ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

daha simdiden boyle bir sart kosuyorsa ve sevgilinizde bu kadar rahat size bunu soyluyorsa calismadigin zaman demekki buyuk sorun olucak yarin birgun evlenip cocugun oldugunda napicaksin sen cocugunla vakit gecirmek yerine calisican mi erkeklerin bu konuda baski yapmasi bana inanilmaz ucuz geliyor kadin isterse calisir istemezse calismaz ama cok ciddi maddi sıkınti olur kadin esine destek olmak icin calisir hayat musterek ama onun disinda erkegin baski yapmasi igrenc bir durum

Bu devirde Tabiki çalışmak lazım
Fakat bunun hastalığı var hertürlü şeyi var sanki sırf çalışıldığı için evleniliyor muş gibi garip gelir sanki ırgat sanki mal

Hayatta hep net çizgiler var mıdır, çalışmakta çalışmamakta seçenektir, hatta hayatta herşey seçenektir.
Ev hanımı çizgileri de çizilmiş, hep çocuklardan konuşan Müge anlı izleyen vs vs.
Bu arada Müge anlıyı izleyebilirsiniz, kültür seviyenizden birşey eksilmez, hatta hayat adına çok şey katabilirsiniz, her hayat başka tecrübe.
Zaten sağolsun kayınvalide sormasa ya da söylemese, kimse çalışıp çalışmayacağını, evini nasıl geçindireceğini bilemeyecek, bilemeyecek durumdalarsa bir zahmet evlenmesinler.
Burada konu kadının hayatta ki , çalışma hayatında ki yeri vs. değil.
Evlenen iki insan bunun kararını verir zaten, bunu söyleyen bir kayınvalide gelinini düşündüğü için söylemiyordur, ayrıca durması gereken yeri de bilmiyordur.

benim özetlediğimin açık versiyonu olmuş bu mesaj :)

Özetledigin mesaj nerde? Okumak isterim gerçekten.
Yani ben anlatamıyorum herhalde. Ben zaten yıllardır çalışıyorum. Bir insana tanışma cümlesi olarak ilk ettiği laf çalışıyor musunu kendinize layık görüyorsanız bişey demiyorum

Calismak kötü birseymi? Ne demek "kendine layik görüyorsan"? Kadin bu soruyu sordugunda ona mi çalisacagim sanki? Evet günlük hayatimda mesgalem bu. Niye sormasin bunu? Ha sonradan niyeti farkli olursa, ona para vermemi felan istiyorsa farkli tabi. Ona göre tepkimi koyardim ilk basta sevgilime. Anca sorulan soruda cidden bir yanlis görmüyorum.

Elbette dönem dönem isten çikilabiliyor. Ancak bu erkek içinde geçerli olmali. Ve bu mantikli olmali. Mesela bu dönemde isten çikmak akil isi degil. Tekrar is bulmak daha zor.

Ben bir kadinin "ben hiç çalismicam, esim bana bakmasi lazim. Calismam seçenek olmali sadece" fikrinden bahs ediyorum.

Hakikaten burda bişey anlatmak cok zor. Hanımefendi bana eşya makine gibi nasilsin diye sormadan çalışıyor musun diye soru sorulması layık görülecek bişey değil. Ama siz lafi evirip cevirip calismak kötü birşey mi diye nasıl kullanıyorsunuz hayret valla. Dikkat ettiyseniz 15 yildir calisiyorum zaten ve mudur oldum. Görgü diyorum adap diyorum. Hoşgeldin çalışıyor musun yerine hoşgeldin kizim, nasılsın, ailen nasıl gibi sohbet edici kelimeler kullanmak varken sorguya çekilmek hoş değil diyorum. Iyi sonunda da biz sizi ararız desin! Bu kadar laf çarpıtılan konuya yazmamak en iyisi

Özetledigin mesaj nerde? Okumak isterim gerçekten.

Bir erkek, kızın ailesi ile tanışacağı aman ilk sorular; evi var mı? işi var mı? ne mezunu oluyorken 2019 senesinde kıza da sorulacak soru "iyi dolma yapabiliyor mu" olamaz zaten, olmamalı da ama neyse..

