Senin itici uslubun ve calisanlara bankamatik demen yuzunden hareketlemdi konu. Ya yapacak baska isin yokmu madem ev hanimlari cok iyi anne . O halde neden sürekli buradasin git cocuklariNla ilgilensene. He feyza he Allah askina şu kiskancligini da al git buralardan . Bak burasi calisan kadinlarin topigi ya uctur yaziyorum NE ISTIYORSUN BIZDEN. BIZ KENDI ARAMIZDA DERTLESMEK İSTİYORUZ BIZI RAHAT BIRAK ARTIK YA.......çalışan kadınların , yaptıkları ev işlerinin kocalarının gözün de pek onem arzetmemesinin sebebi, toplumda var olan ev hanımını küçümseyen düşüncedir. ev hanımlığını küçümseyen bir düşünceye sahip olan bir toplumda, çalışan kadının evde yapmış olduğu rutin ev hanımlığı işleri tabi ki takdir görmez. burda kimseyi suçlamıyorum ama erkek o işleri pek kala almamasının altında belki de bu sebep yatıyordur.
bir kere de yaptığım yorumlara kızmadan cevap verin .... ayrıca hakkımı teslim edin konuya geldğimden beri konuyu hareketlendi.
Arkadasim bos yere ugrasma anlatamazsin. Kendini ustun görmek pesinde o. Cahile laf anlatamazsin bosver ya. Hem calisanlara laf ediyor hemde colugunu cocugunu birakmis buralarda bizimle uğraşıyor valla insan calismali yani feyza senin bu bos islere bu kadar sarmandan sonra bi kere daha inandim kadinin calismasi gerektigine. Sen internetten bi konuya bu kadar sardiysan cevren etrafin adina uzuldum. Boşver arkadaşım he he diyelim belki gider musallat olmayi birakir ya ne soylesen bos nato kafa nato mermer.Verdiginiz bir iki ornek disinda calisan gelin arayan anneler ve calisan es arayan erkekler genellemeniz yanlis ve itici. Umarim son kez neden yanlis ve itici oldugunu size bir ornekle anlatabilirim. Ben size "Gelininin calismasini istemeyen kayinvalideler ve esinin calismasini istemeyen erkekler kendilerine ekonomik ozgurlugu olmayan ezebilecekleri kadinlar ariyordur" desem ve pesinde bunu destekleyecek ornekler siralasam bu ilk cumlemin hakaretvari havasini azaltir mi? Umarim cumlelerinizin iticiligini ayni iticilikte bir cumleyle anlatabilmis aynayi size tutabilmisumdir. Yoksa bir kez daha ama calisan gelin isteyen anneler lafini duyunca geliverecekler bana. İyi ki memur isteyen bir kayinvalideye denk gelmissiniz. Gorucu usulunun bence dandik yonlerinden biridir zaten pazardan elma alir gibi isteklerin siralanmasi. Kiz tarafi da sorar eee oglumuz ne is yapa kimlerdendir. Aman memur olsun devlet garanti kafasi butun milletimizin kafasidir. Sadece oglan annelerinin degil.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Erkeklerin yardimci olanlari da var. Ve kadinlar da bunu talep etmeli hic bir sey yapamiyorsa da ogullarini bu sekilde yetistirmelidirler.
Diger konuda ise bir erkek cok bunaldim isi birakicam derse bir kadin tabi hayatim der mi? O zaman kadin adamin kisiligini degil de aldigi maasi mi seviyor? Ama yok erkegin gorevi kadinin gorevi ayri diyeceksek zaten cok temelde ayriliyoruz. Yukarda ev islerinin kadinin gorevi olarak gorulmesini yanlis bulurken ev gecimini erkegin gorevi gorup kadin isterse calismaz demek celiskidir. Ben hayatin musterekligine inaniyorum. Erkekten duydugumuzda tuhaf gelmeyecek hic bir cumleyi de kurmayalim bence. Esim bana ben sikildim, isi birakip bahcemde domates yetistiricem evde hobilerimle ilgilenicem derse ne oluyoruz derim. Bu ondan cok onun maasini sevdigim anlamina gelmiyor.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Senin itici uslubun ve calisanlara bankamatik demen yuzunden hareketlemdi konu. Ya yapacak baska isin yokmu madem ev hanimlari cok iyi anne . O halde neden sürekli buradasin git cocuklariNla ilgilensene. He feyza he Allah askina şu kiskancligini da al git buralardan . Bak burasi calisan kadinlarin topigi ya uctur yaziyorum NE ISTIYORSUN BIZDEN. BIZ KENDI ARAMIZDA DERTLESMEK İSTİYORUZ BIZI RAHAT BIRAK ARTIK YA.......
