çalışan kadınların ortak sorunları..

Herkese laf yetistiriyor hatun ne cok boş zamani var uzun uzun yazacak

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yoo hicte samdigin gobo degil o isler
On sekiz yasindayken bile babamdan para istemeye utandim
Cunku bi GURURUM ONURUM VAR
O CALISACAK GETIRECEK BENDE AAA KOCAM DEGULMI ELBET PARADINI CATIR CATIR YERIM DIYE ACIZCE BI TAVUR MI SERGILEYECEGIM
BANA YAKISMAZ KENDIME DUYDUGUM SAYGIDAN DOLAYI
SIZ ACIZ BIRILERINE MUHTAC HAYATINIZA DEVAM EDIN lutfen. ... ben almayayim..[/QUOTE]

arkadaşım belki benim kocam beni öyle kabul etmiş, çalışmamı istememiş, eve para getirmemi beklemiyor benden, beni sadece ben olduğum için seviyordur. eşim çalışmamı istemiyor bunda benim suçum ne ki bana hakaret eder gibi konuşmuşsun?
ayrıca kocamdan para alma mevzusunu da gurur meselesi yapmam.insanın kocası insanın düşmanı mıdır ki insan buna içerlesain zaten kendisinin bana evlenmeden önce söylediği şuydu ;"benim ilk şartım ev hanımlığı ilerde birgün çalışacam dersen, bunu kabul edemem". şimdi böyle diyorsa eşim ben ne yapabilirim. ama size de hak veriyorum maddiyatçı zihniyete göre para kazanıyorsan işe yarıyorsundur, kazanmıyorsan yaramıyorsundur.
ben de kocam da böyle mutluyuz. ha belki de benim şansıma benim kocam dışardaki çoğu erkek gibi benim eve getireceğim paraya değil de bana değer veriyordur. ki öyle zaten

Bir kadın eşinin bir mesleği olsun istemez mi? Evlenirken kocasının çalışam bir insan olmasını istemez mi? O zaman kadınlar da kocalarına baktığında bankamatik mi görüyorlar? Aa ama pardon o başka bu başka değil mi? Erkek çalışmalı eve para getirmeli bu onun görevi değil mi?

Çalışan kadın isteyen kayınvalide ile kızını mühendisler doktorlar istesin diyen kayınvalide aynı kafada. Kız anneleri damatları çalışsın istemiyor mu? Kız anneleri de kpssye girsin garanti işi olsun istemiyor mu? Bu onlar damatlarını bankamatik olarak görüyor mu demek?

Çalışmıyorsunuz eşiniz öyle istemiş sizin kararınız. Nasıl ki biri çıkıp size koca parası yiyorsun derse ayıp eder sizin söyledikleriniz de aynı ayıp. Genelleyip çirkinleşiyoruz. Sürekli neden çalışan kadınların ortak sorunları ile ilgili açılmış başlığa gelip yazma ihtiyacı hissediyorsunuz onu da anlamış değilim.

Son düzenleme:

Merhabalar, bana gel çalış gör ortamı demişssin, ben çalışan kadınların , çok yorulduğuna ve yıprandığına dem vurmuşum sürekli size herhangi birşey demiyorum anlıyorum sizin sıkıntılarınızı. ayrıca bankamatik olarak görüyorlar lafım da, belli bir süre sonra eşine artık çalışmak istemiyorum diyen kadınların, eşlerinden sürekli veto yemesi, yani erkek çalışan eşinin işi bırakmasını istemiyor.(önceki sayfalarda bazı arkadaşlar yazmış, ben onların yalancısıyım). Ayrıca pediatristlere göre ;dünyanın en iyi mürebbiyeleri bile çocuğa annesi gibi bakamaz, baba sevgisi bile anne sevgisinin yerini tutmuyor. ayrıca mecburiyetten dolayı çalışanlara kesinlikle saygı duyuyorum. o insanlar eli öpülesi insanlar. ben sadece sırf iki çantam, iki parfümüm, iki ayakkabım fazla olsun diye lüks için çalışan kadınlara diyorum, yani sırf bunlar için çocuğunuzu evinizi ailenizi ihmal etmeye değer mi? siz ihmal ediyorsunuz demiyorum kesinlikle , lütfen olayı kişiselleştirmeyin. ben de ayrıca 4 4 lük bir ev hanımı değilim ama ben burdaki genellemelerden yola çıkarak yorum yapıyorum

