- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
- Konu Sahibi carmina000
-
o halde o yapmayınca siz de hıcbırseye elınızı sürmeyınCanı istemiyor bu halde yapamam yorgunum gibi bahanesi oluyor.Teklif ettim bu hafta sonu istemedi geçen hafta sonu dışarı çıktı rahat rahat temizlik yapayım diye. Anlamıyorum sustukça mı böyle oluyor başta yapıyorduk birlikte evi süpürüyordu en azından.
Büyük harfle yazmamın nedeni kesin bir ifade ile reddetmekti. Bağırmak konusunda bir fikrim yoktu.Olsaydı kullanmazdım.Bir yıldır evliyim hala oturtma dığım bir evliliğin var.kavga,kışkırtma ve tartışma olmadan eşimle konuşmak istiyorum.ev işleri konusunda sorumluluğumu fazla buluyorum ve bana yeterince yardımcı olmadığını düşüyorum diye ifade etmeyi düşünüyorum akşam.bakalım tepkisi ve hareketleri tartışmak istemediğim için önemli.Forumda büyük harfle yazmak kurallara aykırı, öncelikle bunu belirteyim. Sanki bana bağırıyormuşsunuz gibi olmuş da herkesin yazdığından farklı birşey yazmadım ben, bağırılacak birşey de yok.
Konuyu yazarken eşim evi süpürüyor, sofrayı topluyor ama ben daha fazlasını istiyorum gibi bir anlatımınız var ben ona bakarak dedim eşinizden fazla şey bekliyorsunuz diye. Diğer yorumlarınıza bakınca eşinizin işten kaçtığını söylediğinizi gördüm. Tamamen size yardımcı olmak amacı ile söylüyorum, 2 aylık evliyim ben de düzen kurmaya çalışıyorum şuan ve kurduğum düzen şu şekilde işliyor diye. Ben evi temizlemeyi haftasonuna bırakmam mesela, haftasonu dinlenmek için var, haftaiçi bir akşam bi silmek süpürmek toz almak hele ki 2 ki,şi olunca 1 saat bile sürmüyor, siz de öyle yapın o zaman kaçamaz evden haftasonu, en azından eşinizle birlikte geçirirsiniz. He ama büyük ihtimalle buna da yorgunum vs diyecektir, e o zaman da çok fazla yapacak bişey yok. Klasik yontulmamış Türk erkeği maalesef. Bir cinnet gerekir o zaman ben senin hizmetçin miyim konulu. Veya tümden evi siz de salarsınız, hiçbişeye dokunmazsınız bikaç hafta sonra fark edince de tek başıma ancak bu kadar oldu, sen yardım edene kadar daha fazlasını yapmayacağım dersiniz. İlla tatlı dille anlatacağım diyorsanız da deneyin madem. Umarım işe yarar.
Hafta sonu evi süpürmedim ve kalkıp süpürmedi.akşamda diyor öğrenci evine döndü.orda bişey demedim sinirlendim çünkü bugün evi süpürüp rahatsızlığımı ifade edeceğim.çünkü aklı sıra uyanıklık yapıp işleri bana yıkmak gibi bir plan yaptığını düşünüyorum.o halde o yapmayınca siz de hıcbırseye elınızı sürmeyın
bırsey derse cnm ıstemıyo yorgunum tek basıma yetısemıyorum deyin
ama tepkili değil sakince
öğrencı evıne döndu dediğindeHafta sonu evi süpürmedim ve kalkıp süpürmedi.akşamda diyor öğrenci evine döndü.orda bişey demedim sinirlendim çünkü bugün evi süpürüp rahatsızlığımı ifade edeceğim.çünkü aklı sıra uyanıklık yapıp işleri bana yıkmak gibi bir plan yaptığını düşünüyorum.
Valla benim kocamda öle.. ben sölemeden iş yapmıyor:) zorla yaptırıyom ben adami:) çöpleri döküver dedim maalesef dedi güzelce tatlı dille nolurr bak yalvaririiiimmm dedimÇalışan bir bayanım ve eşim ev işlerinde sorumluluk almıyor. Ben söylemeden iş yapmıyor bazen söylüyorum canı istemiyor beyefendinin. Yemek yedikten sonra sofrayı kaldırıyor ve bulaşık makinesimi yerleştiriyor sadece başka sürekli yaptığı bir iş yok.keyfi yerindeyse yapar evi süpürme çamaşır asma.bugün akşam iş bölümü konusunda aldığım sorumlulukları fazla buluyorum diye bir konuşma yapmak istiyorum.Nasıl bir üslup kullanmam doğru olur tecrübeli arkadaşlar öneri verebilir mi? Eşim yemek yapmak ve ütüden nefret eder.bunları yapsın demiyorum zaten ama herşey bana kalıyor .
ahh ahh ne iyyimiş bak kocan:)Bu yaptıklarınızı söylendiği halde yapmayan ve yapmamak için kavgta eden o kadar çok erkek var ki, bana beklentileriniz biraz fazla gibi geldi.
