- 31 Ocak 2014
- 3.305
- 344
- 88
yardımcı birileri olacaksa hiç sorun olmaz bencede
şuan görüşme yapıyorum canım bi kaç kişiyle görüştüm ,haftaya doktorumdan heyet raporu alıp bakıcı işlerine bakıcam ,olmazsa doğuma kadar yarım gün birini alırım ,tam gün birini bulana kadar ,mutlaka yardımcım olucak canım ,bir tanesi çocuk bakımı için ,yetişemezsek bir tane de yarım günlü yemek temizliğe bakıcam ,çocuklara kreşe 1500 tl veriyorum ikisine o paraya 2 bakıcı bile bulunabilir biraz daha versem ,hem de 3 çocuğumun yanında olurum bir süre diyorum ..
sen ıyımısın arkadaşım ben mühendis olduğumu yazdım ıyı oku ıstersen bence burda hakaret eden biri varsa o da bır tek sensin bu kadar da aldığında ettğinle kocanla övünme düşmez kalkmaz bir Allah ...ben çlışana hakaret mi ettım kı ben yuksek lısansını bıle bıtırmıs bır ınsanım senın gectıgın her sınavdan bende gectım ben burda tam tersı çalısan kadınların ezik olmadıgını ev hanımlarının ezıldıgını anlattım sız artık hangı kafadaysanızTamam da gelip burada calisan kadinlara üstten üstten bakarak aaa canimmm kocalariniz sizi bankamatik olarak görüyor derlerse , calisan kadinlardan da "sizi de hizmetci olarak görüyor " lafini yerler..
Kimse sevmedigi gecinemedigi biriyle evli kalmaz. Demekki bu adamlar calisan eslerinin namuslarina guveniyorlar ki calistiriyorlar. Demekki onlarla mutlular.
Madem biz calisanlar o kadar tüu kakayiz
Eee ev hanimlari neden gelip bu calisan bayanlarin topicine yazma ihtiyaci hissediyorlar o zaman ?????
Keske hayatlarinda calismanin emek vermenin ne demek oldugundan bi haber olan insanlar o bos vakitlerinde gelip buralarda kiskancliklariyla bizimle ugrasmasalar da acip iki sayfa kitap okusalar.. yada O harika annelikleriyle cocuklariyla ilgilenecek biseyler yapsalar. Ama nerede hayatlari dedikodu fesatlik cekememezlik. Kendilerini gelistirenleri de vardir muhakkak ama ben burada gelip calisanlara çamur atmaya calisanlara lafim.
Ayrica şu da var ev hanimi sicacik evinde oturup cayini icerken brn gece yarilarina kadar kütüphanelerdr ders calistim. Onlar gezip tozarken ben aylarca kpds kpss ne ararsan sinavlara kafa patlattim . Hayatinda acip iki sayfa kitap okumamis, calismaktan emek vermekten bi haber insanlarin gelip burada calisanlar icin ahkam kesmeye ugrasmalari da ayrıca komik zaten. .....
Cook merak edenler olmus. Merakinizi gidereyim ev hanimlari. Bana evlenirken esim istersen calismayabilirsin de. Seni sen oldugun icin seviyorum dedi.. ve bana âşıkti. Ben istedim calismayi. Topluma faydali olmayi . Hem kültürel hem sosyal acidan guclu çocuklar yetistirebilmem icin biliyordum ozguveni yuksek bir anne olmam gerektigini. Annelik gunden gune gidip çocukları kuyrugunda gezdirmekse ben almayayim. .. ayrıca sunu merak ediyorum o cok iyi anne oldugunu iddia eden kac tane ev hanımı hayatinda açıp bi pedagojik kitap okumuslar. Cocuk psikolojisi hakkinda ne bilirler. Annelik coban gibi cocuk gutmekse siz devam edin.. lakin ben cocugumu sizinkiler gibi yetustirmem. Brnim annemde calisan bir kadındı sayesinde en guzel okullarda okuduk . Ha sunu da soyleyeyim bir yillik evliyiz ve evimizi aliyoruz Allah a şükür. Daha fazla yazamayacagim Lakin sizin kadar boş vaktim yok. Ekmek paramizi kazanıyorum.