Hangi kadin iyi kadindir iyi annedir bunu ancak o kisinin ailesi evlatlari bilir.gerisini de Yuce rabbim takdir edecektir eminim.rahmetli annem de calisan kadindi ve cogu ev hanimina on basardi analikta.onun yuce sevgisini degeri olculemez fedakarliklarini kalbimde tasiyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya arkadaşım sen calisan bir bayan misin . Hayir ev hanimisin
Senin bizlerle ne gibi ortak sorunlarin olabilirki surekli bizim konumuza yazıp duruyorsun .
Derdin ne yani . Git ev hanımlarının konusuna yaz
Burasi caliskan bayanlarin konusu
Daha fazla tartismaya girmeyecegim
Sen istedigin kadar yirtin calisannn bayanlar hep bi adim önde olacak
Sende komplekslerini ezikligini maalesef gelip internette yazilar yazarak gidermeye calisacaksin
Bu hep boyle olacak.
Ama bi ise yaramadigin gibi bide zararsin ya
Birak su cal8sanlara olan kiskancligini
Konumuzu terket yeter artik senin komplekslerinle kimse ugrasmak zorunda degil
Giderek komik duruma dusuyorsun

hanımlar tartışmayalım konunun özüne dönelim ..ben birkaç zamandan beri çok huzursuzum rüyamda hep oğlumu kaybettiğimi kaçırdıklarını falan görüyorum ağlayarak uyanıyorum..şimdi çocuğum ne kadar anaokulunada gitse servise ben bindiremiyorum akşamda ben alamıyorum bakıcı ablamız alıyor içime hiç sinmiyor bu durum sabah 6buçukta çıkıp akşam altıbuçukta eve giriyorum sanki çocuklar sahipsiz kalmış gibi hissediyorum kızımın başında bakıcı var ama ben neden böyle duygular içindeyim sizde böyle şeyler hissediyormusunuz

bende çalışıyorum doğum yaptıktan 4 ay sonra tekrar işe başladım kızlarımın biri ananede biri babannede ikisinide anca hafta sonları görüyorum. Sabah 9 akşam 7 çalışıyorum işten eve dön, yemek yap, ye, topla vs derken saat 22:00 oluyor ne kendime ne de başka birşeye vakit ayıramıyorum artık. Kendime bakmak desen öyle birşey kalmadı artık hayatımda. Haftasonları kızları gör eve dön temizlik ütü çamaşır yat uyu

kaç yaşındalar hiç eve gelmiyorlar mı?

küçüğü 9 aylık, büyüğü 4,5 yaşında. Nasıl gelsinler ki hafta içi 9-7 haftasonu 9-3 çalışıyorum mecbur ben gidiyorum

evde bakamıyomru aileller bende eskiden öyle çalışıyordum
ama ya bırakıp alıyordum yada onlar geliyordu
çok zor olurya her açıdan çocuklar sizi özler babayı özler, kardeşligi yaşayamazlar
((

ama ev uzaktır ulaşım sorunu vs varsa zor olur tabikide ama hergün evde kalmamalrıda çok zor

uzaklar o yüzden alamıyorum

arkadaşım belki benim kocam beni öyle kabul etmiş, çalışmamı istememiş, eve para getirmemi beklemiyor benden, beni sadece ben olduğum için seviyordur. eşim çalışmamı istemiyor bunda benim suçum ne ki bana hakaret eder gibi konuşmuşsun?
ayrıca kocamdan para alma mevzusunu da gurur meselesi yapmam.insanın kocası insanın düşmanı mıdır ki insan buna içerlesain zaten kendisinin bana evlenmeden önce söylediği şuydu ;"benim ilk şartım ev hanımlığı ilerde birgün çalışacam dersen, bunu kabul edemem". şimdi böyle diyorsa eşim ben ne yapabilirim. ama size de hak veriyorum maddiyatçı zihniyete göre para kazanıyorsan işe yarıyorsundur, kazanmıyorsan yaramıyorsundur.
ben de kocam da böyle mutluyuz. ha belki de benim şansıma benim kocam dışardaki çoğu erkek gibi benim eve getireceğim paraya değil de bana değer veriyordur. ki öyle zaten[/QUOTE]

Belki de suze guvenmiyordur yada tam tersidir yani siz inu banka goruyorsunuzdur.

