- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.046
- 138
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Ben evlendikten sonrada 4 yıl çalışıp bebekle beraber işten ayrilmis ve bir daha calismayi düşünmeyen bir kadınım , kadınlar kulübünde kadının çalışması noktasında ki " baskıyı" anlamış değilim. Bende çalıştım çalışırken üretmekten daha cok tüketiyordum çünkü para kazanıyordum ve evet daha çok harcıyordum ,bunun çalışan kadınların genelinde ayni olduğunu düşünüyorum, üretmek sadece para kazanmaya endeksli birşey değil ki. Kitap okumak, kendini geliştirmek, hayatta var oluşunun bir anlamının olması çalışmaya bağlı birşey değil bana kalırsa, hayatını ev is arasında geçirip hiç kitap okumayan binlerce kadın vardır. Çalışan özellikle çocuklu olan kadınların varsa bir hobilerine ayıracak zaman bulmaları oldukça zor.
Kadınlar çalışsınlar yada çalışmasınlar bu herkesin bireysel tercihi ben işi bıraktım en iyisini yaptım, çalışan kadınlar yanlış yapıyor diye düşünmüyorum mesela ama çalışan kadınların ev hanımlarına hep bir körelmişlik atfetmeleri yanlış bir tutum. Ekonomik özgürlükse bu eşinizin bakış açısıyla alakalı ben kredi kartı ve eşimin maaş kartını sorgusuzca kullanan bir kadınım ama burada okuduğumuz onca örnek var kadın çalışıyor maaş karti esinde ve eşinden harçlık alıyor, tüm harcamalarının hesabını veriyor eşine,kadın çalışıyor evet ama ekonomik olarak yine özgür değil.
Cok uzattım sanırım, çalışıp çalışmamayı tek doğru kabul etmemek gerek , demek istediğim buydu aslında.
Ön Lisans mezunuyum.. Evlenmeden önce 4yıl boyunca özel sektörde çalıştım... Şimdi 6 yıllık evliyim.. Oğlumu ben büyütmek istediğim için çalılmayı düşünmedim.. Ev hanımıyım anlayacağınız...Kitap bolca okurum...Hobi olarak ahşap ve polyester objeler boyuyorum....:) Arkadşalarıma özel günlerde hediye ediyorum, iyi oluyor..Oğluma çokca vakit ayırabiliyorum... Eşime de öyle.. Evime de öyle.. Kendime de ayırırım vakit.. Alırım kahvemi,çayımı geçerim boyamaya ya da kitap başına... Yani düşünüyorum da.. Eğer çalışsaydım asıl o zaman ben bu çok sevdiğim şeyleri yapamayabilirdim.... Kaça bölünmem gerekirdi kim bilir.. Herkesin kendi seçimi.. Önemli olan robot değil de insan olduğumuzu unutmamak.. Çalışan bir arkadaşım mesela hep yorgun...Evli... Evinde yemek yapmaz... Çamaşır yıkanmaz.. Hepsi hep haftasonu eşle birlikte yapılır... Ki doğrusu bu... Mesela ben çalışsam bile her şeyi kendim yapmak isteyeceğimden kendimi unutup az önce söylediğim şeyler için kendime zaman ayıramazdım... :)
Siz mükemmel bir detaysınız ya ne güzel yazmışsınız.Bir önceki cevabım size de gelsin.
Bakın ne güzel, hobinize ayıracak, kitap alacak parayı kazanıyor eşiniz. Ama bunu yapamayan aileler çoğunlukta. Ortalama maaş ülke şartlarında 2500 lira. İnsanlar bununla ihtiyaçlarını mı gidersin, hobisine mi ayırsın. Mümkünatı yok. Bir akrilik boya 20 lira, objelerin en ucuzu 10 lira. Düzenli bir şekilde yapmak için ayda en az100 lira ayırmak lazım. Kitap dediğiniz şey 20 lira en az, o da genelde best seller içi boş market rafı kitabı.
Bakın her şey dönüp dolaşıp maddiyata geliyor. Arkadaşlarınızla bir kafede oturup bir kahve bir kek isteseniz yirmi lira. Buna para ayıramayacak milyonlarca kişi var.
Arkadaşları bırakın, eşiyle ayda bir dışarda çay içemeyen insanlar var. Çünkü yok, yetişmiyor. Ben buna üzülüyor ve kızıyorum aslında. Kabullenilmiş çaresizlik gibi bir şey. Kadın da en azından el emeğini satsa, evde bir şeyler yapsa daha rahat olacaklar. Ama yok, yapmıyorlar. Sosyal sorumluluk projelerinde yoksul ailelerle çalışıyorum, çok örneğim var o yüzden. İnanın o kadar boş hayatlar yaşanıyor, içinde bulunulan durum o kadar kanıksanmış ve değiştirilmeye çalışılmıyor ki oturur ağlarsınız sinirden.