Arkadasim bos yere ugrasma anlatamazsin. Kendini ustun görmek pesinde o. Cahile laf anlatamazsin bosver ya. Hem calisanlara laf ediyor hemde colugunu cocugunu birakmis buralarda bizimle uğraşıyor valla insan calismali yani feyza senin bu bos islere bu kadar sarmandan sonra bi kere daha inandim kadinin calismasi gerektigine. Sen internetten bi konuya bu kadar sardiysan cevren etrafin adina uzuldum. Boşver arkadaşım he he diyelim belki gider musallat olmayi birakir ya ne soylesen bos nato kafa nato mermer.
bu söylediğin şeylerin bir kısmı doğru, modernizm ve feminizm işi bu hale getirdi.çünkü modernizm ve feminizm bir kadının toplumda değer görmesi için para kazanması gerektiğini aşıladı. çalışmayan kadını değersiz gösterip aşağılık ve eksikmiş duygusu oluşturuldu ki kadınlar evlerinden uzaklaşsın.daha sonra modernizm kadını iş hayatına sokup, onu da tüketime katarak cinsel sömürü objesi haline getirip kadının değersizleştirdi. (şimdi birçok reklama veya satış yapılan yere bakın hep kadınlar var. araba tanıtımı oluyor tanıtımı yapan son model kızlar) .Bizim ülkemizdeki çalışan kadınları tenzih ederim kesinlikle. hiçbirinize öyleseniz demiyorum kesinlikle yanlış anlamayın.....ama bununla birlikte modernizm ve feminizmin kadın için yaptığı yorum evin içindeki işlerde pek değişmedi. yine ev işleri kadına kaldı maalesef... . avrupadaki bu modernizm akımını genelde erkekler destekledi hatta erkek feministler türedi çünkü bulundukları ortamda kadınlar çoğaldı ve evlilik ve nikah olmadan birliktelik yaşamaya başladılar. çünkü bir arada yaşayan insanlar arasında duygusal bağların olması daha muhtemel. bu da aile yapısına ve nüfusa etki etti. her zaman derdik ya avrupada aile bağları gelişmemiş, nüfüsü düşüyor diye, şimdilerde onlar da bunu gördü ve aile bağlarını güçlendirmek istiyorlar, doğum yapan kadına para , ev hanımına maaş bağlama, evlilik okulları açma,ev vs.. bu tür uygulamalar var şu an Avrupada, çückü aile kavramının ne kadar önemli olduğunu anladılar .. ha bir konuda haklısınız kadın maddi olarak kendini özgür hissederse daha mutlu olabilir, bunun için avrupada yaygın olan ev hanımına maaş bağlanabilir.
iİNANIN EV HANIMLARINA MAAŞ BAĞLANSA ÇALIŞAN KADINLARIN BİRÇOĞU EVİNE DÖNER. topluma faydam olsun, üreteyim , birşeyler keşfedeyim mevzusu hikaye olur. çünkü evde o masum yavru beklerken ve ev hanımlığından dolayı maaş da alıyorsan , kim ne eder insanlığa faydam olsunu. insanlığa en büyük faydayı iyi bir aile kurarak iyi bir evlat yetiştirerek te yapabilirsiniz. Avrupa bunu gördü ve geriye dönüş yapıyor sizin de dediğiniz gibi geçişler süre ister. biz de muhtemelen bunu acı meyvelerini yedikten sonra uyanacağız...
sen beni yanlış anlamışsın, daha dogrusu işine geldigi kadar anlamışsın. feminizmi gereksiz, zararlı hatta cahilce ve yobazca buluyorum. konuyla ilgili aslında feminizm de ama sen yazdıklarımdan sadece kendine pay çıkarmışsın ve yine çalışan kadınlara dokundurmuşsun.
benim anlatmak istedigim ''tercih''tir. çalışan kadının artıları eksileri oldugu gibi ev hanımlarının da artıları eksileri var. bunlar ayrıca tartışılır ama bu tartışma üzerinden digerine yüklenilmez. sonuçta insanlar sınırları dahilinde özgür bir seçim yapmışlardır.
