Çalışan bayanlar

o halde o yapmayınca siz de hıcbırseye elınızı sürmeyın
bırsey derse cnm ıstemıyo yorgunum tek basıma yetısemıyorum deyin
ama tepkili değil sakince

Haftada bir yardımcı alın siz de yorulmayın bence.

Büyük harfle yazmamın nedeni kesin bir ifade ile reddetmekti. Bağırmak konusunda bir fikrim yoktu.Olsaydı kullanmazdım.Bir yıldır evliyim hala oturtma dığım bir evliliğin var.kavga,kışkırtma ve tartışma olmadan eşimle konuşmak istiyorum.ev işleri konusunda sorumluluğumu fazla buluyorum ve bana yeterince yardımcı olmadığını düşüyorum diye ifade etmeyi düşünüyorum akşam.bakalım tepkisi ve hareketleri tartışmak istemediğim için önemli.

o halde o yapmayınca siz de hıcbırseye elınızı sürmeyın
bırsey derse cnm ıstemıyo yorgunum tek basıma yetısemıyorum deyin
ama tepkili değil sakince
Hafta sonu evi süpürmedim ve kalkıp süpürmedi.akşamda diyor öğrenci evine döndü.orda bişey demedim sinirlendim çünkü bugün evi süpürüp rahatsızlığımı ifade edeceğim.çünkü aklı sıra uyanıklık yapıp işleri bana yıkmak gibi bir plan yaptığını düşünüyorum.

Ben de calisiyorum benim esim de yardim eder ama oyle tutup da ev tem7zleyelim hadi diyen bi erkek yoktur.onunla konusmak yerine bence yardimci alin.hic ugrasmayin cunku erkekler eski miduna cok k7sa bi sure sonra donuyirlar

öğrencı evıne döndu dediğinde
evet canım yaaaa, napıcam bılmıyorum yetısemıyorum herseye falan deyın
gidin yanagından öpün
sen bana kıyamazsın kı, hadi evi sen süpür ben de yemeği hazırlayayım falan deyın:)

her işi sakın uzerınıze almayın size de yazık
bazı erkekler eslerıne uuzlmuyor sankı hep yorgun canı ıstemeyen kendılerı gbi.
siz mumkun oldugunca tatlı yoldan halletmeye bakın
baktınız olmuyor sıkıntınızı farklı yollardan dıle getırırsınız

ben mesela dun çöpümüz vardı atılması gereken , balkondakı kovaya cıkarmıstım mutfaktan
çöp kovası onun yolunun üzerinde :) benım ıstıkametın daha ters sabah ıse gıderken
sabah ondan gec cıktım baktım çöpü alıp atmamıs :)
ben de atmadım
aksam atılmadıgını gorecek ve yarın o atacak.

herseye yetişme gbı bı huyunuz varsa esınız onu da kullanıyor olabılır
bstan mesela ekmeği hep ben alırdım suyu ben soylerdım
herseyı ben yapıcam ya
snr bı ıkı almadım
eşim ekmek almamıssın dedı
aaa unutmusum dedım :) aslında bılerek almadım.
snr ben unuttum dıye dıye ekmek alma gorevı ona gectı.

sucuyu arayıp su soyleme gorevı de ona gectı.
yanı boyle farkında değilmiş gbı bazı ıslerı esınıze sorumluluk yapabılırsınız.

Valla benim kocamda öle.. ben sölemeden iş yapmıyor:) zorla yaptırıyom ben adami:) çöpleri döküver dedim maalesef dedi güzelce tatlı dille nolurr bak yalvaririiiimmm dedim

ahh ahh ne iyyimiş bak kocan:)
kıymetini bil:)
benim kocam ben sölemeden yapmıyo ya ben demesem yapmiycak adam..
süpürgenin içini boşaltmadığında bana diyo niye boşatmadinn... yok felan. benim de işim oluyor arkadaş ya. ev süpürme işi kocama biraktim zaten. hamileyim zaten kimse ellemiyo evimi.

Yemek ve ütü nasıl benim sorumluluğunda ben yapmalıyım gözüyle bakılıyor onun sorumluluğunda olan şeylerde olmalı diyorum. Ev süpürme ve çamaşır asma mesela.

yemek sizin toplamak onun işte

ütü yapmak ile ilgili herhangi bir şey dersem, benim eşim yapma der

ben de yapmam

siz bunu sorumluluk olarak almayın

isterse yapar giyer isterse kırışık giyer

ev işleri kati çizgilerle bölüşülmez zira çocuk olunca daha da farklılaşır hayat

evet hepimiz bu işler bize zimmetli mi diye arada söyleniyoruz ama bunu tatlı dille paylaşmak var bir de despotik ben bir bardak kaldırdım ise sen de aynısını yapmalısın var bu hoş olmuyor

istemediğiniz işleri yapmayın siz de

Zaten anlattığınız kadarı ile de eşiniz size yardımcı olmuyor. Aileden nasıl yetişmiş peki bu da önemli bence. Eğer el üstünde tutulan ve hiç bir işe karıştırılmadan yetişmiş ise bir anda evrim geçiremez, senin yönlendirmenle olması lazım.

