çalışan kadınların ortak sorunları..

En kolayi bu oldugu icin cunku.hayat bu kadar basit mi.bi sise parfum icin dirsek curutulebilecegini sabahin korunden aksama kadar kafa patlatilabilecegini o kadar eziyetin iki canta pantolon icin cekilecegini dusunebilmek cok dusundurucu.aldigimiz egitimleri ve yaptigimiz fedakarliklari karalamanin en tatli! en can acitici ve ne yazikki en kolay yolu.ama nafiledir.herkes yaptiklariyla ve yapmadiklariyla ortadadir ne kadar cirpinilsa da.hepimiz tum ciplakligi ile ortadayiz toplum nazarinda da evlatlarimiz nazarinda da ve yaradanin huzurunda.otesi yoktur.vicdanlarimiz rahat mi onemli olan budur.temiz durust insanmiyiz onemli olan budur.alin teri ve namusu ile calisan kadini yine hemcinsleri kotuluyor.baskalarina firsat vermemecesine.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhabalar arkadaşlar
ilk zamanlar yazdığım şeylerden dolayı, belki yanlış anlaşıldım, belki yanlış kelimeler kullandım, belki de maksadını aşan cumleler kullandım
bundan dolayı forum huzurunda hepinizden tekrar ÖZÜR DİLİYORUM sevgili arkadaşlarım. ben hep çalışan kadınların uğradığı haksızlıkları anlatmak istedim

mesela; çalışan bir kadın arkadaş şöyle diyor "uykumu alamıyorum, çok uykusuz kalıyorum, ev işlerine yetişemiyorum, çocuğumla ilgilenemiyorum , çok yıpranıyorum ,artık bunaldım çalışmak istemiyorum diyorum, en azından çocuğum büyüyene kadar çocuğuma bakayım diyorum ama izin vermiyor,i o zaman ev işlerine yardım et diyorum,"sen kadınsın ev işlerini senin yapman lazım " diyor, ev işlerine de yardım etmiyor, işten döner dönmez kanepeye uzanıp doğru tv nin karşısına geçiyor, hatta aybaşında parama da el koyuyor, ne oluyor peki bunun karşılığında madalyamı veriyorlar, hayır, yine değerimiz bilinmiyor vs...(bunların hepsini forumda okuyup gördüm)

siz bu kadına şöyle yorum yapıyorsunuz " ay evet hepimiz yoruluyoruz,hepimizde aynı sorun var şekerim, benimki de yardım etmiyor hiç, bildiğin öküz, hayvan falan filan "

ama aynısını ben söyluyorum diyorum ki "çalışan kadınlar, uykusuz kalıyorlar, çocuklarıyla ilginemeiyorlar, çok yoruluyorlar,yıpranıyorlar,ev işlerine yetişemiyorlar,üstelik eşleri ayriyeten kendilerine de ilgi bekliyorlar, buna rağmen eşleri ev işlerinde hiç yardım etmiyor, hatta en azından çocuk büyüyene kadar evde oturayım diyorlar ama eşleri izin vermiyorlar vs....

bana verdiğiniz tepki ise "sen nasıl öyle birşey dersin, sen kim oluyorsun da çalışan kadınlar hakkında böyle diyorsun" vs...

iki paragraf arasında ne fark var, birini çalışan kadın söylüyor diye hoş karşılıyorsunuz, diğerini ben söylüyorum diye kızıyorsunuz.
ki bunları zaten ben söylemiyorum ki siz kendiniz söylüyorsunuz. ben onları okuduktan sonra yorum yaptım, ha belki kırıcı olduysam tekrar ÖZÜR DİLERİM.. ha şunu da bilin ben çalışmak zorunda olan kadınlara birşey demiyorum. hiç kimseye çalışmayın işinizi bırakın da diyemem, ne haddime o laf bana düşmez kesinlikle.
benim demek istediğim hep şu, kadın çalışsa da çalışmasa da "ev işi" diye bir kavram var ve bu kavram maalesef ,kadın çalışsa da çalışmasa da hep kadının sırtında...

evet arkadaşım, baba da akşam eve gelene kadar çocuğu hep burnunda tüter, hep onu merak eder ve özler, ama şunu bilir ki Annesi çocuğun yanında Annesi ona gözü gibi bakar. çünkü dünyanın en iyi eğitmenleri bakıcıları mürebbiyeleri , kim derseniz deyin , çocuğa annesi gibi bakamaz. Annesinin çocuğun yanında olması babanın içini rahatlatır.

