ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Ben de benzer şey yazmaya gelmiştim

Daha önce başka konulara da yazdım

Bu ev kadınlığı çok kısa bir kuşağa ait bir durum zaten

Eskiden kadın da erkek de tarlada çalışırdı hayvancılık yapardı evde dokumacılık yapardı vs vs

Kadın çalışmaz evde oturur diye bir olgu yoktu zira iş zaten ev tarla vs hepsi bir arada idi

Sonra önce memur bir adım sonra da işçi kavramı ortaya çıktı ülkemizde

Bir süre erkek memur ya da işçi oldu kadın yine yerleşik olunan toprakta çalıştı

Akabinde tayin ve göç başladı

İşte memur eşi ev hanımı oldu

Örneğin 1936 doğumlu anneannem

Eşi memur olup evhanımı zira işin niteliği gereği nerede ise her sene başka ilçeye tayin olan bir eş ve memur kocanın peşinde yemek bulaşık çamaşır üçgeninde bir kadın

Tek kızı annem 1956 doğumlu üniversite mezunu ve yıllarca çalıştı

Üçüncü kuşak ben hiç çalışmamayı düşünmedim böyle bir alternatif nasıl olur bilmedim

Çocuğum oldu işten çıkarıldım vs ve 9 ay evde kaldım tamamen sıyırdım depresyonun dibini gördüm zira tatmin olamadım

Ev işi ile kendimi bir iş yapıyor hissetmedim çamaşır yıkamak bile zor geldi ama çalışırken de ben yıkıyordum

Bir diğer ev hanımı kvdem

Köyde büyüyüp çalışmış ve memur ile evlenmiş

O da tayin ile başka şehirlerde yaşamış ve ömrü temizlik üzerine kurulu yaşı 70 hayatı temizlik ile tanımlı

İki kızı iki gelini var hepsi üniversite mezunu

Hepsi çalışıyor dememe gerek var mı

Ev hanımı ara kuşaktı geldi ve geçecek

Ev hanımı kuşağın kızları okudu ve çalışıyor

Şuan ev hanımı olan muhtemelen saydığım bu süreçleri bir kuşak sonradan yaşayanların da kızları okuyacak ve çalışacak

Bu arada okuyanları örnek verdik de okumayıp çalışan daha çok

Fabrikalarda çalışan kadınların nerede ise hiçbiri okumamış ama çalışıyor çoğu da kızının iyi yere gelmesi için fazladan mücadele ediyor

Keşke bu mesajın alnı olsa da öpsem..

Bence haklısınız sinirlenmekte çünkü buradaki mevzu kadın çalışmalı mı çalışmamalı mı değil..
Bence gayet itici bir söylem kayınvalidenin sözü çünkü bunu söylerken oğlum ne güzel kendi parasını kazanan, ayakları üstünde duran vs vs bir kadınla evlenecek diye düşünmüyor.. yani karşıdaki
kadının iyi durumda olması onun umrunda değil ki.. Bu soruyu soran aileler paragöz ve gelini sömürmeye çalışan tipler oluyorlar genelde.. Olay bu.. Annedir haklıdır diyemeyiz pek çünkü böyle düşünen kayınvalidelere gidip sorsakk bakalım hangisi oğlunun ev işi ve çocuk bakımında eşiyle eşit derecede sorumluluk sahibi olması gerektiğini düşünüyor?

Niye art niyet arıyorsunuz gayet normal bir şey. Çalışan kadın ayakları daha sağlam basan kadındır. Maddi manevi daha rahat edersiniz. Ha ileride çocuk vs olur çalışmak istemezsiniz o da eşinizle sizin karar vereceğiniz Bi durum kayınvalideyi bağlamıyor. Sevgilinizin tutumu daha önemli aynı şekilde düşünüyorsanız gerisi önemli değil

Kadın çalışmalı kısmına sonuna kadar katılıyorum. Eskiden kadınlar çalışmak isterdi erkek izin vermezdi. Şimdilerde de erkek çalışan kadın istiyor kısmına itirazım. Halen erkekler karar veriyor evlenilecek kadına . Kadın tarlada çalışırdı eve gelip diğer ev işlerini yapar hatta hamileyken dahi tarla sürer ölü çocuklar doğururlardı. Şimdide işden eve geldiğinde yemek bekleyen ilgi alaka bekleyen kocacıklar. Erkenden yıpranmiş kadınlar. Daha iyi arabaya binebilmek , daha büyük evler için çalışmak üretmek değildir. Zaten kadın çalıştığı için mutludur. Eğer maaş kartı elinden alınıyorsa bu evlilik değildir. Bdv de her hafta bir konu bunun üzerine...

