Doğuma Hazırlık Çalışan Gebeler için Doğum İzni

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

akademikanne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2014
122
39
123
Merhaba kızlar doğum iznine ne zaman ayrılacaksınız? Benim çalıştığım kurumda 8 hafta evvelinden ayrılınabiliyor.Ben öyle yapmayı planlıyorum. Bu sürede dinlenebildiğim kadar dinlenirim diye düşünüyorum.Sizce çok mu kötü bir fikir?

ben de bu konuda haklarımızı bilmiyorum ne zaman ne kadar maaş alıyoruz

Çalışan hamilelerin hakları neler ? bilgilendirseniz çok sevinirim

8 hafta öncesinden ayrılabilirsin doğum sonrası da 8 hafta ücretli iznin var ondan sonra yıllık izin rapor falan alıp süreyi brz daha uzatabilirsin..2 yıl da ücretsiz izin hakkın var maas alamıyorsun bu donemde..ama doğumdan önceki 5 haftayı sonra kullanma hakkın var..yani doğumdan önce 3 hafta sonra 13 hafta olarak da kullabilirsin

Son düzenleme:
Ben çalıştığım yerin yönergesine baktım (özel sektör), biz de ücretsiz izin 6 ay olarak geçiyormuş

çalişabıldın kadar çaliş bence , doğum sonrası izine daha cok ihtiyacın olacak

32.haftadan itibaren doktordan rapor almak gerekiyor calisabilir seklinde en son 37. haftaya kadar calisabilirsiniz. sonrasında da gunde 1.5 saat süt izni var ama benim çalıştığım yerde toplu olarak kullandırıyolar süt iznini bu da ortalama 1.5 ay daha ekliyor iznime

Bence de biraz geç izne ayrılmak mantıklıca olur sağlık probleminiz yoksa. Ben şuan 33. haftama girdim. 32. haftada dr'umdan çalışabilir izni aldım. 35. haftada tekrar gitmeniz lazım eğer daha da uzatmak 37. haftaya kadar çalışmak istiyorsanız kontrol edip yine veriyor çalışabilir iznini.37. haftadan sonra yasak çalışmamız.
Ben evde yatmaktansa bebeğimle daha fazla vakit geçirmek için bu şekilde yaptım. Sanırım 35. haftada izne çıkacağım çok ağırlaştım.

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama 32.haftamda çıkacağım sanırım. Çünkü etrafta herkes hasta. Akademisyen olduğum için de sürekli hasta olan öğrencilerle birlikteyim. Gribin özellikle bu aylarda çok tehlikeli olduğunu biliyorum, o yüzden endişeleniyorum. Zaten bize max 6 ay ücretsiz izin veriyorlar. Eylül ayında çalışmaya çağıracaklardır yeni dönem olduğundan, o yüzden çıkacağım gibi gözüküyor.

37.haftam dolana kadar çalışıp doğum sonrasına iznimi aktaracağım ,öğretmen olduğum için mümkün mertebe iznimi aktarmak en iyisi.Kasım'da olacak doğum tabi zamanını beklerse.Ekim sonuna kadar da çalışacağım.

Arkadaşlar bende 28. haftamdayım 32. haftada izne ayrılmayı düşünüyorum.Kasımın 3. haftasını tamamen doldurup ayrılacağım.Artık çalışmayı düşünmüyorum fakat doğum izninden yararlanmak istiyorum.Doğum iznim bittikten sonra bu haktan yararlanmak için işe geri dönmek zorunda mıyım?

inşallah bende sorunsuz 37.haftama kadar çalışabilirim, sonrasında kullanmak çok daha mantıklı bence...
Peki bir şey sormak istiyorum doğum izninden sonra kullanılan süt iznini şirket (özel sektör) vermek zorunda değilmi? vermeme gibi bir hakları var mı?

Veriyorlar tabi, ancak örneğin bizim çalışma yönergemizde toplu kullanım yasaktır diye belirtilmiş. Günde 1,5 saatle kısıtlamışlar; bakalım nasıl olacak.

