bana mı dediniz?Belki de suze guvenmiyordur yada tam tersidir yani siz inu banka goruyorsunuzdur.
Bir kadinin calismasi ileride olabilecek sorunlara engeldir bu aebeple olmasi gerekendir. Sayet sabanci torunu ile evlenmedi iseniz.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ne yanı calısan kadınların kadınlaırn kocaları eslerı eve para getırıyo dıye mı degr verıyor. Sız de lafı soyleyıp kacan cocuklar gıbısınız, saçmalamıssınız gercekten. Kadınların sırtlarındakı yuk gercekten cok fazla. Ev, temızlık, yemek, camasır bırde ıs hayatı. Her kadın cocuguyla daha kalıtelı zaman gecırmek ıster elbette. Ben şahsen çalışmamayı dusunmuyorum ama keske daha rahat bır ısım olsaydı dıyorum. Bılısım sektorunde calısan bır muhendısım ve aksam eve gıttıgımde butun enerjım bıtmıs oluyor, gun ıcınde stres sıkıntı hat safhada, maasım ıyı ama benım hayat gorusum ınsan ısınde mutlu olmalı, keske maasım daha dusuk olsaydı ama ısımde mutlu olsaydım.
Insan bır kere kendısı ıcın calısmalı, hayat boyu evlı olacagımızın, kocamızın yanımıza olacagının garantısı yok, gun gelır cocukla tek basımıza kaldıgımızda elımızde bır yetımız olmalı. Bır kere calısmak ınsanı uretken kılar, her ınsan(kadın erken farketmez) az da olsa bır maddı gelıre sahıp olmalı. Esınız sıze calısma dedıyse evde bıseyler uretme demıyodur heralde, hıcbır meslegınız olmasa bıle bır el becerısı edınıp en azından eve katkı yapmak ıcın bıseyler yapabılırsınız.
Ben 5 senelık evlıyım, evlenırken bır ıgne bıle katkısı olmadı kımsenın, evlendım 1 sene ıssız kaldım, sonra ıse gırdım ve gece 10lara kadar mesaılı calıstım ve dugun kredımızı erken bıtırdık, cok yogun saatlerde ve asırı stres yuklu olarak calstım ama hıcbır zaman esım benı bankamatık olarak gormedı, eger onunla evlenmeyı sectıysem hayat arkadası olmayı sectıysem onun yukunu paylasmak da gorevım. O memur oldugu ıcın eve bendne erken gelır, gerekırse yemek hazırlar, temızlı utu yapar, onun tum maası borclara gıder benım maasıman kalanla ev gecındırırız, sız bence ıcınızdekı bu eksıklıgı mıllete laf atarak gıdermeye calısıyorsunuz, calısmamak elbette terıh meselesı ama calısan kadınların kocalarının onları para kazandıgı ıcın yanında tuttutugunu dusunmenız de sacmalık
bana mı dediniz?
Belki de suze guvenmiyordur yada tam tersidir yani siz inu banka goruyorsunuzdur.
Bir kadinin calismasi ileride olabilecek sorunlara engeldir bu aebeple olmasi gerekendir. Sayet sabanci torunu ile evlenmedi iseniz.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
hahaha ay sesli guldum simdi
nedir bu bazi ev kadinlarindaki eziklik bazi calisan kadinlardaki kendini ustun gosterme çabasi...
sanane isteyen calisir isteyen calismaz, mumkun olsada bizde evde senin deyiminle KIÇ büyütsek
calismak keske luks olsaydi, zorunluluk olunca cok SIKICI oluyor...ve inan bana o kadar yipraniyorsunki..bekarken ben yoruluyorum filan derdim calistigim icin, simdi 1 tane bebegim var Allahim bagislasin...yorulmanin anasini goruyorum simdi...hatta 1 tanede kardes istiyorum kismet olur insaAllah saglicakla...cocuguma hasret kaldigim cok oluyor...evde o isi yetistircem bunu yetistircem diye canim çikiyor kaldiki esim filan yardimci oluyor cogu zaman Allah razi olsun.
herkes istedigi gibi yasasin, yasayabiliyorsa tabii...ben zorunda olarak calisiyorum..ama keyfi olarak calismayanlarada koca parasi yiyor demek cok saçma...firsatini buluyorsan sende ye arkadasim...kaldiki esim benim parami yiyecek bende onunkini..ayri gayri yapmak cok saçma..o zaman niye evlendin??? evlilik bumudur?
calismak bir kadina tabiiki guven verir o ayri, kim istemezki ekonomik ozgurlugu olsun??? kiminin var kiminin yok..bir secimdir zorunlu veya degil...ama her seçis bir vazgeçistir
buarada kocan seni calisitigin icin degilde sen oldugun icin Kabul etti ya?? Sen onu ne icin kabul ettin o zaman?? Dua ette bir gun bizler gibi calismak zorunda kalmayasin, cok koyar bilesin..
