- Konu Sahibi yasemin010103
-
türk kadınlarının ataları tarlaydı şuydu buydu emektar karınca gibi kadınlardı 2019 a girdik çamaşırı makineye at yıkasın bulaşığı at yıkasın. o emektar kadınların torunları nasıl (90 lı kuşaktan bahsediyorum) bu kadar tembel teneke olup da ev hanımlığını övebilir yazık. 90dan sonra doğduysan ve ev hanımlığını övüyorsan sen tembelsin kardeşim bunu kabul et
türk kadınlarının ataları tarlaydı şuydu buydu emektar karınca gibi kadınlardı 2019 a girdik çamaşırı makineye at yıkasın bulaşığı at yıkasın. o emektar kadınların torunları nasıl (90 lı kuşaktan bahsediyorum) bu kadar tembel teneke olup da ev hanımlığını övebilir yazık. 90dan sonra doğduysan ve ev hanımlığını övüyorsan sen tembelsin kardeşim bunu kabul et
Katılıyorum. Çoğu çalışan kadının durumu böyle ülkemizde. Bir de maaş kartını kocaya verip bayrağı dikenler de işin son noktası. Hep derim erkek doğmak varmış TR'de.Çalışıyorum ve hemcinslerimin çoğunun ezildiğini düşünüyorum,ev işi kadında çocuk bakımı kadında eve gelir gece 12 ye kadar kıçını yere koyamaz,el kadar bebeyi bırakıp işe gider,işyerinde molalarda süt sağar,ücretsiz izin kullanamaz çoğu zaman vs vs . Tabi ki de çalışsın kadın da ara ara işten çıkabilir,esnek zamanlı çalışabilir biçok alternatif kullanabilir. Bu beyfendi bulaşık yıkayacak mı,ev temizleyecek mi erkeklerin bu çalışan kadın istemesini çakallıktan öte bişe olarak görmüyorum tabi erkek annelerinin de,oğluşları rahat etsin diye istiyorlar sadece. Ev hanımı kadınlarının paşa misali büyüttükleri adamlara hizmet eden hem evde hem işyerinde cılkı çıkan arada kalmış saçma sapan bi nesil bence şuan çalışan kadınlar.
Yanlış anlaşılacağını biliyordum ki öyle de oldu sanırım ben okumamak meslek sahibi olmamaktan bahsetmiyorum bu tabi ki erkek kadın herkesin yapması gereken bişey ama hem çalışıp hem evdeki sorumluluklar bence kadına iyilik değil kötülüktür çünkü henüz toplumumuzda ev işlerinde paylaşımcılık diye bi kavram yok malesefBence çok yanlış düşünüyorsunu. Feyza altun okumanızı izlemenizi öneririm.
Ayni benim durumsun ben 2 yil oldu evleneli bende ikk tanisirken calisan helin deniliyordj tum herkes ama sadece annesi deilde .simdide eşim calis calis diey tuttruyor kolaydi sanki bn ic mimarim ama serbest calismak istiyorum oyle bir yere girmek deilde cunku denedim yani o uzun hikayede abiii bu nedr ya erkekler uyanmış çalışan bayan istiyor artik .herkes aa ic mimar diyor ama is yok suan çalışmazdam ayrilcakmi ozaman diye dusunmedm deil arada diyor ay calisssan ikimizde iyi gelir olur diyor bana bisey olsancalismicaksn demkki dior nie calismayaym ki yada bn falir olsak iyice diyor baska kocayami kacicaksin dior ulen ben olee bisi hic demiorm ki yada onunyetersz gostercek bir tavirda sergilemedm kafayi yedi milletMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Ama yanlış anlaşılma olmasin tbiki ayaklarin uzerinde durmak icin çalışmak lazm ok o hani birsey olur sıkıntıların vardır zaman istiyorsundr oda illa calis calis denmesj durumunu elestrdm daha cok yoksa herles calissin tbikiAyni benim durumsun ben 2 yil oldu evleneli bende ikk tanisirken calisan helin deniliyordj tum herkes ama sadece annesi deilde .simdide eşim calis calis diey tuttruyor kolaydi sanki bn ic mimarim ama serbest calismak istiyorum oyle bir yere girmek deilde cunku denedim yani o uzun hikayede abiii bu nedr ya erkekler uyanmış çalışan bayan istiyor artik .herkes aa ic mimar diyor ama is yok suan çalışmazdam ayrilcakmi ozaman diye dusunmedm deil arada diyor ay calisssan ikimizde iyi gelir olur diyor bana bisey olsancalismicaksn demkki dior nie calismayaym ki yada bn falir olsak iyice diyor baska kocayami kacicaksin dior ulen ben olee bisi hic demiorm ki yada onunyetersz gostercek bir tavirda sergilemedm kafayi yedi millet
Katılıyorum. Çoğu çalışan kadının durumu böyle ülkemizde. Bir de maaş kartını kocaya verip bayrağı dikenler de işin son noktası. Hep derim erkek doğmak varmış TR'de.
Alınacak bir şey yok. Kadın doğru söylemiş. Bu devirde iki maaşla bile geçinmek zor. Oğlunun kazandığı parayı da yasam standardını da o biliyordur en yakından.Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
o zaman o öğretilecek. Kadın çalışamasın ev işlerinde de yükü ağır demek çok kötü bir söylem. Hiç yakıştıramadım.Yanlış anlaşılacağını biliyordum ki öyle de oldu sanırım ben okumamak meslek sahibi olmamaktan bahsetmiyorum bu tabi ki erkek kadın herkesin yapması gereken bişey ama hem çalışıp hem evdeki sorumluluklar bence kadına iyilik değil kötülüktür çünkü henüz toplumumuzda ev işlerinde paylaşımcılık diye bi kavram yok malesef
Bence boşuna takılmışsın bu konuya, önyargı yaratacak durum yok ortada. Çalışmak kadar güzeli yok, ya tersi olsaydı? Gelinim bana bakacak, ayağıma dönecek muhabbeti olsaydı? Tüylerim diken diken oldu bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?