• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan evli bayanlarin eve katkıda bulunma sorunsalı

mesela buraya bir konu açıyorlar, tamam kimse böyle bir platformda müthiş derecede imla kurallarına vs. dikkat etmesini beklemiyor, ben de normalde çok dikkat ederim ama burada bir süredir cümleye büyük harfle başlamıyorum örneğin, olur böyle şeyler ama, bir yazı yazıyorlar karmakarışık, hiçbir şey anlaşılmıyor... yani öğretmen sözde ama derdini anlatamıyor, yazı dili berbat. bağlaç ile eki birbirinden ayırt edemiyor, Türkçe'mizi çok kötü kullanan sözde öğretmenler var. yanlış kelimeler yanlış yerlerde falan, olmaz yani. okurken sanırsınız ki kıraathanedeki amca yazmış, o derece. yine bazı öğretmenler buraya kendi dertlerini anlatırken çok kötü, absürd zihniyetlere falan sahip oluyorlar, e diyorsunuz ki bu kafada olan insana biz çocuk mu emanet ediyoruz... öğretmen dediğimiz insanın sokaktaki vatandaştan farkı olmalı, sizden benden farklı olmalı bence bu kişiler, daha iyi, daha dikkatli, daha az kusurlu olmalılar, toplumda çok önemli bir mesleği yapıyorlar ama birçoğu ne yazık ki o mesleğe hiç uygun değil bence. bu sözüm kesinlikle tüm öğretmenlere değil, ben sadece bahsettiğim gibi olanları söylüyorum ve bundan rahatsız oluyorum.
Anladım.bu konuya inilse zaten öğretmenlerin kişilik testinden geçmesi gerektiğini düşünüyorum.evrensel ahlak ilkelerine inanan buna göre yaşayan olmalı ama Türkçe matematik ten sınav yapılıyor işte(ayrıca ben de öğretmenim sıkıntı cookk yani)

mesela buraya bir konu açıyorlar, tamam kimse böyle bir platformda müthiş derecede imla kurallarına vs. dikkat etmesini beklemiyor, ben de normalde çok dikkat ederim ama burada bir süredir cümleye büyük harfle başlamıyorum örneğin, olur böyle şeyler ama, bir yazı yazıyorlar karmakarışık, hiçbir şey anlaşılmıyor... yani öğretmen sözde ama derdini anlatamıyor, yazı dili berbat. bağlaç ile eki birbirinden ayırt edemiyor, Türkçe'mizi çok kötü kullanan sözde öğretmenler var. yanlış kelimeler yanlış yerlerde falan, olmaz yani. okurken sanırsınız ki kıraathanedeki amca yazmış, o derece. yine bazı öğretmenler buraya kendi dertlerini anlatırken çok kötü, absürd zihniyetlere falan sahip oluyorlar, e diyorsunuz ki bu kafada olan insana biz çocuk mu emanet ediyoruz... öğretmen dediğimiz insanın sokaktaki vatandaştan farkı olmalı, sizden benden farklı olmalı bence bu kişiler, daha iyi, daha dikkatli, daha az kusurlu olmalılar, toplumda çok önemli bir mesleği yapıyorlar ama birçoğu ne yazık ki o mesleğe hiç uygun değil bence. bu sözüm kesinlikle tüm öğretmenlere değil, ben sadece bahsettiğim gibi olanları söylüyorum ve bundan rahatsız oluyorum.
Anladım.

Bizim de ortak maaşlar. Bu düşünceyi eşime zor kabul ettirdim. Benden para almak istemiyordu başta. Şimdi ortak hesapta maaşlar. Oradan ödeniyor her şey, cebimize de para koyuyoruz bir miktar. Kalanı da bankaya koyuyoruz. O da müşterek hesap. Ama ben kenara para koyuyorum yine de ufak miktarlarda. Ekstra masraf çıkınca iyi oluyor. Örneğin geçen ay ev sahibi çık dedi. Tatile ayırdığımız para taşınma masraflarına gitti. Ayırdığım parayla tatile gideceğiz bir dahaki hafta. Ya da ne bileyim kedimiz alerji oldu geçen aylarda, sıkışıktık, para yoktu. O kenardaki paradan yaptık tedavisini. Böylece bankadakine dokunmamış oluyoruz. Eşime kalsa onu da yeriz, harcarız. Onun eli açıktır çok, ben biriktirmeyi severim. Ama eve katkıda bulunma düşüncesi yanlış. Evlilik bu, anne baba evi ya da ev arkadaşlığı değil. İki kişi de elini taşın altına koymalı tabi ki.