yani çalışan bir kadın gelip de ''kocana muhtaçsın, kocanın hizmetçisisin, evlilikte asla sözün geçmez, kendi ayakların üzerinde duramazsın, istedigin birşeyi satın alamazsın kendi paranla, çocugum kazancım sayesinde daha güzel egitim alıyor'' diye saydırır, ev hanımı da gelir... ''kocana yemek yapmayı hizmetçilik zannediyorsun, kocan degil de patronuna hizmetçilik yapıyorsun, özgüvenin sadece paradan ibaret, kocan için degil ama para için dışarıdakilere süsleniyorsun, çocugunu tanımadıgın insanlara büyüttürüyorsun....'' diye saydırır.
bunun sonu yok. artılar eksiler iki taraf için de var. insanlar istedigini seçsin bu yüzden. nasıl mutlu oluyorlarsa öyle yapsınlar.
Ayrica egitim almamis ve esinin maddi imkanlari sayesinde rahat hayat suren kadinlar icin yorum yapmak kolaydir.esim bin tl kazaniyor kirada oturuyorum ama calismaya karsiyim diyen var mi aranizda.sanirim yoktur.varsin basimi sokacak evim olmasin varsin cocuklarimi layikiyla okutamayayim veya hastalandiginda para bulamayayim diyebilecek varmidir yoktur.asgari gecimi esi saglayan ve genel olarak sikintisi olmayan rahat yasayan kadinlarin yorumlari da bu kadar olur.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
evliyim,4 yaşında bir oğlum ve 8 aylık ikiz kızlarım var,çalışıyorum
daha ne anlatayım değilmi yukarıdaki cümlem yeter aslında
sabah ezanla kalkıyorum,eğerki çocuklar uyanmamışsa geceden yıkanmış bulaşıkları yerleştiriyorum yine yıkanmış çamaşırları asıyorum
banyoya giriyorum hergün banyo dakikamı nasıl en aza indirebilirimi düşünüp kendimle yarışıyorum :)
neyse hızlıca giyiniyorum sonra ikizlerin üstlerini değiştirip bir süt veriyorum onlar hooop teyzeye gidiyor(ablam bakıyor kızlarıma)
sonra oğlumu giydiriyorum derkeeeen eşim kapıda hadi geç kaldık diyor
eşim ben oğlum çıkıyoruz bazen asansörde saçlarımı topluyorum ceketimi giyiyorum vs
oğlumu kreşe bırakıp işe gidiyoruz saat 09:00 olmuş akşam 5 te çocuğu alıyoruz eve koşuyoruz,
evde ikizlerde var tabii,çocuklar uyuyana kadar bende eşimde çocuklarla ilgileniyoruz
bu arada acayip fikirler üretebiliyorsunuz bu yoğunlukta
oğlumla ev işlerini oyun haline getiriyp hem iş yapıp hem çocukla oynuyorum
neyse derken saat 22:00 civarlarında çocuklar uyuyor,bende tazmanya canavarı vardı ya hani çizgi film hızlıca döne döne giderdi
aynen öyle evde koşuyorum sadece ortalığı topluyorum sonra zaten gece yarısı olmuş tüm kent uyumuş ee bende uyuyorum
sabah yine aynen devam
en büyük destekçim yardımcım saolsun eşimdir,
bazen bunalıyorum yetiştiremediğim zamanlarda eşim bana gülüyor boşveeeer rahat ol vs der
aslında ağlanacak halimize gülüp eğleniyoruz,
bu zamanlarda geçecek,ben de koşturmadan keyiflice kahve içeceğim evimde birgün inşallah
Ev hanimlarinin yetistirdigi cocuklarla ilgili milyon tane ornek yazabilirim ama gerek yok.eger evde oturan kadinlarin cocuklari ile calisan kadinlarin cocuklari arasinda ucurum farklar olsaydi bu toplumda dillendirilir ve keskin bir eksiklik fazlalik durumu olarak konusulagelirdi.burada yorum yapan arkadaslara soruyorum cocuklarinin egitimi icin yaptiklarini bir siralayabilirler mi acik yureklilikle.napiyolar gundelik hayatta.sabahtan aksama kadar cocuklari ile ilgili aktivite programlari neler.bunun uzerinden konusmaya cesareti olan yazsin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
merhabalar Hocam, hocam yaptığınız kıyaslama sağlıklı değil , bunu bir örnekle izah edeyim
mesela bir mağazaya girdiniz bir YEŞİL bir de MAVİ bir elbise var, hangisinin size daha çok yakıştığını öğrenmek için iki elbiseyi de sizin denemiş olmanız lazım. yoksa farzedelim YEŞİL olanını siz giySENİZ, MAVİ olanını da başka bir kıza giydirseniz, elbiseler arasındaki farkı anlayamazsınız, her ikisinin de sizin giymeniz lazım çünkü.
