa paralar ilk 1 hafta yer içer gezer sonraki 3 hafta kredi mağduru olmak için çaba sarfederiz.:roflol::roflol:

Bu zamanda ailede ekonomiyi kim daha iyi yapabiliyorsa para onda olmalı. Yok bu işin erkeği gacısı krizdeyiz anam.Ama bak şurada hemfikirim ki eşler arası para saklama durumu olmaazzz olaaaamzzzzz olmamalıııııı.(bence tabii)
Ay düşünsenize eşinizin sizden para sakladığını canım saçımı boyatıcam diyorsun oda para yok diyor. varken hemdeee ne kötü dimi o zaman sizde yapmayın kızlarr cık cık cıkkk.

Bizde maaşlar alındığında, taksitler ve ev giderleri için bir kısım ayrılır, ay sonuna kadar idare edilebilecek bir kısım para da bende olur. Geri kalan az da olsa, çok da benim evlenmeden önce açtığım hesabımda toplanır.

Eşim nişanlandığımızdan beri maaşını direk gelirbana verir, ben sende kalsın desem bile. Kendisine 5-10 tl harçlık alır o kadar o da sigarası için. Kendisi bu konuda çok tutumlu sağolsun zaten herhangibi alışveriş yapılacağında da birlikte yaparız.

Arkadaşlar, herbirinizin yorumlarını tek tek okudum. Kısaca şunu söylemek istiyorum; hepimiz ömür boyu bu yolu paylaşmak için başlıyoruz bu yola fakat bazen oklar gideceği yönü şaşırabiliyor. Öyle ki az da olsa birikiminizi yapın... Allah hepinize mutlu ve sağlıklı geçimler nasip etsin :)

ben maaşımı eşimden önce alırdım (eşim askerde ama o zaman )
gerekli tüm ödemeleri yapar yol paramı ayırır kalanınıda evde bir yere koyardım.
Tİcketimlede aylık alışverişimizi yapardık.
Eşimde maaşını alınca kirayı öder kalanını oda oraya koyardı ve ihtiyacımız oldukça oradan alırdık.
Hatta eşim bazen benden isterdi.. Evlendiğimiz günden beri tüm ödemeleri ben takip ettim kira hariç.
o yüzden şu an çok fazla zorlanmıyorum.. Asla harçlık isteyeme çok zor gelir bana.
Hesaplar benim adıma eşime şimdi hesaplardan ek kart çıkarttım.
Hiç bir zaman bana para hesabı sormadı ki bilir çok tutucuyumdur.
Asla cimri değilim yanlış anlaşılmasın sadece gereksiz harcama yapmam.
oda bunu bildiği için bana son derece güvenir.. Allaha şükür şimdide herşeyi çekip çeviriyorum
Bence çalışan bir kadın çocuk gibi kocasından harçlık istememeli. bu çok zor olur heralde.
Evliliimizin ilk 7 haftası çalışmadım sağolsun eşim hiç parasız bırkmadı ama benim için çok zordu..
Ben hesabımı bilmeliyim nereye ne ödendi ne oldu takip etmeliyim.. bu eşime güvenmediğimden değil asla
Ama evin ne gideri var v.s. gibi konulara kadınlar daha vakıflar.

eşimin maaşıyla kredi borcumuzu ödüyoruz
benim maaş kartım da eşimde duruyor
15inde başka bir banka kartıma bir miktar havale yaparım bana lazım olunca oradan harcarım

ben calışmıyorum ve esımde sagolsun bana hiiçççç para vermezz işte lazım olursa ki evdeymısım yaa nerden lazım olacakmışş kart var ondan alırım ne alcaksam kocam da saolsun pekde cimridirr bazen onu bu konuda boğmak ıstıyorum ammaa kötükedihüso neysee iştee arada kendıme bısey alıcagım zaman bıle ellerım tıtrıyo gercı alsam bısey dıyemez dee genede cımrı oldugunu bıldıgım ıcın harcamalarıma dıkkat ederım... gercı calışsam ona kurus koklatmazdım vermem oda bana verıyo zaten :mymeka:

Hesaplarimiz dort yildir ayri ama, O benim parami bilir ben onunkini. Esim istedigi kadarini alir, faturalari, benzini vs. oder, her ay belli bir miktar maasini bana verir. Ev kirasini, cep telefonlarini, yeme-icme olaylarini ben hallederim. Paranin geneli bende toplanir cunku ben hesabimi daha cok biliyorum, esim de benimle ayni fikirde ama parasi bitmisse, kartim hep cuzdanimdadir ve sifremi bilir.

