ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Bakin sevgili ablacim kardesim bilmiyorum yasinizi nitekim bayansiz inan saygim sonsuz dusuncelerine asla katilmiyorum demiyorum.
Erkek baksin tamm biz calisalim mesele bu degil ki siz beni neden anlamiyorsunuz ben tamamen kadini dusunuyorum kadinin ozgur olmasini dusunuyorum ekonomik olarak kendi ayaklarinda dursun diye de dusunuyorum .Ben zaten meslek sahibi bir bayanim lutfen dedigim bu degil dedigim kadina para gozuyle de bakilmasi agir degil mi ? Tek sorun dogurmak mi ? Nedir? Bu mu yani kadin daha fazlamiz var yani daha sıkıntılı sureclerimiz de var.Bunun uzerine bir mantigi kabul etmiyorum .Son derece kadini dusunuyorum.Allah askina okulumda bir erkek hoca dedi ki karim calissin calismasin kendi bilir ama calisan olursa da ohh deyme keyfime bal kaymak dedi.Cunku ne l
erkek ne kadar ortak da is yapsa .Yine kadin yine kadin yine kadin.Burada madalya yine kadinin.! Sanmayin ki kadini aciz goruyorum hayir! Kadinin etinden kemiginden yararlanan bir zihniyete karsiyim !

Cevabım size değil genele.

Özgüven parayla satın alınmaz.
Ayaklarının üstünde durmak için para elzem değildir.
Para kişilik satın almaz.

KK da nice çalışan kadın var, dayak yiyip, aldatılıp, her türlü saldırganlığa maruz kalıp hala evliliği devam ettiren.

erkek arkadaşınızın annesi tek maaşla geçinemeyeceğinizi öngörmüş demek ki e haklı da bu devirde tek maaşla geçinmek oldukça zor...

bence takılacak bir şey yok bende kardeşim için çalışan biriyle evlenmesini isterim hem kadın önce kendi ayakları üzerinde durmalı ondan sonra aile olmalı...

Bayan değil kadın, önce burda anlaşalım.

Kadına para gözüyle bakılması ağır, e ama siz de erkeğe para gözüyle bakıyorsunuz. Erkek dediğin çalışır, para getirir evine bakar diyorsunuz öyle değil mi? Siz bunu yaparken, bazı erkeklerin kötü zihniyetleriyle bu şekilde bakmasını eleştiremezsiniz ki böyle bir hakkınız yok.
Çalışan kadın erkeğin kölesidir, çalışmayan kadın da erkeğin kölesidir. Bu zihniyetten, erkek egemen düşünceden çıkmamız gerekiyor artık. Kadını koruduğunuzu sanarken aslında yeriyorsunuz haberiniz yok.
Sıkıntılı süreç dediğiniz nedir? Doğum mu, regl olmak mı? Erkeklerin sıkıntılı süreçleri yok mu? Düzenli değil belki ama onlar da hasta oluyor, ağrı çekiyor, psikolojileri bozuluyor, işle ilgili sorunlar yaşıyor, işe gitmek istemiyor. Ama bir erkeğin işe gitmeme lüksü yok öyle değil mi?

Calisirsan kendine faydasini gorursun.

Calismazsan ilerde pisman olursun
Bunum yasliligi emekliligi vs var.
Dunyanin da binbir turlu hali var
Yani faydasi sana.

Kv nin boyle birsey soylemesinin ustunde durma bence
Art niyet goremedim ben.

Biz de kardeşimle ilgili konuşurken mAaşı şu kadar eşi de çalışırsa iyi geçinirler diyoruz gelinin çalışmasını istiyoruz ne bar bunda herşeyi yanlış anlamayın ve bu laftan dolayı bilenmeyin aileye. Çalışmazlarsa geçinemezler keyfine evde oturana da biz bakacak değiliz. Ben çalışmak istiyordum ama eşim de bu kararıma karışmaz ama çalışmamı isterdi zaten rahat geçirebilelim diye. Gayet normal

He lafımı sokmadan gitmeyeyim.

GÖNÜLLÜ EV HANIMIyım. Küçümseyen ya da kınayan olursa, aynaya bakıp kendine acısın.