Benim biseyle ovundugum yok sadece farki anlatmaya calistim. Herseyin bir bedeli var dedim. Ama alintilamada sorun var. Seni alıntı yapmamistim ben.sen ıyımısın arkadaşım ben mühendis olduğumu yazdım ıyı oku ıstersen bence burda hakaret eden biri varsa o da bır tek sensin bu kadar da aldığında ettğinle kocanla övünme düşmez kalkmaz bir Allah ...ben çlışana hakaret mi ettım kı ben yuksek lısansını bıle bıtırmıs bır ınsanım senın gectıgın her sınavdan bende gectım ben burda tam tersı çalısan kadınların ezik olmadıgını ev hanımlarının ezıldıgını anlattım sız artık hangı kafadaysanız
ben de size katılmıyorum ,bu tamamen eşle alakalı .
buraya her gün yüzlerce konu açılıyor..
çalışan kadınların kocalarından da dört dörtlük ev ,yemek isteyen var ,ayrıca çalışan kadın nasıl çalışıyorsa bu onun görevi ise ev hanımının da yemek görevidir ,sonuçta ev hanımı hem çalışıp hem yemek yapmıyor ki ,herkes kendi görevini yapıyor ,o yüzden bunu karşılaştırmak hata olur..
şu da var çalışan kadın az yemek yapmış olsa bile herşeyden az az yapıyor ama daha fazla iş yükü var ,bir tek yemekte az yapabilir ,ama ütüsünü de yapıyor , temizliğini de .
temizlik ,yemek denen şey karakter işidir zaten ,pis olan biri ev hanımı da olsa pistir temizlemez ,temiz ise çalışıyorsa da titiz temizdir temizler.
ne çalışan hanımlar var evleri ev hanımlarına taş çıkartır,pisliğin temizliğin çalışanı ev hanımı olmaz ki..
yemeğe gelince aslında o da öyle , ben çalışan bir kadınım ,eşim evet tek çeşit yapsan da yer ama ben elimden geldiğince herşeyi yapmaya çalışırım ,çünkü yemek yapmayı seviyorum ,her zaman evimde tatlım olur ,yapar atarım kenara ,ne arkadaşlarım var ev hanımı daha yemek yapmayı bilmiyor kaç yıllık evli olduğu halde ..
bir çalışan kadın olarak sabah 645 uyanıyorum ,kahvaltı hazırlıyorum ,çocuklarla eşimle beraber kahvaltı yapıyoruz ,çocukların altını değiştir üstünü giydir servise at ,işe gel ,akşama kadar çalış ,akşam eve git çocuklara hemen çorba ya da pratik birşeyler hazırla ,git kreşten al ,eve getir ,yemeğini yedir,oyun oyna ilgilen ,banyo yaptır ,uyut, onlar uyuduktan sonra yarına hazırlık yap yemek ,tatlı vs neyse ,gecede on kere çocuklara kalk ,sabah o yorgunlukla tekrar aynı tempoda işe gel..
haftasonları full temizliktir ,ütüdür,hepsini de yapıyoruz valla ,evim de her zaman temizdir ,düzenlidir ,dağınık bırakmam huyum öyle
ben sayarken yoruldum siz bi de yaşarken düşünün, hangimizin yükü ağır ..
çalışan kadın kim ne derse desin çok fazla yükü oluyor ,3 çeşit yemekten ziyade 2 çeşit yemek yapmak kadar basit değil maalesef bu işler ..
haa bi de ben hamileyim onu da belirteyim ,3.çocuğuma ,ne hamilelik bildim ne yorgunluk ,bu tempoya devam ,çünkü huyum kurusun titiz bir kadınım ,sorumluluklarıma bağlıyım ,bu iş demekki ev hanımlığına çalışmaya bakmıyor tamamen karakter..