Bizde sımdılık cuzdanlar ayrı a.s

ama paraya ıhtıyacı oldugu donemlerde hep istedi bende verdım,ben ıstemedende o verir.ama işten ayrıldıgımda alacagım tazmınatımı kendı hesabıma yatırıcam ve yatan paradan daha az mıktar oldugunuda soyleyebılırım.Gercekten eşinden gızlı kenarında para olucak,5 alıyosak 3 demek en ıyısı.İnşallah evlenıncede calışırımda 3 derim hihoyyyt

4 yıldır ewlıyım...
benım maaşım bankada kalır...bırıkım için.eşimin maasını yerız once..eger sıkısırsak yada ıhtıyac olursa benım hesaptan cekerız.maaş gunu eşim bankadan cekıop banada verır sonra bıtınce ısterım yada o bakar ben ıstemeden cuzdanıma koyar...sengözlerimebaksanab
benım maaş kartım bende onunkıde kendısındedeır..tabı gıderı gelırı ben daha ock hesaplarım..cunku eşimden daha hesaplıyım...:))

biz maaşlarımızı ortak hesaba koyarız ikimizdede kart var.istediğimiz gibi çekeriz.tabi genelde benim maaşım kadarı kalır her ay sonunda o da birikim olarak kalır.faturalarda o hesaptan otomatik olarak ödenir..
ben kadınların eşlerinden gizli para biriktirmelerine,ya da olduğundan az söylemelerine karşıyım.evlilik maddi değil manevi bişeydir.eşinize güvenmiyorsanız niye evleniyorsanız.bir düşünsenize eşiniz sizden gizli para atsa kenara ya da sizn haberiniz olmaan başka şeylere harcasa hoşunuza gider mi?
bazı şeyleri yaparken karşınızdaki insanın yerine koyun kendinizi.içten pazarlıklı olmayalım.

niye eşine veriyosunki canım o senin ebeveyininmide senin kazandığın parayı sana harçlık olarak veriyo..saçma bence...
kadın erkek eline bakmamak için çalışır ama sen çalıştığın halde yine onun eline bakmış oluyosun bence bunu eşinle konuş ve bu para verme mevzusunu hallet..bi kadın olarak herzaman eşinin bilmediği senin gözden çıkardığın bi miktar paran olsun.dünya hali belli olmaz hiçbişey..

Bizde paralar bende toplanır. Eşim maaşını alınca bana verir. Giderleri hesaplarız kalanı bende kalır.Eşim para taşımayı sevmez, versem de istemez.. Azda olsa para veririm yanına oda zorla..İnsanlık hali Allah korusun bulunsun... Zaten maaşlı çalışan insanlar olduğumuz için gelir ve giderler belli.. Kendimiz için birşey alacaksak ta habersiz hayatta almayız, beraber alışveriş yapmayı çok severiz çünkü... Oyüzden gizli saklımız yoktur birbirimizden.. :1hug:

cok sacama buluyorum ben bunu ya..
eşimin calıstıgı okulda br öğretemen bayanda gecen gun konu acılmış maastan.ben 1000 lıra alıyor muymdur dıye sormus.esımde bılmıyor musun aldıgın parayı falan demıs.meğer eşindeymiş maaş kartı kac para aldını bıle bılmıyor yuh dedım ya..

nasıl ya aldığı maaşı bilmiyor mu? çok enteresan..
Hiç eşime maaşımı vermedim bu sein param benim param muhabbettinden değil biz olduk zaten
ama maaşımı kendim alır ım ve gereken ödemeler yapılıca bir yere koyarım eşimde aynı şekilde yapar .
Ve o koyduğumuz yerden ihtiyacımız olan parayı alırız kimse kimseye hesap sormaz.
Zaten evliliğn gerektirdiği sorumlulukalr vardır ve herkes üstüne düşeni yapar.
Çok şükür biz bu dengeyi kurduk,Allah herkese nasip etsin..

çalışmıyorum ama çalışıpta maaşını kocalarına verenleri gördüm de duydum da aslında bana göre verilmemesi gerekiyo .o aldığı maaşı sana getirip veriyomu ki sen de veresin neden böyle dedim onuda açıklayayım maaşını veren kadınların sonra para vermiyo diye yakındıklarını gördüğüm için.madem çalışan bayansın buda senin özgürlüğün olduğuna göre hiç gereği yok maaşı vermenin.hem zaten hesap ta tutumda yapılacaksa bunu yine bi şekilde yapabilirsiniz .illa aldığını kocanın eline saymakla olmuyo hem kadınlar daha hesaplı daha tutumlu bu konuda
hehe benim görümcem çalışmıyo ama kocası ay ay aldığı maaşı tek kuruşuna kadar karısının eline sayıyor.ondan sigara parası istiyor.ben beceremedim gitti benim kocişe aldığı parayı getirsin de bana versin ben den harçlık istesin diye kaydirigubbakcemile3

Sıralamaya göre her ay önce ben maaş alırım sonra eşim.

Ben maaş almadan 3-5 gün önce oturup hesap yaparız. İkimizin maaş günü arasında 10 gün kadar bir fark var. Ödemeleri benim maaştan yapmaya başlarız. Eğer ödeme hala varsa eşimin maaşından devam ederiz. Kalanı zaten bizimdir.

Kendimize ayırdığımız harçlıkları bile birbirimizden habersiz harcamayız. Yani kimin cebinde ne kadar var biliriz. Ona göre adım atarız.

Misal; ben o ay fazla harcamadıysam o birşey almak istiyorsa bana sorar eğer ben de varsa bana güvenip alır. Ya da tam tersini ben yaparım.

Evlilik gerçekten beraberlik demek, maddi manevi herşeyde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…