- 19 Ocak 2009
- 215
- 104
- 323
cocugum yok ama calisiyorum ve ev islerine yetismekte gercekten güclük cekiyorum.
cogu is haftasonuna kaliyor, haftasonum temizlikle geciyor. dinlenmeden tekrar yeni haftaya basliyorum...
hafta ici bazen evime annemi babami cagirmaya bile cekniyorum, pat diye misafir gelir diye ödüm kopuyor.
sirf bu yüzden geri cevirdigim akrabalarim oldu baska bahanelerleevim daginik diyemem ki
evim hep piril piril mis gibi olsun istiyorum ama bunu henüz düzene sokamadim.
bugun temizlesem yarin yine illa biseyler gözüme batiyor. su an hastanede yatiyorum, evim 1 aydir temizlenmedi
cünkü esim yalniz evde, planlar yapiyorum eve gidince nerden baslasam diye
son zamanlarda hep hasta oldugum icin hep ihmal ettim, cok yük oluyor üzerime
temizlikle ilgili püf noktam yok ama ben de yemek işini hızlandırmak için birkaç şey yapıyorum. bizde yemekler hep etli yada kıymalı pişer bu nedenle ben de eti kıymayı çokça alıp soğan, biber, salça, domates vs. ile kavurup yemek harcı hazırlıyorum sonra onları porsiyonlayıp buzluğa atıyorum. yemek yapacağım zaman da içine istediğim sebzeyi doğrayıp suyunu tuzunu koyuyorum 5dk.da yemek ocağa konmuş oluyor. akşam sofraya oturduğumuzda ertesi günün yemeğini de ocağa koyuyorum böylece yemek bitip bulaşık yıkanana kadar ertesi günün yemeği hazır oluyor. en son ocağı da silip çıkıyorum mutfaktan. bir de yemeklerime bir iki diş sarımsak atarım genelde ama her defasında ayıklamak zor geliyor metro marketlerde ayıklanmış sarımsak satıyorlar hem de kabuklusundan bile ucuza onlardan alıp buzluğa atıyorum yemek pişirirken hop atıyorum içine bir iki diş.
bir de madem bebek bekleyen arkadaşımız var ona da bir ipucu bebeğime yaptığım çorbalar için yine eti çokça alıp haşlıyorum plastik bardaklara suyuyla birlikte paylaştırıp donduruyorum. kendimize yemek yaparken bir avuç sebzeye bir bardak eti ve istediğim başka malzemeleri (bulgur, mercimek vs.) ekleyip kızın çorbasını da pişiriveriyorum.
Geçmiş olsun buarada.. canım inan ben bu yazıları okuduktan sonra dağınıklığa fazla takmamayı ogrendım. demekki çalışan bayanlar hep aynıymış ben bı tek kendım zannedıyordum... senin odanın halını dusunemıyorum demicem cunku herhafta aynı manzarayı bende goruyorum.. ve suan ev tadılatta heryer karısık şu tadılat bı bıtsınn. iyi bi temizlik yapıyım dıyorum ama nekadar devam eder bılmem. temizliyorum.. sonra hooop arkamdan yıne dağılmış nasıl oluyor anlamıyorum...
geçmiş olsun canım,neyin var?
maddi olarak müsaitsen haftada yarım gün birini al.hafta sonu detay isteyen işleri yaparsın sadece,ya da yemek.
öncelikle çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda sağlığına ve evine kavuşursun. dağınıklık temizlik dert değil er geç hallolur. Sağlığın yerinde olsunda...
kızlar benden perişanı yoktur heralde bu aralar. çalışıyorum, 8 haftalık hamileyim, mutfak kokuyo gibi giremiyorum midem bulanıyo eşim yapıyo yemekleri mecburen ama temizlik yapamıyo pek. ailelerimizle aramızda kilometreler var yardıma gelemiyolar kolay kolay. tuttum bi de grip oldum ilaç da içemiyorum bebişe zarar vermesin diye yatak döşek yatıyorum 3-4 gündür. ev aldı başını gidiyo. dün akşam bi de misafir geldi habersiz -hemde şehir dışından- düşünün yani elde mendil üstte pijama battaniye (mide bulantısı kusma da cabası) ooofff offfff rezillik vallaşu herşeyden midem bulanmasa hallederim de giremiyorum mutfağa hiç bulaşık makinesinden çıkan temiz bardak bile kokuyo ya olamaz böyle bişey
kızlar benden perişanı yoktur heralde bu aralar. çalışıyorum, 8 haftalık hamileyim, mutfak kokuyo gibi giremiyorum midem bulanıyo eşim yapıyo yemekleri mecburen ama temizlik yapamıyo pek. ailelerimizle aramızda kilometreler var yardıma gelemiyolar kolay kolay. tuttum bi de grip oldum ilaç da içemiyorum bebişe zarar vermesin diye yatak döşek yatıyorum 3-4 gündür. ev aldı başını gidiyo. dün akşam bi de misafir geldi habersiz -hemde şehir dışından- düşünün yani elde mendil üstte pijama battaniye (mide bulantısı kusma da cabası) ooofff offfff rezillik vallaşu herşeyden midem bulanmasa hallederim de giremiyorum mutfağa hiç bulaşık makinesinden çıkan temiz bardak bile kokuyo ya olamaz böyle bişey
önümüzdeki yani martın son haftası taşınıcam kendi evime allah nasip ederse kiradan kurtuluyorum ama şuan ki evim 3+1 çok fazla eşya ve ıvır zıvır var birde kızım var 4 yaşında nasıl toplanıcam nasıl yerleşicem asıl sorunda bu bilemiyorum çünkü aldığımız ev hem 2+1 hem amerikan mutfak salonla mutfak iç içe bir yandanda çalışırken mutfağı herzaman toplu ve temiz nasıl tutucam fikri olan varmı?
funda gercekten konuyu cok guzel ifade etmıssın :) ben snden daha az bı suredır evlıyım sımdıkten takmamaya gamsız olmaya basladım valla insana gına gelıyobı pazar gunum var oda temızlık sosyal hayat sıfır zaten napıcaz bılmıyorum
Öncelikle hayırlı olsun hep güzel günler görün inşallah kendi evinizde.
Benim evimde 3+1 2 kişiyiz ama öyle alıştımki büyük knuşmiyim ama eşime hep diyorum bişey olurda evimizden olursak daha küçük evde oturamam zamanla çünkü insana burası bile küçük geliyo.
Bence o eve geçerken bazı şeyleri gözden çıkar fazlalıkları götürme yoksa eziyet olur senin için, temizlikte dert olur hep dağınık herşey üstüste görünür.
Mutfak arkadaşımında öyle var ve gayet memnun daha pratik oluyor ortada masa var hemen hazırlayıp yeniliyo sora hemen makineye ordan taşır taşımaz dağınıklık çok yok sorun etme bence olumlu taraflarıda var.
koku yönünden bende diyordu msorun olmuyormu aspiratöt çekişi iyi iise hiç sorun olmaz onlar gayet memnunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?