Benim biseyle ovundugum yok sadece farki anlatmaya calistim. Herseyin bir bedeli var dedim. Ama alintilamada sorun var. Seni alıntı yapmamistim ben.
tamamdır ozaman cunkü senın yasadıklarını yasadım ve kpss sınavı bıle benı hasta etmeye yetti yanii.. ben aksıne çalışmanın gereklılıgını anlattım cunku çalısırsan güçlüsün
Bir kadın eşinin bir mesleği olsun istemez mi? Evlenirken kocasının çalışam bir insan olmasını istemez mi? O zaman kadınlar da kocalarına baktığında bankamatik mi görüyorlar? Aa ama pardon o başka bu başka değil mi? Erkek çalışmalı eve para getirmeli bu onun görevi değil mi?
Çalışan kadın isteyen kayınvalide ile kızını mühendisler doktorlar istesin diyen kayınvalide aynı kafada. Kız anneleri damatları çalışsın istemiyor mu? Kız anneleri de kpssye girsin garanti işi olsun istemiyor mu? Bu onlar damatlarını bankamatik olarak görüyor mu demek?
Çalışmıyorsunuz eşiniz öyle istemiş sizin kararınız. Nasıl ki biri çıkıp size koca parası yiyorsun derse ayıp eder sizin söyledikleriniz de aynı ayıp. Genelleyip çirkinleşiyoruz. Sürekli neden çalışan kadınların ortak sorunları ile ilgili açılmış başlığa gelip yazma ihtiyacı hissediyorsunuz onu da anlamış değilim.
merhabalar arkadaşım iyisinizdir umarım. Allah yardımcınız olsun her konuda , lütfen yazdıklarımı kişiselleştirmeyin ben ne size ne de çalışan kadnlara birşey demiyorum. ama şu konuda bana hak verirsiniz ki, misal olarak düşünün ki, bir anne oğlu için bir kız beğendi ve istemeye gitti, kızın kpss ye hazırlandığını duydu, ve "neyse kpss sınavından sonra söz nişan yapalım" dedi. ve sonra kız kpss sınavından sonra atanamadı ve o aile kızı istemekten vazgeçti sırf atanamadığı için. ne kadar onur kırıcı değil mi sizce de?
veya bir aile kızı beğendi istemeye gitti ama kızın kadrolu değil de sözleşmeli olduğunu öğrenince vazgeçti, bu sizce de saygısızlık değil mi?
karşı tarafı tahkir eden bir davranış değil mi sizce de?
bir annenin veya bir kızın damat adayında iyi gelir beklemesi çok normal bir durum, yukarıdaki mevzu ile benzerliği yok maalesef.
Elhamdulillah hepimiz müslümanız, dinimize göre evin geçimini erkek sağlamak zorundadır. kadının böyle yükümlülüğü yoktur.
bunun için sadece bizim dinimize değil yabancı ülkelere de bakabiliriz, ev hanımı kavramı diğer tüm ülkelerde de vardır. norveçte de ev hanımı olan kadın vardır, ingilterede de isveçte de amerkada da almanyada da, "evin geçimini erkek sağlar" tüm dünyada kabul görmüş genel geçer bir bilgidir. o "yüzden kadının o içgüdüsel olarak bunu düşünmesi çok normal. siz ev hanımı kavramının sadece bizim ülkemizde olduğunu mu düşünüyorsunuz? hatta bir çok ülkede ev hanımlığı özendirilmekte.
Hayir yorumlari cok can sıkıcı. Sabahin köründe kalktim isime geldim.ben mutluyum kime ne ki.Bankamatik olarak görüyorlar mis falan ne cirkin.tek maas yetiyor sanki.ev gecindirmek kolaydi.ne yapmamiz gerek zengin koca mi arayalim anlamadim.ben sevdigim erkege destek vermek isterim ne var ki bunda.hersey ikimiz icin yani...
Çalışan kadinlarin ev hanimlarina gore daha programli oldugu gibi ikiz annelerinin de tekiz annelerine gore daha programli olduguna inaniyorum:))
bir turlu bitmeyecek degil mi su calisan annelere saldiri? Ben tum ev hanimlarina cani gönülden saygi duyarken onlarin bulduklari her firsatta gelip bize saldirmalarini siddetle kiniyorum.kadinin en buyuk dusmani yine kadin kesinlikle.
