Doğuma Hazırlık Çalışan Gebeler için Doğum İzni

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba bende hamileliğimin 31. haftası içindeyim bu hafta ve 32. haftam dolunca izne ayrılacağım benimde iki haftam var o kadar bunaldım ki sanki günler geçmiyor bitse de bir an önce izne ayrılsam diye bekliyorum.İş yerimden o kadar sıkıldım ki kontrollerime bile zorla izin alıyorum beni çok yordular.Hamile olduğum halde sabah 8.30 akşam 7.30 mesai saatlerim artık eve gittiğimde saat neredeyse 9 oluyor çok bıkmış durumdayım

Yönetmelik; gebe, yeni doğum yapmış ve emziren kadın işçilerin günlük çalışma sürelerini de günde yedi buçuk saat olarak sınırlandırmıştır.

Birde böyle bir yasa varmış bunu uygulayan iş yerleri var mıdır acaba ya da bu haktan yararlanan arkadaşlar?

32. Hafta çalışabilir raporu için hastaneden randevu aldığım tarihte 31+6 olacağım. Bu tarih uygun mudur? Geç ya da erken olmuyor değil mi?

32. Hafta çalışabilir raporu için hastaneden randevu aldığım tarihte 31+6 olacağım. Bu tarih uygun mudur? Geç ya da erken olmuyor değil mi?

Bildiğim kadarıyla 1 gün daha beklemeniz gerekiyor. Tam olarak 32 olmanız lazım diye biliyorum. Yoksa tarihler uymuyor..

Ben hastanede çalışıyorum, bizde günlük 1.5 saat olarak hesaplanıyor istersek haftada bir gün yada günlük 1.5 saat erken çıkarak çalışabiliyoruz.. Bu arada memur değilim taşeron olarak çalışıyorum...

ben vardiyalı çalışıyorum 15 gün 4-12 bir hafta 8-4 gidiyorum
4-12 ler çok zorlamaya başladı artık
sürekli oturmaktan kasılmalarım kramplarım başladı
normalde hamile bayanların hamile oldukları belli olduğu andan itibaren gece vardiyası yasak
ama bizim şirketin bundan haberi yok sanırım
artık dayanamaz hale geldim
37 ye kadar çalışırım diyordum
ama 32 de izne ayrılıp geri dönmemeyi planlıyorum

yani bugüne kadar enayi gibi her gün 11 saat çalıştım ve bildikleri halde bir şey demediler öylemi?

Doğum öncesi de var eksik çalışabilme izni? Acaba sadece kamu da mı özel sektör için de geçerli mi? Biz yalnızca doğum sonrası süt iznini biliyoruz.

Merhaba,bende önümüzdeki hafta değil ondan sonraki hafta rapor alacağım yani 32. haftayı tam olarak doldurunca.31+6 olmuyor tam olarak 32 . haftayı günü gününe doldurman gerekiyor yönetmelik böyle.Benim tam dolum tarihim pazara denk geldiği için doktor mecburen pazartesi geleceksin rapor için dedi yani tam 32+1 iken almış olacağım raporumu mecburen ama öncesinde alamam.Kanunen böyle malasef.

Doğum öncesi de var eksik çalışabilme izni? Acaba sadece kamu da mı özel sektör için de geçerli mi? Biz yalnızca doğum sonrası süt iznini biliyoruz.

Evet doğum öncesi de varmış maalesef ki ve biz yeni öğreniyoruz. Özelde de uygulanıyor.SSK lı her çalışan için geçerli bir uygulama.

Çalıştığım şirketin izin prosedürünü okudum. Hiç böyle bir uygulamadan bahsetmiyor. Klasik bildiğimiz 32. Ve 37. Hafta kuralları ve doğum sonrası 1,5 saatlik süt izinleri... Sorsam da öyle bir şey yok derler. Doğum sonrası bebeğimle daha fazla vakit geçirebilmek için mecbur sıkıcam dişimi 37. Haftaya kadar inşallah dayanabilirim.

yani bugüne kadar enayi gibi her gün 11 saat çalıştım ve bildikleri halde bir şey demediler öylemi?

