Tebrikler çok güzel yorum olmuş.. insallah hepimiz erkek çocuklarımızi bu sekilde egitebilirsek bu kisir döngü kırılmış olur sahsim adina ben oglumda bunu yapmak icin elimden geleni esirgemeyecegim. Babasi gibi olmasi icin caba gosterecegim. Ben bütün gün evde otursam da kizmadan etmeden olsun canim yemegi ben yaparım nolcak diyen bir esim var cunku.. calistigim donem de oldu şu an evdeyim de, her iki zamanda da vaktim oldugunda ütüsunu yaptim camasirini hazir ettim ama vaktim olmadiginda yorgun.olup dinlenmek istediğimde ya da o gun enerjim düşük canim hic yemektir vs yapmak istemediğinde esimden kötü tek bir söz duymadim. Çok şükür evde otursam da çalışsam da ev islerini tek basina benim gorevim olarak görmeyen bir eşim var. Yapilacak bir iş varsa ve o an kim musaitse o kalkar yapar yani. Çünkü icinden geliyor cunku yalniz yasadigi ve tum islerini kendisi gordugu zamanlar olmus ve en önemlisi aile yapısı böyle. Düşünün öyle bir aile ki yemegi kadin yapiyorsa çayı meyveyi cerezi erkek hallediyor. Kadinin ezilmesini calismasini engelleyerek degil de, erkegi de onunla beraber is yapmaya alistirdigimizda bu durumdan kurtulabiliriz. Erkekler eşlerini islerini yapan hizmetçi ya da çocuklarına bakan dadi niyetine almamali, adi üstünde "hayat arkadaşı"..
Not: tercihini o yönde kullanip evde oturmayi tercih eden kadına da saygim sonsuz. Belki bunlardan biri de ilerde ben olabilirim. Ama bu benim emek verip de parasini kazanan kadına sırf kocasi onu bankamatik olarak görüyor diye ezik gözüyle bakmami hakli cikarmaz. Orda sorun kadinda degil, o adamdadir ve o adam da bir kadinin elinde yetismistir.
Bravo.nottaki yorumun harika.sorun calisan kadinin yukunu bir kat daha artiran evde hicbir ise elini surmeyen herseyi hazir bekleyen erkeklerde.esinden kaynakli daha fazla yukun altina giren calisan kadinlari ezmek icin bunu kullanmak haksizlik ve vicdansizlik. Ilave olarak calisma hayatinda eksik olan bazi sosyal haklar sebebi ile de calisan kadin hamilelik surecinde ve dogum sonrasi donemde cok sikinti yasiyor.yine hakki yeniyor hakettigi imkanlardan mahrum kalarak kendinden feragat ederek calismaya devam ediyor.ama bu zorluklardan cikarilacak sonuc eziklik yetersizlik yaftalari olamaz asla.veya bu sorunlarin cozumunu kadinin calismamasinda gormekte mantik disi.bu boyutlari es gecilirek yapilan yorumlarin bize bi yarari da yok samimi olmak gerekirse.sizin eksikleriniz sunlar sunlar diye niye yaziliyor anlamis degilim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sunu da yazmadan edemicem.bir kadinin calismamasi icin birilerinin calismasi gerekiyor degilmi.bekarsa ana babasi evli ise kocasi.hayatta kimsesi yok ise esi cok az kazaniyorsa esi oldu veya sakat kaldiysa veya bosandiysa vs vs.napacak bu kadin.duz mantikli yorumlar icin yazdim bu basit ormegi.dunyanin binbir turlu hali var.degilmiki hayatta kalabilmek icin baska birine muhtacsin tum bu olasiliklari dusunmelisin.biranda tepetaklak olur hayatlar ve elindeki meslek kadinin imdadi olur.bir guvencesi olur hayata tutunmak icin ve gecimini saglamak icin.annem kolunuzda altin bileziginiz olsun diyerek okuttu bizi.ben de her genc kizimizin okumasi taraftariyim.okusunlar ve bir meslek edinsinler.sonrasinda calisir calismaz kendi hayat akisi belirler ancak gerektiginde calisabilir.bdv de okudugumuz konulari unutmayalim.esinden bosanamayan siddet goren ne cok ev hanimi kadinimiz var degilmi.ana babasi bile kabul etmiyor cogunu.fazladan bogaz hesabi yapiliyor.kisacasi kisa dusunmemek lazim
Evet kesinlikle öyle. Herkes çalışacak diye bir sey yok ama herkesin zor durumda kaldığında yapabileceği bir işi olmali. Burda arkadaslar illa bosanmayi falan anliyorlar ama bunun ölümü var vs si var. Mesleğin olsun ama istemiyorsan ya da ihtiyacin yoksa çalışma yani sonuçta sen de evde vakit gecirmek varsa bebeginle ya da hobilerinle ilgilenmek isteyebilirsin di mi.
