çalışan kadınların ortak sorunları..

yardımcı birileri olacaksa hiç sorun olmaz bencede

şuan görüşme yapıyorum canım bi kaç kişiyle görüştüm ,haftaya doktorumdan heyet raporu alıp bakıcı işlerine bakıcam ,olmazsa doğuma kadar yarım gün birini alırım ,tam gün birini bulana kadar ,mutlaka yardımcım olucak canım ,bir tanesi çocuk bakımı için ,yetişemezsek bir tane de yarım günlü yemek temizliğe bakıcam ,çocuklara kreşe 1500 tl veriyorum ikisine o paraya 2 bakıcı bile bulunabilir biraz daha versem ,hem de 3 çocuğumun yanında olurum bir süre diyorum ..

çok mantıklı, kreşe vericegin parayı bakıcıya ver 1 tane yeter bence :)
ama tabi yarım gün temzilik yemek için birsi olursa sen daha rahat edersin çocuklarla daha güzel zaman geçerirsin

sen ıyımısın arkadaşım ben mühendis olduğumu yazdım ıyı oku ıstersen bence burda hakaret eden biri varsa o da bır tek sensin bu kadar da aldığında ettğinle kocanla övünme düşmez kalkmaz bir Allah ...ben çlışana hakaret mi ettım kı ben yuksek lısansını bıle bıtırmıs bır ınsanım senın gectıgın her sınavdan bende gectım ben burda tam tersı çalısan kadınların ezik olmadıgını ev hanımlarının ezıldıgını anlattım sız artık hangı kafadaysanız

Benim biseyle ovundugum yok sadece farki anlatmaya calistim. Herseyin bir bedeli var dedim. Ama alintilamada sorun var. Seni alıntı yapmamistim ben.

herkesın kendı fıkrı arkadaşım saygım var

Benim biseyle ovundugum yok sadece farki anlatmaya calistim. Herseyin bir bedeli var dedim. Ama alintilamada sorun var. Seni alıntı yapmamistim ben.

tamamdır ozaman cunkü senın yasadıklarını yasadım ve kpss sınavı bıle benı hasta etmeye yetti yanii.. ben aksıne çalışmanın gereklılıgını anlattım cunku çalısırsan güçlüsün

AYnen oyle.......
Ben burada calisanlara ezik köle denmesine karsi ciktim sadece

merhabalar arkadaşım iyisinizdir umarım. Allah yardımcınız olsun her konuda , lütfen yazdıklarımı kişiselleştirmeyin ben ne size ne de çalışan kadnlara birşey demiyorum. ama şu konuda bana hak verirsiniz ki, misal olarak düşünün ki, bir anne oğlu için bir kız beğendi ve istemeye gitti, kızın kpss ye hazırlandığını duydu, ve "neyse kpss sınavından sonra söz nişan yapalım" dedi. ve sonra kız kpss sınavından sonra atanamadı ve o aile kızı istemekten vazgeçti sırf atanamadığı için. ne kadar onur kırıcı değil mi sizce de?

veya bir aile kızı beğendi istemeye gitti ama kızın kadrolu değil de sözleşmeli olduğunu öğrenince vazgeçti, bu sizce de saygısızlık değil mi?
karşı tarafı tahkir eden bir davranış değil mi sizce de?

bir annenin veya bir kızın damat adayında iyi gelir beklemesi çok normal bir durum, yukarıdaki mevzu ile benzerliği yok maalesef.
Elhamdulillah hepimiz müslümanız, dinimize göre evin geçimini erkek sağlamak zorundadır. kadının böyle yükümlülüğü yoktur.
bunun için sadece bizim dinimize değil yabancı ülkelere de bakabiliriz, ev hanımı kavramı diğer tüm ülkelerde de vardır. norveçte de ev hanımı olan kadın vardır, ingilterede de isveçte de amerkada da almanyada da, "evin geçimini erkek sağlar" tüm dünyada kabul görmüş genel geçer bir bilgidir. o "yüzden kadının o içgüdüsel olarak bunu düşünmesi çok normal. siz ev hanımı kavramının sadece bizim ülkemizde olduğunu mu düşünüyorsunuz? hatta bir çok ülkede ev hanımlığı özendirilmekte.

Bence bosverin kizlar. Bu calisan calismayan bayan meselesi hic bitmez hic bir zaman da bitmeyecek. Zaten butun olanlar, ve bu gune kadar gorduklerime bir bakiyorum da biz gercekten de toplum olarak cok saygisiziz. Kimsenin farkliliklara saygisi yok. Sanki herkes ayni seyi dusunmek zorunda, ayni hayati yasamak zorunda. Hele de en ufak dertlenirsen hemen akil vermeler. Hatirlarim, yolda bile durdurulup hic tanimadigim insanlar tarafindan akil verildiugim gunleri.