Calisan kadin olmak daha kolay diyenlere de gülüyorum. Ise gittim geldim, yemegimi yaptim.makarna falan değil dolmadan borege corbaya kadar hepsi mevcut cok şükür. Ha yeri gelir tek makarna da olur.
Bircok bayanin dizi izledigi vakitte ben dun aksam cam silip perde taktim.
cocugumla da her firsatta ilgileniyorum, tv karsisinda buyutmuyorum yavrumu.
ve kesinlikle ic camasirlarina kadar utulerim, her türlü bakimini yaparim.cok sukur emeklerimi de bosa cikarmiyor Allah, su an icin son derece zeki, uyumlu bir cocuk insallah hep oyle gider.
çalışan kadinlari esleri bankamatik olarak goruyor diyen bayanlara da soruyorum, Allah askina siz eslerinizi bankamatik olarak mi goruyorsunuz? Kisi kendinden bilir isi diye buna diyorlar herhalde.
cok istiyorsaniz buyrun çalışın, beceremiyorsaniz da atip tutmayin lutfen, komik oluyorsunuz.
merhabalar arkadaşım iyisinizdir umarım. Allah yardımcınız olsun her konuda , lütfen yazdıklarımı kişiselleştirmeyin ben ne size ne de çalışan kadnlara birşey demiyorum. ama şu konuda bana hak verirsiniz ki, misal olarak düşünün ki, bir anne oğlu için bir kız beğendi ve istemeye gitti, kızın kpss ye hazırlandığını duydu, ve "neyse kpss sınavından sonra söz nişan yapalım" dedi. ve sonra kız kpss sınavından sonra atanamadı ve o aile kızı istemekten vazgeçti sırf atanamadığı için. ne kadar onur kırıcı değil mi sizce de?
veya bir aile kızı beğendi istemeye gitti ama kızın kadrolu değil de sözleşmeli olduğunu öğrenince vazgeçti, bu sizce de saygısızlık değil mi?
karşı tarafı tahkir eden bir davranış değil mi sizce de?
bir annenin veya bir kızın damat adayında iyi gelir beklemesi çok normal bir durum, yukarıdaki mevzu ile benzerliği yok maalesef.
Elhamdulillah hepimiz müslümanız, dinimize göre evin geçimini erkek sağlamak zorundadır. kadının böyle yükümlülüğü yoktur.
bunun için sadece bizim dinimize değil yabancı ülkelere de bakabiliriz, ev hanımı kavramı diğer tüm ülkelerde de vardır. norveçte de ev hanımı olan kadın vardır, ingilterede de isveçte de amerkada da almanyada da, "evin geçimini erkek sağlar" tüm dünyada kabul görmüş genel geçer bir bilgidir. o "yüzden kadının o içgüdüsel olarak bunu düşünmesi çok normal. siz ev hanımı kavramının sadece bizim ülkemizde olduğunu mu düşünüyorsunuz? hatta bir çok ülkede ev hanımlığı özendirilmekte.
arakadaşım neden bunu saldırı olarak görüyorsunuz, ben burda kesinlikle kadınları ve çalışan kadınların haklarını savunuyorum, daha önceki yazılarımda da büyük harflerle yazmıştım yine yazayım "ÇALIŞAN KADIN İSTEYEN ERKEK , KESİNLİKLE EŞİNE YARDIM ETMEK ZORUNDADIR, YOK ÖYLE KADIN HEM ÇALIŞSIN HEM EVE PARA GETİRSİN HEM DE SENİN HİZMETÇİLİĞİNİ YAPSIN" , ama maalesef erkekler kadın çalışsa da çlışmasa da ev işlerine karışmıyor, ve çoğu yardım etmiyor(bunu forumda yazan çalışan kadınlar söyluyor, benim fikrim değil). ve bu yüzden çalışan kadınalrın iki kat yıprandığını söylüyorum. hepsi bu, bunları neden saldırı olarak algılıyorsunuz ki
kadın tutar da işi gücü olmayan adamla evlenmem diyebilir. aynı şekilde adam da tutar adam gibi para kazanamayan kadınla evlenmem diyebilir. onur kırıcı olmak tek taraflı mı sanki? aynısını gidin adama yapın onun da onuru kırılır.
