ben günlük 2 saat yol gidipgeliyorum okulda tek öğretmenim okulun öğretmeni ,müdürü,hizmetlisi herşeyiyim ama yinede işte çok yorulmuyorum ama evde nereye baksam bena bir iş bakar oluyo bazen aman boş ver diye sallıyorum ipin ucu kaçıyo bu defada toplaması çok zor oluyo .......geçen halıyı verdim yokamaya galiba halıyı serdikleri yerde bişey boya vermiş yada halının kendi suyu yarın onu silecem gelde delirme
Herkese Selamlar Hanımlar,
bende evli çalışan birde bebek bekleyen bir bayanım
normalde yetişiyordum hepsine sabah 8 akşam 7 çalışmama rağmen
her akşam yemeğimi de yapardım evimi de toplardım
daha çok şöyle bi yer dağıldıysa eğer yatmadan önce toplamadan yatmazdım
şimdi durum çok farklı hep uyku hali bide mide bulantısı derken yemek yapamaz evin dağınıklığını görmez hale geldim
zaten sağolsunlar şu anda annemde kayın validem de izin vermiyor genelde temizliği kardeşim annem kayınvalidem
bende küçük işleri yemeği de genelde annem yapıyor çok zorunlu kalmadıkça yapamıyorum yapmak istesem de
hayırlısı ıle kucagına almak nasıp etsin allah.. sen simdi yapma zatenn. hamileliğin tadını cıkar...
temizlikle ilgili püf noktam yok ama ben de yemek işini hızlandırmak için birkaç şey yapıyorum. bizde yemekler hep etli yada kıymalı pişer bu nedenle ben de eti kıymayı çokça alıp soğan, biber, salça, domates vs. ile kavurup yemek harcı hazırlıyorum sonra onları porsiyonlayıp buzluğa atıyorum. yemek yapacağım zaman da içine istediğim sebzeyi doğrayıp suyunu tuzunu koyuyorum 5dk.da yemek ocağa konmuş oluyor. akşam sofraya oturduğumuzda ertesi günün yemeğini de ocağa koyuyorum böylece yemek bitip bulaşık yıkanana kadar ertesi günün yemeği hazır oluyor. en son ocağı da silip çıkıyorum mutfaktan. bir de yemeklerime bir iki diş sarımsak atarım genelde ama her defasında ayıklamak zor geliyor metro marketlerde ayıklanmış sarımsak satıyorlar hem de kabuklusundan bile ucuza onlardan alıp buzluğa atıyorum yemek pişirirken hop atıyorum içine bir iki diş.
bir de madem bebek bekleyen arkadaşımız var ona da bir ipucu bebeğime yaptığım çorbalar için yine eti çokça alıp haşlıyorum plastik bardaklara suyuyla birlikte paylaştırıp donduruyorum. kendimize yemek yaparken bir avuç sebzeye bir bardak eti ve istediğim başka malzemeleri (bulgur, mercimek vs.) ekleyip kızın çorbasını da pişiriveriyorum.
cocugum yok ama calisiyorum ve ev islerine yetismekte gercekten güclük cekiyorum.
cogu is haftasonuna kaliyor, haftasonum temizlikle geciyor. dinlenmeden tekrar yeni haftaya basliyorum...
hafta ici bazen evime annemi babami cagirmaya bile cekniyorum, pat diye misafir gelir diye ödüm kopuyor.
sirf bu yüzden geri cevirdigim akrabalarim oldu baska bahanelerleevim daginik diyemem ki
evim hep piril piril mis gibi olsun istiyorum ama bunu henüz düzene sokamadim.
bugun temizlesem yarin yine illa biseyler gözüme batiyor. su an hastanede yatiyorum, evim 1 aydir temizlenmedi
cünkü esim yalniz evde, planlar yapiyorum eve gidince nerden baslasam diye
son zamanlarda hep hasta oldugum icin hep ihmal ettim, cok yük oluyor üzerime
geçmiş olsun sağlığın iyi olsun da evi temizliği boşver.. bu arada ben de habersiz misafirden çok korkuyorum, eskiden bebek yokken oturma odasında oturduğumuz için salon toplu olurdu korkmazdım ama şimdi zilli yürüyor ve salonu da dağıtıyor
tesekkür ederim, gececek insallah.
benim oturma odam yok, günümüzde hep salonda geciyor. yeme, icme, tv... hersey orda.
düsün artik oranin günlük halinimisafir gelse annem rezil olur, ne bicim kiz yetistirmisin derler
cocugum yok ama calisiyorum ve ev islerine yetismekte gercekten güclük cekiyorum.
cogu is haftasonuna kaliyor, haftasonum temizlikle geciyor. dinlenmeden tekrar yeni haftaya basliyorum...
hafta ici bazen evime annemi babami cagirmaya bile cekniyorum, pat diye misafir gelir diye ödüm kopuyor.
sirf bu yüzden geri cevirdigim akrabalarim oldu baska bahanelerleevim daginik diyemem ki
evim hep piril piril mis gibi olsun istiyorum ama bunu henüz düzene sokamadim.
bugun temizlesem yarin yine illa biseyler gözüme batiyor. su an hastanede yatiyorum, evim 1 aydir temizlenmedi
cünkü esim yalniz evde, planlar yapiyorum eve gidince nerden baslasam diye
son zamanlarda hep hasta oldugum icin hep ihmal ettim, cok yük oluyor üzerime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?