- Konu Sahibi akademikanne
-
Canim bende ozel bir bankada calisiyorum kime neyi gecirebilirseler geciriyorlar. Ayni birimde benden once hamile kalan bi arkadasim ihtiyacim var dedi mesailere 7.aya kadar kaldi baska bi arkadasimda kalmak zorundaymisim en azindan 3. 4.aya kadar kalirim karnim sisince ztn kalamam dedi kaldi sonrasinda ben hamile kaldim mesai kalmak istemiyordum cunku aldigim hem iki kurus para hemde 8de mesai bitiyor evime kdr servisim yok bi yerde inip yeniden otobus bekle eve git derken 9.30 oluyor die. Insan kaynaklariyla gorustum yetkilinizle anlasmaya calisin cok mecbur olmadikca kalmazsiniz dedi yetkilime soledim ben mesai kalamam die bugun cik ama sana hergun istisna taniyamayiz dedi bende 170 calisma bakanligi danisma hattini aradim kesinlikle siz istemeden zorla sizi 7.5 saatten fazla calistiramazlar ole bi haklari yok hamile oldugunuz icin dedi. Mesai oldugu gun aldim basimi gittim bisey demedim sonraki gunlerdede bisey demediler ama sonra bolumumu degistirdiler bak su tesadufeyeni gittigim bolumede ben diger tarafta mesai kalmiyordum hamilelelik nedeniyle burdada kalamam dedim yetkilim erkek oldugu halde anlayisla karsiladi inan hamile oldugum gunden beri mesai kalmiyorum akliniz varsa ozellikle yeni hamileler yasalari one surun mesai kalmayin ve de sunuda unutmayin mesai kalmadiginiz icin istende cikartilamazsiniz cunku hamilelik suresince ve bebeginiz bir yasina gelene kadar isten atilmakta yasak egerki atilirsaniz butun haklarinizi vermek zorundalar ki uzerine tekrar dava acip hamilelik suresince mahrum kaldiginiz butun haklari kati katina aliyorsunuz bunlada tatmin olmayip ben olsam bole bi durumda basbakanliga kadar felanda cikardim cunku ulkemizde hamile kadinlar altin degerinde nufusu katkida bulunuyoruz sonucta :)
Olsun canim Allah guc kuvvet vermis calismissin uzulme bebisin helal para yiyecek onlar kendi haram kazanclariyla mutlu olurlarmi bilemem en kotu obur dunyada cikar hak yemenin acisi. Artik onune bak guzel gunleri dusun ins cocuklarimiz is hayatina atilana kadar bu duzen degisir ins tum imkanlarimizi kullanir onlara guzel bir gelecek sunariz :) hayirli dogumlar sana ve bizeEvet canım hamilelik süresinde günde 7,5 saat ten fazla çalışmak yasalarca yasak ama bunu bende dahil ülkemizde hiç bir çalışan bilmiyor.Birde ısrarla inanmıyor yok öyle bir şey diye.Bense bu cuma zaten ayrılacağım bunun için çok geç kaldım ben bunu son iki haftadır öğrendim ve raporum bitince işe dönmeyeceğimi bildikleri için sıkıntı çıkarmasınlar diye ses etmedim.Hangimiz ses edebiliyoruz ki? Ama dediğim gibi ilk baştan bilseydim kesinlikle uygulatırdım.
Bak herseyden haberdarim bu yeni duydum simdi biz 16haftalik surecte maas alcaz ya zaten bunun disindami ekstra para alcaz ssk dan ☺32. haftanızda iş görmezlik belgesi alarak izne ayrılabiliyorsunuz ama bana göre bu süreyi dayanabildiğiniz kadar geç bir haftaya erteleyin. doğumdan 8 hafta evvel ve 8 hafta sonra olmak üzere toplam 16 hafta izin hakkınız var. dediğim gibi doğum öncesi 8 haftayı kullanmamaya çalışırsanız bu izin otomatikman doğum saonrasına kayıyor. ayrıca hangi hastanede yatacaksanız, oradan iş görmezlik belgesi almanızı tavsiye ederim çünkü sonradan işler kolaylaşıyor bu şekilde. doğum sonrası izninin bitincede, bağlı bulunduğunuz sgk'ya bildirim yaparak sigortalı görüktüğünüz ücrete mukabik para alabiliyorsunuz. asgari ücretten gözüküyorsanız, bu da 2500 civarı bir para yapıyor. başvuru yaptıktan sonraki ay, paranızı ayın 8 i la 12 s arasında Ziraat Bankası şubelerinden alabiliyorsunuz. Ay çok ali tezel gördüm kendimi:=)))), hayırlı doğumlar bu arada:=)
16 haftalık süreçte alacağın maaşı zaten devlet yani sgk veriyor....Bak herseyden haberdarim bu yeni duydum simdi biz 16haftalik surecte maas alcaz ya zaten bunun disindami ekstra para alcaz ssk dan ☺
16 haftalık süreçte alacağın maaşı zaten devlet yani sgk veriyor....
Normal maaşını nasıl alıyorsun Esra? Kim veriyor işveren mi devlet mi?Himm onu biliyorum ben ekstradan sandim hatta normal maasimizi aliyoruz biz is goremezlik raporumuz oldugunda asgari ucretten degil.