evet, kocam benım param ıcun sevmıyor dıyen sızsenız sıze dedım
forumda hata mı var, alıntılamada bir karışıklık var sanki.
bende mühendisim ama size katılmıyorum çalışan kadınlar ev hanımının yaptıgı işi aksam 2 saatte yapıyor demıssınız katılmıyorum sızın yaptıgınızla onların bir değil onlarda onu meslek edınıyor ayrıntı detay herseye gırıyor kocanız sızden mukemmel yemekler mukemmle duzen ve temızlık ıstemıyor ama onlardan istiyor cunku onların meslegı bu siz üstten teızlıyorsunuz onlar cam siliyor tül yıkıyor atıyorum siz mkarna yapıyorsunuz olar 3 çeşit yapıyor eğer yapmazsa laf yer çünkü szin eşiniz siz çaıştıgınız için amaaann temızlık kalsın der ama ev hanımına İŞİN NE der.. siz iş yerınde ıkı ınsan görürsünüz onlar ıkı insan görmek için gün yapar bide kocalarında laf yiye yiye gün parası isterler.. pazarda 50 tl yerler çok olur yanı ev hanımlarının ev hanımlıgıyla çalışanın ev hanımlığı bir değil siz tolere edilirsiniz onlar edilmezler... o yuzden ev hanımlıgı zor anneciğimden biliyorum... benim fikrim bu
bence bu eşin zihniyetine baglı,
ev hanımıda oldum çalışan kadında oldum evdeyken yemek temzilik boşvermişligim de oldu
çalışırken süper sofralar kurdugumda oldu, dip bucak temziliklerimde eşimin tepsikisi ikisindede aynıydı.
şahsım adıma söylüyorum ki ev hanımıyken daha az yoruluyormuşum çalışırken de aynı işleir yapıp birde üstüne işe geliyorum.
her kadın sizin kadar şanslı olmayabilir
bende mühendisim ama size katılmıyorum çalışan kadınlar ev hanımının yaptıgı işi aksam 2 saatte yapıyor demıssınız katılmıyorum sızın yaptıgınızla onların bir değil onlarda onu meslek edınıyor ayrıntı detay herseye gırıyor kocanız sızden mukemmel yemekler mukemmle duzen ve temızlık ıstemıyor ama onlardan istiyor cunku onların meslegı bu siz üstten teızlıyorsunuz onlar cam siliyor tül yıkıyor atıyorum siz mkarna yapıyorsunuz olar 3 çeşit yapıyor eğer yapmazsa laf yer çünkü szin eşiniz siz çaıştıgınız için amaaann temızlık kalsın der ama ev hanımına İŞİN NE der.. siz iş yerınde ıkı ınsan görürsünüz onlar ıkı insan görmek için gün yapar bide kocalarında laf yiye yiye gün parası isterler.. pazarda 50 tl yerler çok olur yanı ev hanımlarının ev hanımlıgıyla çalışanın ev hanımlığı bir değil siz tolere edilirsiniz onlar edilmezler... o yuzden ev hanımlıgı zor anneciğimden biliyorum... benim fikrim bu
son zamanlarda öyle bunaldımki, benle aynı sorunları yaşayan hemcinslerimle paylaşmak istedim tüm bu sorun ve sıkıntılarımı.. hem çalışan hem evli hemde çocuk sahibi bi kadın olunca zorlaşıyo hayat ister istemez.. sabah 7 de kalkıp akşam 5' e kadar çalışma hayatı.. Evde çocuğumla ilgilenip temizlik.. yemek vs.. zamanla yarışır haldeyim.. kendime ayıracak vakit hemen hemen yok gibi.. sadece koşturmaca.. Ev hanımlarını gerçekten kıskanır hale geldim.. Bekarken çalışmak kolayda evlendikten sonra hele çocuk olduktan sonra hayat acımasız bi hal alıyo.. ikinci çocuğu çok istememe rağmen cesaret edemiyorum artık.... Tüm samimiyetimle söylüyorum artık kendimi kadın gibi hissetmiyorum.. ev hanımlarının çalışan kadınlardan çok daha şanslı ve değerli olduklarını düşünür oldum... Mutlaka onlarında kendilerine göre sorunları illaki vardır ama en azından kendilerine vakit ayırabiliyorlar.. Özgürler en azından.. hem işte hem evde deli gibi bir koşturmaca.... Tüm bunların değeri bilinse bari.. benim durumumda olan hemcinslerim bu konuda neler düşünür acaba.... tüm bu koşturmacada kendinize vakit ayırabiliyomusunuz.... Bu sorumluluk sizleride yoruyormu?? paylaşalım istedim..
Tamam da gelip burada calisan kadinlara üstten üstten bakarak aaa canimmm kocalariniz sizi bankamatik olarak görüyor derlerse , calisan kadinlardan da "sizi de hizmetci olarak görüyor " lafini yerler..
