Çalışan evli bayanlar buraya.......

FAELL

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
34
0
286
Antalya
Selam kızlarrr... Hep çalışıp hem evli ve birde çoçuklu olmak zor iş... burda biraz dertleşelim istedim. çalışıp ev işlerine nasıl yetişiyorsunuz... Valla ben yetişemiyorum evim bir hafta toplu bir hafta dağıtık oluyor.... tecrübeliler anlattırsa seviniriz....

Ben de calısıyorum ve 2 yasında bır kızım var.Evım sreklı dagınık heryer oyuncak,topluyorum kızıyor yıne dagıtıyor kızım :) Esım desen o da oyle kızı gıbı.Haftada en fazla ıkı kere temızlık yapabılıyorum o da cok yogun degılsem.Asıl zor olan mutfak... Mutfaga hıc gıremıyoum dogru durust.

bende hem evli,hem çalışan,hemde çocuk sahibi biriyim....

benimde zorlandığım zamanlar oluyor ama üstesinden geliyorum çok şükür...çocuğum 3,5 yaşında..ama 2 yaşından beri dağıttığı oyuncaklarını kendisi topluyor..toplamassan işim hiç bitmez seni dışarı çıkrtamam diyorum.istemesede topluyor..

ben hafta sonu 2 gün eveyim.bir gününü eşim ve çocuğuma ayırıyorum.dışarı çıkacaksak yada birilerini ağırlayacaksak vs..birazda kendime vakit ayırıyorum.saçıma başıma,tırnağıma vs..bakım yapıyorum.kendimi iyi hissetmeme yardımcı oluyor... bir günde komple temizlik işlerine ayırıyorum.evim 2 kat(dublex).aşağısını yukarısını ne varsa temizliyorum.eşimde yardımcı oluyor genelde..ama onun olmadığı zamanlarda oluyor evde..o zamanda tek başıma bitiriyorum temizliğimi..
hafta içi her gün eve geldikten sonrada bir gün ütü,bir gün cam silme,bir gün dolap düzenleme silme vs.. gibi şeyleri yapıyorum..hafta içide her gün okuldan gelince süpürüyorum ben evi..gün aşırıda paspaslıyorum yerleri..ve gün aşırı toz alıyorum...yatana kadar işim bitmiyor sayılır...akşamdanda yemek yapıyorum.yazdan dolabımı doldurunca kışın işim daha rahat oluyor.birde hafta sonu salata malzemelerimin hepsini yıkayıp kurutucuda kurutup tupper'ın kaplarında muhafaza ediyorum. böyle yani.....zor ama üstesinden geliyorum..

yetişemiyorum.biizm evde senin ki gibi oluyor.temizlikçi de almıyorum.fırsat buldujkça yapıyorum.misafir pek almıyorum.idare ediyoruz.

yetişilmiyor gerçekten.çocuklar küçükken daha iyiydi.anca oyuncak falan dağıtıyolardı.şimdi mutfakta bişey yapıyor banyoda saçını yıkıyor kıyafetler ders notları bide ergen psikolojisi söyleyince kızıyor. kızım 15 yaşında bırak tolamayı dağıtmasa yeter.oğlumda 13 oda pek farklı değil.eşim desen ilk yıllarda yardımcı oluyordu ama şimdi yok oda dağınık.söyleyince kızından yardım iste diyor.kadın bende almıyorum eşim başında sen olacaksın diyor.onuda ben istemiyorum başında dur yemeğini falan verarkasından malzeme taşı bide beğenme.elim erdiğince kendim yapıyorum.

yemek konusunda heleki bu kısa günlerde çok zorlanıyorum.dışardan yiyerek takviye yapıyoruz.aksi gibi eskiden daha rahattımçşimdi takıntılı oldum.her şeye yetişmek çok zor.çok yoruluyorum tükenmiş hissediyorum.yıllardır dışta çalış evde çalış. bide suçlu hisset
ben işten hızlıca dönerken ev hanımları görüyorum günlerden dönüyorlar.çocukların takibide hep kadının üstünde.gerçekten çok yorgunum.anca yapmazsam oturabiliyorum.yoksa şu an kalksam yapacak iş bulunur.

lavaboya girsem tuvaleti yıkar lavayoyu fırçalar öyle çıkarım.mutfağa su içmeye girsem dağılmış tezgahı toplar.makineyi boşaltır öyle çıkarım.buzdolabından bişey alsam muhakkak bi yerine dökülen bişey görür hiç değilse o rafı ve kapağı silerim.dışarı bakmak için camı açsam camın önündeki fayansı silerim.ama yok yinede yorgunum her şeye koşmaktan.

sanki iç dökme topiği gibi oldu ama ne kadar dolmuşum ya.yıllar yoruyor insanı.

