- 13 Ekim 2017
- 622
- 439
- 23
- 43
- Konu Sahibi yasemin010103
-
peki konu sahibi de oğlunuz ev işi yapar mı diye sormuş mu? malum o da çalışmak ve çalışmak kadar güzel bir şey yok.Bence boşuna takılmışsın bu konuya, önyargı yaratacak durum yok ortada. Çalışmak kadar güzeli yok, ya tersi olsaydı? Gelinim bana bakacak, ayağıma dönecek muhabbeti olsaydı? Tüylerim diken diken oldu bak.
+100000Öyle elbette.
Çocuğuma kendim bakmayı tercih ettim ve hatta çocuğum bahanem oldu, yeni bir hayata başlamak istedim iş konusunda, az biraz konularımdan biliyor olabilirsin. Bu tamamiyle evde durmak değildi, çocuğuma baktım/bakıyorum, evi ağırlıklı döndürüyorum (Daha çok ben evdeyim çünkü ama elbette eşim de yapıyor çünkü bu evde tek ben yaşamıyorum), bir yandan hobilerimi işe dönüştürme yolunda ilerliyorum vs vs.
Bu konuların sürekli tartışılma sebebi herkesin "Çalışan kadın" görmek istemesi filan değil, bakan kadının her şartta ve her yerde çalıştığını görür zaten. Bu konularda hep bir yarış seziyorum maalesef. Evinde çalışan ayrı aşağılanır çünkü ekonomik hiçbir katkısı(!) yoktur eve (Bu çok büyük bir yanılgı, illa somut olarak para girmesi gerekmiyor eve. Paranın çıkmaması da ekonomik destektir). Çalışan kadın çocuğundan vurulur "Yarım annelik yapıyorsunuz, çocuğunuz bakıcı ellerinde büyüyor" diye.
Dert kadının çalışması değil, hemcinslerimiz arası basit bir güç gösterisi. Ne eline para geçen diğerinden üstün, ne evinde oturanlar en süper anne. Bu yarış bitince huzura ereceğiz kadınlar olarak. O zaman gerçekten "Evinde az çalışan" erkekleri görebileceğiz. İş hayatında "Ev geçindirme işi erkektedir" diyerek aynı pozisyondaki kadından daha fazla para aldıklarını da.
cok dogru...ev cekip cevirmek erkegin gorevidir..kadinlar hem iste hem evde kole gibi calisirsa ses cikartmazsa olan kendine olur.erkek calisiyor ama evde onunde yemegi cayi hazir..koltuga yayilip kumanda veya teli kapip keyif yapabiliyor.yemek bulasik camasir utu vs....cocuk bakimi..kadinin isi bitermi..erkek kadin calisacaksa isler ortak yapilmali yoksa onun adi kolelikten baska birsey degildirAşk, meşk ayağa düştü artık görüyorum ki.
Herkes mantık timsali olmuş, sevginin, karakterin bir önemi yok sanırım.
Burada önemli olan erkek arkadaşınızın duruşu.
Ve şunu da eklemek isterim ki çalışmayan damatla, çalışmayan gelin aynı şey değil.
Erkekler çocuk doğurmuyor, 9 ay bunun sıkıntısını çekmiyor, her ay düzenli regli sancıları, lohusa sendromları olmuyor.
Daha bunun gibi pek çok şey.
Hala çamaşır makinesi reklamlarında, deterjan için kadınların tercihi deniyorsa, yeterince eşitlik yok demektir. Ev işlerinin hala hepsini kadınlar yapıyor.
Kadınlar tüm bu sorumluluklar üzerlerindeyken artı olarak çalışmaya mecbur bırakılıp, yıpratılmamalı.
++++Çarşıya çıktığında tuvaleti gelince ev dışında tuvalete bile giremeyen , ömründe 1 gün dışarıda çalışmamış , para kazanmanın ne demek olduğunu bilmeyen , 50 yaş üstü kadınların çalışan gelin fetişi...
Bunu diyen kayınvalide adayı çalışan kadının daha özgür olucağı düşüncesiyle söylemiyor bunu.Herkes çalışmak kendi paranı kazanmak daha iyi vs yazmış ama.Aksine o hem dışarıda çalışsın hem evde çalışsın düşüncesinde.Zaten bu düşüncede olmasa ilk sorduğu soru çalışıyor mu olmazdı.Onun derdi gelinin çalışıp oğluna yük olmaması ve maaşıyla evin giderlerine ortak olup oğluşunun yükünü hafifletmesi.Modernlik , kendi ayakları üzerinde durma , erkeğe muhtaç olmama gibi sebeplerden değil yani.