Yani özetle sizin gibi kadınlar var ama ülkenin çoğunluğu, özellikle küçük şehirlerdeki kadınlar inanılmayacak derecede atıl. Kırsal kesim daha çalışkan, işleri karı koca birlikte yürütüyorlar genelde. İnanmayacaksınız ama hem evde hem işte hem de.
Çok seneler önce eski sevgilim annemle tanistiricam diye tutturdu iyi tamam dedim. Kadın bana direkt yüzüme çalışıyorsun dimi dedi demekle kalmadı ordan emekli olursun dimi dedi!!! Ben şok. Ne kadar ayıp bişey ya. Ben in mıyım cin miyim oglunu mutlu edebilir miyim bunlar yok! Kadin zannediyor musunuz ki aman gelinim ne güzel çalışıyor ,sosyal oluyor, ayakları üzerinde duruyor diye sordugunu. 15 senedir çalışıyorum ,konu kadının çalışmasının iyi yönleri değil, bir başkasının karaktere bakmadan bunu kriter belirlemesi ve şart koyması.
Bende gelinim çalışsın isterim ama çalışması lazım dıye akıl vermem. ona ne pardon?Asıl eşin çalışmak zorunda ikinizin geçinmesi için sen tercıh olarak ister çalışırsın ister çalışmazsın. orasını eşinle şartlara bakarak karar verilir. ayyyy mevzu kv olunca hemen asar keserız bızMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Çalışmayan bir erkekle evlenir misiniz ? Evi geçindirmek erkeğin görevidir diye bir kural olduğunu düşünmüyorum.Katılıyorum
Evlilik = iş anlaşması artık. Para var mı, iş var mı, evin var mı, araban var mı; yoksa kusura bakma evlenemeyiz bu aşk burda biterValla ben beni çok sevecek bir erkek arıyorum, fakirlikte zenginlikte yanımda duracak, hasta olduğumda yaşlandığımda elimi tıtacak birini istiyorum. Herkes ailesine kadar, bu kadar hesapçı, bu kadar sahteyken günümüzde aşkın sevginin yalan olması da normal.
Benim eşim düzgün bir işim olmamasına ragmen benimle evlendi Anneside hiç sorun etmedi. Çalışıp çalışmaman senin bilecegin iş ben bakarım sana hep der. Üstelik eşim doktor. İlla bayan çalışmalı kendi ayakları üzerinde durnalı diyoruz benim gibi çok çaresiz atanamayan özel sektörde birçok hakaret duyan ücretli öğretmenlik yapıp askeri ücret bile alamayan kişilerin durumu zor. Ücretli öğretmenlige bile torpilliysen alınıyorsun
Bir önceki cevabım size de gelsin.
Bakın ne güzel, hobinize ayıracak, kitap alacak parayı kazanıyor eşiniz. Ama bunu yapamayan aileler çoğunlukta. Ortalama maaş ülke şartlarında 2500 lira. İnsanlar bununla ihtiyaçlarını mı gidersin, hobisine mi ayırsın. Mümkünatı yok. Bir akrilik boya 20 lira, objelerin en ucuzu 10 lira. Düzenli bir şekilde yapmak için ayda en az100 lira ayırmak lazım. Kitap dediğiniz şey 20 lira en az, o da genelde best seller içi boş market rafı kitabı.
Bakın her şey dönüp dolaşıp maddiyata geliyor. Arkadaşlarınızla bir kafede oturup bir kahve bir kek isteseniz yirmi lira. Buna para ayıramayacak milyonlarca kişi var.
Arkadaşları bırakın, eşiyle ayda bir dışarda çay içemeyen insanlar var. Çünkü yok, yetişmiyor. Ben buna üzülüyor ve kızıyorum aslında. Kabullenilmiş çaresizlik gibi bir şey. Kadın da en azından el emeğini satsa, evde bir şeyler yapsa daha rahat olacaklar. Ama yok, yapmıyorlar. Sosyal sorumluluk projelerinde yoksul ailelerle çalışıyorum, çok örneğim var o yüzden. İnanın o kadar boş hayatlar yaşanıyor, içinde bulunulan durum o kadar kanıksanmış ve değiştirilmeye çalışılmıyor ki oturur ağlarsınız sinirden.
Yani özetle sizin gibi kadınlar var ama ülkenin çoğunluğu, özellikle küçük şehirlerdeki kadınlar inanılmayacak derecede atıl. Kırsal kesim daha çalışkan, işleri karı koca birlikte yürütüyorlar genelde. İnanmayacaksınız ama hem evde hem işte hem de.
Benim eşim düzgün bir işim olmamasına ragmen benimle evlendi Anneside hiç sorun etmedi. Çalışıp çalışmaman senin bilecegin iş ben bakarım sana hep der. Üstelik eşim doktor. İlla bayan çalışmalı kendi ayakları üzerinde durnalı diyoruz benim gibi çok çaresiz atanamayan özel sektörde birçok hakaret duyan ücretli öğretmenlik yapıp askeri ücret bile alamayan kişilerin durumu zor. Ücretli öğretmenlige bile torpilliysen alınıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?