Doğuma Hazırlık Çalışan Gebeler için Doğum İzni

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben calismayi cok istedim erkwn dogum riskin var diyerek doktorum rapor yazmadi. inan pisman olursun. hem bosuna 5hafta evde oturacaksin hemde ucretin azalacak. dogum sonrasi bir gun bile faxladan bebeginle kalmak cok guzel olacaktir.
bi arkadas sormus dogum izniyle alakali zaten dogum sonrasi senin yasal hakkin 8 hafta onunla ilgili is basi yapman gerekmez. eger kullanmadigin ucretli izinlerin varsa onlar icin konusabilirsin. bir gun is basi yapman gerekebilir.

32. haftanızda iş görmezlik belgesi alarak izne ayrılabiliyorsunuz ama bana göre bu süreyi dayanabildiğiniz kadar geç bir haftaya erteleyin. doğumdan 8 hafta evvel ve 8 hafta sonra olmak üzere toplam 16 hafta izin hakkınız var. dediğim gibi doğum öncesi 8 haftayı kullanmamaya çalışırsanız bu izin otomatikman doğum saonrasına kayıyor. ayrıca hangi hastanede yatacaksanız, oradan iş görmezlik belgesi almanızı tavsiye ederim çünkü sonradan işler kolaylaşıyor bu şekilde. doğum sonrası izninin bitincede, bağlı bulunduğunuz sgk'ya bildirim yaparak sigortalı görüktüğünüz ücrete mukabik para alabiliyorsunuz. asgari ücretten gözüküyorsanız, bu da 2500 civarı bir para yapıyor. başvuru yaptıktan sonraki ay, paranızı ayın 8 i la 12 s arasında Ziraat Bankası şubelerinden alabiliyorsunuz. Ay çok ali tezel gördüm kendimi:=)))), hayırlı doğumlar bu arada:=)

bizimde işte kampanya zamanı durumları var kampanyadan sonraki bir zamana doğuracak şekilde plan yapıyoruz. kampanya zamanı insan daha çok lazım oluyor.ben kendim 37. haftaya kadar çalışır .eklerdimdoğumdan sonraya.

Evet canım hamilelik süresinde günde 7,5 saat ten fazla çalışmak yasalarca yasak ama bunu bende dahil ülkemizde hiç bir çalışan bilmiyor.Birde ısrarla inanmıyor yok öyle bir şey diye.Bense bu cuma zaten ayrılacağım bunun için çok geç kaldım ben bunu son iki haftadır öğrendim ve raporum bitince işe dönmeyeceğimi bildikleri için sıkıntı çıkarmasınlar diye ses etmedim.Hangimiz ses edebiliyoruz ki? Ama dediğim gibi ilk baştan bilseydim kesinlikle uygulatırdım.

Olsun canim Allah guc kuvvet vermis calismissin uzulme bebisin helal para yiyecek onlar kendi haram kazanclariyla mutlu olurlarmi bilemem en kotu obur dunyada cikar hak yemenin acisi. Artik onune bak guzel gunleri dusun ins cocuklarimiz is hayatina atilana kadar bu duzen degisir ins tum imkanlarimizi kullanir onlara guzel bir gelecek sunariz :) hayirli dogumlar sana ve bize

Bak herseyden haberdarim bu yeni duydum simdi biz 16haftalik surecte maas alcaz ya zaten bunun disindami ekstra para alcaz ssk dan ☺

Normal maaşını nasıl alıyorsun Esra? Kim veriyor işveren mi devlet mi?
Bi kere 1 haftalik rapor kullanmistim o ay tam maas almistim sonrasinda su tarz mail geldi isyerim magdur olmayim diye rapor paramida kesmeden yatiriyormus fakat daha sonra ssk dan ziraat bankasina rapor param yatinca ordan cekip isyeri hesabina eft yapmam gerekiyormus ama eski calistigim isyerimde rapor aldigim gunlerin parasini kesmislerdi sen gidip kendin sskdan alcaksin demislerdi ama calistigim bankada daha farkliymis uygulama daha sonra ordan alip bankaya yatiriyormusum simdide ole olcak sanirim dogum iznindeyken maasimi tam vercekler daha sonra ben onlara odicem

