- 9 Nisan 2018
- 114
- 57
- 48
- 32
- Konu Sahibi yasemin010103
-
daha simdiden boyle bir sart kosuyorsa ve sevgilinizde bu kadar rahat size bunu soyluyorsa calismadigin zaman demekki buyuk sorun olucak yarin birgun evlenip cocugun oldugunda napicaksin sen cocugunla vakit gecirmek yerine calisican mi erkeklerin bu konuda baski yapmasi bana inanilmaz ucuz geliyor kadin isterse calisir istemezse calismaz ama cok ciddi maddi sıkınti olur kadin esine destek olmak icin calisir hayat musterek ama onun disinda erkegin baski yapmasi igrenc bir durumMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
benim özetlediğimin açık versiyonu olmuş bu mesaj :)
Yani ben anlatamıyorum herhalde. Ben zaten yıllardır çalışıyorum. Bir insana tanışma cümlesi olarak ilk ettiği laf çalışıyor musunu kendinize layık görüyorsanız bişey demiyorum
Valla bence bir seçenek ve eşler buna akıllıca karar vermeli.
Ben eşim en azından 1 sene işten ayrılsın diye gözünün içine bakıyorum.
Ayrılsa da ben de bi ruh sağlığımı toplasam.
Yani bunun kadını erkeği de yok bence.
İşe dönüş ve çalışılmayan süreç maddi/manevi akıllıca planlansa çok güzel bir seçenek çalışmamak.
Hakikaten burda bişey anlatmak cok zor. Hanımefendi bana eşya makine gibi nasilsin diye sormadan çalışıyor musun diye soru sorulması layık görülecek bişey değil. Ama siz lafi evirip cevirip calismak kötü birşey mi diye nasıl kullanıyorsunuz hayret valla. Dikkat ettiyseniz 15 yildir calisiyorum zaten ve mudur oldum. Görgü diyorum adap diyorum. Hoşgeldin çalışıyor musun yerine hoşgeldin kizim, nasılsın, ailen nasıl gibi sohbet edici kelimeler kullanmak varken sorguya çekilmek hoş değil diyorum. Iyi sonunda da biz sizi ararız desin! Bu kadar laf çarpıtılan konuya yazmamak en iyisiÖzetledigin mesaj nerde? Okumak isterim gerçekten.
Calismak kötü birseymi? Ne demek "kendine layik görüyorsan"? Kadin bu soruyu sordugunda ona mi çalisacagim sanki? Evet günlük hayatimda mesgalem bu. Niye sormasin bunu? Ha sonradan niyeti farkli olursa, ona para vermemi felan istiyorsa farkli tabi. Ona göre tepkimi koyardim ilk basta sevgilime. Anca sorulan soruda cidden bir yanlis görmüyorum.
Anlasamayacagiz belli ki :) ben sorulariniza yukarida cevap verdim zaten.. ilgilenmekten kastiniz ne tam olarak? Calismayan anneler ilgileniyorsa ortadaki sorunlu cocuklarin hepsi calisanlara m ait? Isin asli insanlar ne istediklerini bilmiyorlar.. ben kendi adima yazayim, ailesinin kanatlari altinda biriyle yapamazdim onu tercih etmedim.. gel gelelim gunumuz kadinlari belesten oturabilecegi evi, kullanabilecegi arabasi olan, kendisine taki takip bohca yapacak adamlari mumla aradiklari icin evlendikten sonra sapkadan tavsan cikmiyor. Aksama kadar ayaklarini uzatip kahvesini karisindan bekliyor.. ben calismasam da buna tahammul edemem mesela :)
Calisirken hem cocugunuzla, hem evinizle hem de esinizle cok guzel ilglenebilirsiniz.. bunun yaninda elinizde mis gibi mesleginiz, cebinizde paraniz ve ekonomik bagimsizliginiz olur.. calismak iyidir, calisin :)
Özetledigin mesaj nerde? Okumak isterim gerçekten.
Sen bakma burda zıt olacağız diye saçmalayan çok olur kadının yaptığı çok ayıp terbiyesizce oldu olacak mal bildiriminde isteseydi o tanışma olayına geliyorsa bunu bilmeli bence bu aileden uzaklaş öncelik Çalışmanmış baksana para önemli ama böyle bir ortamda öncelik bu olmamalı çok kırıcıHakikaten burda bişey anlatmak cok zor. Hanımefendi bana eşya makine gibi nasilsin diye sormadan çalışıyor musun diye soru sorulması layık görülecek bişey değil. Ama siz lafi evirip cevirip calismak kötü birşey mi diye nasıl kullanıyorsunuz hayret valla. Dikkat ettiyseniz 15 yildir calisiyorum zaten ve mudur oldum. Görgü diyorum adap diyorum. Hoşgeldin çalışıyor musun yerine hoşgeldin kizim, nasılsın, ailen nasıl gibi sohbet edici kelimeler kullanmak varken sorguya çekilmek hoş değil diyorum. Iyi sonunda da biz sizi ararız desin! Bu kadar laf çarpıtılan konuya yazmamak en iyisi
Buna katiliyorum.Kötü bir şey söylememiş kadın büyütmeyin bence. Çalışmasın 5 çocuk doğursun bize hizmet etsin dese daha mı iyiydi.