Bir kadinin calismasi ileride olabilecek sorunlara engeldir bu aebeple olmasi gerekendir. Sayet sabanci torunu ile evlenmedi iseniz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ALLAHım nedir bu egosunu tatmin edemeyen kadınlardan çektiğimiz..
Bu hırsları kime anlamadım , günde beş posta dayak yiyip de gelip bizden mi hırslarını almaya çalışıyorlar bilmiyorum ki

Aynen canım ya
Tamam anladik bizr ozeniyorlar
Kiskaniyorlar
Ama ezikliklerinin acisini baska yerde cikarsinlar

hanımefendi laflarınıza dikkat edin ,kendi ev hanımlığınızın hırsını çalışan kadınlardan çıkarmaya çalıştığınız bariz bir şekilde görülüyor.
belki de çok çalışmak istediniz kocanız izin vermedi ,okumak istediniz izin vermedi , siz de bunu bu şekilde tatmin etmeye çalışıyorsunuz biz bunu nerden bilicez.
kocası çalışmasına ,okuyup biryerlere gelmesine izin vermeyen kadınların söylemi de aynı sizin gibi zaten ..
kocam beni ben olduğum için seviyor en klasik lafları ,bizi kocalarımız sevmiyor ,para için evlenmiş zaten ,çocuklarımıza da bakamıyoruz .
peki neden haberlerde en çok çocuklarına eziyet eden anne haberleri ev hanımlarından çıkıyor bunu düşündünüz mü ?
hiç düşünmediğiniz aşikar çünkü siz evde oturmayı bence kendinize çok büyük mesele etmişsiniz ,hatta çalışmayı çok istiyorsunuz bence ama eşiniz izin vermiyor anlaşılan o ki hırsınızı alamamışsınız bana öyle geldi..
bir erkek kadını para olarak gördüğü için değil ,herşeyden önce sosyalleşsin ,bir yerlere gelsin ,okusun ,kendini geliştirsin diye çalışmasını ister.
sizin bahsettiğiniz bankamatik olarak görenler aynı sizin eşiniz gibi eşini çalıştırmak istemeyen zihniyetlerle aynıdır ..
eşinin pasif kalmasını ,sadece evde yemek pişirmeye ,çocuk bakamaya yarayabileceğini düşünen zihniyetlerdir..
böylece karılarına her açıdan hükümdar olmaları kolaylaşacak ,kadın eğitimsiz kalacak evinin hizmetçisi olacak ..
sosyalleşmeyecek ,haklarını bilmeyecek ,vur kafasına el ekmeğini olacak ,onların da işine geliyor bu durum .
yarın oğlunuz olduğunda bakalım ev kızı mı almak isteyecek o zaman bir daha konuşalım bu konuyu ..
yoksa okumuş ,çalışan ,ayakları üzerinde duran ,kendini geliştirmeye açık birini mi isteyecek ,kaldıki şimdiki insanların çalışan kadın isteme sebebi budur ,bankamatik istediklerinden değil .
ama siz kendi evde kalmışlığınızı siz bankamatiksiniz diyerek sindirmeye çalıştığınızdan bunları görmemeniz çok normal geliyor bana .
hakeza etrafımda çok var sizin gibilerden ..yabancı değilim bu modellere..
anne sevgisi evde oturmakla olmuyor diye defalarca söyledik ama ona da kılıf uydurmuşsunuz kendinizce.
ben 600 dairelik bir sitede oturuyorum ,her gün parka çocuklarımı indiriyorum ve orda sürekli annelerle irtibat halindeyim ..
insanları gözlemleme şansım çok da mevcut ,sizin gibi evde oturup klavye başında ego tatmininden çok daha sosyal bir çözümleme yapıyorum.
bütün ev hanımları değil sizin gibi egosunu tatmin edememiş kendini ezik gören ev hanımlarının hepsinin tarzı sizin gibi ve hepsinin çocukları da maalesef ki vahim durumda ,bir çoğu hırçın ,huysuz ,paylaşımı bilmeyen çocuklar.
sebebi ise kendini evde olmakla çocuğundan yana düzgün annelik yaptığını sanarak içini öyle ferahlatarak ama aslında tv başında ya da günlerde çocuklarını da peşinde gezdirip heba eden anneler bir çoğu ..
hepsine sorsanız hepsi çalışmak istiyor aslında ama kocaları izin vermiyor ,hem de bu kadınların çoğu çok çok varlıklı kadınlar..
para gani ama kendilerini sosyal olarak geliştirmek istiyorlar ,ha bu olmayınca da böyle etrafa saldırıyorlar..
her gün haberlerde çocuğunu kesen anneleri görüyoruz ,kaldıki siz pedagog deyip geçiştirmişsiniz ama size sayısız istatistik ve bilimsel açıklama koyabilirim önünüze ..
hiç de olay sandığınız gibi değil ..bilmiyorsanız öğrenin diye ,bilmeyen arkadaşlar için aydınlatıcı olsun diye bir kaç bilimsel örnek vereyim de öğrenin ..
http://www.kigem.com/calisan-annenin-cocugu-daha-ozguvenli.html
http://www.toplumvesiyaset.com/yaziOku.php?id=2176
ha bir de hiçbir kadın iki parfüm için çalışmaz ,o çok çok az oranda kadınları temsil ediyor ki siz bütün çalışan kadınlar böyleymiş gibi yazmışsınız.
bence artık kendnize gelin ve egolarınızı tatmin etmek yerine evde daha faydalı işlerle ilgilenin ..