++++
+++++

Bende öğretmenim ve kesinlikle maaşların ortak olmasi tek gelir gibi harcanmasindan yanayim. Para konularinda katkida bulunma diye bir sey söz konusu olmamali herkes kazandığını ortaya koymali. Sonuçta evin gideri bir tek erkeğin sorumluluğu diyerek işin içinden çıkmak olmaz. Lütfeder gibi hadi bende şunlara katkıda bulunayim da olmaz. Hayat müşterek.
evin işleri ne durumda?
bu genelde kadından beklenir

6 buçuk bin nedir yaaa??? Eminmisiniz öğretmen olduğunuza...Vah ki ne vah sizin yetiştireceğiniz çocuklara :KK43::KK17:

6500 çok bir miktar değil ,yani günümüz şartlarına göre evet iyi para ama lisans mezunu devlet memuru statüsünde çalışan kişilerin maaşı ortalama bu şekilde ki ikimizin maaşı 6500 demiş yani ortalama 3250 bir kişinin eline geçen maaş,ayrıca yetiştireceği çocuklarla bunun alakasını ben çözemedim açıklarsan sevinirim
Konu sahibi arkadaş bunun pazarlığı şimdiden olmaz,her evin düzeni ayrıdır bunu zamanla oturtursunuz bizim kese ortak mesela her şekilde deneyip ortak kesede karar kıldık geleni gideni daha net biliyoruz

6500 çok bir miktar değil ,yani günümüz şartlarına göre evet iyi para ama lisans mezunu devlet memuru statüsünde çalışan kişilerin maaşı ortalama bu şekilde ki ikimizin maaşı 6500 demiş yani ortalama 3250 bir kişinin eline geçen maaş,ayrıca yetiştireceği çocuklarla bunun alakasını ben çözemedim açıklarsan sevinirim
Konu sahibi arkadaş bunun pazarlığı şimdiden olmaz,her evin düzeni ayrıdır bunu zamanla oturtursunuz bizim kese ortak mesela her şekilde deneyip ortak kesede karar kıldık geleni gideni daha net biliyoruz
Canım tabiki açıklarım.. 6 buçuk bin şeklinde bir rakama takıldım ben..sizinde yazdığınız gibi 6500- altınbeşyüz olmalı.. Yoksa gelirine kazandığına falan bişey demedim ben..Bir öğretmene yakıştıramadım sadece

Evlilikte siz biz ayrımı senin benim ayrımı olmamalı.12 yıllık evliyim maaşlar ortaya konur masraflar krediler ödenir.kalanla istenirse birikim yapılır.ben de çalışan bayanların hele üniversite eğitimi almış çalışan bayanların başka konularda eşitlikten bahsedip olay maaşa gelince benim senin ayrımını yapmasına erkeğin evi geçindermesi gerektiğine inanmasına sinir oluyorum.birde ilişkiyi çirkinleştiriyor para senin param benim param minnetmiş gibi davranmak.ev arkadaşı değilsiniz aynı yatağı hayatı paylaştığınız insanlarsınız.

Canım tabiki açıklarım.. 6 buçuk bin şeklinde bir rakama takıldım ben..sizinde yazdığınız gibi 6500- altınbeşyüz olmalı.. Yoksa gelirine kazandığına falan bişey demedim ben..Bir öğretmene yakıştıramadım sadece

Kusura bakma ben bambaşka bir anlam çıkarmisim yazdığından şimdi anladım seni :)

Merak ediyorum benim konuma da yorum yapar mısınız? Konumu bilenler ya da okuyanlar yani. Peki ben ne yapmalıyım aldığım maaşı ortaya mı koymalıyım, eşim ailesinin borcunu öderken ben maaşımı onunla paylaşmalı mıyım? Eşim çok sıkışmadığı sürece maaşımı istemiyor. Yani maaşlar ortak bir kesede değil, herkesin parası kendi cebinde.Maaşını sen yönet, ister harca ister biriktir diyor ama ben yine de eve harcama yapıyorum. Ben nasıl bir yol izlemeliyim?

