çalışan kadınların ortak sorunları..

bana mı dediniz?

Son düzenleme:

Ne yanı calısan kadınların kadınlaırn kocaları eslerı eve para getırıyo dıye mı degr verıyor. Sız de lafı soyleyıp kacan cocuklar gıbısınız, saçmalamıssınız gercekten. Kadınların sırtlarındakı yuk gercekten cok fazla. Ev, temızlık, yemek, camasır bırde ıs hayatı. Her kadın cocuguyla daha kalıtelı zaman gecırmek ıster elbette. Ben şahsen çalışmamayı dusunmuyorum ama keske daha rahat bır ısım olsaydı dıyorum. Bılısım sektorunde calısan bır muhendısım ve aksam eve gıttıgımde butun enerjım bıtmıs oluyor, gun ıcınde stres sıkıntı hat safhada, maasım ıyı ama benım hayat gorusum ınsan ısınde mutlu olmalı, keske maasım daha dusuk olsaydı ama ısımde mutlu olsaydım.

Insan bır kere kendısı ıcın calısmalı, hayat boyu evlı olacagımızın, kocamızın yanımıza olacagının garantısı yok, gun gelır cocukla tek basımıza kaldıgımızda elımızde bır yetımız olmalı. Bır kere calısmak ınsanı uretken kılar, her ınsan(kadın erken farketmez) az da olsa bır maddı gelıre sahıp olmalı. Esınız sıze calısma dedıyse evde bıseyler uretme demıyodur heralde, hıcbır meslegınız olmasa bıle bır el becerısı edınıp en azından eve katkı yapmak ıcın bıseyler yapabılırsınız.

Ben 5 senelık evlıyım, evlenırken bır ıgne bıle katkısı olmadı kımsenın, evlendım 1 sene ıssız kaldım, sonra ıse gırdım ve gece 10lara kadar mesaılı calıstım ve dugun kredımızı erken bıtırdık, cok yogun saatlerde ve asırı stres yuklu olarak calstım ama hıcbır zaman esım benı bankamatık olarak gormedı, eger onunla evlenmeyı sectıysem hayat arkadası olmayı sectıysem onun yukunu paylasmak da gorevım. O memur oldugu ıcın eve bendne erken gelır, gerekırse yemek hazırlar, temızlı utu yapar, onun tum maası borclara gıder benım maasıman kalanla ev gecındırırız, sız bence ıcınızdekı bu eksıklıgı mıllete laf atarak gıdermeye calısıyorsunuz, calısmamak elbette terıh meselesı ama calısan kadınların kocalarının onları para kazandıgı ıcın yanında tuttutugunu dusunmenız de sacmalık[/QUOTE]

forumda hata mı var, alıntılamada bir karışıklık var sanki.

evet sıkıntı var, kocaların karılarını bankamatık olarak gordugunu soyleyen sız degılmısınız? ben yanlıs mı okudum

sız degılsenız ken dedıyse ona yazdım ben

bende mühendisim ama size katılmıyorum çalışan kadınlar ev hanımının yaptıgı işi aksam 2 saatte yapıyor demıssınız katılmıyorum sızın yaptıgınızla onların bir değil onlarda onu meslek edınıyor ayrıntı detay herseye gırıyor kocanız sızden mukemmel yemekler mukemmle duzen ve temızlık ıstemıyor ama onlardan istiyor cunku onların meslegı bu siz üstten teızlıyorsunuz onlar cam siliyor tül yıkıyor atıyorum siz mkarna yapıyorsunuz olar 3 çeşit yapıyor eğer yapmazsa laf yer çünkü szin eşiniz siz çaıştıgınız için amaaann temızlık kalsın der ama ev hanımına İŞİN NE der.. siz iş yerınde ıkı ınsan görürsünüz onlar ıkı insan görmek için gün yapar bide kocalarında laf yiye yiye gün parası isterler.. pazarda 50 tl yerler çok olur yanı ev hanımlarının ev hanımlıgıyla çalışanın ev hanımlığı bir değil siz tolere edilirsiniz onlar edilmezler... o yuzden ev hanımlıgı zor anneciğimden biliyorum... benim fikrim bu

bence bu eşin zihniyetine baglı,
ev hanımıda oldum çalışan kadında oldum evdeyken yemek temzilik boşvermişligim de oldu
çalışırken süper sofralar kurdugumda oldu, dip bucak temziliklerimde eşimin tepsikisi ikisindede aynıydı.