Süt izni bu dediğim, hamilelikle ilgisi yok ama... Bebek doğduktan sonra geçerli yani...
Ancak bazı iş yerleri gebelere yardımcı olmak adına daha istisnai davranabiliyorlar. Ben geç kalsam , erken çıksam falan kimse bana birşey demiyordu... Ama bütün hamilelere karşı öyledir şefimiz... Zorlandığımızı bildiği için yardımcı olmak adına yapıyor...

İş yerinizle konuşup , sorumlunuzdan rica ederseniz belki akşam vardiyalarınızı kaldırabilir... Yada minimuma indirebilir siz önce konuşmayı deneyin sonra izne ayrılmayı düşünün derim ben , çünkü bu izinler doğum sonrasına kalırsa sizin ve bebeğiniz açısından daha iyi olur...

is kanununda mevcuttur gebe calisanlar doktor raporuyla kesinlestigi takdirde size vardiya yazamazlar ve dogumdan sonra da bi sure böyledir (su an tam sureyi haturlayamiyorum)

ayrica mesai saatleri icerisinde doktor kontrolune gidilirse getirilen raporu kabul etmek zorundalar ve de izin vermek zorunda yani yillik izninden keselim vs gibi bi islem yapamazlar

Canim bende ozel bir bankada calisiyorum kime neyi gecirebilirseler geciriyorlar. Ayni birimde benden once hamile kalan bi arkadasim ihtiyacim var dedi mesailere 7.aya kadar kaldi baska bi arkadasimda kalmak zorundaymisim en azindan 3. 4.aya kadar kalirim karnim sisince ztn kalamam dedi kaldi sonrasinda ben hamile kaldim mesai kalmak istemiyordum cunku aldigim hem iki kurus para hemde 8de mesai bitiyor evime kdr servisim yok bi yerde inip yeniden otobus bekle eve git derken 9.30 oluyor die. Insan kaynaklariyla gorustum yetkilinizle anlasmaya calisin cok mecbur olmadikca kalmazsiniz dedi yetkilime soledim ben mesai kalamam die bugun cik ama sana hergun istisna taniyamayiz dedi bende 170 calisma bakanligi danisma hattini aradim kesinlikle siz istemeden zorla sizi 7.5 saatten fazla calistiramazlar ole bi haklari yok hamile oldugunuz icin dedi. Mesai oldugu gun aldim basimi gittim bisey demedim sonraki gunlerdede bisey demediler ama sonra bolumumu degistirdiler bak su tesadufe yeni gittigim bolumede ben diger tarafta mesai kalmiyordum hamilelelik nedeniyle burdada kalamam dedim yetkilim erkek oldugu halde anlayisla karsiladi inan hamile oldugum gunden beri mesai kalmiyorum akliniz varsa ozellikle yeni hamileler yasalari one surun mesai kalmayin ve de sunuda unutmayin mesai kalmadiginiz icin istende cikartilamazsiniz cunku hamilelik suresince ve bebeginiz bir yasina gelene kadar isten atilmakta yasak egerki atilirsaniz butun haklarinizi vermek zorundalar ki uzerine tekrar dava acip hamilelik suresince mahrum kaldiginiz butun haklari kati katina aliyorsunuz bunlada tatmin olmayip ben olsam bole bi durumda basbakanliga kadar felanda cikardim cunku ulkemizde hamile kadinlar altin degerinde nufusu katkida bulunuyoruz sonucta :)

Ben de 37.haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Akademisyenim, 1,5 yıldır beklediğim doktora programını açmıyoruz açmıyoruz derken Şubat ayında açmaya karar verirler. Doğum da nisanda olacak. İnşallah bu durum beni zorlamaz. Çocuk da yaparım kariyerde hali cuk diye oturdu sanırım :) Son aylarımda doktora derslerim olacağı için 37'e kadar işime giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…