ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

peki konu sahibi de oğlunuz ev işi yapar mı diye sormuş mu? malum o da çalışmak ve çalışmak kadar güzel bir şey yok.

Hiç çalışan çalışmayan kavgasına girmeyeyim ama umarım bunu söyleyen kaynana çalışıyordur

Çünkü ömrü hayatı boyunca toplam yarım gün çalışmamış kadınlar çalışan gelin istiyor ya bu sinir bozucu

kadın ayaklarının üstünde dursun. niye?
kocasını çocuklarını evin geçimini daha rahat sırtında taşıyabilmesi için..
normalde çalışmamıza gerek olmamalı.
biz hayatı güzelleştiren sanatkarlar olmalıyız ama misal paletimizi boyamızı fırçamızı eşimiz almalı.

+100000

cok dogru...ev cekip cevirmek erkegin gorevidir..kadinlar hem iste hem evde kole gibi calisirsa ses cikartmazsa olan kendine olur.erkek calisiyor ama evde onunde yemegi cayi hazir..koltuga yayilip kumanda veya teli kapip keyif yapabiliyor.yemek bulasik camasir utu vs....cocuk bakimi..kadinin isi bitermi..erkek kadin calisacaksa isler ortak yapilmali yoksa onun adi kolelikten baska birsey degildir

++++

Kesinlikle
Eve ne kadar para getirdin
ne aldın ne almadın
maaş kartını bana ver
Doğum yaptın hayır ücretsiz izine çıkamazsın gibi lafların olduğu evliliklerde aşk aramak manasız

halt etmis o kv..haddini bilsin haddini..calisirsin calismazsin bu senin bilecegin is.oglu nu dusunuyordur.acaba kendisi calisiyor mu.calismis mi hayati boyunca..siz bunu birde erkek arkadasiniza sorun calismasam nolcakki diye...calismayinca kv nin etrafin da dort mu donuluyor hizmetciligimi yapiliyor..calismiyorum evimde mis gibi kizlarimi buyutuyorum.kendi evimin hizmetcisiyim asla kimsenin degil.calismak kendi parani kazanmak cok harika birsey.fakat bu bekarken guzel.evlenince ev sorumlulugu cocuk sorumlulugu zaten kadinin sirtinda ve o kadin zaten calisiyordur.ozgur ve modern olmak icin illa calismaya gerek yok.eger calisicaksam ev isleri musterek olacak eve yardimci aliriz haftada bir gerekirse.evi sen gecindireceksin bana guvenme ben destek olurum ama paramada karisamazsin demelisin en bastan.ve kendi hesabinda tut parani..kari koca arasinda olmaz ki deme olur bal gibi olur.ve sizi ilgilendiren konulara kv ni dahil etme..benim annemde nisanlinyemek yapmayi biliyor mu hangi yemekleri yapabiliyor diye sordu de bakalim tepkisi ne olacak.
nerde bu kiz anneleri nerde..zaten bizler tas doguruyoruz digerleri pasa!!!

Hiç tanışmadığı bir insan hakkında merak edeceği şeyler çok daha farklı olmalı..
Sevgilinizde yeterli olgunluğa ulaşmamış olacak ki doğrudan size yetiştirmiş..
Böyle konular ebeveyn - çocuk arasında geçebilir ama sevgilinize düşen şey burada annesine bunun henüz konuşulması için çok erken olduğunu bunun kararını birlikte zaten verebileceğini.Onceligini kız arkadaşını tanımaya çevirmesini isteyebilirdi..
Ve bu konu size gelmeden usturuplu bir şekilde kapanmış olurdu..

Empati yapacak olursam ise boyle bir ailenin içerisine girmezdim.

Erkek arkadaşım bunu bana rahatça söyleye biliyorsa bende rahatça böyle söylerim "ister çalışırım ister çalışmam annen şimdıden buna da karışıyorsa gelecekte neler yapar neler"

Bunda alınacak ya da sinirlenecek ne var? Sizin anneniz sormadı mı sevgilinizin işini gücünü?
Çalışmanın bir tercih olduğunu kabul etmiyorum ben. Sizin bunu tercih olarak gördüğünüzü sevgiliniz anlamış ki böyle bir konuşmayı size anlatma ihtiyacı duymuş.