Yani hakikaten saka gibiler. Israrla anlamamazlıktan geliyorlar. Karakter falan boş şeyler demekki. Nasilsin demeden Merhaba isin ne???diye soruyorlar demekki oğullarının tanıştırdığı kızlara. Çok komik ya. Normal hayatlarında da böyleler demekki. Adamlar işi için evleniyorlarsa anneleri de farklı değil iste. Ben sukur ki o insanla evli degilim . Sanki ben calismayi kotulemisim, o yuzden cok zor bir yazili sozlu sinavi gecip amir oldum tabii ya. Hayır bide normalde beğendiğim üyeler sanki çalışmak kötü bişey demisim gibi böyle yansitanlarin yorumlarını beğeniyorlar . Kendimi yormaktan başka biseye benzemedi bu konuda daha fazla kalmak.Sen bakma burda zıt olacağız diye saçmalayan çok olur kadının yaptığı çok ayıp terbiyesizce oldu olacak mal bildiriminde isteseydi o tanışma olayına geliyorsa bunu bilmeli bence bu aileden uzaklaş öncelik Çalışmanmış baksana para önemli ama böyle bir ortamda öncelik bu olmamalı çok kırıcı
Allah'ıma şükürler olsun kızıma bırakacak bişeyler im var ama karşı taraf bunu araştırır soruşturursa bırakacağım varsada bırakmam seninkide ona benzer insan çalışmak istemez
Yani hakikaten saka gibiler. Israrla anlamamazlıktan geliyorlar. Karakter falan boş şeyler demekki. Nasilsin demeden Merhaba isin ne???diye soruyorlar demekki oğullarının tanıştırdığı kızlara. Çok komik ya. Normal hayatlarında da böyleler demekki. Adamlar işi için evleniyorlarsa anneleri de farklı değil iste. Ben sukur ki o insanla evli degilim . Sanki ben calismayi kotulemisim, o yuzden cok zor bir yazili sozlu sinavi gecip amir oldum tabii ya. Hayır bide normalde beğendiğim üyeler sanki çalışmak kötü bişey demisim gibi böyle yansitanlarin yorumlarını beğeniyorlar . Kendimi yormaktan başka biseye benzemedi bu konuda daha fazla kalmak.
Yani hakikaten saka gibiler. Israrla anlamamazlıktan geliyorlar. Karakter falan boş şeyler demekki. Nasilsin demeden Merhaba isin ne???diye soruyorlar demekki oğullarının tanıştırdığı kızlara. Çok komik ya. Normal hayatlarında da böyleler demekki. Adamlar işi için evleniyorlarsa anneleri de farklı değil iste. Ben sukur ki o insanla evli degilim . Sanki ben calismayi kotulemisim, o yuzden cok zor bir yazili sozlu sinavi gecip amir oldum tabii ya. Hayır bide normalde beğendiğim üyeler sanki çalışmak kötü bişey demisim gibi böyle yansitanlarin yorumlarını beğeniyorlar . Kendimi yormaktan başka biseye benzemedi bu konuda daha fazla kalmak.
Office üyeler benim başıma gelen tanışma hikayesini alıntılayıp lafımı çarpıtıyor.henüz ortada bir tanışmak yok yalnız, neden ısrarla kadın elini sıkıp ardından çalışıyor musun demiş gibi lanse ettirdiğinizi anlayamadım.. kadın oğluna çalışıyor mu demiş, göz rengini de sorabilirdi, saçı kısa mı uzun mu diye de sorabilirdi.. bunlar da saçma ona bakarsanız tanışılmamış biri için.. mesele kız tarafının yüzyıllardır rutin olarak erkek tarafından beklediği bir durumu kızdan beklenince oluşan iki yüzlülük.. merak ediyorsanız eşimle işi için evlenmedim ama aynı dünya görüşüne sahip olmamız yetti, bunun içinde ikimizin çalışması da vardı tabi :)
Office üyeler benim başıma gelen tanışma hikayesini alıntılayıp lafımı çarpıtıyor.
Ben de pes diyip susmuştum zaten office tanıştırmayı nerden çıkardınız diyince açıklama yaptım.Pes diyorum ve susuyorum.
Eşiniz doktor olduğu ve iyi bir geliri olduğu için bunu diyebilmiş olabilir mi? Ortalama gelire sahip bir adam bu kadar rahat olur muydu?
Eşimin arkadasları eşleride doktor bense bir türlü atanamadım işten yüzüm gülmüyor. Memur biriylede evlensem bu yüzden çalış diye zorlasa hiç hoşuma gitmez Her bayan düzgün işim olsun ayaklarımın üstünde durayım ister ama kısmet değilse çalışmak bu yüzden küçümsenmemeli. Toplumda bu algı var kadın çalışırsa değerli çalışmazsa değersiz. Evde oturmak hiç hoş bişe değil Ama bu duruma mecbur kalabiliyorsun. Eşimde yarın işsiz olabilir o yüzden ona değersizmiş gibi davranmak hiç hoş değilIyi de esim doktor diyorsunuz ulke sartlarinda nispeten daha iyi bir geliriniz var acaba ogretmen veya masa basi memur olsaydi tek maas size yeter miydi?
Dikkate almamak değil... elbette sevgi, aşk hayatımızdaki en önemli duygulardan... benim tam olarak demek istediğim şu zaten kendimize denk insanları seviyoruz veya daha üst... bu yüzden gelirimiz ne kadar iyi olursa olsun maddiyata bakmış oluyoruz...2. cümleyi ben de düşünmüyorum, ben onu kast etmedim. Benim kastettiğim evliliğin hayat arkadaşlığından çok iş anlaşmasına kadar düşmesi. Aşk, sevgi, hissiyat benim için çok çok önemli karşımdaki adamın bana aşkla bakmasını isterim, ben de ona sadece aşkla bağlı olmayı isterim. Ben iş anlaşması yapmak istemiyorum, iş anlaşmasını işhayatımda yapıyorum zaten. Dediğim gibi, kendi gelirim iyi olduğu için atıp tutuyor da olabilirim, maddiyata asla bakmayan bir insanım çünkü ihtiycım yok. O yüzden beni dikkate almamakta serbestsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?