şahsım adıma söylüyorum ki ev hanımıyken daha az yoruluyormuşum çalışırken de aynı işleir yapıp birde üstüne işe geliyorum.

her kadın sizin kadar şanslı olmayabilir

Tamam da gelip burada calisan kadinlara üstten üstten bakarak aaa canimmm kocalariniz sizi bankamatik olarak görüyor derlerse , calisan kadinlardan da "sizi de hizmetci olarak görüyor " lafini yerler..
Kimse sevmedigi gecinemedigi biriyle evli kalmaz. Demekki bu adamlar calisan eslerinin namuslarina guveniyorlar ki calistiriyorlar. Demekki onlarla mutlular.
Madem biz calisanlar o kadar tüu kakayiz
Eee ev hanimlari neden gelip bu calisan bayanlarin topicine yazma ihtiyaci hissediyorlar o zaman ?????
Keske hayatlarinda calismanin emek vermenin ne demek oldugundan bi haber olan insanlar o bos vakitlerinde gelip buralarda kiskancliklariyla bizimle ugrasmasalar da acip iki sayfa kitap okusalar.. yada O harika annelikleriyle cocuklariyla ilgilenecek biseyler yapsalar. Ama nerede hayatlari dedikodu fesatlik cekememezlik. Kendilerini gelistirenleri de vardir muhakkak ama ben burada gelip calisanlara çamur atmaya calisanlara lafim.
Ayrica şu da var ev hanimi sicacik evinde oturup cayini icerken brn gece yarilarina kadar kütüphanelerdr ders calistim. Onlar gezip tozarken ben aylarca kpds kpss ne ararsan sinavlara kafa patlattim . Hayatinda acip iki sayfa kitap okumamis, calismaktan emek vermekten bi haber insanlarin gelip burada calisanlar icin ahkam kesmeye ugrasmalari da ayrıca komik zaten. .....
Cook merak edenler olmus. Merakinizi gidereyim ev hanimlari. Bana evlenirken esim istersen calismayabilirsin de. Seni sen oldugun icin seviyorum dedi.. ve bana âşıkti. Ben istedim calismayi. Topluma faydali olmayi . Hem kültürel hem sosyal acidan guclu çocuklar yetistirebilmem icin biliyordum ozguveni yuksek bir anne olmam gerektigini. Annelik gunden gune gidip çocukları kuyrugunda gezdirmekse ben almayayim. .. ayrıca sunu merak ediyorum o cok iyi anne oldugunu iddia eden kac tane ev hanımı hayatinda açıp bi pedagojik kitap okumuslar. Cocuk psikolojisi hakkinda ne bilirler. Annelik coban gibi cocuk gutmekse siz devam edin.. lakin ben cocugumu sizinkiler gibi yetustirmem. Brnim annemde calisan bir kadındı sayesinde en guzel okullarda okuduk . Ha sunu da soyleyeyim bir yillik evliyiz ve evimizi aliyoruz Allah a şükür. Daha fazla yazamayacagim Lakin sizin kadar boş vaktim yok. Ekmek paramizi kazanıyorum.

canımm evhanımı olarak söyleyim öyle sanıldığı gibi boş vakit olmuyor nasıl olsa evdesin diye her iş sana bakıyor, ama hem çalışıp hem evhanımı olmak daha zor o da sizlerin pasifliği madem çalışıp para kazanıyorsunuz eşiniz her işinize paşa paşa yardım edecek hatta yardım demeyim her işinizi ortak yapacaksınız, ben etrafımda görüyorum kadın çalışıp geliyor herşey yine ondan soruluyor, eşiniz ne yapıyor büyük ihtimal ayaklarını uzatıp yatıyor,hakkınızı arayın ben de çalışıp yoruluyorum robot değilim deyin.