Sevgilimin annesi böyle bir şey söylese ne amaçla söylediğini bildiğim için mutlu olurum. Çünkü oğlu hiçbir zaman hiçbir işe "yeaa bu kadın işi ben yapmam" demedi. Temizlik, bulaşık, yemek, misafir ağırlama vs her şeyi yapar. Bunların kendisinin de sorumluluğu olduğunu biliyor çünkü. Evlendikten sonra da yapacağına eminim. O yüzden annesi böyle bir şey söylese "anan haklı yarim" der geçerim.

Sevgilinizi de siz bilirsiniz. Evde totosunu yayıp işlere katkısı en fazla "yardım etmek" mi olur, yoksa işleri paylaşması gerektiğinin farkında mı? Maaş kartınıza göz diker mi? Siz eve gelip can havliyle yemek hazırlarken o, tv karşısına geçip "yemek daha hazır değil mi?" diye kafa ütüler mi?

Daha da önemlisi, şu an kendisini farklı tanıtır da yarın evlenince içinden bir ayı çıkarsa siz "hoop bir dur orada, senin hizmetçin mi var?" diyebilecek misiniz, yoksa kocişi elinden kayıp gitmesin diye her şeye susan, hem vaktini hem parasını adamın önüne seren kadınlardan biri misiniz?
Bunları düşünün, siz nerede duruyorsunuz sevgiliniz nerede duruyor iyice anlayın. Annesine sinirlenecekseniz ondan sonra sinirlenin.

Bir reklam vardı ben küçükken kadınların en büyük sorunu nedir diye bir soruyla başlardı. Aklımdan toplumsal yada psikolojik yüzlerce şey geçtikten sonra beyazlar içinde bir adam deterjan paketi uzatırdı. O an çok garip ve rahatsız ediciydi kadının en büyük sorununun çıkmayan lekeler oldığu fikri. Reklamlarda dahil yemeği kadın pişirir, hizmet eder, ama kadınların görevi olarak atfedilen aşçılık sektöründe erkekler böbürlenir. Peh

Zamanında eşim ailesi , benimle ilgili de sormuştu, calısıyormu hatta kadrolu mu diye??? O zamanlar pek idrak edememiştim durumu ama hep aklımdaydı calısmasam ne olacaktı acaba diye, o zamanlar rahatsızlandım ameliyat geçirdim çalışamaz raporun vardı çok kötü günler geçirdim ve çalışamadım, memuriyet hakkım hep duruyordu, maddi olarak zorlanmaya başlamıstık, eş olacağın babası beni bütün aileme rezil etmişti çalısmıyo oğlumun parasını yiyor diye hiç unutmam, siz çalışmıyor olsanız olacaklar şimdiden belli ben örnek olayım size

Kadın çalışmalıdır vs. bunlar ayrı tartışılır.
Ben bir kayınvalidenin gelininin çalışmasını istemesi haddini nereden bulduğunu anlamıyorum.
Evlenen iki insan kendileri karar verebilir heralde buna.
Bunu söyleyen kayınvalidelerin tek dertlerinin oğulları rahat etsin olduğunu düşünüyorum.
Aman gelinim çalışıp parasını kazansın, mesleği olsun, emekli olsun filan değil.
İster çalışırım ister çalışmam , kimseye soracak değilim ki, hele de kayınvalideye hiç.
Buna benzer birşeyi ben evlendikten sonra yaşadım, ben nişanlılık döneminde çalışıyordum, lisans mezunuyum, evlendikten sonra şehir değişikliği nedeniyle işimden ayrıldım, evlenince de en azından bir süre dinlenmek istedim , daha evliliğimizin 2. Ayında kayınvalide eşime benim olmadığım mutfakta, çalışmayı düşünmüyor mu, boşuna mı üniversite okumuş vs diye konuşuyordu. Ses tonu ve üslubu da ayrıca çirkindi. Çok şükür üniversite okumuş biri olarak çalışıp çalışmama kararını verecek yetiye sahibim. Keşke herkes durması gerektiği yeri bilse!

çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..

Doğru bir şey demiş ama bu onun üstüne vazife değil.
Şimdi erkek/kadın tek başına en az 7-8 bin kazanmıyorsa geçim çok çok zor.

Eğer yüzyüze tanışınca da buradan yürürse gerekli cevabı verin "hayat ne gösterir bilinmez herkes evde veya dışarıda görevini yapar zaten. Bu çiftlerin arasında bir mevzu" deyin o anlar..

Erkek arkadaşının yazdığı bir senaryo değildir umarım

demek istediğinizi gayet iyi anladım..
benimde yillar önce bi sevgilim vardi bana birgun" benim ev kredi borcum var çalışman lazim demişti..hayir yani bananeyse daha nişanlıyı bırak yeni görüşüyorduk..

çalışıp çalışmamak sizin kararınız kimseyi ilgilendirmez..haa çalışmak en iyisi tabiki tartışmasız

Ben çalişmiyorum iki cocugum var eger kayinvalideniz calisab gelinden yanaysa cocuklarinizada bakacak demektir çünkü bazen dusunuyorum gurbetteyim bi hastalaniyorum iki gun yatiyorum ne yiyecek bir lokma yemek ne cocuklarin ustune basini degistirecek doyuracak kimse olmuyor esim her konuda yardimcidir her isi yapar yemekten anlamaz cocuklara bakmayi onlari bagirtarak oynatip disardan yemek yedirir eee okula gidiyor kucuk oglum onu gotur sonra git al hepsini kim yapardi diye dusunuyorum calissam hicbirseye yetisemem yardimci olacak guvenilir hic kimse yok velhasil calissaydim 1 cocuktan baska yapmazdim sizde calisin hayatinizi ona gore planlayin calismak guzel simdi hayat pahali o yüzden soylemistir kaýinvalide adayiniz art niyet aramamalisiniz da bunu gelip size soyleyen arkadasiniza dikkat edin derim

iyi güzel demiş de çocuğun olduğu zaman çalışamazsan bu damat sana baskı yapar mı sorun olur mu sende onu bır soraydın canım ne de olsa kadınlar çocuk doğuruyor peşin hükümlüler bence banada bu şekilde gelseler parada gözleri var diye düşünürüm kendi menfaatimden önce çünkü hiç bir kadın kesintisiz çalışamaz hamilelik ağır geçecek belki allah korusun çocukla ilgili sorunlar olacak belki o zaman senin kolundan sürükleyerek hadi işe mi diyecekler erkek tarafının maaşı geçinmeye yetiyorsa bir kadının çalışması o kadarda şart değil bence....

denklem çok basit aslında. Çalışırsınız ne güzel. Çocuk olunca bakacak kv ya da anne varsa çalışmaya devam edersiiz. Ha yoksa o zaman çoğu kadın doğumdan sonra işten ayrılıyor neden mi? Maaş bakıcı parasına gitmesin diye. Keşke öyle olmasa ama insan bakıcıya para vereceğime evde kendim bakarım diye düşünüyor. Çocuktan ayrı kalmak başlı başına zor zaten. Not: çalışan anneyim

Bende çalışan biriyim. Evlendiğinde bir süre dinlenmek istedim.esimle anlaştık.isten ayrıldım. O dönem kayınvalidem çok üstüme geldi. Neden iş bilmiyorsun diye. O zaman çok kızdım. Ama yıllar geçince hak verdim. Ben kendi paramı harcamaya alışmışım.tek maaşla kira fatura vs evliliği ciddi etkiliyor. Evde oturup kek börek pişirmek bana göre değil. Kadın beni benden önce tanımış ve kendince yol göstermiş. Niyeti kötü değildir. Ki dünya hali herşey olabilir. Belki kendi oğlunun tüm yuku alması ona mantıklı gelmiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…