- 17 Mart 2016
- 504
- 166
- 23
- Konu Sahibi carmina000
-
Bunlar tartışma ortamı yaratmaz mı ? Önce sakin bir şekilde konuşmak istiyorum.Yardim etmezse isten cikacagini soyle. Cok yoruldugunu yetisemedigini belki her hafta kadin alacagini ve bunun cok maliyetli olacagini vs.
Çalışan bir bayanım ve eşim ev işlerinde sorumluluk almıyor. Ben söylemeden iş yapmıyor bazen söylüyorum canı istemiyor beyefendinin. Yemek yedikten sonra sofrayı kaldırıyor ve bulaşık makinesimi yerleştiriyor sadece başka sürekli yaptığı bir iş yok.keyfi yerindeyse yapar evi süpürme çamaşır asma.bugün akşam iş bölümü konusunda aldığım sorumlulukları fazla buluyorum diye bir konuşma yapmak istiyorum.Nasıl bir üslup kullanmam doğru olur tecrübeli arkadaşlar öneri verebilir mi? Eşim yemek yapmak ve ütüden nefret eder.bunları yapsın demiyorum zaten ama herşey bana kalıyor .
Bilemem benim tarzim buBunlar tartışma ortamı yaratmaz mı ? Önce sakin bir şekilde konuşmak istiyorum.
benım eşim bana cok yardımcıdır ama benım esım de ben soylemeden pek yapmazÇalışan bir bayanım ve eşim ev işlerinde sorumluluk almıyor. Ben söylemeden iş yapmıyor bazen söylüyorum canı istemiyor beyefendinin. Yemek yedikten sonra sofrayı kaldırıyor ve bulaşık makinesimi yerleştiriyor sadece başka sürekli yaptığı bir iş yok.keyfi yerindeyse yapar evi süpürme çamaşır asma.bugün akşam iş bölümü konusunda aldığım sorumlulukları fazla buluyorum diye bir konuşma yapmak istiyorum.Nasıl bir üslup kullanmam doğru olur tecrübeli arkadaşlar öneri verebilir mi? Eşim yemek yapmak ve ütüden nefret eder.bunları yapsın demiyorum zaten ama herşey bana kalıyor .
Çalışan bir bayanım ve eşim ev işlerinde sorumluluk almıyor. Ben söylemeden iş yapmıyor bazen söylüyorum canı istemiyor beyefendinin. Yemek yedikten sonra sofrayı kaldırıyor ve bulaşık makinesimi yerleştiriyor sadece başka sürekli yaptığı bir iş yok.keyfi yerindeyse yapar evi süpürme çamaşır asma.bugün akşam iş bölümü konusunda aldığım sorumlulukları fazla buluyorum diye bir konuşma yapmak istiyorum.Nasıl bir üslup kullanmam doğru olur tecrübeli arkadaşlar öneri verebilir mi? Eşim yemek yapmak ve ütüden nefret eder.bunları yapsın demiyorum zaten ama herşey bana kalıyor .
Canı istemiyor bu halde yapamam yorgunum gibi bahanesi oluyor.Teklif ettim bu hafta sonu istemedi geçen hafta sonu dışarı çıktı rahat rahat temizlik yapayım diye. Anlamıyorum sustukça mı böyle oluyor başta yapıyorduk birlikte evi süpürüyordu en azından.benım eşim bana cok yardımcıdır ama benım esım de ben soylemeden pek yapmaz
soylemeden yaptıgı tek sey yemek hazrlarken yardım etmek
makınayı bosaltmak
bulasıkların kirlerini akıtmak falan
ben soylemeden gıdıp de ev supürüp temızlık falan yapmaz yanı
kocanıza bunu kural sorumluluk olarak değil de tatlı dille soylersenız sıze yardımcı olabılır
biz haftalık temızlıgı bırkılte yaparız mesela
ben eşime derım hadı sen evı supur ben de arkandan sıleyım derım
tamam der
dün süpürdü, banyoları da temızler mısın sen benım işim bıtmedı hala dedım tamam dedı yaptı
nevresımlerı değişirken yardım ısterım gelır eder
ben soylemeden gıdıp yapmaz yanı
siz de tatlı tatlı soyleyın
bazen yapıalcak işler lıstesı cıkartırım ben
hangısını ıstıyorsan seç listeden derim
evde ıkımız bagımsız temızlık yaparız
katı kural koyarak baskın bır sekılde yaklasmayın
Ben asla benden daha çok iş yapsın demiyorum. HAFTA SONU YATMASIN BENLE BİRLİKTE TEMİZLİK YAPSIN DİYORUM.Bende yoruluyorum tüm sorumluluk neden bende diyorum.tatlı dille anlatma taraftarıyım .Bu yaptıklarınızı söylendiği halde yapmayan ve yapmamak için kavgta eden o kadar çok erkek var ki, bana beklentileriniz biraz fazla gibi geldi.