Benim çocuğum iki yaşına gelene kadar her hafta yarım gün temizliğe gelen yardımcım vardı o süreci öyle atlattık.Şimdi yalnızım.Eşim destek oluyor ama kendi yaptığım gibi olmuyor.Hoş kadın alıyorken de öyleydi...Ne kadar planlı programlı hareket edersen et hayat koşuşturmaca ile geçiyor...Ben şu günlerde ciddi ciddi küçülmeyi düşünüyorum çalışan kadına fazla eşya, oda bence haram neyimize lazım...Kendi evimize geçmeyi bekliyorum bana kalsa 2+1 ev en ideali... kendi şartlarımdaysa oturma odasını iptal edicem orayı ya çalışma ya giyinme odası yapıcam.Çocuğa bir oda, bir salon, bir yatak odası...ve çok kullanılmayan tüm eşyaları dağıtıcam... Yılda bir kez yaptığı aşure için kazan kadar tencere alan bir annenin kızıyım o lazım olur bu lazım olur derken artık normal bir 3+1 eve sığamaz olduk...Büyük evin işiyse hiç bitmiyor.Eşyaların hizmetçisi oldum.

Ayy çalışmaya korktum valla.eşime kızıyordum çalışmama sıcak bakmıyordu diye oda yorulursun gerek yok tadını çıkar çocuğunun evinin diyordu.çalışan arkadaşlarım keşke biz evde otursak diyorlar.yani bu kadınların hakkı ödenirmi?hem eşler hem anneler hemde eve para getirip çalışıyorlar.belkide hala bişeylere az yetiştikleri için kendilerini suçlu bile hissediyorlar.belki en ufak bir eksiklikte tolere edilmiyorlar.ne bilim kadın olmak zor her türlü zor zaten çalışmıyorsan bile hele çalışıyorsan 2 kere zor.Allah yardımcınız olsun bayanlar.boşuna cennet anaların ayakları altında değil en güzeli Rabbim değerimizi biliyor ve mükafatını cennetle müjdeliyor gerisi boş.

bende yaklaşık 2 yıldır evliyim.çocugum yok ama çok zorlanıyorum.ilk evlendiğimde mükemmel olma çabam vardı.her işe yetişmem lazım düşüncesi.bi yemek yapıyodum çorbasından salatasına a dan z ye herşey harika olmalı,ev hep tertemiz olucak,herşey ütülenicek vs vs....tabi işlere yetişsem kendime hiç vakit kalmamaya başladı biraz kendime vakit ayırayım dedim işler birikince sinirli bi insan oldum. evliliğin 1.yılında bigün oturdum hüngür hüngür ağladım.eşim anlayışlı biridir aslında bu benim kendi mükemmeliyetçi olma çabamdan kaynaklanan bi durumdu.neyse eşim tabi ağladığımı görünce konuştuk ben senden süper yemekler inanılmaz düzen istemiyorumki bırak yapma dedi.biraz rahatladım şimdi biraz daha sakin hareket ediyorum ama yinede işten gelince işim hiç bitmiyo.hani eşim beni rahatlatmak için bırak yapma dedi ama erkekler evdeki düzenin nasıl yürüdügünü bilmiyo.yapma diyo ama ütüsüz gömlek giyermi giymez.bugün evde yemek olmasa ertesi gün yemek ister bide mesela onlar için ev işleri basit işler mesela çamaşırları makineye atmak,onları asmak,2 gömlek ütülemek,bilaşık makinesinden bılaşıkları çıkartıp yerleştirmek,toz almak yada evi süpürmek hepsi aslında basit işler ama üst üste geldimi çok sinir bozucu oluyo bigün birini yapsam bigün öteki iş çıkıyo ortaya.bide çocugum olduğunu düşünemiyorum.

