ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Valla bence hiç hoş değil bunu şart birşey olarak nitelendirmesi tabii iki kişinin çalışması daha iyi rahatınız için çalışıyor olmana sevinebilir ama şart demek hoş değil. Bizim toplum sartlarinda evi geçindirme sorumluluğu erkeğe aittir bana göre. kadın çalışır katkı sağlar isterse ama tek başına ev geçindiremeyecek erkek evlenmesin bi zahmet. Ha şöyle bir ayrıntı geceyim kaynana kişisi senin çalışmani şart gördüğü kadar ev işlerinde cocuk bakımında da oğluyla senin ortak çaba harcamanizi şart görüyorsa eleştirilcek bir durum yok . Zihniyetini öğren önce bence.

Hairkasin hehehe

Çalışan gelin istemesini anlarım ancak bunu anlattığınız şekilde dile getirmesi çok çirkin . Dünyanın bin türlü hali var. Eğer özel sektörde ağır çalışıyorsanız , yarın birgün çocuk olsa çalışamayacak olsanız ne olacak . Sonuçta kimse ömür boyu çalışacağına garanti veremez . Dünyanın bir türlü var. Benim kazancım için beni isteyecek kayınvalideyi almıyamım inşallah :)

Kv kötü biley dememiş tabiki çalışın ama gelinler Sipariş edilir oldu artık kayınvalideler çalışsın demekle kalmayıp, öğretmen olsun , doktor olsun diye gelin arar oldular. Kendileri de ord.prf.

Bence ağır değil gayet de kutsal bişey bu çok aşağılayıcı olarak görülüyo nedense ama bana da bu çok saçma geliyo insanın sevdiği insana evladına yemek yapması kendi evinin temizliğiyle ilgilenmesi çocuğuna bakması kutsal bişey ki erkeklerin iş bölümü hadi bir yaptı iki yaptı ömür boyu yapabileceğine inanıyomusunuz mümkün mü, yaradılıştır bu yadırganacak bişey değil erkek eve ekmek getiren kadın pişiren oldu ilk insandan beri, meslek edinmeli tabiki kadın ki gerektiği zaman kullanmalı ama mecbur değil ayıp da değil şimdilerde küfür gibi algılanıyo ama kadına hakaret gibi algılanıyo

Neyse görüşlerimiz farklı birbirimizi anlamamızı beklemiyorum, saygı duyuyorum

Sanki müstakbel kayınvaliden ömrü hayatında 1 gün çalıştı da çalışan gelin istiyor, hoş çalıştı ise bile ona neeee, ister çalışır, ister çalışmam, bu benim özgür hür iradem ile verebileceğim bir karar, ve seçimim, yoksa onun bunun isteği ve dayatması ile değil.. Kendine hem hizmetçi, hem akacak yağlı kapı arıyor belli, ve bu kadar aleni belirtmesi benim midemi bulandırdı açıkçası..

Canım sen buna niye takıldın ki beterin beteri var bak benim kv hem çalışacakmışım hem ev alacakmışım hemde eşim para kazanıyormuş atletini donunu da yerden toplayacakmışım evde dört dörtlük gelin olup çocuk doğuracakmışım öyle dedi. Taktım mı hayır. Kendisi çalışsaymış bana akıl vermeden evel. Hoş her zaman kadının çalışmasından yanayım asla evde durma kendi paranı kendin istediğin gibi harcarsın koca parası öyle çok yenmiyor yerken boğazda kalıyor.

Ön Lisans mezunuyum.. Evlenmeden önce 4yıl boyunca özel sektörde çalıştım... Şimdi 6 yıllık evliyim.. Oğlumu ben büyütmek istediğim için çalılmayı düşünmedim.. Ev hanımıyım anlayacağınız...Kitap bolca okurum...Hobi olarak ahşap ve polyester objeler boyuyorum....:) Arkadşalarıma özel günlerde hediye ediyorum, iyi oluyor..Oğluma çokca vakit ayırabiliyorum... Eşime de öyle.. Evime de öyle.. Kendime de ayırırım vakit.. Alırım kahvemi,çayımı geçerim boyamaya ya da kitap başına... Yani düşünüyorum da.. Eğer çalışsaydım asıl o zaman ben bu çok sevdiğim şeyleri yapamayabilirdim.... Kaça bölünmem gerekirdi kim bilir.. Herkesin kendi seçimi.. Önemli olan robot değil de insan olduğumuzu unutmamak.. Çalışan bir arkadaşım mesela hep yorgun...Evli... Evinde yemek yapmaz... Çamaşır yıkanmaz.. Hepsi hep haftasonu eşle birlikte yapılır... Ki doğrusu bu... Mesela ben çalışsam bile her şeyi kendim yapmak isteyeceğimden kendimi unutup az önce söylediğim şeyler için kendime zaman ayıramazdım... :)

Önemli olan evlenecek olan kişilerin ne istedigidir.

Aynı yöne bakan kişiler evlenmelidir.

Yalnız şuna artık eminim ; bazı çalışan kadınlar " küçük dağları ben yarattım " havasıyla dolaşıyor.