Toplumumuzda bilincli ev hanimi yuzdesi nedir bi fikrin var mi.ortada hatali bir kiyaslama var ise senin yaptigin genellemeler de hatali.sen de calisan bir anne olarak cocuklarina verebilecegin arti degerleri bilemezsin degil mi su durumunda.senin de aynen o dedigin elbiseleri bi giymen lazim.ayrica bankamatiklikten basladin konuyu evlatlarimiza sevgi vermedigimize getirdin.devaminda ne var.
Henüz çalışmadığım halde bazen yorulup öyle bunalıyorum ki hem çalışma hem çocuk hem eş hem ev asla diyorum.Allah çalışan çocuklu bayanlara gerçekten kolaylık versin.Tüm anneler, eşler ,çalışan bayanlar takdire şayan kutsal güzel varlıklar.
merhabalar Hocam, Hocam ben kıyaslama yapın derken kendinizle başka kadınları kıyaslayın demedim.
kendinizle kendinizi kıyaslayın dedim.mesela şöyle düşünün
1-ben bu halimle gün boyu bebeğimin yanında olup,bebeğimle ilgilensem
2-ben bu halimle günde 6-7 saat bebğimle beraber mi olsam bu ikisini kıyas edin demek istedim.
çalışmak zorunda olanlara bir lafım yok.ama biraz gerçekçi olun lütfen. keşke şöyle cevap verseniz "evet haklısınız bir anne gün boyu bebeği ile beraber olsa daha iyi, ama napalım çalışmak zorundayız, çalışmak zorunda olduğumuz için böyle yapabiliyoruz anca"... buna herkes saygı duyar zaten. Ama önce şunu kabul etmek lazım Anne sevgisinin yerini ne bakıcı sevgisi ne de anneanne babaanne sevgisi alabilir.siz de bunu kabul edin
Evet çok haklısınız. Allah onların her zaman Yar ve Yardımcısı olsun.
Bravo.nottaki yorumun harika.sorun calisan kadinin yukunu bir kat daha artiran evde hicbir ise elini surmeyen herseyi hazir bekleyen erkeklerde.esinden kaynakli daha fazla yukun altina giren calisan kadinlari ezmek icin bunu kullanmak haksizlik ve vicdansizlik. Ilave olarak calisma hayatinda eksik olan bazi sosyal haklar sebebi ile de calisan kadin hamilelik surecinde ve dogum sonrasi donemde cok sikinti yasiyor.yine hakki yeniyor hakettigi imkanlardan mahrum kalarak kendinden feragat ederek calismaya devam ediyor.ama bu zorluklardan cikarilacak sonuc eziklik yetersizlik yaftalari olamaz asla.veya bu sorunlarin cozumunu kadinin calismamasinda gormekte mantik disi.bu boyutlari es gecilirek yapilan yorumlarin bize bi yarari da yok samimi olmak gerekirse.sizin eksikleriniz sunlar sunlar diye niye yaziliyor anlamis degilim.
kesinlikle haklısınız .çalışmak sadece para için değil ,bir kadın mutlaka ki meslek edinmeli ,dünyanın bin türlü hali var ,bir kadının meslek edinmesi ,çalışması herşeyden önce evlatlarına karşı bir borç ,yarın bir gün ne olacağı hiç belli değil ,kocanız sakat kalır ,hasta olur ,ALLAH KORUSUN ölür ,boşanmanız gerekir ,işte evli kadınlar neden dayak yiyip her tülü şiddete işkenceye maruz kalıp da boşanamıyor ,bu yüzden ,çünkü ellerinde bir meslekleri yok ,yarın çalışmak çocuklarına bakmak isteseler çareleri yok ,mecbur katlanıyorlar ,bu sefer ne oluyor ,o psikopat kocanın yanında büyüyen çocuklar psikopat olup sokaklara çıkıyor ,şimdi annenin evde olmasının ne anlamı kaldı ,hiçbir anlamı ,evde baba tarafından sindirilmiş bir anne ,boşanamayan ,kendi ayakları üzerinde duramayan bir anne ya da baba ölmüş anne öteden beriden yardım bekliyor çocuklarına bakmak için,bu mudur annelik , bir anne anne olacağı zaman ileriyi de düşünmeli , benim eşim çok zengin de olsa kendime bir meslek edinir ,bir süre çalışır ,bırakmak istersem yine işi bırakırdım ama yarın bir gün elimde bir mesleğim işim olsun isterdim ,her gün yüzlerce haber okuyoruz ,kkde her gün biri konu açıyor kocamdan dayak yiyorum boşanamıyorum mesleğim yok çocuğum var diye ,bunlar sosyal gerçekler..Acikcasi su üstteki kiyaslamada ne demek istediginizi anlamadim.