Merhaba kızlar bende özel sektördeyim hamilelikten önce haftada 2 gün 12 saat çalışıyordum mağazacıyım üstelik sürekli ayakta şimdi hamileyim die 7,5 saat yaptılar günlük bende çok istiyorum37, haftaya kadar calısıyım ama
inşallah iyi oluruz :) saglıklı dogumlar

Herkese merhaba, yasal olarak son ana kadar çalışsak yani 37. Haftaya kadar ancak doğum beklenenden erken gerçekleşse doğum öncesi izinler sonrasına aktarılıyor mu? Bu süre yanıyor mu? Ben yanıyor diye duydum ama çok saçma geldi bana. Nereden bilebiliriz net doğum tarihini? 32. Hafta çıksak bu sefer bebeğimiz sadece 8 haftalıkken bırakıp işe başlamak zorundayız. Çok zor çalışan anne olmak. Heleki benim gibi tam zamanlı bir iş ise. Allah yardımcımız olsun.

merhaba muhtemel dogum tarihimiz ayni.bende calisiyorum ve raporu 1 hafta geç alip 38 e kadar calışmak istiyorum inşallah bir saglık sorunu yaşamazsam.erken dogum olması halinde önceki iznin yanmadan doğum sonrasına aktarılabiliyor.arkadasım ayni durumla karşılaştı.Bebislerimizin sonrasında daha çok ihtiyacı olacak bize.Hayırlisı olur umarım saglıkla alırız inşallah kucagımıza

Evet tarihlerimiz aynaymış :) bakalım bir sürpriz yapıp erken mi gelirler geç mi? Sağlıkla gelsinler inşallah. Dün iş yerinde bir arkadaşa sordum 2-3 yıl önce doğum yaptı. 37 de izne çıkıp 38de doğum yapmış 2 haftalık izni yanmış. Nasıl bir mantıktır ki bu?

kızlar meraba ben şuan 34. haftadaym.. 32 de iş yerinden bir türlü dr a gtmek için izin alamadım 33 +2 de gttm kızlar 33 yazamayız 32 yazmak zorundayız dedii buda bnm 37. haftamı bir hafta ertelemiş oluyor ay sonu 37 olacaktm.. şimdi 8 aralık oldu.. bu durumda benm bir haftam yanmış mı oldu...

A) DEVLET MEMURLARINA DOĞUM SEBEBİYLE VERİLECEK İZİNLER

I. Doğum Sebebiyle Verilecek Analık İzni
............

c) Beklenen doğum tarihinden önce doğum yapan memurun, doğum yapmadan önce kullanamadığı analık izni süreleri, doğum sonrası analık izni sürelerine ilave edilecektir.

Bu çerçevede;

- Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

Çok saçma geldi bana. Bizim gittiğimiz güne göre mi haftamız belirleniyor sanki. Son adet tarihi, ultrasonda görünen haftanın önemi yok mu? Böyle bir mantıkla insanlar iş yerinde doğurur. Başka bir hastane ile görüştünüz mü?

37 haftaya kadar çalışabilirsiniz ancak fazlasına hiçbir şekilde izin verilmiyor. Mutlaka 37 girdiğinizde alın raporunuzu. Ve 32. Haftaya girdiğiniz zamanda çalışabilir raporunu alın kesinlikle unutmayın almayı.. Sonrasında sıkıntı yaşarsınız.. Bebek 37 haftadan önce bile gelse toplamda 16 haftalık izninizi kullanabiliyorsunuz. Bu açıdan bir sıkıntı çıkmayacaktır... Ben hastanede çalıştığım için biliyorum bu arada... :) ki kendimde 32 de çalışabilir raporu aldım 33 haftada yıllık izne çıktım 36da da çalışamaz raporumu onaylattım çünkü doktorum çalışmama izin vermedi erken doğum ihtimali nedeniyle... Yıllık iznim sayesinde doğum sonrasına +4 hafta daha ekleyebildim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…