Isten cıkıs saatım hergun farklı.Pazartesı en gec cıktıgım gun.O gun sagolsun kayınvalıdemle aynı apartmandayız onda yıyoruz.Kızıma da o bakıyor kendı ıstegıyle,corbasını koftesını meyvesını eksık etmıyor gozum arkada kalmıyor sukurler olsun.Halı koltuk temızleme sorunum olmasın dıye genelde yere ve koltuga polar kestırdım onları serıyorum,haftada ıkı defa yıkayıp yenıden serıyorum.Evın oturma odası dagınık sureklı defterler boyalar bebekler oyuncaklar.Tv unıtesının cekmecelerını bosalttım oraya kızın oyuncaklarını dolduruyorum.Temızlıge baslamadan once yemegı ocaga koyuyorum,temızlık bıtene kadar onlar pısmıs oluyor.Gece yatmaya yakın camasırları antreye serıyorum sabaha kadar bır kısmı kuruyor.Sabah erken kalkarsam ya da kızıma sut ısıtmak ıcın kalkarsam makıneyı yıne calıstıyıroyum,ıse gıtmeden camasırları serıyorum,gelene kadar bır kısmı kuruyor.Sonra da hemen yerlestırıyorum.Utu ısını de fılm ızlerken yapıyorum.Sınav sorusu konu odevm okuma ıslerını kızım erken uyursa halledıyorum.Ama genelde erken uyumuyor ve ısteyken tenefuslerde halletmeye calısıyorum.Su an somestr ama ısımı ve grencılerımı sımdıden ozledım :)

selam bende çalışıyorum öğretmenim 2,5 yaşında bir oğlum var sabah 6.30 evden çıkıyorum akşam 17.30 gibi geliyorum evde bakıcı var işlere yardım ediyor ama sözde kv benimle kalıyor çocuğa bakmak için başka şehirden geldi akşam eve geldiğimde ev ahır gibi kv ,oğlumun dağınıklığından bunaldım artık eşimde yardım etmez hafta içi eğer kv yapmışsa yemeği yer yok yapmadıysada yemek yapıyorum sonra yatak odasından başlıyorum toplamaya ,çocuk odası,oturma odası tuvalet banyo da yapılacak iş varsa yapıyorum ve mutfak bulaşıkları topla masayı sil,ocağı mutlaka hergün siliyorum zaten bunları yapıncaya kadar akşam 9.30 oluyo sonrada dinlen oğlumuyedirmekle ve onu eğlendirmekle geçiyo.Hafta sonu cumartesi evi topla çamaşır yıka ki benim çok olur çamaşırım ....bu arada eskiden bide yıkanan çamaşırları evde serecek yer arardım salonamı sersem nerde kurutsam diye deliye dönüyordum çünkü valla 5 yada 6 makine rahat yıkıyorum makinem küçük 5kg ama şimdi kurutma makinesi aldım hemen yıkayıp kurutup kaldırıyorum eğer benim gibi çamaşır kurutmanız dertse kurutma makinesi alın derim......pazar günüde oğlumu avm lere yada kuzenlerine götürerk geçiyor iş yapmaktan çok ama çok bunaldığım anlar oluyor hele şimdi bide tatil geldiki vay halime ya:18::18::18::18:

Yalnız değilmişim, ben de yetişemiyorum.. Hiç birşey istedğim gibi olmuyor Kızım 13 aylık bakıcımız var sağolsun günlük temizlik ve ütüyü hallediyor, ayda bir de kadın alıp daha büyük temizlik yaptırıyorum ama yine de nereye baksam toz nereye baksam dağınıklık.. Bugünpazar sabah 6 buçukta kalktım kızımla daha yeni oturdum ne yaptım diye bakıyorum gözle görünür bişey de yok..Hafta içi yemek için birkaç şey yapıp buzluğa attım çamaşır ser topla, kahvaltı bulaşığını bitirince hoop öğle yemeği saati geliyor çünkü arada karışmış dolapları çekmeceleri topluyorum yok baharatları düzenle şu bu... Dolap içlerim hem dandini hem tozlu.. Herkes çok titizsin diyor ama o dolapların içleri oturduğum yerde huzursuz ediyor beni sonuçta kendi düzenim olduğu için kadına da yaptıramam, neyi nereye koyacağını bilemez ki.. Off kızım azzıcık büyüse iş yaparken rahat verse.. Şimdi ya paçama yapışıyor yada ben önümü toplarken arkamdaki dolabı çekmeceyi boşaltıyor.. 2. çocuğu çok arzu ediyorum ama altından kalkabilecek miyim bilmiyorum..