Sen bakma burda zıt olacağız diye saçmalayan çok olur kadının yaptığı çok ayıp terbiyesizce oldu olacak mal bildiriminde isteseydi o tanışma olayına geliyorsa bunu bilmeli bence bu aileden uzaklaş öncelik Çalışmanmış baksana para önemli ama böyle bir ortamda öncelik bu olmamalı çok kırıcı
Allah'ıma şükürler olsun kızıma bırakacak bişeyler im var ama karşı taraf bunu araştırır soruşturursa bırakacağım varsada bırakmam seninkide ona benzer insan çalışmak istemez

Kişi çalışıp çalışmayacağına kendi karar vermeli.
Benimde kayınvalidem çalışmamı istemiyor, eskiden babam istemezdi. Kimse kimsenin dayatmasını yaşamak zorunda değil.
Fakat ben kızımda oğlumda olsa ikisinede çalışılması gerektiğini öğreteceğim. Kızım da gelinde benim gibi olsun isterim. He geline veya oğluma ağzımı açıp tek laf eder miyim? Asla.
Kendi yaşam stilimizde büyüttüğümüz çocuk öyle bir tercih yapıyorsa kendi fikridir.
Genel fikrim her kadının çalışması gerektiği yönünde. Doğum vs gibi zamanlarda maddi durum el veriyorsa esnek olunmasından yanayım.
Üzgünüm ama okuldan mezun olup hiç çalışmayan kadınlara iyi bakamıyorum.

Ek yapayım. Yerinizde olsam evlenme niyeti varsa sevgilinizin ailesinin maddi durumunu biraz sorgularım. Evlendikten sonra oğluşunun parasını kendi evlerine akıtmak isteyip istemediklerini bir anlamaya çalışın derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani hakikaten saka gibiler. Israrla anlamamazlıktan geliyorlar. Karakter falan boş şeyler demekki. Nasilsin demeden Merhaba isin ne???diye soruyorlar demekki oğullarının tanıştırdığı kızlara. Çok komik ya. Normal hayatlarında da böyleler demekki. Adamlar işi için evleniyorlarsa anneleri de farklı değil iste. Ben sukur ki o insanla evli degilim . Sanki ben calismayi kotulemisim, o yuzden cok zor bir yazili sozlu sinavi gecip amir oldum tabii ya. Hayır bide normalde beğendiğim üyeler sanki çalışmak kötü bişey demisim gibi böyle yansitanlarin yorumlarını beğeniyorlar . Kendimi yormaktan başka biseye benzemedi bu konuda daha fazla kalmak.

Ben üslubun yanlış olduğunu zaten söyledim. Haksızlık etmeyin lütfen.

henüz ortada bir tanışmak yok yalnız, neden ısrarla kadın elini sıkıp ardından çalışıyor musun demiş gibi lanse ettirdiğinizi anlayamadım.. kadın oğluna çalışıyor mu demiş, göz rengini de sorabilirdi, saçı kısa mı uzun mu diye de sorabilirdi.. bunlar da saçma ona bakarsanız tanışılmamış biri için.. mesele kız tarafının yüzyıllardır rutin olarak erkek tarafından beklediği bir durumu kızdan beklenince oluşan iki yüzlülük.. merak ediyorsanız eşimle işi için evlenmedim ama aynı dünya görüşüne sahip olmamız yetti, bunun içinde ikimizin çalışması da vardı tabi :)

erkek arkadaşınızın maaşı ne kadar
kv adayı böyle birşey söylemese dahi maaşından böyle birşeyin gerekip gerekmeyeceği belli olur
kv adayı gözünüzü açmış ben anormal bir durum görmedim
maaş az ise çalışmak zorundasınız

Office üyeler benim başıma gelen tanışma hikayesini alıntılayıp lafımı çarpıtıyor.

Eşiniz doktor olduğu ve iyi bir geliri olduğu için bunu diyebilmiş olabilir mi? Ortalama gelire sahip bir adam bu kadar rahat olur muydu?
Iyi de esim doktor diyorsunuz ulke sartlarinda nispeten daha iyi bir geliriniz var acaba ogretmen veya masa basi memur olsaydi tek maas size yeter miydi?
Eşimin arkadasları eşleride doktor bense bir türlü atanamadım işten yüzüm gülmüyor. Memur biriylede evlensem bu yüzden çalış diye zorlasa hiç hoşuma gitmez Her bayan düzgün işim olsun ayaklarımın üstünde durayım ister ama kısmet değilse çalışmak bu yüzden küçümsenmemeli. Toplumda bu algı var kadın çalışırsa değerli çalışmazsa değersiz. Evde oturmak hiç hoş bişe değil Ama bu duruma mecbur kalabiliyorsun. Eşimde yarın işsiz olabilir o yüzden ona değersizmiş gibi davranmak hiç hoş değil

Dikkate almamak değil... elbette sevgi, aşk hayatımızdaki en önemli duygulardan... benim tam olarak demek istediğim şu zaten kendimize denk insanları seviyoruz veya daha üst... bu yüzden gelirimiz ne kadar iyi olursa olsun maddiyata bakmış oluyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…