aynen öyle de, ev hanımının yapacağı annelik ile çalışan kadının yapacağı anneliği kıyas ederken, eğitimsiz ve bilinçsiz bir ev hanımı ile bilinçli ve eğitimli bir çalışan anneyi kıyas ederseniz ,sağlıklı bir kıyas olmaz.
şu şekil kıyas edebilirisniz siz mesela bu eğitimli ve bilinçli halinizle ev hanımı olarak gün boyu çocuğunuzla beraber olarak yapacağınız annelik ile, bu bilinç ve eğitimli halinizle çalışan bir kadın olarak günde 5-6 saat çocuğunuzla birlikte olarak yapacağınız anneliği kıyas edebilirsiniz.
biz, ev hanımları daha iyi annelerdir diyemeyiz, çünkü ev hanımı bilinçli değilse ve eğitimli değilse tabi ki çocuğa pek bir faydası olmaz.
biz eğer ev hanımı anne eğitimli ve bilinçli olursa,kendini geliştirirse(biz bu tür ev hanımı annelerden bahsediyoruz,mesela siz bilinçlisiniz bu konuda) gün boyu çocuğuyla birlikte olmasının daha faydalı olduğunu düşünüyoruz, çünkü bebek annesini yanında ister, anne de bebeğinin yanında olmak ister...
merhabalar arkadaşım
Hocam benim söyledğim ile sizin söyledğiniz arasında fark var . şöyle birşey duymuşsunuzdur "bir köpek insanı ısırırsa haber olmaz, ama insan köpeği ısırırsa haber olur"
çünkü birincisi olağandır, ikincisi olağandışı
aynen onun gibi bir kadının ev hanımlığı olağan bir durumdur. dünyanın her yerinde ev hanımı olan kadınlar vardır, avrupadan tut antartikaya kadar.
ama sen şöyle birşey duydun mu hiç?
-ne iş yapıyorsunuz?
-ev erkeğiyim
yani "ev erkeği" diye bir kavram yok henüz dünyada, ha iş bulamadığı için işe giremeyen , veya işini kaybeden erkeklerden bahsetmiyorum. Allah yardımcısı olsun onların, onlar ayrı.
İngilizceniz var mı bilmiyorum ama öyle bir kavram yok dediğiniz kavram:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stay-at-home_dad
Sıkıntınız dünyayı kendi yaşadığınız kadarı ile kabul etmek bence. Ha tabi ev erkekliği ev kadınlığı kadar yaygın değil ama bu olmadığı anlamına gelmiyor. Bir de durumun ve şartların değişimini kabullenemiyorsunuz. Misal önceden başlık parası denen bir şey vardı değil mi? Ve aktif bir adet olduğu dönemde bunun gerekçeleri de vardı. Ama şu anda şartlar değişti ve başlık parası alınan dönemdeki durumlar yok o yüzden o adet azalarak bitti.
Ve ister kabul edin ister etmeyin devir değişiyor, artık her şeyden önce bir tane maaşla geçim çok zor. Daha sonrasında da kadın sosyal hayatta ve iş hayatında daha aktif rol almak istiyor. Bu durumda da kadınların çalışmasını beklemekten çok beklememek bana tuhaf geliyor. Benim kızım olursa kesinlikle çalışmasını isterim, hatta çalışmaması benim için hayal kırıklığı olur. Oğlum olursa da gelinimin de çalışmasını isterim. Bunlar benim kızıma ya da gelinime bankamatik gibi bakmamdan kaynaklanmıyor. Ve belli bir zeka seviyesinin üstünde hayata geniş pencerede bakan insanlar da benim gibidir. Aksini söylemek de tekrar ediyorum kimsenin haddine değildir. Ha şunu söyliyim paraya tapan insanlar yok mu var? Sizin sürekli örnek vermeye çalıştığınız insanlar da cidden bankamatik olarak görebilir ama bu insanların zaten tek falsosu bu değildir. Zaten dar bir ufuktan bakıyorlardır hayata. Gene de genellemeye gerek yok bence.