Bundan dolayı ki yaptıklarının çok muhteşem bir şey olduğunu düşünerek herkesi hiçe sayiyorlar.

Saygıyı bir kenara bırakıyorlar.

Çalışıyorsa her şeye hakkı var, calismiyorsa yok sığ kafasıyla düşünüyorlar.

Çalışan bazı kadınlar , hemcinslerine de kendi eşlerine de ego gölgesi yapıyorlar.

Her evin ışığı farklı yanar.

Her evde kurulan düzen bir başkasınınkinden daha iyidir.

Neyin yarışını yapıyor bu " bazı çalışan kadınlar " anlayamıyorum.

Elinizdeki tek ovuneceginiz konu işiniz olduğu için mi bir başkasının tercihine saygı duymayın, üstüne ağır ego gölgesi bırakıyorsunuz ?

Böyle bir kadınla evlenecegine , evlenmesin daha iyi yavrularım.

Ve eklemek istiyorum , " başı erkeklerde" var bu şekilde. Çalışıyorsa dünya onun etrafında dönüyor sanıyor.

Edebiyle , adabiyla çalışıp evine ekmek getiren , çalışmasıyla ezmeyen , gereklilikler arasında gören erkekler varsa , kafaya vura vura, hiçe saya saya kazanan kişilerin adı ne ola ?

Kafanıza bukadar taktığınıza göre,rahatsız olmuşsunuz belli. çalışmak yada çalışmamak sizin tercihiniz zamanı gelipte evde oturduğunuzda bu kimseye batmamalı.bunu dile getirin bence,emekli olana kadar çalışır mantığındalar sanırım. hayat hep aynı şekilde devam etmiyor hamileliğiniz olabilir bebeğinizi kendiniz büyütmek isteyebilirsiniz göğüslerinden süt aka aka çalışmak durumunda bırakılan anneler var.bunlardan biri olmak istemeyebilirsiniz ki bu sizin en doğal hakkınız.evde olduğunuz zamanda göze batma gibi bir durum olmamalı, baştan çalışan gelin istiyorduk gibi saçma sapan sözler duyupta canınızın sıkılmaması için ,açık açık çalışmaya mecbur olmadığınızı dile getirin derim sonra tek üzülen siz olursunuz

Bence çok güzel düşünmüş kadın kötü algılamamalısın öyle öküzler varki ve onları doğrup büyüten anneleri de aynı kafada (genel olarak) kardeşim ilerde evlenicek ben mutlaka okumuş veya okumamış kendi ayakları üzerinde duran biriyle evlenmesini dilerim inşallah kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalı birbirini desteklemeli

Ben evlendikten sonrada 4 yıl çalışıp bebekle beraber işten ayrilmis ve bir daha calismayi düşünmeyen bir kadınım , kadınlar kulübünde kadının çalışması noktasında ki " baskıyı" anlamış değilim. Bende çalıştım çalışırken üretmekten daha cok tüketiyordum çünkü para kazanıyordum ve evet daha çok harcıyordum ,bunun çalışan kadınların genelinde ayni olduğunu düşünüyorum, üretmek sadece para kazanmaya endeksli birşey değil ki. Kitap okumak, kendini geliştirmek, hayatta var oluşunun bir anlamının olması çalışmaya bağlı birşey değil bana kalırsa, hayatını ev is arasında geçirip hiç kitap okumayan binlerce kadın vardır. Çalışan özellikle çocuklu olan kadınların varsa bir hobilerine ayıracak zaman bulmaları oldukça zor.
Kadınlar çalışsınlar yada çalışmasınlar bu herkesin bireysel tercihi ben işi bıraktım en iyisini yaptım, çalışan kadınlar yanlış yapıyor diye düşünmüyorum mesela ama çalışan kadınların ev hanımlarına hep bir körelmişlik atfetmeleri yanlış bir tutum. Ekonomik özgürlükse bu eşinizin bakış açısıyla alakalı ben kredi kartı ve eşimin maaş kartını sorgusuzca kullanan bir kadınım ama burada okuduğumuz onca örnek var kadın çalışıyor maaş karti esinde ve eşinden harçlık alıyor, tüm harcamalarının hesabını veriyor eşine,kadın çalışıyor evet ama ekonomik olarak yine özgür değil.
Cok uzattım sanırım, çalışıp çalışmamayı tek doğru kabul etmemek gerek , demek istediğim buydu aslında.

Son düzenleme:
Eşlerin iş bölümüne kendi arasında karar vermesi ve bir taraf çalışıyorken diğerinin evle ve çocukla ilgilenmesine saygım sonsuz, küçümsemiyorum da kesinlikle; ama bir kadının sırf kadın olduğu için çalışmak istememe hakkının doğmasını beklemesini de doğru bulmuyorum. Bu saygı duyabileceğim bir durum değil. Ben söylediği sözde bir anormallik göremedim, sizin bunu yargılamanız anormal geldi bana.

sağlam yiyiciler kaç kaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…