ben de size katılmıyorum ,bu tamamen eşle alakalı .
buraya her gün yüzlerce konu açılıyor..
çalışan kadınların kocalarından da dört dörtlük ev ,yemek isteyen var ,ayrıca çalışan kadın nasıl çalışıyorsa bu onun görevi ise ev hanımının da yemek görevidir ,sonuçta ev hanımı hem çalışıp hem yemek yapmıyor ki ,herkes kendi görevini yapıyor ,o yüzden bunu karşılaştırmak hata olur..
şu da var çalışan kadın az yemek yapmış olsa bile herşeyden az az yapıyor ama daha fazla iş yükü var ,bir tek yemekte az yapabilir ,ama ütüsünü de yapıyor , temizliğini de .
temizlik ,yemek denen şey karakter işidir zaten ,pis olan biri ev hanımı da olsa pistir temizlemez ,temiz ise çalışıyorsa da titiz temizdir temizler.
ne çalışan hanımlar var evleri ev hanımlarına taş çıkartır,pisliğin temizliğin çalışanı ev hanımı olmaz ki..
yemeğe gelince aslında o da öyle , ben çalışan bir kadınım ,eşim evet tek çeşit yapsan da yer ama ben elimden geldiğince herşeyi yapmaya çalışırım ,çünkü yemek yapmayı seviyorum ,her zaman evimde tatlım olur ,yapar atarım kenara ,ne arkadaşlarım var ev hanımı daha yemek yapmayı bilmiyor kaç yıllık evli olduğu halde ..
bir çalışan kadın olarak sabah 645 uyanıyorum ,kahvaltı hazırlıyorum ,çocuklarla eşimle beraber kahvaltı yapıyoruz ,çocukların altını değiştir üstünü giydir servise at ,işe gel ,akşama kadar çalış ,akşam eve git çocuklara hemen çorba ya da pratik birşeyler hazırla ,git kreşten al ,eve getir ,yemeğini yedir,oyun oyna ilgilen ,banyo yaptır ,uyut, onlar uyuduktan sonra yarına hazırlık yap yemek ,tatlı vs neyse ,gecede on kere çocuklara kalk ,sabah o yorgunlukla tekrar aynı tempoda işe gel..
haftasonları full temizliktir ,ütüdür,hepsini de yapıyoruz valla ,evim de her zaman temizdir ,düzenlidir ,dağınık bırakmam huyum öyle
ben sayarken yoruldum siz bi de yaşarken düşünün, hangimizin yükü ağır ..
çalışan kadın kim ne derse desin çok fazla yükü oluyor ,3 çeşit yemekten ziyade 2 çeşit yemek yapmak kadar basit değil maalesef bu işler ..
haa bi de ben hamileyim onu da belirteyim ,3.çocuğuma ,ne hamilelik bildim ne yorgunluk ,bu tempoya devam ,çünkü huyum kurusun titiz bir kadınım ,sorumluluklarıma bağlıyım ,bu iş demekki ev hanımlığına çalışmaya bakmıyor tamamen karakter..

geçen burada öyle bir yazıya bile denk geldim !!!

çalışan anneler kendini eksik hissetgi için daha çok araştırıp daha çok okuyormuş!!!

sadece gülüp geçiyorum ben bunlara , send eöyle yap ayrıca tebriklerr , iki çocugum oldugu halde bende çalışıyorum...
ve çocuklarımada yetebiliyorumm bir anneisn çocuguna yetmeyen şeyi zaman degil , zihniyetidir:)))

Asla zaman ayıramıyorsun canım.ama moralini bozma çalışmak her zaman iyidir.daha sosyal oluyorsun bir kez.bence ilgi alanına giren bişeyler yamalısın.işte molalarda,öğle aralarında.mesala ben orkide hareketine üye oldum.organik ürünler.hem satış yapıyorum hem kendim kullanıyorum.zevkli bir ek iş.hemde eğleniyorum.zamanı kendin yaratmalısın yoksa kimse seni düşünmüyor. Eşin bile.

benim kocam beni seviyor çalışmamı istemiyor mantığı ne kadar yanlış yani çalışan kadınların kocaları sevmiyor mu? bence eşler ya kıskançlıklarından ya da eşler evde çoluk çocuk büyütsün evişlerini yapsın başlarını ağrıtmasın diye istemiyorlar, çünkü çalışan kadının söz hakkı var onu istemiyorlar, evhanımıyım ama kendi isteğimle mi hayır küçük bir ilçedeyim şartlar elvermedi, çalışan kadınları kıskanmıyorum aksine imreniyorum.

bir kadının mesleği olması çok önemli..
ancak, ille de çalışmalıdır diyemem..
zevk alıyorsa ya da maddi olarak mecbursa çalışmalı..
ikisi de değilse gerek yok bence..
bu durum biraz da kocaya göre değişir..
yani adam adaletli ve anlayışlıysa ev hanımı olsa da eşi, onu köle gibi görmez,yardım eder..
ama anlayışsızsa, karısı hem içerde hem dışarda çalışsa bile, o adama yaranamaz..

kırmızılı bölüme kesinlikle katılıyorum..
ancak bazı erkekler karılarını ek gelir olarak gördüğü için daha saygılı olabiliyor malesef..
yani mesela kadın çalışmaya başlamadan önce ezen çalışmaya başlayınca karısına daha fazla değer verenler de var çevremde..neyazıkki..

Son düzenleme:

bence insanın eşine verdiği değer tamamen karakterinden ileri geliyor ,çalışmayla hiç alakası yok .
çalıştığı halde kocasından dayak yiyen ,sürekli hor görülen ,köle muamelesi yapılan çok arkadaşım var ...
okumuş ,eşşeklik baki kalmış denirya ,erkeklerde bu durum çok fazlasıyla var ,eğitim alsa da farketmiyor..

Aynen canım ya ben simdiden basladim ünlü pedagoglarin kitaplarini okuyorum . Cocuk yetistirmenin mama yedirmekten ibaret olmadığının bilincideyiz cok şükür. Pedagojik egitim aldigim icin cocuk yetistirmenin ne derece hassas bir konu oldugunun farkındayım.
Cok iyi anneler olacagiz biz. Koyun gutmek degildir annelik.

Gonulden Tebrikler acik yurekliliginiz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…