bence siz artık burada vakit geçireceginize evinizle, çocugunuzla ilgilenin çalışan kadınların sorunlarıyla ugraşmak zorunda degilsiniz...
siz telaş etmeyin biz hakkımızı savunup kimseye kendimizi ezdirmeyiz, bizim için bukadar telaşa düşmeyin

Calisan kadin burada bir kelime sorununu yazamiyor.aninda silah olarak geri donuyor.halbuki bizi bizimle biraksaniz dertlesecegiz.yasadiklarimizi yasayamadiklarimizi paylasacagiz.belki birbirimize destek olacagiz.ama olur mu siz anne degilsiniz kadin degilsiniz diyenler yuzunden sustuk kaldik.onu bunu bilmem arkadas alinteri ile calisan ve pirlanta gibi evlat yetistiren analarin onunde herkes saygiyla egilmek zorundadir.bu emegi karalamaya kimsenin gucu yetmez.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

''evi erkek geçindirir'' düşüncesi yavaş yavaş tarihe karışıyor. toplumun kafa yapısı bir anda degişmez, en az 3-5 nesilde yavaş yavaş degişir. kadınlar iş hayatına bu kadar çok girdigi için toplumun zihnindeki ''evi erkek geçindirir'' görüşü artık ''evin geçiminden hem erkek hem kadın sorumludur''a dogru kayıyor. yani senin dedigin gibi kadının çalışmak zorunda olmaması eskidendi, şu anda da bir geçiş dönemi yaşanıyor ve böyle giderse yakında çalışmayan kadın evde kalacak, kimse almayacak. tabi yer yer kültürler hala eskisi gibi seyretmeye ve ''erkek evi geçindirir kadın da evi çekip çevirir'' düşüncesi devam edecek ama erkeklerin hatırı sayılır büyüklükte bir oranı çalışmayan kadına tenezzül etmeyecektir.

arz-talep meselesi sonuçta. kadın ''ben sana ve çocuklarıma bakayım, sen de bizi geçindir'' diye talep ettigi sürece erkek evi geçindirmeye devam eder. fakat ''ben kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim'' der ve talebi olmazsa, erkek de arzda bulunmaz, alman usülüne döner işler. şu anda olan degişim de bu zaten. kadınlar ''ben kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim'' dedigi için erkektekti ''ben evin diregiyim'' düşüncesi degişiyor çünkü talep yok, onun yerine maaşı olan kadın arıyorlar. kadınlar iş hayatına daha çok girdikçe bu sefer erkeklerin talebi artıyor ''çalışan kadın isteriz'' diye ve bu da kadınları daha da bi çalışmaya mecbur ediyor. yani kadın çalıştıkça erkek talep etmeye başlıyor, talep geldikçe kadın arz etmeye çalışıyor, kısır döngüye giriyor. 1-2 nesil sonra da yukarıda yazdıgım gibi parasız kadına kimseler tenezzül etmeyecek, eskisi gibi kaşı-gözü için kimse evlenmeyecek hale gelecek.

''erkek evi geçindirir, kadının öyle bir zorunlulugu yoktur'' diyorsan, kocana itaat etmek durumundasındır. görevin evi düzenlemek, çocukları büyütmek eşine hizmet etmektir. itaatsizlik edemezsin. ''ben sadece kocama ve çocuguma hizmet edeyim, kocam da geçindirsin evi'' tarzı bir hayatı seçen kadına kimse laf söyleyemez. sonuçta herkes kendi hayat görüşyle, kendi mutlu oldugu şekilde yaşamak ister. boşandıktan sonra nafaka alman yüzsüzlük olmaz. bu evlilik şeklinin oldugu toplumda kadın daha kadınsıdır evinde.