Ev hanımıyım ama evle alakalı işleri canım isterse yaparım, istemezse yapmam. Eşim her işe yardım etmeli yoksa olay çıkarırım. Paranın yönetimi eşimde ama her ay maaş alır almaz tüm borçları ödeyip kalan nakiti bana verir, kredi kartı bende durur. Evimizde her evde olduğu gibi tartışmalar yaşanır ama şiddet asla.

O yüzden kocanıza muhtaç olmayın, gidin para kazanın sloganını yemeyin. Çoğu kadının maaş kartı kocasında ve ilkokul öğrencisi gibi azıcık harçlıkla ay sonunu zor getiriyor.

Ve o meşhur cümleyi tersinden yazayım;
Çalışan kadınlara acıyorum. İşte kendini parala, evde parala, bin parçaya bölün. Kocan gitmesin diye tüm maaşı ona ver.
Sonra "çalışan kadınım, kocama muhtaç değilim" diye salla sağda solda. Ah cınım ya, kandırmışlar seni. Özgüven, kişilik böyle bir şey değil.

Son düzenleme:
Ben de aynı beklentideyim ama artık öyle erkek bulmak imkansız gibi gözüküyor.
Elbette vardır hala ama çok az.

Ben çevremde, eşini çalıştırmak için baskı yapan, hatta evlenirken seçimini hoşlandığı kadından değil, hediyeler alan, kartını veren kadından yana yapan erkekler gördüğüm için, artık hiç modern bakamıyorum bu konuya.

Adamlar hemşire için, yürüyen bankamatik diyor, hesap ödesin diye masaya çağırıyorlarmış ve dediğine göre o da çocuğu beğendiği için ödüyormuş gocunmadan.

+++

Madem hem çalışıp hem ev işi kölelik diyoruz ee evlenmeyin işte böyle adamlarla ? Ne evleniyorsunuz da soylarını devam ettiriyorsunuz ben anlamıyorum.
Bu devirde tek maaşla geçinmek anlamsız 7-8 bin civarında değilse o maaş.Çünkü en fazla evin giderlerine yeter,çocuk falan olduktan sonra zaten borçlar başlar.Kv gerçekçi,boşuna edebiyat parçalamaya gerek yok,kimse oğlunun borç içinde süründüğünü görmek istemez.Kız annelerinin hakkı var da erkek annelerinin yok sanki böyle düşünmeye.Diğer konularda iş sizde bitiyor,yeri geldiğinde sesinizi çıkarın,aman kocam da kocam diye her dediğini yaparsanız sonra ''ben neden her işi yapıyorum'' diye düşünür durursunuz.

Kadın çalışmalı bence de ama bu kendi isteğiyle olmalı.Burada onlarca konu var Hem ev işi hem çocuk yetişemiyorum diye.Ben çalışmıyorum şu an.Üniversite mezunuyum.Durumumuz iyi çok şükür.İki tane evladım var ikisini de kendim büyüttüm.Bu sene sınavlara hazırlanıyorum çocuklarım büyüdü artık istediğim gibi bir iş olursa çalışabilirim.Eşim bana çalış demiyor ama bir dediğim iki de olmuyor.Aileme maddi destekte sağlayabiliyorum istediğim herşeyi de alabiliyorum.Burada çok okudum çalıştığı halde kendi maaşı üzerinde söz hakkı olmayan kadınları.Onun için size değer veren saygı duyan bir adamla evlenin gerisi boş.

Sizin hayatınız kolay geçiyor ya da geçmiş olabilir.

İş hayatında basamakları zahmetsiz çıkmış olabilirsiniz.
Çocuğunuz vardır belki ama lohusa, mohusa görmedim, herkes bana yardımcı oldu diyebilirsiniz.

Benim regli dönemlerim ağrısız, acısız geçiyor, sırayla yemekleri eşim ve ben yapıyoruz, çamaşırları da yıkıyor, maaş kartım da bende, hem kartımı alıp, hem de beni boynuzlamıyor diyebilirsiniz.
Bu wonderland sizin dünyanız, bizim tarafta işler o kadar güzel yaşanmıyor.

Maalesef bu sorunlar da kolayca çözülemiyor. Boşansın, madem öyle evlenmesin demekle bu sorunlar azalmıyor.
Maddiyatın olsa da, olmasa da kendini kapana kısılmış gibi hissedebiliyorsun. O yüzden dilerim, hiçbir zaman bakış açınız değişmek zorunda kalmazsınız.