Canım tabiki açıklarım.. 6 buçuk bin şeklinde bir rakama takıldım ben..sizinde yazdığınız gibi 6500- altınbeşyüz olmalı.. Yoksa gelirine kazandığına falan bişey demedim ben..Bir öğretmene yakıştıramadım sadece[/QUOTE]
Altınbeşyüz diye bir rakam da yok...

Altınbeşyüz diye bir rakam da yok...[/QUOTE]
benim demek istediğim anlaşılmadığundan açıklayıcı olsun diye okunuşunu belirttim okk

Sorununuza cevap vermeye gelmedim sadece şunu diyeceğim. Öğretmensiniz ama şu yeni üretilmiş "sorunsal" kelimesini başlıkta kullanmışsınız. Daha bir saat önce başka konuya yazdım buraya da yazmak istiyorum.

Bakın TDK sorunsal kelimesini şu şekilde tanımlıyor:
Sıfat: Çözümü belli olmayan. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte şüphe uyandıran kesin olmayan problematik.

Sizin başlıkta da "sorunu" olması gerekirdi. Sorunsal büyük ihtimalle yeni üretilen çeviride kullanılırken dilde yaygınlaşan eğreti bir kelime. Her sorununuza sorunsal yazmayın ya o kelime daha çok akademik alan kelimesi gibi.
Not: Dillerle ilgileniyorum. Kamu Spotu kapanış!
Sorunsal diye yazılınca daha havalı oluyor sanırım. Kayınvalide sorunsalı, yemek sorunsalı, maaş sorunsalı vs vs.

Ben evlilikte hesapların ortak olmaması gerektiğini düşünüyorum. Biz sabit giderleri paylaşmış vaziyetteyiz. Herkes maaşı ile üstlendiği giderleri öder, kalanı nasıl harcayacağına veya biriktireceğine kendi karar verir. Ben harcadığım kozmetik ürünlerinin, arkadaşıma aldığım hediyenin ya da verdiğim borcun hesabını vermem. Kazandığım parayı kendim yönetirim. Aynı şekilde hesap sormam.
Sadece kimseye kefil olmamak ve büyük miktarlarda borç vermemek konusunda evliliğin başında anlaşmıştık.

Bu iş ev arkadaşlığı gibi illa yarı yarıya paylaşım gerektirmez ki.
Mesela biz ayın 15inde maaş alırız. Eşimin internet ve mobil bankacılıkla pek alakası olmadığı için ödemeleri internetten yapılan ev borcu, ev kirası, faturalar, oğlumun kreşi vs gibi kalemler hep benim hesabımdan ödenir. Benim kredi kartım yok, eşimin olduğundan kredi kartı borçlarını da kendi hesabından çeker öder. Geri kalan benzinden tutun da tüm mutfak masrafları o an kim alışveriş yapacaksa veya kimin yanında parası veya banka kartı varsa onun tarafından ödenir. Herkes şahsına istediği kadar harcar. Benim kişisel eşyalarımı eşim ödeyebilir veya eşimin kıyafet alışverişi benim kartımdan çekilebilir. Eşimin ayın birkaç farklı zamanda yatan gelirleri olduğundan, bunlar yattıkça eğer ihtiyaç yoksa birikim için benim hesabıma yollar. Onun dışında maaş gününe bir gün kala hesabında ne kaldıysa yine birikim için yollar. Kasmaya gerek yok yani..

Bizde bütün ödemeler eşimdedir. Benim kazandığım bankada kalır,birikir. Bişey alacağımız zaman peşinat olarak kullanırız yada bu ay büyük bi harcama varsa benim hesaptan kullanırız gibi..

Neden kiranı verip araba için para biriktiriyosun ki? Borçlarınız bitene kadar ikinizin parasıda ortada olmalı ödemeler bitince kendinize yeteri kadar para alınmalı bence. Ortak olmalı herşey.

Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim
bakk sen nasıl bi birey gibi herseyi düsünmüsün esin seni senin onu düsündügün kadar düsünmemis bakkk sen aile olalım ama düzenimiz güzel olsun diyosun o hep sana kendi sartlarını sunmus emin ol bu sekılde kendide yarın kendinden bıkar ama sen sakın barısma sakın

Back
X