ayrıca dini işine geldigi kadar kullananlardan da hiç hoşlanmıyorum. dine göre evi geçindirmesi gereken erkektir evet ama yine dine göre, bi kadın olarak eşinin cinsel istegine kayıtsız şartsız uymak zorundasındır. ayrıca onun sözünden çıkmaman da gerekir. mesela senin çalışmanı istemiyorsa çalışamazsın asla. ayrıca erkeklerin arasında çalışamazsınız da... eşine itaat etmek zorundasındır. boşanma hakkı erkege aittir. üstelik boşanırken nafaka falan da isteyemezsiniz. madem din diyorsunuz, her konuda uyun bari de anlayalım yani.
yani evi geçindirmek erkegin görevi derken dine yaslananlar, bir yandan da ''amaaan hiç çekemem kocamı'' diyemezler. evi geçindirmek erkegin görevidir, kadın da erkege itaat etmelidir, eviyle çoocuguyla ilgilenmelidir diyorsanız tamam ama öyle degilse, dini hiç kılıf yapmayın.
kadınların çalışıyor olması da çalışmıyor olması da önemli degil bence. kim nasıl istiyorsa onu yapsın, karşılıklı eleştirilere gerek yok. kimi ev hanımlıgını ister kimi de çalışmayı. ikisinin de artıları eksileri var. ama kadın çalışınca karakteri de degişecek elbette, erkekleşecektir zamanla, erkekler de kadınlaşacaktır. eh o kadarı da olsun.
Basliga uyarak sadece calisan kadinlar yorum yapsa olmuyor mu.illa calisan kadinin eksiklerini analiklarini kadinliklarini yargilamak mi lazim.karsilikli genellemeler ile kalp kirmak niye.calisan kadin fedakar kadindir emektar kadindir.hayatini hem ise hem eve bolerek kendinden harcayarak yasayan kadindir.ne kadar paraya cantaya parfume indirgemeye calissaniz da nafile.emek ortadadir.toplum da aileler de evlatlar da ve en onemlisi rabbimiz de takdir eder layikiyla.vicdan aklama yarisina dondurmeyelim lutfen.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Çalışan kadinlarin ev hanimlarina gore daha programli oldugu gibi ikiz annelerinin de tekiz annelerine gore daha programli olduguna inaniyorum:))
bir turlu bitmeyecek degil mi su calisan annelere saldiri? Ben tum ev hanimlarina cani gönülden saygi duyarken onlarin bulduklari her firsatta gelip bize saldirmalarini siddetle kiniyorum.kadinin en buyuk dusmani yine kadin kesinlikle.
Calisan kadin olmak daha kolay diyenlere de gülüyorum. Ise gittim geldim, yemegimi yaptim.makarna falan değil dolmadan borege corbaya kadar hepsi mevcut cok şükür. Ha yeri gelir tek makarna da olur.
Bircok bayanin dizi izledigi vakitte ben dun aksam cam silip perde taktim.
cocugumla da her firsatta ilgileniyorum, tv karsisinda buyutmuyorum yavrumu.
ve kesinlikle ic camasirlarina kadar utulerim, her türlü bakimini yaparim.cok sukur emeklerimi de bosa cikarmiyor Allah, su an icin son derece zeki, uyumlu bir cocuk insallah hep oyle gider.
çalışan kadinlari esleri bankamatik olarak goruyor diyen bayanlara da soruyorum, Allah askina siz eslerinizi bankamatik olarak mi goruyorsunuz? Kisi kendinden bilir isi diye buna diyorlar herhalde.
cok istiyorsaniz buyrun çalışın, beceremiyorsaniz da atip tutmayin lutfen, komik oluyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?