Yalniz ben de size sunu söyleyeyim;
mevcut kulturunu gunduz kusagiyla aksam dizilerinden edinmis annelerin cocuklariyla , egitimli, gormus gecirmis annelerin cocuklari arasinda da cok buyuk fark var.
oglen caya misafir gelecek diye tv karsisinda beklet, misafir varken onlarla lak lak edecegim diye yine ilgisiz bırak, aksam dizi izleyeceğim diye cocugu ihmal et ohoo sayarim da sayarim yani.
ha elbette cocuguyla hakkiyla ilgilenenler de vardir, ben kendi gördüğüm ornekler uzerinden yola cikarak söylüyorum.
Ben çalışıyorum ve her anim programli.
evimde tv acilmaz, buraya falan da genelde yemek yaparken vs telefondan baglanirim.
her gun kizimla oyun oynarim, disari cikartirim.kitap okuruz vs.
kizimin su an ulkemizdeki pek cok yetiskinden daha fazla kitabi var, hicbiri de kitaplik susu degil.
ve sunu butun samimiyetimle söylüyorum, esimin tonla parasi olsa ben yine çalışırım.
Esim her zaman söyler, zorlaniyorsan calisma diye.kazanciyla da gecinir gideriz.
ama ben cocuklarimin kendi ayaklari uzerinde duran, kendisine saygısı, ozguveni olan annesi olsun istiyorum.
Bilmem anlatabildim mi?
Her şey para degil.
Toplumumuzda bilincli ev hanimi yuzdesi nedir bi fikrin var mi.ortada hatali bir kiyaslama var ise senin yaptigin genellemeler de hatali.sen de calisan bir anne olarak cocuklarina verebilecegin arti degerleri bilemezsin degil mi su durumunda.senin de aynen o dedigin elbiseleri bi giymen lazim.ayrica bankamatiklikten basladin konuyu evlatlarimiza sevgi vermedigimize getirdin.devaminda ne var.
İngilizceniz var mı bilmiyorum ama öyle bir kavram yok dediğiniz kavram:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stay-at-home_dad
Sıkıntınız dünyayı kendi yaşadığınız kadarı ile kabul etmek bence. Ha tabi ev erkekliği ev kadınlığı kadar yaygın değil ama bu olmadığı anlamına gelmiyor. Bir de durumun ve şartların değişimini kabullenemiyorsunuz. Misal önceden başlık parası denen bir şey vardı değil mi? Ve aktif bir adet olduğu dönemde bunun gerekçeleri de vardı. Ama şu anda şartlar değişti ve başlık parası alınan dönemdeki durumlar yok o yüzden o adet azalarak bitti.
Ve ister kabul edin ister etmeyin devir değişiyor, artık her şeyden önce bir tane maaşla geçim çok zor. Daha sonrasında da kadın sosyal hayatta ve iş hayatında daha aktif rol almak istiyor. Bu durumda da kadınların çalışmasını beklemekten çok beklememek bana tuhaf geliyor. Benim kızım olursa kesinlikle çalışmasını isterim, hatta çalışmaması benim için hayal kırıklığı olur. Oğlum olursa da gelinimin de çalışmasını isterim. Bunlar benim kızıma ya da gelinime bankamatik gibi bakmamdan kaynaklanmıyor. Ve belli bir zeka seviyesinin üstünde hayata geniş pencerede bakan insanlar da benim gibidir. Aksini söylemek de tekrar ediyorum kimsenin haddine değildir. Ha şunu söyliyim paraya tapan insanlar yok mu var? Sizin sürekli örnek vermeye çalıştığınız insanlar da cidden bankamatik olarak görebilir ama bu insanların zaten tek falsosu bu değildir. Zaten dar bir ufuktan bakıyorlardır hayata. Gene de genellemeye gerek yok bence.
Burda size söylenen cümlelerden en çok hoşuma gidenlerden bir ikisini derlemek istiyorum.