Zaten bir erkeğin evleneceği kişiye çalışma demesinin cahillikle alakalı olabileceğini düşünmüyorum benim kuzenim pilot ve nişanlısının çalışmasına tamamiyle karşı ve çok bilgili kültürlü bir insandır kendisi ailesi de öyle bu tamamiyle kişinin görüşürü hayata bakış açısıyla ilgili biraz da gelenek görenek ne biliyim işin içine birçok konu giriyor ama açıklamak istemiyorum. Ama bir kadının kendi parasını kazanabilmesi eminim müthiş ve imrenilesi bir duygu ...

Haklısınız ama bu kaideyi bozmak ki.
Dediğiniz gibi kişilik meselesi, kişisel bi tercih yani.
İstese çekip gitme gücü var mı ? var. Muhtaç mı, kalmak zorunda mı ? değil.
Burada açılan aldatma, şiddet konularında sorulan ilk sorular nedir ? Çalışıyor musunuz, mesleğiniz var mı, aileniz sahip çıkar mı, birikim yaptınız mı vs. Bunlara sahipse eğer "çek git" diyoruz. Kimse para önemli değil, çekin gidin, kişiliğiniz yeter diyemiyor. Hele bir de çocuk varsa.

Kaldı ki bu istisnai durumlar bile (yani şiddet görüp gidememe vs.), yine bizim toplumumuzda kadınların "kadın erkeğe muhtaçtır, erkeğini kaptırma" algısıyla büyütülmüş olmalarından kaynaklandığını düşünüyorum.

Kız anneleri damat adayının maaşını, işini sorarken sorun yok, erkek annesi gelin adayının çalışıp çalışmadığını sorunca vuhuuu yılan kaynana.

Bayan kelimesinden sonra bin kere kadin kelimesi kullandigima gore demek ki kadin kelimesiyle sıkıntım yok.
Erkege para gozuyle bakan da yok.Erkegin calismasi icin ya da para getirmesi icin sadece evlendigini de dusunmuyorum.
Erkek bunu sorumluluk olarak ve de sorumluluga hosnutlukla sahip cikarak yapar.
Cunku yapabilcegi budur ve seve seve de yapar bu onun gururunu oksayan da bir durum evine para getiririr icinde sadece maddi degerler yoktur icinde
Konulari giderek acmami istiyorsunuz.
Yani daha da detay ...
Kadin calisinca ve ya calismayinca kole olmaz.!
Ancak sartlar ve tutumlar bunu boyle gosterebilir...

Erkekler iş hayatında basamakları zahmetsiz mi çıkıyor?

Tek kriter regl dönemi midir, erkek milleti hasta olmuyor mu?

Çalışan bir kadının içine düştüğü handikaptan kurtulmasıyla çalışmayan bir kadınınki aynı mıdır?

Yok almıyorum zaten zira ben ev hanımlıgını gayet meslek olarak görüyorum

Ancak evet para elzem olmasada herhangi bir kötü durumda cekip gidebilmek icin ayaklarının üstünde sağlam durabilmek icin kadının kendisi icin calısması gerektiğini düşünüyorum

Kk da o kadar cok cesit kadın varki her gün biraz daha şaşırıyorum o yüzden kimseyi kimseyle kıyaslayamıyorum

Bakın gitmek isteyen her türlü gider, gider.
Ama gitmiyor. İleri sürdüğü bahanelerin hepsi kendisini gitmekten alıkoymak için.
Kadın avukat, kocası kafasında sandalye kırmış, seviyorum diyor boşanmıyor. Kadın doktor kocası iliğine kadar sömürüyor, seviyorum diyor ayrılmıyor.

Gerçekten can tehlikesi ve kimsesiz olanları ayrı tutuyorum. Bizim kadınların acayip çarpık bir sevgi, evlilik anlayışı var.

Niye erkekler adına konuşuyorsunuz ki? Belki o sorumluluğu sevmiyor adam, hoşnut değil. Sanki erkeksiniz de onların yaşadıklarını yaşıyor, isteklerini, sorunlarını biliyor gibi konuşuyorsunuz. Erkekler sizin adınıza konuştuğu zaman kızıyorsunuz ama.
Detaya girmiyorum, aksine çok yüzeysel konuşuyorum şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…