Ha bir de burada işte daha az yoruluyorum sonuçta masa başı o yüzden de artık haftasonlarından korkar oldum :)) İşe gitsek de dinlensek

ben günlük 2 saat yol gidipgeliyorum okulda tek öğretmenim okulun öğretmeni ,müdürü,hizmetlisi herşeyiyim ama yinede işte çok yorulmuyorum ama evde nereye baksam bena bir iş bakar oluyo bazen aman boş ver diye sallıyorum ipin ucu kaçıyo bu defada toplaması çok zor oluyo .......geçen halıyı verdim yokamaya galiba halıyı serdikleri yerde bişey boya vermiş yada halının kendi suyu yarın onu silecem gelde delirme

Allah hepimizin yardımcısı olsun
ev hanımları bugün yapmayayım yarı yaparım deme şansına sahipler ama bizd eo yok
eğer bir gün bir işi ertelersem
o hafta tamame sarpa sarıyor her şey
benim2 oğlum var
6.30 kalkıp 7.30 da evden çıkıp 5.30 da geliyoruzs
ei toplu bırakırsam yani geceden toplu oalrak buluyorum akşam eve geldiğimde
tabi sabahları yatakları falan toplamak alzım
çok şükür ki bu eşimin görevi
kahvaltıyı ben hazırlarım eşim kaldırır
bundada şanslıyım
yetişmek imkansız yoksa
eşimi pek seviyorum ben ya
yardımcıdan dah yardımcı
hafta sou da temizlik yaparım bi gün komple dip köşe
2 güe bir süpürürüm
her gün çamaşırım olur
bir makineyi katlar
bir makineyi asarım o derece yani
ama çok şükür halimize koşturmaca da var ama mutluyum

tek tavsyem düzeli olmak
ve ertelememek

aynen canım buyuk evin işi hiç bitmiyor. benim evde triplex neyime yetmıyosa2+1 gittik buyuk ev aldık. yukarıdan aşağı temizlemesi çok zor. her hafta 1 katı temızleebılıyorum... offf bıktımm yaaa.. heryer toplu dursun istiyorum ama nafileee... bir hafta toplu sonra yıne aynı...

kolay gelsin tatlım sanada....

Ben sabah 8,30 aksam 6 çalışıyrum eve geldıgımde yemek yv derken aksam oluyor. hafta içi temizlik yapamıyorum hafta sonu bırgun temızlıge ayırıyorum. eşim sağolsun herseye yardım eder. bir elden yapıyoruz.. zaten ev çok buyuk tek başıma yetişmek imkansız gibi... pazarda gezmeye alışverişe ayırıyorumm. yardımcı alamıyorum ben..çunku yardımcı gelmeden ben zaten evı soyle bı topluyorum .. bi camlarım falan kalıyo.. sonra onuda yaparım dıye cagıramıyorum... ne blıyım alışkanlık olammış..

Ben de calisiyorum cocugum yok su an daha, am su durumda bile zor yetisdiriyorum cocuk olunca nasil olur bilmiyorum.
Aksamlari gec geliyorum o saatden sonra da pek is yapmak istemiyorum bu seferde moralim bozuluyor, yaparsan is cok yapmasan yok.

Bir sekilde kendimce yürütüyorum pazar günleri ve carsamba günleri büyük temizlik yapiyorum diger günler gerekenleri, süpürge silme banyo temizligi vs . Yemek zamanim oldukca derken zaman geciyor.
Alisverisde banabakiyor derken ohooooo zaman geciyor.

ama insanin genel bir tertibi oldumu etrfai derli toplu tutmak daha kolay oluyor yoksa isin ucu tam kaciyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…