Ben de çalışan bir kadınım, akşam eve gelmem 6.30u geçiyor. Eşim de vardiyalı çalışıyor. Eğer evdeyse yemek hazırlarken ben demeden gelir yardım eder, sofrayı kaldırır bulaşık makinesine dizer. Ama hadi bugün temizlik yapalım demez, aklına da gelmez. Ama ben bu akşam temizlik yapacağız deyince gidip kendiliğinden süpürgeyi alıyor, doluysa boşaltıyor haznesini ve evi güzel süpürüyor. Onun dışında yine benim söylemem lazım yeri sil veya toz al diye. Nevresim değiştirirken bide kalkar kendi gelir yardıma. Arada aklına gelirse akşamları çayı o yapar, ama %80 benim söylemem gerekir ki bunda anormal bişey yok bence.
Sonuçta eşiniz de çalışıyor, sizden daha fazla iş yapmasını bekliyorsunuz gibi geliyor bana. 1-2 ay daha maddi olarak idare etme durumundayız elimiz rahatlasın temizlikçi alacağım iki haftada bir. Siz de öyle bişey yapabilirsiniz .
Yardimci al haftalik gelsin islerini yapsin. Esine de hic bulasma sende rahat edersin. Ben oyle yapiyorum. Yoksa yetisemiyorum her seyeÇalışan bir bayanım ve eşim ev işlerinde sorumluluk almıyor. Ben söylemeden iş yapmıyor bazen söylüyorum canı istemiyor beyefendinin. Yemek yedikten sonra sofrayı kaldırıyor ve bulaşık makinesimi yerleştiriyor sadece başka sürekli yaptığı bir iş yok.keyfi yerindeyse yapar evi süpürme çamaşır asma.bugün akşam iş bölümü konusunda aldığım sorumlulukları fazla buluyorum diye bir konuşma yapmak istiyorum.Nasıl bir üslup kullanmam doğru olur tecrübeli arkadaşlar öneri verebilir mi? Eşim yemek yapmak ve ütüden nefret eder.bunları yapsın demiyorum zaten ama herşey bana kalıyor .
Canı istemiyor bu halde yapamam yorgunum gibi bahanesi oluyor.Teklif ettim bu hafta sonu istemedi geçen hafta sonu dışarı çıktı rahat rahat temizlik yapayım diye. Anlamıyorum sustukça mı böyle oluyor başta yapıyorduk birlikte evi süpürüyordu en azından.
Yardımcıya gerek yok çünkü ev çok küçük ve ayda bir ütü çıkıyor. Çocukta yok haftada bir süpürme yetiyor.Yardimci al haftalik gelsin islerini yapsin. Esine de hic bulasma sende rahat edersin. Ben oyle yapiyorum. Yoksa yetisemiyorum her seye
Yemek ve ütü nasıl benim sorumluluğunda ben yapmalıyım gözüyle bakılıyor onun sorumluluğunda olan şeylerde olmalı diyorum. Ev süpürme ve çamaşır asma mesela.adam sofrayı kaldırıyor siz de yemek yapıyorsanız hafta içi olağan işler bunlar
bir de çamaşır atmak var
biriniz atın biriniz asın ya da ne bileyim biriniz markete gidin diğeri çamaşırı halletsin
temizliğe de haftada 50-60 ayırıp yardımcı alın
eşinde dırdır etmez sen de bunalmazsın
ütü yapmayı da azaltın, kış günü ütülenecek ne var ki
eviniz de bal dök yala olmasın
çocuk da yoksa çok kirlenip dağılmaz zaten tüm gün dışarıdasınız
bir de eşinden şikayet eden kadınlar genelde yemek yendi hemen sofra toplansın istiyor hayır ne gerek var
dursun sofra eşim gece yatmadan önce toplar bir ara ya da ertesi güne kalır
yani evet insanın canı istemeyebilir bizim o an canımız istiyor ya da o an yapılmasını istiyoruz diye o kişinin de o an yapmasını istememiz olmaz ki
Yemek ve ütü nasıl benim sorumluluğunda ben yapmalıyım gözüyle bakılıyor onun sorumluluğunda olan şeylerde olmalı diyorum. Ev süpürme ve çamaşır asma mesela.
O zaman esinize surekli yapacagi be soylenmeyecegi islerin gorevi oldugunu soyleyin. Bulasik mak bosaltmak, camasir asmak ya da toplamak ~katlamak , gibiYardımcıya gerek yok çünkü ev çok küçük ve ayda bir ütü çıkıyor. Çocukta yok haftada bir süpürme yetiyor.
Ben asla benden daha çok iş yapsın demiyorum. HAFTA SONU YATMASIN BENLE BİRLİKTE TEMİZLİK YAPSIN DİYORUM.Bende yoruluyorum tüm sorumluluk neden bende diyorum.tatlı dille anlatma taraftarıyım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?