''ben kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim, evi ikimiz birlikte geçindiririz'' diyorsan, evliligin tüm maddi sorumluluklarını da üstlenmek zorundasındır. kocana itaat etmek zorunda kalmazsın çünkü görev paylaşımı ''erkek geçindirir-kadın itaat eder'' şeklinde degildir. ancak ve ancak giderleri alman usulü karşıladıktan sonra paranın kalanını istedigin gibi harcayabilirsin. ev işleri ortak olmak zorundadır, çocuk bakımı da aynı şekilde. bu hayat şeklini seçen kadına da kimse laf edemez, eleştiremez. sonuçta kadın bunu istemiştir. ama bu durumda ''evi erkek geçindirir'' sözünü kullanamazsın. boşanırken de nafaka alman yüzsüzlük olur. bu evlilik şeklinin oldugu toplumda kadınlar daha erkeksidir. beni şimdi yanlış anlayacaklar belki ama kadın dışarıda daha kadındır evine nazaran. çünkü bütün süslenmesi dışarıyadır, eve geldiginde hiçbirine hali yoktur.

yani ne çalışmayan ne de çalışan kadınların hayatını eleştirmek dogru degil. artıları eksileri ayrı ayrı... talepler de farklı, bazı erkekler çalışan baızları çalışmayan talep eder. ve herkes iyi ya da kötü, sınırları dahilinde seçimini kendisi yapıyor zaten.

çalışan kadınların , yaptıkları ev işlerinin kocalarının gözün de pek onem arzetmemesinin sebebi, toplumda var olan ev hanımını küçümseyen düşüncedir. ev hanımlığını küçümseyen bir düşünceye sahip olan bir toplumda, çalışan kadının evde yapmış olduğu rutin ev hanımlığı işleri tabi ki takdir görmez. burda kimseyi suçlamıyorum ama erkek o işleri pek kala almamasının altında belki de bu sebep yatıyordur.

bir kere de yaptığım yorumlara kızmadan cevap verin .... ayrıca hakkımı teslim edin konuya geldğimden beri konuyu hareketlendi.

Başlık konusundan çok alakasız yerlere gitmiş yine. mesele çalışmak yada çalışmamak meselesi olmuşda asıl konu çalışan kadinlarin ortak sorunları değilmi

çalışan biri olarak söylüyorum bizde ki temel sorun kadın çalışmaya başladı eve ekonomik olarak destek olmaya başladı ama evde ki görevi de bitmedi evde tıpkı kendisi ev hanımı gibi dört dörtlük temizlik bekleniyor yemek ütü çamaşır çocuk bakımı bulaşık misafir ağırlama hem eşler tarafından hem toplumca kadının görevi
erkek misafir geldiğinde adam hiç bir şey yapmayıp kaldırıp kendi çay bardağını mutfağa götürse kadınların gözleri fal taşı gibi açılıyor , erkekler sende iyi kılıbık oldun diyor, kaynanalar ayılıp bayılıyor nasıl bir gelin aldık oğluma iş yaptırıyor diye vs.

yani yardımcı eşler yok kendim evli değilim ama çoğu çalışan kadın akrabalara sahibim, en başta annem olmak üzere kendim de dahilim arkadaş çevremde bu durumdan şikayetçi
eşlerin yardımcı olmaması konusu
bu arada ev hanımlığını küçük gördüğüm falan düşünülmesin ev hanımlığı demek tam zamanlı bebek bakıcılığı , temizlikçilik, aşçılık demek ve bunlardan hiç para almadan yedi gün yirmidört saat yapmak demek

bir de şu çalışan olmayanla evlenmem ben durumu geçen özel sektör de çalışan arkadaşım işi bırakmak istemiş bebeği var maaş alıyor ama çok sayılmaz çoğu bakıcıya gidiyor zaten adam ben seninle çalışan olduğunu bildiğim için evlendim demiş arkadaşım buna çok kırılmış telofonda bunu anlatıyordu :26: büyük konuşmak istemem ama bu benim için bir boşanma sebebi bile olabilir yani sen beni kişiliğimi karakterimi değil çalışan kadın olup olmamı maaşımı seviyorsun
kimseyle laf yarışına girme derdinde değilim son sayfadan başka yorum da okumadım kim ne yazdı çok bilmiyorum bu iki duruma göre cevap yazdım sadece dediğim gibi kendim de çalışıyorum

Verdiginiz bir iki ornek disinda calisan gelin arayan anneler ve calisan es arayan erkekler genellemeniz yanlis ve itici. Umarim son kez neden yanlis ve itici oldugunu size bir ornekle anlatabilirim. Ben size "Gelininin calismasini istemeyen kayinvalideler ve esinin calismasini istemeyen erkekler kendilerine ekonomik ozgurlugu olmayan ezebilecekleri kadinlar ariyordur" desem ve pesinde bunu destekleyecek ornekler siralasam bu ilk cumlemin hakaretvari havasini azaltir mi? Umarim cumlelerinizin iticiligini ayni iticilikte bir cumleyle anlatabilmis aynayi size tutabilmisumdir. Yoksa bir kez daha ama calisan gelin isteyen anneler lafini duyunca geliverecekler bana. İyi ki memur isteyen bir kayinvalideye denk gelmissiniz. Gorucu usulunun bence dandik yonlerinden biridir zaten pazardan elma alir gibi isteklerin siralanmasi. Kiz tarafi da sorar eee oglumuz ne is yapa kimlerdendir. Aman memur olsun devlet garanti kafasi butun milletimizin kafasidir. Sadece oglan annelerinin degil.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