Kadının evde olması bir gelişmişlik işareti olsaydu ortadoğu ülkeleri uzaya üs kurmuştu.
Gelişmiş ülkelerde ise ev hanımlığı değil annelik özendirilmeye çalışılıyor çünkü nüfus artışı çok az. Cosby ailesinin meşhur olduğu dönemlerden itibaren özendirilmeye çalışılan buydu. kalabalık aileler. Yasal düzenlemeler de bu yönde. İş hayatındaki kadının anne olduğunda yaşamını kolaylaştırmak yönünde. Yoksa bizim ülkemizde olduğu gibi daha da zorlaştırılır ve anne olduğu zaman işi bırakması özendirilirdi.
merhabalar Hocam, Hocam ben kıyaslama yapın derken kendinizle başka kadınları kıyaslayın demedim.
2-ben bu halimle günde 6-7 saat bebğimle beraber mi olsam bu ikisini kıyas edin demek istedim.
çalışmak zorunda olanlara bir lafım yok.ama biraz gerçekçi olun lütfen. keşke şöyle cevap verseniz "evet haklısınız bir anne gün boyu bebeği ile beraber olsa daha iyi, ama napalım çalışmak zorundayız, çalışmak zorunda olduğumuz için böyle yapabiliyoruz anca"... buna herkes saygı duyar zaten. Ama önce şunu kabul etmek lazım Anne sevgisinin yerini ne bakıcı sevgisi ne de anneanne babaanne sevgisi alabilir.siz de bunu kabul edin
kesinlikle haklısınız .çalışmak sadece para için değil ,bir kadın mutlaka ki meslek edinmeli ,dünyanın bin türlü hali var ,bir kadının meslek edinmesi ,çalışması herşeyden önce evlatlarına karşı bir borç ,yarın bir gün ne olacağı hiç belli değil ,kocanız sakat kalır ,hasta olur ,ALLAH KORUSUN ölür ,boşanmanız gerekir ,işte evli kadınlar neden dayak yiyip her tülü şiddete işkenceye maruz kalıp da boşanamıyor ,bu yüzden ,çünkü ellerinde bir meslekleri yok ,yarın çalışmak çocuklarına bakmak isteseler çareleri yok ,mecbur katlanıyorlar ,bu sefer ne oluyor ,o psikopat kocanın yanında büyüyen çocuklar psikopat olup sokaklara çıkıyor ,şimdi annenin evde olmasının ne anlamı kaldı ,hiçbir anlamı ,evde baba tarafından sindirilmiş bir anne ,boşanamayan ,kendi ayakları üzerinde duramayan bir anne ya da baba ölmüş anne öteden beriden yardım bekliyor çocuklarına bakmak için,bu mudur annelik , bir anne anne olacağı zaman ileriyi de düşünmeli , benim eşim çok zengin de olsa kendime bir meslek edinir ,bir süre çalışır ,bırakmak istersem yine işi bırakırdım ama yarın bir gün elimde bir mesleğim işim olsun isterdim ,her gün yüzlerce haber okuyoruz ,kkde her gün biri konu açıyor kocamdan dayak yiyorum boşanamıyorum mesleğim yok çocuğum var diye ,bunlar sosyal gerçekler..
işi sadece çocuğun yanında olmaya bağlayacak kadar sığ bir düşünce olamaz ,kaldıki çocuğunun yanında olmayı düşünen anne bir de bu yönden çocuğunu düşünmeli ,evdeyim daha iyi anneyim egosundan çok öte şeyler bu büyük düşünceler ama herkes bu kadar büyük düşünemiyor maalesef..
soruyorum size ,evde oturmuş ,kendini hiç geliştirmemiş bir kadın ilerde bu saydıklarım başına gelse ne yapabilir ,nasıl çalışabilir ,yavrularına bakabilir?
söylediklerim ,bir insanın başına gelemeyecek ütopik şeyler mi ,hayır elbetteki değil ,hatice annemiz bile tüccarmış ,neden acaba ?
peygamberimiz çalışan bir kadınla nasıl evlenmiş ,ona sevgi duymuş ..
şu da var ki yapılan tüm istatistikler Türkiyede öyle eğitimli ,kültürlü ev hanımlarının çok çok az olduğunu gösteriyor ..
demekki ev hanımlarımızın çoğu evde tv başında ,bu gerçeği yadsımamak lazım
bunu ev hanımlarını küçümsemek için söylemiyorum ,işin gerçeği bu ..
haa ev hanımlarımızın yüzde doksanı dört dörtlük kalitede olsaydı o zaman belki bunu tartışabilirdik ama istatistikler bunu gösteriyorken gelip burda bunu tartışmak çok gülünç doğrusu .
işte o noktada bazılarının kişisel egosunu tatmin etmeye yöneldiği ortaya çıkıyor bariz bir şekilde ..