hahaha ay sesli guldum simdi

nedir bu bazi ev kadinlarindaki eziklik bazi calisan kadinlardaki kendini ustun gosterme çabasi...

sanane isteyen calisir isteyen calismaz, mumkun olsada bizde evde senin deyiminle KIÇ büyütsek

calismak keske luks olsaydi, zorunluluk olunca cok SIKICI oluyor...ve inan bana o kadar yipraniyorsunki..bekarken ben yoruluyorum filan derdim calistigim icin, simdi 1 tane bebegim var Allahim bagislasin...yorulmanin anasini goruyorum simdi...hatta 1 tanede kardes istiyorum kismet olur insaAllah saglicakla...cocuguma hasret kaldigim cok oluyor...evde o isi yetistircem bunu yetistircem diye canim çikiyor kaldiki esim filan yardimci oluyor cogu zaman Allah razi olsun.

herkes istedigi gibi yasasin, yasayabiliyorsa tabii...ben zorunda olarak calisiyorum..ama keyfi olarak calismayanlarada koca parasi yiyor demek cok saçma...firsatini buluyorsan sende ye arkadasim...kaldiki esim benim parami yiyecek bende onunkini..ayri gayri yapmak cok saçma..o zaman niye evlendin??? evlilik bumudur?

calismak bir kadina tabiiki guven verir o ayri, kim istemezki ekonomik ozgurlugu olsun??? kiminin var kiminin yok..bir secimdir zorunlu veya degil...ama her seçis bir vazgeçistir

buarada kocan seni calisitigin icin degilde sen oldugun icin Kabul etti ya?? Sen onu ne icin kabul ettin o zaman?? Dua ette bir gun bizler gibi calismak zorunda kalmayasin, cok koyar bilesin..

Son düzenleme:
ben de sizinle aynı fikirdeyim ama bazı kadınlar bunu algılamak istemiyor ,ev hanımlarında bu daha baskın ,ben çalışan bir kadın olarak asla ev hanımlarından kendimi üstün görmüyorum ,daha önce de yazmıştım buraya bu mesele çalışmakla çalışmamakla alakalı değil karakter meselesi diye ,fakat ev hanımlarının bazılarında gerçekten çok fazla bir ezilmişlik duygusu var.
aslında ben üzülüyorum da buna ,,hiç gerek yok bu ezilmişliğe.
ne ev hanımları var tanıdığım ,helal olsun dediğim ,kendilerini geliştirmek için sürekli uğraşan ,sosyal olarak benden çok daha iyi ,çok daha iyi bir anne..
yani ev hanımlarının kendini ezik görmesine gerek yok ki ,çalışan kadınların üstün görmesine de ..
ama çalışan kadınlar hakkında para makinesi gibi yazılar yazılınca gerçekten bir ezilmişlik olduğu aşikar ortaya çıkıyor..
ben buna istinaden yazdım ,yoksa ne ev hanımı ne çalışan farketmez kendinin farkında olan her kadın herşeyi yapabilme yeteneğine sahiptir bence ..
hiçbirimizin egoya ihtiyacı yok..