ayrıca çok başka konulardan yazacaktım konu kaymış arkadaşların dediği gibi
birinci sorun o dediğim hala ev işlerinin sadece kadının görevi olarak görülmesi

ikincisi iş yeri kıskançlıkları kadın kadının kurdudur lafını pek sevmem çok da kullanmam ama ciddi var böyle bir rakipleşme hoş bu erkek ve kadın çalışanda da olabilir örnek en basit bir soru soruyorsun önce bitireceksin işi deyip seni yanlış yönlendirme yada hiç cevap vermeme

üçüncüsü özel sektörde olanlarda özellikle bu kadındır buna terfi zam ne lazım erkek çalışan kadınla aynı çalıştığı halde hatta bazen kadın daha fazla çalıştığı halde bunlardan yararlanamaması hep aynı pozisyonda yıllarca çalıştırılıması

dördüncüsü hamilelik mobbingleri hamile mi kaldın istifa et öyleyse vs. aklıma bunlar geldi aslında ilkin bunları yazacaktım

Erkeklerin yardimci olanlari da var. Ve kadinlar da bunu talep etmeli hic bir sey yapamiyorsa da ogullarini bu sekilde yetistirmelidirler.

Diger konuda ise bir erkek cok bunaldim isi birakicam derse bir kadin tabi hayatim der mi? O zaman kadin adamin kisiligini degil de aldigi maasi mi seviyor? Ama yok erkegin gorevi kadinin gorevi ayri diyeceksek zaten cok temelde ayriliyoruz. Yukarda ev islerinin kadinin gorevi olarak gorulmesini yanlis bulurken ev gecimini erkegin gorevi gorup kadin isterse calismaz demek celiskidir. Ben hayatin musterekligine inaniyorum. Erkekten duydugumuzda tuhaf gelmeyecek hic bir cumleyi de kurmayalim bence. Esim bana ben sikildim, isi birakip bahcemde domates yetistiricem evde hobilerimle ilgilenicem derse ne oluyoruz derim. Bu ondan cok onun maasini sevdigim anlamina gelmiyor.

Son düzenleme:

bu söylediğin şeylerin bir kısmı doğru, modernizm ve feminizm işi bu hale getirdi.çünkü modernizm ve feminizm bir kadının toplumda değer görmesi için para kazanması gerektiğini aşıladı. çalışmayan kadını değersiz gösterip aşağılık ve eksikmiş duygusu oluşturuldu ki kadınlar evlerinden uzaklaşsın.daha sonra modernizm kadını iş hayatına sokup, onu da tüketime katarak cinsel sömürü objesi haline getirip kadının değersizleştirdi. (şimdi birçok reklama veya satış yapılan yere bakın hep kadınlar var. araba tanıtımı oluyor tanıtımı yapan son model kızlar) .Bizim ülkemizdeki çalışan kadınları tenzih ederim kesinlikle. hiçbirinize öyleseniz demiyorum kesinlikle yanlış anlamayın.....ama bununla birlikte modernizm ve feminizmin kadın için yaptığı yorum evin içindeki işlerde pek değişmedi. yine ev işleri kadına kaldı maalesef... . avrupadaki bu modernizm akımını genelde erkekler destekledi hatta erkek feministler türedi çünkü bulundukları ortamda kadınlar çoğaldı ve evlilik ve nikah olmadan birliktelik yaşamaya başladılar. çünkü bir arada yaşayan insanlar arasında duygusal bağların olması daha muhtemel. bu da aile yapısına ve nüfusa etki etti. her zaman derdik ya avrupada aile bağları gelişmemiş, nüfüsü düşüyor diye, şimdilerde onlar da bunu gördü ve aile bağlarını güçlendirmek istiyorlar, doğum yapan kadına para , ev hanımına maaş bağlama, evlilik okulları açma,ev vs.. bu tür uygulamalar var şu an Avrupada, çückü aile kavramının ne kadar önemli olduğunu anladılar .. ha bir konuda haklısınız kadın maddi olarak kendini özgür hissederse daha mutlu olabilir, bunun için avrupada yaygın olan ev hanımına maaş bağlanabilir.
iİNANIN EV HANIMLARINA MAAŞ BAĞLANSA ÇALIŞAN KADINLARIN BİRÇOĞU EVİNE DÖNER. topluma faydam olsun, üreteyim , birşeyler keşfedeyim mevzusu hikaye olur. çünkü evde o masum yavru beklerken ve ev hanımlığından dolayı maaş da alıyorsan , kim ne eder insanlığa faydam olsunu. insanlığa en büyük faydayı iyi bir aile kurarak iyi bir evlat yetiştirerek te yapabilirsiniz. Avrupa bunu gördü ve geriye dönüş yapıyor sizin de dediğiniz gibi geçişler süre ister. biz de muhtemelen bunu acı meyvelerini yedikten sonra uyanacağız...

