- 2 Mayıs 2018
- 198
- 40
- 18
- 36
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Heheh cok cok dogru soyledinOnlari da diyecek. Artı bir de ekstradan çalışıp kızın eve para getirmesini hem de ev işlerini de yapmasını isteyecek.
Valla bence hiç hoş değil bunu şart birşey olarak nitelendirmesi tabii iki kişinin çalışması daha iyi rahatınız için çalışıyor olmana sevinebilir ama şart demek hoş değil. Bizim toplum sartlarinda evi geçindirme sorumluluğu erkeğe aittir bana göre. kadın çalışır katkı sağlar isterse ama tek başına ev geçindiremeyecek erkek evlenmesin bi zahmet. Ha şöyle bir ayrıntı geceyim kaynana kişisi senin çalışmani şart gördüğü kadar ev işlerinde cocuk bakımında da oğluyla senin ortak çaba harcamanizi şart görüyorsa eleştirilcek bir durum yok . Zihniyetini öğren önce bence.Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Hairkasin heheheValla bence hiç hoş değil bunu şart birşey olarak nitelendirmesi tabii iki kişinin çalışması daha iyi rahatınız için çalışıyor olmana sevinebilir ama şart demek hoş değil. Bizim toplum sartlarinda evi geçindirme sorumluluğu erkeğe aittir bana göre. kadın çalışır katkı sağlar isterse ama tek başına ev geçindiremeyecek erkek evlenmesin bi zahmet. Ha şöyle bir ayrıntı geceyim kaynana kişisi senin çalışmani şart gördüğü kadar ev işlerinde cocuk bakımında da oğluyla senin ortak çaba harcamanizi şart görüyorsa eleştirilcek bir durum yok . Zihniyetini öğren önce bence.
Hairkasin hehehe
Bu
o zaman o öğretilecek. Kadın çalışamasın ev işlerinde de yükü ağır demek çok kötü bir söylem. Hiç yakıştıramadım.
Bu durumda kadın çalışmasın ev işi yapsın demek yerine erkekler bilinçlendirilsin mantığı ön planda olmalıydı.
Bence.
Bu
o zaman o öğretilecek. Kadın çalışamasın ev işlerinde de yükü ağır demek çok kötü bir söylem. Hiç yakıştıramadım.
Bu durumda kadın çalışmasın ev işi yapsın demek yerine erkekler bilinçlendirilsin mantığı ön planda olmalıydı.
Bence.
Olayı maaş ve ev işi ikilisine indirgersek kısmen fark yok sayılabilir. Ama işin aslı öyle değil. Ya da bütün kadınlar için öyle değil.
Çalışan kadın paslanmaz, ev işi çocuk market üçgenine kısılmaz. Belli bir sosyal hayatı, ilgi alanları, aktiviteleri vardır. Programlı yaşar. Kendini geliştirme imkanı vardır. En önemlisi de dünyaya çocuk yetiştirmek dışında bir katkı sağlar, pozitif değer katar. Bunları yapabilen ev kadınları da vardır muhakkak ama bir çoğu maddiyat isteyen şeyler olduğu için tek kişinin geliriyle çok zor. Benim çevremdeki çoğu ev kadınının tek aktivitesi komşu kahvesi, tek etkinliği çocuğu okuldan almak, tek hobisi yemek yapmak. Kitap okuyanına bile rastlamadım şimdiye kadar. Ve iş hayatını bırakıp ev kadını olan bütün arkadaşlarım zamanla köreldiler, paslandılar. Görüşmekten keyif almadığım, sohbet edemediğim insanlar haline dönüştüler malesef.
Ben evlendikten sonrada 4 yıl çalışıp bebekle beraber işten ayrilmis ve bir daha calismayi düşünmeyen bir kadınım , kadınlar kulübünde kadının çalışması noktasında ki " baskıyı" anlamış değilim. Bende çalıştım çalışırken üretmekten daha cok tüketiyordum çünkü para kazanıyordum ve evet daha çok harcıyordum ,bunun çalışan kadınların genelinde ayni olduğunu düşünüyorum, üretmek sadece para kazanmaya endeksli birşey değil ki. Kitap okumak, kendini geliştirmek, hayatta var oluşunun bir anlamının olması çalışmaya bağlı birşey değil bana kalırsa, hayatını ev is arasında geçirip hiç kitap okumayan binlerce kadın vardır. Çalışan özellikle çocuklu olan kadınların varsa bir hobilerine ayıracak zaman bulmaları oldukça zor.Olayı maaş ve ev işi ikilisine indirgersek kısmen fark yok sayılabilir. Ama işin aslı öyle değil. Ya da bütün kadınlar için öyle değil.
Çalışan kadın paslanmaz, ev işi çocuk market üçgenine kısılmaz. Belli bir sosyal hayatı, ilgi alanları, aktiviteleri vardır. Programlı yaşar. Kendini geliştirme imkanı vardır. En önemlisi de dünyaya çocuk yetiştirmek dışında bir katkı sağlar, pozitif değer katar. Bunları yapabilen ev kadınları da vardır muhakkak ama bir çoğu maddiyat isteyen şeyler olduğu için tek kişinin geliriyle çok zor. Benim çevremdeki çoğu ev kadınının tek aktivitesi komşu kahvesi, tek etkinliği çocuğu okuldan almak, tek hobisi yemek yapmak. Kitap okuyanına bile rastlamadım şimdiye kadar. Ve iş hayatını bırakıp ev kadını olan bütün arkadaşlarım zamanla köreldiler, paslandılar. Görüşmekten keyif almadığım, sohbet edemediğim insanlar haline dönüştüler malesef.
sağlam yiyiciler kaç kaçMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?