Benimde 2 oğlum var ileride evlendiklerinde çalışan kadınlarla evlensinler isterim. Ayrıca yeni boşanmış biri olarak kendimi bildim bileli çalışıyorum ve çalışmıycağım bir hayat düşünemiyorum. Ki iyiki bu kafadaymışım 17 sene sonra boşanınca ekonomik özgürlüğün rahatlığıyla istediğim kararı rahatlıkla alabildim. Koca eline herneolursa olsun bakmamanı öneririm. Yarın kimin ne olacağı belli olmuyor.

Kv adayiniz yanlış birsey soylememiş bence.
Ama ben olsaydım aba altindan şu mesajı verirdim : Calısmayi tabiiki istiyorum, ama dısarıda calışıp evde de tum sorumluluğu yuklenemem. Annenin istegi makul ama bu durumda sana düşen sorumlulukların da farkindadır umarım..

Katılıyorum. Çoğu çalışan kadının durumu böyle ülkemizde. Bir de maaş kartını kocaya verip bayrağı dikenler de işin son noktası. Hep derim erkek doğmak varmış TR'de.

Bence çok yanlış düşünüyorsunu. Feyza altun okumanızı izlemenizi öneririm.
Yanlış anlaşılacağını biliyordum ki öyle de oldu sanırım ben okumamak meslek sahibi olmamaktan bahsetmiyorum bu tabi ki erkek kadın herkesin yapması gereken bişey ama hem çalışıp hem evdeki sorumluluklar bence kadına iyilik değil kötülüktür çünkü henüz toplumumuzda ev işlerinde paylaşımcılık diye bi kavram yok malesef

Ayni benim durumsun ben 2 yil oldu evleneli bende ikk tanisirken calisan helin deniliyordj tum herkes ama sadece annesi deilde .simdide eşim calis calis diey tuttruyor kolaydi sanki bn ic mimarim ama serbest calismak istiyorum oyle bir yere girmek deilde cunku denedim yani o uzun hikayede abiii bu nedr ya erkekler uyanmış çalışan bayan istiyor artik .herkes aa ic mimar diyor ama is yok suan çalışmazdam ayrilcakmi ozaman diye dusunmedm deil arada diyor ay calisssan ikimizde iyi gelir olur diyor bana bisey olsancalismicaksn demkki dior nie calismayaym ki yada bn falir olsak iyice diyor baska kocayami kacicaksin dior ulen ben olee bisi hic demiorm ki yada onunyetersz gostercek bir tavirda sergilemedm kafayi yedi millet

Takılma canim. Calisirsan senin için ayrı güzel eve olmak da güzel. Sağlık huzur olsun gerisi hallolur Rabbimizin izniyle.

Ama yanlış anlaşılma olmasin tbiki ayaklarin uzerinde durmak icin çalışmak lazm ok o hani birsey olur sıkıntıların vardır zaman istiyorsundr oda illa calis calis denmesj durumunu elestrdm daha cok yoksa herles calissin tbiki

Alınacak bir şey yok. Kadın doğru söylemiş. Bu devirde iki maaşla bile geçinmek zor. Oğlunun kazandığı parayı da yasam standardını da o biliyordur en yakından.

Önyargılı olmanı gerektirecek bir durum yok bence. Bir kadın kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Eline cebine attığında paran olmalı. Herkesin fikrine sonsuz saygım var tabi bu benim düşüncem. Suanki şartlarda ev geçindirmek o kadar kolay değil. Bak ben 1.5 yıllık evliyim, eşimde bende çalışıyoruz. Çalışmak zorundayız . Ileride bebek falan olunca masraf 2 katına çıkıyor. Zaten sende calısıcam diyorsun. O zaman sorun yok sekerim. Erkek arkadaşının annesi öyle dedi diye boşuna kızma kadıncağıza.

Bu
o zaman o öğretilecek. Kadın çalışamasın ev işlerinde de yükü ağır demek çok kötü bir söylem. Hiç yakıştıramadım.

Bu durumda kadın çalışmasın ev işi yapsın demek yerine erkekler bilinçlendirilsin mantığı ön planda olmalıydı.
Bence.

Onlari da diyecek. Artı bir de ekstradan çalışıp kızın eve para getirmesini hem de ev işlerini de yapmasını isteyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…