hocam ben burdaki yorumlarda da çok okudum, "doğum yaptım çocuğum büyüyene kadar bari izne ayrılayım diyorum" diyor kadın, ama kocası izin vermiyor. bir de bazı arkadaşlar demiş ki erkek daha bilgili kültürlü olsun diye çalışan kadın istiyormuş diye, öyle düşünen erkek üniversite mezunu ama ev hanımlığı yapacak kıza da evet der.
Ha ayrıca para kazanmadığı halde her gün üniversitreye bilimsel deney ve çalışmaya katılan bir eşi hangi erkek kabul eder sizce? para kazanmayacak ama her gün sabah erkenden üniversiteye deneylerle uğraşmaya giden bir eş olsa erkek şöyle mi diyecek "ben kültürlü ve topluma yararlı bir kadın arıyordum zaten devam et karıcım"... mantıklı mı?

arkadaşlar burda birbirimizin fikirlerine saygı gösterelim. söylediklerim nahoş olabilir ama argo kullanmıyorum hiçbir zaman, çünkü arkadaşın biri kendinizi yırtsanız da diye hitap etmiş , ayıp etmiş. hoş değil, ne güzel yorum yapıp fikir paylaşıyoruz, söylediklerim sizin için hoş olmayabilir ama sokak jargonu değil kesinlikle

Oyle erkekler var arkadasim sizin talihsizliginiz magara adamindan yeni evrilmis erkeklerin ortasina dusup (arkadas olsun cevre olsun) sonra da tum dunyayi bundan ibaret sanmak. Ben esimin calismasini ve hayat standartimizi yukseltmesini istiyorum. Part time calisicam maasim yariya insin ama yarim gunum de bana kalsin dese kabul edebilir miyim bilmiyorum. Bu ona bakinca bankamatik gordugumden degil. O da benim calismami ve hayat standartimizi yukseltmemi istiyorsa bu en dogal hakkidir. Ha bu surecte ev islerinin yarisi da ondadir. Benden iyi yemek yapar. Beni de bankamatik olarak degil hayatini paylastigi omuz omuza hayatimizi guzellestiren esi gibi gorur. Bunun aksini soylemek de kimsenin haddine degil.

yanlız ben buna katılmıyorum büyük bir aile kurup çocuğunu yetiştirmek için evde oturmak insanlığa topluma çok büyük faydalar olsaydı şu an ortadoğu ülkeleri dünyanın en gelişmiş ülkeleri olurdu
sadece erkekleri geliştirip onları çalıştıran ülkeler de çok fazla ileri gidildikleride görülmüş değil
o dediğiniz ülkeler de kimse çocuk yapmadığı için bu tarz teşvikler veriliyor ama ortadoğu da vs. kimse bakamadığı bez alamadığı halde çocuk yaptığı için böyle teşvik ediciler değil aile planlamasının öğretilmesi lazım buda benim düşüncem

birde çalışmanın tek amacı para kazanmak ayakkabı almak pantolon almak falan da değildir çalışmak bunları alabilmek için kimseye boyun eğmek durumunda kalmamaktır . kocası kendisine ayakkabı almadığı zaman ayakkabısız kalmamaktır .
kocası onu döverse ağlayarak gittiği ana baba evinden kocan değil mi döver de sever de denilip geri gönderecek olursa başını eğip o şiddet dolu eve dönmemektir. ya da aldattığı zaman yada üstüne kuma getirdiğin de