Her ne sebeple olursa olsun bu konuda kayınvalide adayına söz düşmez.Erkek arkadaşınla senin arandaki konulara karışması doğru değil.
KesinlikleKatılıyorum
Evlilik = iş anlaşması artık. Para var mı, iş var mı, evin var mı, araban var mı; yoksa kusura bakma evlenemeyiz bu aşk burda biterValla ben beni çok sevecek bir erkek arıyorum, fakirlikte zenginlikte yanımda duracak, hasta olduğumda yaşlandığımda elimi tıtacak birini istiyorum. Herkes ailesine kadar, bu kadar hesapçı, bu kadar sahteyken günümüzde aşkın sevginin yalan olması da normal.
Erkek arkadaşım bunu bana rahatça söyleye biliyorsa bende rahatça böyle söylerim "ister çalışırım ister çalışmam annen şimdıden buna da karışıyorsa gelecekte neler yapar neler"Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Bir reklam vardı ben küçükken kadınların en büyük sorunu nedir diye bir soruyla başlardı. Aklımdan toplumsal yada psikolojik yüzlerce şey geçtikten sonra beyazlar içinde bir adam deterjan paketi uzatırdı. O an çok garip ve rahatsız ediciydi kadının en büyük sorununun çıkmayan lekeler oldığu fikri. Reklamlarda dahil yemeği kadın pişirir, hizmet eder, ama kadınların görevi olarak atfedilen aşçılık sektöründe erkekler böbürlenir. PehAşk, meşk ayağa düştü artık görüyorum ki.
Herkes mantık timsali olmuş, sevginin, karakterin bir önemi yok sanırım.
Burada önemli olan erkek arkadaşınızın duruşu.
Ve şunu da eklemek isterim ki çalışmayan damatla, çalışmayan gelin aynı şey değil.
Erkekler çocuk doğurmuyor, 9 ay bunun sıkıntısını çekmiyor, her ay düzenli regli sancıları, lohusa sendromları olmuyor.
Daha bunun gibi pek çok şey.
Hala çamaşır makinesi reklamlarında, deterjan için kadınların tercihi deniyorsa, yeterince eşitlik yok demektir. Ev işlerinin hala hepsini kadınlar yapıyor.
Kadınlar tüm bu sorumluluklar üzerlerindeyken artı olarak çalışmaya mecbur bırakılıp, yıpratılmamalı.
Zamanında eşim ailesi , benimle ilgili de sormuştu, calısıyormu hatta kadrolu mu diye??? O zamanlar pek idrak edememiştim durumu ama hep aklımdaydı calısmasam ne olacaktı acaba diye, o zamanlar rahatsızlandım ameliyat geçirdim çalışamaz raporun vardı çok kötü günler geçirdim ve çalışamadım, memuriyet hakkım hep duruyordu, maddi olarak zorlanmaya başlamıstık, eş olacağın babası beni bütün aileme rezil etmişti çalısmıyo oğlumun parasını yiyor diye hiç unutmam, siz çalışmıyor olsanız olacaklar şimdiden belli ben örnek olayım sizeMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..
iyi güzel demiş de çocuğun olduğu zaman çalışamazsan bu damat sana baskı yapar mı sorun olur mu sende onu bır soraydın canım ne de olsa kadınlar çocuk doğuruyor peşin hükümlüler bence banada bu şekilde gelseler parada gözleri var diye düşünürüm kendi menfaatimden önce çünkü hiç bir kadın kesintisiz çalışamaz hamilelik ağır geçecek belki allah korusun çocukla ilgili sorunlar olacak belki o zaman senin kolundan sürükleyerek hadi işe mi diyecekler erkek tarafının maaşı geçinmeye yetiyorsa bir kadının çalışması o kadarda şart değil bence....Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
denklem çok basit aslında. Çalışırsınız ne güzel. Çocuk olunca bakacak kv ya da anne varsa çalışmaya devam edersiiz. Ha yoksa o zaman çoğu kadın doğumdan sonra işten ayrılıyor neden mi? Maaş bakıcı parasına gitmesin diye. Keşke öyle olmasa ama insan bakıcıya para vereceğime evde kendim bakarım diye düşünüyor. Çocuktan ayrı kalmak başlı başına zor zaten. Not: çalışan anneyimMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?