Amin cnm sanada hayırlı doğumlar

Kızlar haklarınızı kimseye yedirmeyin alo 172 var herşey için arayıp danışın
.Hamile iken siz istemeden sizi işten çıkartamaz işveren.
Günde 7.5 saatten sonra yasak çalıştıramaz
Gece mesaisine istemezseniz getiremez
hastahaneye gitmeniz için izin vermek zorunda.
İsterseniz molalarda dinlenemediğinizi söyleyip gerekli ortamı saglama hakkınız bile var
bu haklar be fazlası bizim söke söke alın

merhaba

ne kdar çok çalışabilirsen o kadar iyi olur senin için. Bende özel sektörde çalışıyorum doğum izni toplam 4 ay, 1,5 ay süt iznimide ekliyorum, birde 15 gün senelik iznimi ekleyeceğim toplam 6 ay yapıyor ve bu süreçte maaşımı normal olarak alabileceğim. İstersem 2 yıl ücretsiz izne ayrılabilirim bu süreçte para alamayacağım ama annem bakacağı için gerek duymuyorum hem çalışıp para kazanmam lazım. 37. haftaya kadar çalışabilir raporu da aldım

benim merak ettiğim 32.ci haftada dogum iznine cıksak 8 hafta önce cıkmış oluyoruz bebek 35-36da doğarsa kalan 4 hafta ne oluyor sonraya mı devir oluyor ?

benim merak ettiğim 32.ci haftada dogum iznine cıksak 8 hafta önce cıkmış oluyoruz bebek 35-36da doğarsa kalan 4 hafta ne oluyor sonraya mı devir oluyor ?

tabii sonraya devroluyor, doğum izni 16 hafta, ne zaman doğum yaptığıının önemi yok.

bende özel sektörde çalışıyorum canım.bu süt izni nasıl bişey ki?

bende özel sektörde çalışıyorum canım.bu süt izni nasıl bişey ki?

Doğum yapmış bayanların bebeklerini emzirme izni ilk altı ay için günde üç saat, ikinci altı ay için ise günde 1,5 saattir. Memur süt izninden faydalanacağı saat aralığının yanı sıra günde kaç kez kullanacağı hususunda tercih hakkına sahip olacak Kullanacağı bu sürenin hangi saatlerde kaç aralığa bölüneceğini, annenin belirleme hakkı vardır.

böyle bir hakkımız var canım ben toplu şekilde kullanıcam 4 ay doğum iznime ekliycem bizim şirket izin veriyor.

aaa anladım canım bende duruma göre ekleme yaptırırım olmassa.zaten 4 aylık izin sonrasında yine rapor yada izin alırım diye düşünüyorum bebeğimle daha fazla vakit geçirmek adına inşlh..

ya bide ben şuan 35. haftanın içindeyim.2 haftam daha var aslında ama benim artık pilim bitti sanırım..kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyorum sürekli..ha işim pc başında ama evde olup rahatca uzanmak varken...yani 2 hafta beklemeyip patronuma ağırlaştım daha gelemiycem demeyi planlıyorum.doğum sonrasına aktarılan 5 haftam hala orda durur heralde..patron gıcıklık yaparsada 2 hafta erken mi başlarım bilemiyorum .gerçi sanmıyorum da öle insan deildir ama yinede belli olmaz özel şirket sonuç olark..

canım dayan bence .. çıkma bende 34.haftanın içindeyim ama evde durursan daha cok sıkılırsın bu sefer. İşyerinde dinlenme yeriniz yok mu ? ben mesela mescide çıkıyorum öğle molasında yemek yiyip uzanıyorum anca dinleniyorum. inşallah 37.haftama kadar dayanabilirim. sende dayan sonra bu izin günlerini çok ararsın bebeğe kalsın boş vakitlerin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…