Bi kere 1 haftalik rapor kullanmistim o ay tam maas almistim sonrasinda su tarz mail geldi isyerim magdur olmayim diye rapor paramida kesmeden yatiriyormus fakat daha sonra ssk dan ziraat bankasina rapor param yatinca ordan cekip isyeri hesabina eft yapmam gerekiyormus ama eski calistigim isyerimde rapor aldigim gunlerin parasini kesmislerdi sen gidip kendin sskdan alcaksin demislerdi ama calistigim bankada daha farkliymis uygulama daha sonra ordan alip bankaya yatiriyormusum simdide ole olcak sanirim dogum iznindeyken maasimi tam vercekler daha sonra ben onlara odicemNormal maaşını nasıl alıyorsun Esra? Kim veriyor işveren mi devlet mi?
Olsun canim Allah guc kuvvet vermis calismissin uzulme bebisin helal para yiyecek onlar kendi haram kazanclariyla mutlu olurlarmi bilemem en kotu obur dunyada cikar hak yemenin acisi. Artik onune bak guzel gunleri dusun ins cocuklarimiz is hayatina atilana kadar bu duzen degisir ins tum imkanlarimizi kullanir onlara guzel bir gelecek sunariz :) hayirli dogumlar sana ve bize
merhabaMerhaba kızlar doğum iznine ne zaman ayrılacaksınız? Benim çalıştığım kurumda 8 hafta evvelinden ayrılınabiliyor.Ben öyle yapmayı planlıyorum. Bu sürede dinlenebildiğim kadar dinlenirim diye düşünüyorum.Sizce çok mu kötü bir fikir?
benim merak ettiğim 32.ci haftada dogum iznine cıksak 8 hafta önce cıkmış oluyoruz bebek 35-36da doğarsa kalan 4 hafta ne oluyor sonraya mı devir oluyor ?
merhaba
ne kdar çok çalışabilirsen o kadar iyi olur senin için. Bende özel sektörde çalışıyorum doğum izni toplam 4 ay, 1,5 ay süt iznimide ekliyorum, birde 15 gün senelik iznimi ekleyeceğim toplam 6 ay yapıyor ve bu süreçte maaşımı normal olarak alabileceğim. İstersem 2 yıl ücretsiz izne ayrılabilirim bu süreçte para alamayacağım ama annem bakacağı için gerek duymuyorum hem çalışıp para kazanmam lazım. 37. haftaya kadar çalışabilir raporu da aldım
bende özel sektörde çalışıyorum canım.bu süt izni nasıl bişey ki?
Doğum yapmış bayanların bebeklerini emzirme izni ilk altı ay için günde üç saat, ikinci altı ay için ise günde 1,5 saattir. Memur süt izninden faydalanacağı saat aralığının yanı sıra günde kaç kez kullanacağı hususunda tercih hakkına sahip olacak Kullanacağı bu sürenin hangi saatlerde kaç aralığa bölüneceğini, annenin belirleme hakkı vardır.
böyle bir hakkımız var canım ben toplu şekilde kullanıcam 4 ay doğum iznime ekliycem bizim şirket izin veriyor.
canım dayan bence .. çıkma bende 34.haftanın içindeyim ama evde durursan daha cok sıkılırsın bu sefer. İşyerinde dinlenme yeriniz yok mu ? ben mesela mescide çıkıyorum öğle molasında yemek yiyip uzanıyorum anca dinleniyorum. inşallah 37.haftama kadar dayanabilirim. sende dayan sonra bu izin günlerini çok ararsın bebeğe kalsın boş vakitlerin :)aaa anladım canım bende duruma göre ekleme yaptırırım olmassa.zaten 4 aylık izin sonrasında yine rapor yada izin alırım diye düşünüyorum bebeğimle daha fazla vakit geçirmek adına inşlh..
ya bide ben şuan 35. haftanın içindeyim.2 haftam daha var aslında ama benim artık pilim bitti sanırım..kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyorum sürekli..ha işim pc başında ama evde olup rahatca uzanmak varken...yani 2 hafta beklemeyip patronuma ağırlaştım daha gelemiycem demeyi planlıyorum.doğum sonrasına aktarılan 5 haftam hala orda durur heralde..patron gıcıklık yaparsada 2 hafta erken mi başlarım bilemiyorum .gerçi sanmıyorum da öle insan deildir ama yinede belli olmaz özel şirket sonuç olark..
canım dayan bence .. çıkma bende 34.haftanın içindeyim ama evde durursan daha cok sıkılırsın bu sefer. İşyerinde dinlenme yeriniz yok mu ? ben mesela mescide çıkıyorum öğle molasında yemek yiyip uzanıyorum anca dinleniyorum. inşallah 37.haftama kadar dayanabilirim. sende dayan sonra bu izin günlerini çok ararsın bebeğe kalsın boş vakitlerin :)[/QUO
canım işyerim müsait sandalye dışında kanepe tarzı şeylerde var..sorun olmuyo yorulmuyorum ama çok fazla da elim kolum yatıp yuvarlanamıyorum tabi.sıkıldım nedense..üstümde ağırlık oluyo genelde .artı sabırsızlık bi yandan bilemiyorum napcam .gerçi bu hafta randevum var doktorda bi bakalım ne diycek ..hayırlısı bakalım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?