Burda size söylenen cümlelerden en çok hoşuma gidenlerden bir ikisini derlemek istiyorum.
Kadının evde olması bir gelişmişlik işareti olsaydu ortadoğu ülkeleri uzaya üs kurmuştu.
Gelişmiş ülkelerde ise ev hanımlığı değil annelik özendirilmeye çalışılıyor çünkü nüfus artışı çok az. Cosby ailesinin meşhur olduğu dönemlerden itibaren özendirilmeye çalışılan buydu. kalabalık aileler. Yasal düzenlemeler de bu yönde. İş hayatındaki kadının anne olduğunda yaşamını kolaylaştırmak yönünde. Yoksa bizim ülkemizde olduğu gibi daha da zorlaştırılır ve anne olduğu zaman işi bırakması özendirilirdi.
bu söylediğin şeylerin bir kısmı doğru, modernizm ve feminizm işi bu hale getirdi.çünkü modernizm ve feminizm bir kadının toplumda değer görmesi için para kazanması gerektiğini aşıladı. çalışmayan kadını değersiz gösterip aşağılık ve eksikmiş duygusu oluşturuldu ki kadınlar evlerinden uzaklaşsın.daha sonra modernizm kadını iş hayatına sokup, onu da tüketime katarak cinsel sömürü objesi haline getirip kadının değersizleştirdi. (şimdi birçok reklama veya satış yapılan yere bakın hep kadınlar var. araba tanıtımı oluyor tanıtımı yapan son model kızlar) .Bizim ülkemizdeki çalışan kadınları tenzih ederim kesinlikle. hiçbirinize öyleseniz demiyorum kesinlikle yanlış anlamayın.....ama bununla birlikte modernizm ve feminizmin kadın için yaptığı yorum evin içindeki işlerde pek değişmedi. yine ev işleri kadına kaldı maalesef... . avrupadaki bu modernizm akımını genelde erkekler destekledi hatta erkek feministler türedi çünkü bulundukları ortamda kadınlar çoğaldı ve evlilik ve nikah olmadan birliktelik yaşamaya başladılar. çünkü bir arada yaşayan insanlar arasında duygusal bağların olması daha muhtemel. bu da aile yapısına ve nüfusa etki etti. her zaman derdik ya avrupada aile bağları gelişmemiş, nüfüsü düşüyor diye, şimdilerde onlar da bunu gördü ve aile bağlarını güçlendirmek istiyorlar, doğum yapan kadına para , ev hanımına maaş bağlama, evlilik okulları açma,ev vs.. bu tür uygulamalar var şu an Avrupada, çückü aile kavramının ne kadar önemli olduğunu anladılar .. ha bir konuda haklısınız kadın maddi olarak kendini özgür hissederse daha mutlu olabilir, bunun için avrupada yaygın olan ev hanımına maaş bağlanabilir.
iİNANIN EV HANIMLARINA MAAŞ BAĞLANSA ÇALIŞAN KADINLARIN BİRÇOĞU EVİNE DÖNER. topluma faydam olsun, üreteyim , birşeyler keşfedeyim mevzusu hikaye olur. çünkü evde o masum yavru beklerken ve ev hanımlığından dolayı maaş da alıyorsan , kim ne eder insanlığa faydam olsunu. insanlığa en büyük faydayı iyi bir aile kurarak iyi bir evlat yetiştirerek te yapabilirsiniz. Avrupa bunu gördü ve geriye dönüş yapıyor sizin de dediğiniz gibi geçişler süre ister. biz de muhtemelen bunu acı meyvelerini yedikten sonra uyanacağız...
ben burda çalışan kadınları kötülemiyorum kesinlikle, ben çalışan kadının iki kat yorulduğuna ve daha çok yıprandığına dem vuruyorum hep.