Allah bize akil fikir versin. Umarim gercekten de toplum olarak gelisip, dusunce ufkumuzun acildigi, farkliliklarin kendi varligimiza tehdit unsuru olmadigi, hatta bizim varligimizi zenginlestirdigini anladigimiz gunleri gormek nasip olur bana.

Son düzenleme:

Ben ataerkil sistemin tabiki de turklerle geldigini dusunmuyorum. Ama yanlisiniz var gelismis ulkelerde kadinin is hayatina sokulmasi ozendiriliyor bunun icin is yasalari duzenleniyor, cocuklu calismak icin duzenlemeler getiriliyor. Ayrica evlenirken gelir/gider ayriminin yapilmasi kadin icin de erkek icin de onur kirici ama ben size bunu bir turlu ifade edemedim. Sizin verdiginiz bir iki ornegi de neden genelliyorsunuz anlamadim. Ben de artik daha fazla uzun uzun anlatmaktan sikildim. Ben insanlarin hayat arkadaslarinin calismasini istemesini de dogal buluyorum calismamasini istemesini de. Tercih meselesi. Degistirmeye calismasin yeter.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

ben burda çalışan kadınları kötülemiyorum kesinlikle, ben çalışan kadının iki kat yorulduğuna ve daha çok yıprandığına dem vuruyorum hep.
çünkü kadın çalışsa da çalışmasa da ev işlerini yine kendisi yapmak zorunda kalıyor(bunlar benim laflarım değil forumda çalışan bir sürü kadın aynısını yazmış, benim fikirlerimmiş gibi kızmayın lütfen) bu yüzden çalışan kadın hem işyerinde çalışıyor, hem evde ev işleri, çocuk vs ilgileniyor, yani iki kat yoruluyor, bunu diyoruz hep, farklı brişey demiyorum ki ben

Çalışan kadinlarin ev hanimlarina gore daha programli oldugu gibi ikiz annelerinin de tekiz annelerine gore daha programli olduguna inaniyorum:))
bir turlu bitmeyecek degil mi su calisan annelere saldiri? Ben tum ev hanimlarina cani gönülden saygi duyarken onlarin bulduklari her firsatta gelip bize saldirmalarini siddetle kiniyorum.kadinin en buyuk dusmani yine kadin kesinlikle.
Calisan kadin olmak daha kolay diyenlere de gülüyorum. Ise gittim geldim, yemegimi yaptim.makarna falan değil dolmadan borege corbaya kadar hepsi mevcut cok şükür. Ha yeri gelir tek makarna da olur.
Bircok bayanin dizi izledigi vakitte ben dun aksam cam silip perde taktim.
cocugumla da her firsatta ilgileniyorum, tv karsisinda buyutmuyorum yavrumu.
ve kesinlikle ic camasirlarina kadar utulerim, her türlü bakimini yaparim.cok sukur emeklerimi de bosa cikarmiyor Allah, su an icin son derece zeki, uyumlu bir cocuk insallah hep oyle gider.
çalışan kadinlari esleri bankamatik olarak goruyor diyen bayanlara da soruyorum, Allah askina siz eslerinizi bankamatik olarak mi goruyorsunuz? Kisi kendinden bilir isi diye buna diyorlar herhalde.
cok istiyorsaniz buyrun çalışın, beceremiyorsaniz da atip tutmayin lutfen, komik oluyorsunuz.

hocam size hak veriyorum, ama çalışan kadınları bankamatik gibi gören ben değilim, onları bankamatik gibi görenler oğluna illa çalışan gelin arayan anneler, veya illa çalışan eş isterim diyen erkekler, ya da sırf kız atanamadı diye evlenmekten vazgeçen aileler, veya kız kadrolu değil de sırf sözleşmeli olduğu için kızdan vazgeçen aileler,

bu şekilde davranan ailelerin , çalışan kadına ne muamele yaptığını siz açıklar mısınız ? sizce de ayıp değil mi sizce de o zavallı kızların gururuyla oynamak değil mi? bu olayı duyan her insaf sahibi o ailelerin o kızları para için istediğini söyler. benim yaptığım malumun ilanı, yoksa bu vazgeçmeleri ne ile açıklayabilirsiniz?