Ben de çalışan bir kadınım, akşam eve gelmem 6.30u geçiyor. Eşim de vardiyalı çalışıyor. Eğer evdeyse yemek hazırlarken ben demeden gelir yardım eder, sofrayı kaldırır bulaşık makinesine dizer. Ama hadi bugün temizlik yapalım demez, aklına da gelmez. Ama ben bu akşam temizlik yapacağız deyince gidip kendiliğinden süpürgeyi alıyor, doluysa boşaltıyor haznesini ve evi güzel süpürüyor. Onun dışında yine benim söylemem lazım yeri sil veya toz al diye. Nevresim değiştirirken bide kalkar kendi gelir yardıma. Arada aklına gelirse akşamları çayı o yapar, ama %80 benim söylemem gerekir ki bunda anormal bişey yok bence.
Sonuçta eşiniz de çalışıyor, sizden daha fazla iş yapmasını bekliyorsunuz gibi geliyor bana. 1-2 ay daha maddi olarak idare etme durumundayız elimiz rahatlasın temizlikçi alacağım iki haftada bir. Siz de öyle bişey yapabilirsiniz .
Yemek ve ütü nasıl benim sorumluluğunda ben yapmalıyım gözüyle bakılıyor onun sorumluluğunda olan şeylerde olmalı diyorum. Ev süpürme ve çamaşır asma mesela.
Büyük harfle yazmamın nedeni kesin bir ifade ile reddetmekti. Bağırmak konusunda bir fikrim yoktu.Olsaydı kullanmazdım.Bir yıldır evliyim hala oturtma dığım bir evliliğin var.kavga,kışkırtma ve tartışma olmadan eşimle konuşmak istiyorum.ev işleri konusunda sorumluluğumu fazla buluyorum ve bana yeterince yardımcı olmadığını düşüyorum diye ifade etmeyi düşünüyorum akşam.bakalım tepkisi ve hareketleri tartışmak istemediğim için önemli.
Hafta sonu evi süpürmedim ve kalkıp süpürmedi.akşamda diyor öğrenci evine döndü.orda bişey demedim sinirlendim çünkü bugün evi süpürüp rahatsızlığımı ifade edeceğim.çünkü aklı sıra uyanıklık yapıp işleri bana yıkmak gibi bir plan yaptığını düşünüyorum.
ahh ahh ne iyyimiş bak kocan:)
kıymetini bil:)
benim kocam ben sölemeden yapmıyo ya ben demesem yapmiycak adam..
süpürgenin içini boşaltmadığında bana diyo niye boşatmadinn... yok felan. benim de işim oluyor arkadaş ya. ev süpürme işi kocama biraktim zaten. hamileyim zaten kimse ellemiyo evimi.
sende çocuğuna ayni şekilde öğret:)İyidir benim kocam maşallah
Tabi kayınvalidem saolsun, hiç sen erkeksin elini bi işe sürme dememiş evde hep ufaktan iş yaptırmış eşime. Evi süpürmüş, bulaşıkları yıkamış, annesi rahatsızken yemek yapmış dolayısıyla eli yatkın. Yap deyince yapıyor şükür, daha fazlası da binde bir bulunur o da bize denk gelmez zaten
sende çocuğuna ayni şekilde öğret:)
erkek diye oturuyor kız yapsin der gibi.. sinir oluyom valla..
benim kocam oğlum olursa yaptırmıcakmiş bla blaa.. çocuk büyüynce eşine yardim etsin istiyorum tabi.
ama maalesef kızım olucak:)
Hep söylüyorum yardımcı alın haftada bir kere. Para bunun için var,rahat etmek için.Çalışan bir bayanım ve eşim ev işlerinde sorumluluk almıyor. Ben söylemeden iş yapmıyor bazen söylüyorum canı istemiyor beyefendinin. Yemek yedikten sonra sofrayı kaldırıyor ve bulaşık makinesimi yerleştiriyor sadece başka sürekli yaptığı bir iş yok.keyfi yerindeyse yapar evi süpürme çamaşır asma.bugün akşam iş bölümü konusunda aldığım sorumlulukları fazla buluyorum diye bir konuşma yapmak istiyorum.Nasıl bir üslup kullanmam doğru olur tecrübeli arkadaşlar öneri verebilir mi? Eşim yemek yapmak ve ütüden nefret eder.bunları yapsın demiyorum zaten ama herşey bana kalıyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?