İşte bugün evi süpürüp rahatsızlığını ifade etmen onun için hiçbirşey değiştirmeyecek. Nasıl olsa işi yapıyor söylenir söylenir susar diyecek. Onun yerine bugün dün böyle dedin ama ben de insanım, yetişemiyorum, haftasonları dinlenmek istiyorum, yardım etsen çabucak yaparız işleri desen. Beraber yapsanız, o yardım etmediği sürece evi temizlemesen.

İyidir benim kocam maşallah
Tabi kayınvalidem saolsun, hiç sen erkeksin elini bi işe sürme dememiş evde hep ufaktan iş yaptırmış eşime. Evi süpürmüş, bulaşıkları yıkamış, annesi rahatsızken yemek yapmış dolayısıyla eli yatkın. Yap deyince yapıyor şükür, daha fazlası da binde bir bulunur o da bize denk gelmez zaten

sende çocuğuna ayni şekilde öğret:)
erkek diye oturuyor kız yapsin der gibi.. sinir oluyom valla..
benim kocam oğlum olursa yaptırmıcakmiş bla blaa.. çocuk büyüynce eşine yardim etsin istiyorum tabi.
ama maalesef kızım olucak:)

Erkek kuzenim var yürümeye başladığından beri sofra kurarken yardım ettiririm. Çok bardak tabak kırdık ama şimdi sofra hazırlanırken bişey demeden kalkıp geliyor yardıma. Erkeğin üstüne fazla düşmüşüm galiba aynı yaşta kız kuzenim 4. seslenmede falan offlayarak kalkıyor
Erkek kız fark etmez, dünyanın bin türlü hali var, kendi kendine bakacak kadar herkes ev işi bilmeli. İnşallah çocuklarımı da bu şekilde yetiştireceğim :)

Hanımefendi Allah aşkına neden dert ediyorsunuz şu durumu.. söylenmeyi bırakın bir yardımcı alın ya! Neden kendinizi perişan ediyorsunuz anlamış değilim.. alın bir yardimci o işleri yapsın sizde sonra aksam keyif yapın..Biraz bencil olun şu hayatta Allah aşkına ev is o bu su derken mahvediyorsunuz hayatınızı..

Hep söylüyorum yardımcı alın haftada bir kere. Para bunun için var,rahat etmek için.

kim temizlik yapmaktan hoşlanır ki :)

birlikte yapın. o süpürsün siz silin mesela.

haftada bir yapsanız yeter de artar bile.

Ay herkeste aynı sorun nedir bu çalışan bayanların çekitiği yemin ederim paralı hizmetçilik yapıyoruz ya
benim düşüncem eğer imkanlar el veriyosa onuda vazgeçilmez bir gider olarak hesaplayıp yardımcı almak
ama imkan yoksa eğer eş gerçekten yardım etmeli bende aynı konudan müzdaripim ama rutine koymaya çalışıyorum biraz kavga ederek biraz dayatarak şuan süpürme işini tamamen eşime devrettim bulaşıklar o sudan geçirir ben atarım makinaya yemeğide aynı şekilde beraber yaparız tabi çoğu zaman bu işleri bile söylenerek yapıyor diğer bütün işler bende zaten bir de kızım sağolsun çok dağınıktır onun döküntülerini toplamak sadece 1 saatimi alıyor

sen erkeksin diye diye erkekler eşine yardım etmeyi kabullenemiyor malesef. ne söylersen söyle alışkın olmadığından yapamaz. evine yardımcı bayan alarak sorunun çözebilirsin ancak

Ev ikinizin evi. Evişleri sizin asli sorumluluğunuz o da lütfedip yardım etmiyor ki. İkinizin ortak işleri onlar. Sıra ile yapın. Bu hafta ben süpürdüm haftaya senin sıran gibi. Ya da ben evi süpürüyorum al eline vileda sopasını gel peşinden gibi.

Biz çalışırken ortaktık evişlerinde. Ben hamileyken o tekti. Şimdi ben evdeyim ve ben yapıyorum. Bir kaç ay içinde işe döneceğim kızım da var. Haftada bir yarım gün kadın almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…