Belki de suze guvenmiyordur yada tam tersidir yani siz inu banka goruyorsunuzdur.

Bir kadinin calismasi ileride olabilecek sorunlara engeldir bu aebeple olmasi gerekendir. Sayet sabanci torunu ile evlenmedi iseniz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE]

Ne yanı calısan kadınların kadınlaırn kocaları eslerı eve para getırıyo dıye mı degr verıyor. Sız de lafı soyleyıp kacan cocuklar gıbısınız, saçmalamıssınız gercekten. Kadınların sırtlarındakı yuk gercekten cok fazla. Ev, temızlık, yemek, camasır bırde ıs hayatı. Her kadın cocuguyla daha kalıtelı zaman gecırmek ıster elbette. Ben şahsen çalışmamayı dusunmuyorum ama keske daha rahat bır ısım olsaydı dıyorum. Bılısım sektorunde calısan bır muhendısım ve aksam eve gıttıgımde butun enerjım bıtmıs oluyor, gun ıcınde stres sıkıntı hat safhada, maasım ıyı ama benım hayat gorusum ınsan ısınde mutlu olmalı, keske maasım daha dusuk olsaydı ama ısımde mutlu olsaydım.

Insan bır kere kendısı ıcın calısmalı, hayat boyu evlı olacagımızın, kocamızın yanımıza olacagının garantısı yok, gun gelır cocukla tek basımıza kaldıgımızda elımızde bır yetımız olmalı. Bır kere calısmak ınsanı uretken kılar, her ınsan(kadın erken farketmez) az da olsa bır maddı gelıre sahıp olmalı. Esınız sıze calısma dedıyse evde bıseyler uretme demıyodur heralde, hıcbır meslegınız olmasa bıle bır el becerısı edınıp en azından eve katkı yapmak ıcın bıseyler yapabılırsınız.

Ben 5 senelık evlıyım, evlenırken bır ıgne bıle katkısı olmadı kımsenın, evlendım 1 sene ıssız kaldım, sonra ıse gırdım ve gece 10lara kadar mesaılı calıstım ve dugun kredımızı erken bıtırdık, cok yogun saatlerde ve asırı stres yuklu olarak calstım ama hıcbır zaman esım benı bankamatık olarak gormedı, eger onunla evlenmeyı sectıysem hayat arkadası olmayı sectıysem onun yukunu paylasmak da gorevım. O memur oldugu ıcın eve bendne erken gelır, gerekırse yemek hazırlar, temızlı utu yapar, onun tum maası borclara gıder benım maasıman kalanla ev gecındırırız, sız bence ıcınızdekı bu eksıklıgı mıllete laf atarak gıdermeye calısıyorsunuz, calısmamak elbette terıh meselesı ama calısan kadınların kocalarının onları para kazandıgı ıcın yanında tuttutugunu dusunmenız de sacmalık

Aynen canım ya
Tamam anladik bizr ozeniyorlar
Kiskaniyorlar
Ama ezikliklerinin acisini baska yerde cikarsinlar

Bence siz de burada yanlış yorumluyorsunuz. Herbir farklı durumu eleştiren aslında o durumu kıskanıyor da ulaşamadığından mundar mı diyor ? Yapmayın allah aşkına. Ben şu an çalışan bir kadın olarak kadınların tüm gün çalışmasını doğru bulmadığımı beyan ediyorum. Ben o ciğere ulaşıyorum, e ama o ciğer hala mundar? Kendi fikrinizden olmayan insanın fikrinin yanlışlığını çürütmenin yolunun onun "kıskançlığı" olduğu savından bi vazgeçmek gerekir artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…