Kimse sevmedigi gecinemedigi biriyle evli kalmaz. Demekki bu adamlar calisan eslerinin namuslarina guveniyorlar ki calistiriyorlar. Demekki onlarla mutlular.
Madem biz calisanlar o kadar tüu kakayiz
Eee ev hanimlari neden gelip bu calisan bayanlarin topicine yazma ihtiyaci hissediyorlar o zaman ?????
Keske hayatlarinda calismanin emek vermenin ne demek oldugundan bi haber olan insanlar o bos vakitlerinde gelip buralarda kiskancliklariyla bizimle ugrasmasalar da acip iki sayfa kitap okusalar.. yada O harika annelikleriyle cocuklariyla ilgilenecek biseyler yapsalar. Ama nerede hayatlari dedikodu fesatlik cekememezlik. Kendilerini gelistirenleri de vardir muhakkak ama ben burada gelip calisanlara çamur atmaya calisanlara lafim.
Ayrica şu da var ev hanimi sicacik evinde oturup cayini icerken brn gece yarilarina kadar kütüphanelerdr ders calistim. Onlar gezip tozarken ben aylarca kpds kpss ne ararsan sinavlara kafa patlattim . Hayatinda acip iki sayfa kitap okumamis, calismaktan emek vermekten bi haber insanlarin gelip burada calisanlar icin ahkam kesmeye ugrasmalari da ayrıca komik zaten. .....
Cook merak edenler olmus. Merakinizi gidereyim ev hanimlari. Bana evlenirken esim istersen calismayabilirsin de. Seni sen oldugun icin seviyorum dedi.. ve bana âşıkti. Ben istedim calismayi. Topluma faydali olmayi . Hem kültürel hem sosyal acidan guclu çocuklar yetistirebilmem icin biliyordum ozguveni yuksek bir anne olmam gerektigini. Annelik gunden gune gidip çocukları kuyrugunda gezdirmekse ben almayayim. .. ayrıca sunu merak ediyorum o cok iyi anne oldugunu iddia eden kac tane ev hanımı hayatinda açıp bi pedagojik kitap okumuslar. Cocuk psikolojisi hakkinda ne bilirler. Annelik coban gibi cocuk gutmekse siz devam edin.. lakin ben cocugumu sizinkiler gibi yetustirmem. Brnim annemde calisan bir kadındı sayesinde en guzel okullarda okuduk . Ha sunu da soyleyeyim bir yillik evliyiz ve evimizi aliyoruz Allah a şükür. Daha fazla yazamayacagim Lakin sizin kadar boş vaktim yok. Ekmek paramizi kazanıyorum.
benim kocam beni seviyor çalışmamı istemiyor mantığı ne kadar yanlış yani çalışan kadınların kocaları sevmiyor mu? bence eşler ya kıskançlıklarından ya da eşler evde çoluk çocuk büyütsün evişlerini yapsın başlarını ağrıtmasın diye istemiyorlar, çünkü çalışan kadının söz hakkı var onu istemiyorlar, evhanımıyım ama kendi isteğimle mi hayır küçük bir ilçedeyim şartlar elvermedi, çalışan kadınları kıskanmıyorum aksine imreniyorum.
kırmızılı bölüme kesinlikle katılıyorum..
ancak bazı erkekler karılarını ek gelir olarak gördüğü için daha saygılı olabiliyor malesef..
yani mesela kadın çalışmaya başlamadan önce ezen çalışmaya başlayınca karısına daha fazla değer verenler de var çevremde..neyazıkki..
Aynen canım ya ben simdiden basladim ünlü pedagoglarin kitaplarini okuyorum . Cocuk yetistirmenin mama yedirmekten ibaret olmadığının bilincideyiz cok şükür. Pedagojik egitim aldigim icin cocuk yetistirmenin ne derece hassas bir konu oldugunun farkındayım.geçen burada öyle bir yazıya bile denk geldim !!!
çalışan anneler kendini eksik hissetgi için daha çok araştırıp daha çok okuyormuş!!!
sadece gülüp geçiyorum ben bunlara , send eöyle yap ayrıca tebriklerr , iki çocugum oldugu halde bende çalışıyorum...
ve çocuklarımada yetebiliyorumm bir anneisn çocuguna yetmeyen şeyi zaman degil , zihniyetidir:)))
benim kocam beni seviyor çalışmamı istemiyor mantığı ne kadar yanlış yani çalışan kadınların kocaları sevmiyor mu? bence eşler ya kıskançlıklarından ya da eşler evde çoluk çocuk büyütsün evişlerini yapsın başlarını ağrıtmasın diye istemiyorlar, çünkü çalışan kadının söz hakkı var onu istemiyorlar, evhanımıyım ama kendi isteğimle mi hayır küçük bir ilçedeyim şartlar elvermedi, çalışan kadınları kıskanmıyorum aksine imreniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?