arakadaşım neden bunu saldırı olarak görüyorsunuz, ben burda kesinlikle kadınları ve çalışan kadınların haklarını savunuyorum, daha önceki yazılarımda da büyük harflerle yazmıştım yine yazayım "ÇALIŞAN KADIN İSTEYEN ERKEK , KESİNLİKLE EŞİNE YARDIM ETMEK ZORUNDADIR, YOK ÖYLE KADIN HEM ÇALIŞSIN HEM EVE PARA GETİRSİN HEM DE SENİN HİZMETÇİLİĞİNİ YAPSIN" , ama maalesef erkekler kadın çalışsa da çlışmasa da ev işlerine karışmıyor, ve çoğu yardım etmiyor(bunu forumda yazan çalışan kadınlar söyluyor, benim fikrim değil). ve bu yüzden çalışan kadınalrın iki kat yıprandığını söylüyorum. hepsi bu, bunları neden saldırı olarak algılıyorsunuz ki

kadın tutar da işi gücü olmayan adamla evlenmem diyebilir. aynı şekilde adam da tutar adam gibi para kazanamayan kadınla evlenmem diyebilir. onur kırıcı olmak tek taraflı mı sanki? aynısını gidin adama yapın onun da onuru kırılır.

ayrıca dini işine geldigi kadar kullananlardan da hiç hoşlanmıyorum. dine göre evi geçindirmesi gereken erkektir evet ama yine dine göre, bi kadın olarak eşinin cinsel istegine kayıtsız şartsız uymak zorundasındır. ayrıca onun sözünden çıkmaman da gerekir. mesela senin çalışmanı istemiyorsa çalışamazsın asla. ayrıca erkeklerin arasında çalışamazsınız da... eşine itaat etmek zorundasındır. boşanma hakkı erkege aittir. üstelik boşanırken nafaka falan da isteyemezsiniz. madem din diyorsunuz, her konuda uyun bari de anlayalım yani.

yani evi geçindirmek erkegin görevi derken dine yaslananlar, bir yandan da ''amaaan hiç çekemem kocamı'' diyemezler. evi geçindirmek erkegin görevidir, kadın da erkege itaat etmelidir, eviyle çoocuguyla ilgilenmelidir diyorsanız tamam ama öyle degilse, dini hiç kılıf yapmayın.

kadınların çalışıyor olması da çalışmıyor olması da önemli degil bence. kim nasıl istiyorsa onu yapsın, karşılıklı eleştirilere gerek yok. kimi ev hanımlıgını ister kimi de çalışmayı. ikisinin de artıları eksileri var. ama kadın çalışınca karakteri de degişecek elbette, erkekleşecektir zamanla, erkekler de kadınlaşacaktır. eh o kadarı da olsun.

Benim lafim size değildi asla.son yorumlari gormedim ben ordan burdan atlayarak okudum, ona gore yorum yaptım. Yanlış anlamayin lutfen

"evi erkek geçindirir" sözü tüm dünyada kabul görmüş bir kuramdır. kadının evi geçindirmek gibi bir zorunluluğu yoktur. onun için bir kadının iyi gelirli bir erkek araması normal çünkü evin geçimini sağlamak zorunda olan o.
ama erkeğin, illa çalışan bir kadın araması , kadına yapmak zorunda olmadığı bir zorunluluğu ona yüklemektir. arasındaki fark bu, onun için tüm dünyada ev hanımları vardır. "çalışan erkek-çalışmayan kadın" evlilikleri dünyanın her yerinde görülür.çünkü kadın evi geçindirmek zorunda değildir ama "çalışan kadın-çalışmayan erkek" evlilikleri çok çok çok nadirdir.

ayrıca son paragraftaki yorumun mükemmel. müthiş bir analiz yapmışsın, çok doğru

Basliga uyarak sadece calisan kadinlar yorum yapsa olmuyor mu.illa calisan kadinin eksiklerini analiklarini kadinliklarini yargilamak mi lazim.karsilikli genellemeler ile kalp kirmak niye.calisan kadin fedakar kadindir emektar kadindir.hayatini hem ise hem eve bolerek kendinden harcayarak yasayan kadindir.ne kadar paraya cantaya parfume indirgemeye calissaniz da nafile.emek ortadadir.toplum da aileler de evlatlar da ve en onemlisi rabbimiz de takdir eder layikiyla.vicdan aklama yarisina dondurmeyelim lutfen.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla benim gordugum de su. Hemen bizi daha cok kiyafet, daha cok parfum almak istiyoruz diye yorumlamislar ama, ben kendime senede iki uc kiyafetten fazla aldigimi hatirlamam. Yada eskir iyice oyle alirim pantolonlarimi. Ama calismayan bazi bayanlari da goruyorum, esi koca iki kizi okutmaya calisip ev gecindirmeye calistigi halde, kimin evinde ne gorse onu almak istiyen.

Ayrica feyza arkadasim neden herseyi ustuine aliniyorsun ki ? Bal gibi de calisan bayanlara soylicegin lafi soylemissin, bize acimayi birak lutfen.

Ne guzel anlatmissiniz ekleyecek bise yok gayet net olmus :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…