sizi de hak veriyorum aslında bir açıdan bakıldığında ama tepkim şuna

kadına benim arkadaşım da olduğu gibi seni çalıştığın için evlendim düşüncesinin yerleştirilimesi bu şekilde izlenim vermek yanlış onun yerine çalıştığın zaman bebeğe daha yararlı olacağına inanıyorum, durumumuz yok senin de çalışman gerekiyor gibi söylemler belkide bu kadar tepki oluşturmaz
bu söylenen
kadın evde otururken bir de demin dediğim şeyleri yapıyor işte bebeğin bakımı ev işleri hobiler ama erkekte durum pek öyle olmuyor bir de anne genelde bebek küçükken çocuğun yanında olmak istiyor hormonlar vs.
ama çalışan bir annenin çocuğu olarak şunu söyliyeyim küçükken annenizin evde olmasını istiyorsunuz ama büyüyünce de iyiki de annem çalışıyormuşa döndü olay psikolojim bakımım şunun bunum gayet yerindeydi çocukluğumda tek sorun anne özlemiydi
bu konuya ne kadar yorum yazdım yahu aslında sadece şu kıskançlık hamilelik mobbingleri örnekleri için yazıcaktım

Son düzenleme:

Ben aynen o bahsettigin bayanlardanim. Akademisyenim. Fazla da bir para kazandigim yok her akademisyen gibi. Isimi birakmayi da asla dusunemem bile. Cunku benim aldigim egitimi alan o kadar az insan var ki. Yazik gunah eyer o kadar emegi evde oturuphrba edersem.

Benim de annem calisiyordu ben kucukken. Ozenirdim annesi evde olan arkadaslara, okuldan gelince anneleri karsiliyor diye, ama bir an onceli arkadasin dedigi gibi simdi de iyiki calismis diyorum, cunku bize cok daha faydali oldu. Annem de acikogretim okudu uc cocukla, sanirim onun bize ornek olmasiyla da bizler boyle bir yolu sectik, ve bundan da gayet mutluyum. Annem evde otursa buze daha iyi annelik yapabilirmiydi? Hic sanmiyorum. Belki daha az yipranirdi ama o kadar.

Mesela paraya para demiyen bir insanla evli olsaydim gene calisirdim, aldigim egitimi heba etmezdim. Aradaki fark su olurdu ki amaaanpara kazanmasam bile olur dusuncesi. Cocugumla daha fazla zaman gecirebilirdim ama tamamen de evde asla kalmazdim. Mecbur kalmadikca, ki Allah insana ne imtihan verir belli olmaz ama evde oturmayi da dusunmem. Kizimin heryonden gelisimi cok iyi, bu da sukretmem gereken baska bir sey.

Son düzenleme:

Bravo arkadasim...zaten tembel oldugumuzdan isi sevmedigimizden demiyoruz...minicik bir yavru varken evde ise gitmek insana dokunan...kapitalizmin gozu kor olsun ne diyelim, bizi bu hale getirdi.., ben kadin part-time calismasi taraftariyim...ya da cocuklar buyuyunce git calis tum hafta.., kimseye zarari olmaz... Kaldiki gene kadin bunalir evde yemegi yetistircem falan filan diye...kadin erkekten bi tik ondedir evde... Bi erkek yataga gidiyorum derse 5. Dk da horlanasini duyarsin ama kadin oyle mi??? Misal ben yaticam dedikten sonra baya bir sure sonra yatarim...niye??? Bulasik varsa hallederim camasir varsa hallederim vs vs iste en sonda yatarim...bu tarz seyler kadinin ruhunda var, ya da bizim kulturumuzde diyeyim... Yoksa bende bilirim isleri yapmadan hooop yataga gecmeyi ama hem icim rahat etmeyecek hemde ertesi gune kalmasin cabasi...calisinca evet daha duzenlisin ama daha yorgunsun.. Bu da bi gercek...

Ayrica hayat musterek ama kadinla erkek ayni degildir asla...erkege diyemiyorsun hamileyken 4,5 ay doldu al cocugu birazda sen tasi diye...anayiz anaa elin isi cocugundan onemli degil asla, ama onun sorumluluguda var tabii... Ayrica dinimize gore erkek karisina bakmak zorundadir her turlu...bizler ise cocugumuza sut dahi vermek zorunda olmadigimizi biliyor muydunuz??? Herne kadar bunu bile isteye seve seve yapsakta....aslinda bize deger veren vermiste, kahrolsun kapitalist duzen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…