çünkü kadın çalışsa da çalışmasa da ev işlerini yine kendisi yapmak zorunda kalıyor(bunlar benim laflarım değil forumda çalışan bir sürü kadın aynısını yazmış, benim fikirlerimmiş gibi kızmayın lütfen) bu yüzden çalışan kadın hem işyerinde çalışıyor, hem evde ev işleri, çocuk vs ilgileniyor, yani iki kat yoruluyor, bunu diyoruz hep, farklı brişey demiyorum ki ben
Bunun çözümü ne biliyor musunuz?Kadının iş hayatından alınması değil,erkeğin de ev işlerine katılması.Bunun için de kadınların oğullarını güzelce eğitmesi lazım.Ben de çalışan ve aynı zamanda okuyan bir kadındım evlendiğimde hala daha çalışıyorum.Eşim de çalışıyor.Ev işlerini benim başıma kalmadı çünkü ev işlerini paylaşarak yapıyoruz.Çünkü eşimin annesi onu 'Paşa oğlum,tosun oğlum,sen otur suyu ben getiririm oğlum' diyerek büyütmemiş.Yıllardır tek başına yaşıyor,yemeğini de kendi yapmış,ütüsünü bulaşığını,temizliğini de kendi halletmeye alışmış.Eşimin abisinin yeni bebeği oldu,biz onlara gittiğimizde altını hep adam temizledi,karısı hamileliğinin son aşamalarındayken de yemeği hep adam yapıyordu.Çözüm kadını iş ortamından çekmek değil,erkeğin ev işi yapmasını sağlamak,çocuğu kadının tek başına yapmadığına ikna etmek.Kadına değer vermeyi,saygı duymayı öğretmek.
Bunun çözümü ne biliyor musunuz?Kadının iş hayatından alınması değil,erkeğin de ev işlerine katılması.Bunun için de kadınların oğullarını güzelce eğitmesi lazım.Ben de çalışan ve aynı zamanda okuyan bir kadındım evlendiğimde hala daha çalışıyorum.Eşim de çalışıyor.Ev işlerini benim başıma kalmadı çünkü ev işlerini paylaşarak yapıyoruz.Çünkü eşimin annesi onu 'Paşa oğlum,tosun oğlum,sen otur suyu ben getiririm oğlum' diyerek büyütmemiş.Yıllardır tek başına yaşıyor,yemeğini de kendi yapmış,ütüsünü bulaşığını,temizliğini de kendi halletmeye alışmış.Eşimin abisinin yeni bebeği oldu,biz onlara gittiğimizde altını hep adam temizledi,karısı hamileliğinin son aşamalarındayken de yemeği hep adam yapıyordu.Çözüm kadını iş ortamından çekmek değil,erkeğin ev işi yapmasını sağlamak,çocuğu kadının tek başına yapmadığına ikna etmek.Kadına değer vermeyi,saygı duymayı öğretmek.
Tebrikler çok güzel yorum olmuş.. insallah hepimiz erkek çocuklarımızi bu sekilde egitebilirsek bu kisir döngü kırılmış olur sahsim adina ben oglumda bunu yapmak icin elimden geleni esirgemeyecegim. Babasi gibi olmasi icin caba gosterecegim. Ben bütün gün evde otursam da kizmadan etmeden olsun canim yemegi ben yaparım nolcak diyen bir esim var cunku.. calistigim donem de oldu şu an evdeyim de, her iki zamanda da vaktim oldugunda ütüsunu yaptim camasirini hazir ettim ama vaktim olmadiginda yorgun.olup dinlenmek istediğimde ya da o gun enerjim düşük canim hic yemektir vs yapmak istemediğinde esimden kötü tek bir söz duymadim. Çok şükür evde otursam da çalışsam da ev islerini tek basina benim gorevim olarak görmeyen bir eşim var. Yapilacak bir iş varsa ve o an kim musaitse o kalkar yapar yani. Çünkü icinden geliyor cunku yalniz yasadigi ve tum islerini kendisi gordugu zamanlar olmus ve en önemlisi aile yapısı böyle. Düşünün öyle bir aile ki yemegi kadin yapiyorsa çayı meyveyi cerezi erkek hallediyor. Kadinin ezilmesini calismasini engelleyerek degil de, erkegi de onunla beraber is yapmaya alistirdigimizda bu durumdan kurtulabiliriz. Erkekler eşlerini islerini yapan hizmetçi ya da çocuklarına bakan dadi niyetine almamali, adi üstünde "hayat arkadaşı"..
Not: tercihini o yönde kullanip evde oturmayi tercih eden kadına da saygim sonsuz. Belki bunlardan biri de ilerde ben olabilirim. Ama bu benim emek verip de parasini kazanan kadına sırf kocasi onu bankamatik olarak görüyor diye ezik gözüyle bakmami hakli cikarmaz. Orda sorun kadinda degil, o adamdadir ve o adam da bir kadinin elinde yetismistir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?