Müslüman geri kalmış ülkelerin hepsinde kadınlar çalışmıyor ,hiçbir hakları yok ,en gelişmişi Türkiye ,kaldıki Türkiyede bile hala kadını eve kapatmayı amaçlayan bir zihniyet var , kadının çalışması İslama da aykırı değil ,namusuyla her işte çalışabilir ,bu tabuları yıkın artık ,kadın ne olursa olsun bir anne ve her anlamda hayatın her türlü zorluğuna karşı meslek edinmeli ,çalışmalı ,sosyalleşmeli ,bunları yapamayan kadının yarın başına bir iş geldiğinde tek başına ayağa kalktığı nerde görülmüş ,nerde görülmüş babası varken çocuğuna sunduğu imkanı herhangi bir sebepten babası olmadığında sunabildiği .
Biraz akıl lazım bunları düşünmek için,sosyal gerçekler var ,istatistikler var ,bunları es geçmek abesle iştigal olur.
Ha eğer evde kalmakla her şey bitseydi kkda günde yüzlerce konu açılmazdı bu bile bir gösterge ...
çalışmak zorunda olduğumuz için çocuğumuzu az seviyoruz mu dememizi istiyorsun.
anlamadım ki ne yapmaya çalışıyorsun.
evlatlarımıza duyduğumuz sevgiyi tartmak kimsenin haddine değil.
çok yüzeysel bakıyor,yüzeysel yorumlar yapıyorsun ve tezlerinin doğruluğundan o kadar eminsin ki keşke kabul etseniz diyorsun.
arkadaşım sen rahatsın evdesin,bol sevgi ver çocuklarına ama kimsenin verdiği sevgiyi de ölçmeye kalkma oldu mu.
sen evdesin bütün zamanın boş ve bu halinle mükemmel evlatlar yetiştirmelisin.eğitimleri ile,ahlakları ile,sosyal yönleri ile yetiştirdiğin evlatlar parmakla gösterilmeli ve ortalamanın çok üzerinde olmalılar. eğer bunu başaramıyorsan sen de herkes kadar veya hatta daha fazlası eksiksindir .bilmem anlatabildim mi.
"çalışmak zorunda olduğumuz için böyle yapabiliyoruz anca" yani şu cümleyi dedirtmek için baya uğraştın.
eksik gösterme çabanı hiç hoşgörmüyorum.
polemiğe dönmesin diyen evde oturan kadınlarla ilgili verebileceğim milyon tane örneği halen yazmıyorum farkındaysan.
çalşan bir annenin evladının bebeklik döneminde evden uzak olmasını,evladının kokusuna hasret kalıp işe gidiyor olmasını aradaki bu özlemi kalkıp çalışan annenin ayıbı eksikliği olarak algılatmaya çalışman üzücü.arkadaşım bu çalışan kadının istihdamındaki yasalarla alakalıdır.bu haklar verilmediği sürece çalışan kadın malesef ki fedakarlık yapmak durumundadır ve bu fedakarlıklar sandığının aksine çalışan kadını da yormakta ve üzmektedir.
ama bundan çıkarılacak sonuç sevgi eksikliği değildir.
ayrıca çalışmak zorunda olanlara bişey demiyorum derken ne kastediyorsun.sence çalışan kadınların büyük çoğunluğu keyfi yere mi çalışıyor.
bu durumda çalışan kadınları küçük görmek yerine gösterdikleri üstün fedakarlık için saygı duymalısın.
iş hayatı ile ilgili dar pencereden bakmanın sonucu bu işte.
kamuya girmiş bir bayan nelere tabidir,hangi şartlarda nasıl izin kullanır,istifa edebilir mi,geri dönebilir mi, doğum izni süresi nedir vs. bunları biliyormusun.kamuda çalışan bir bayan işe nasıl girdiyse emekli olana kadar ilgili yasasına tabidir ve bunun dışına çıkamaz.kamudan istfa etmek kolaysa da dönüş zordur.ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.işte işin amiyane özeti bu.
bu tanınan imkanlar çerçevesinde iş hayatını evliliğini ve evlat büyütmeyi birarada yürütmeye çalışıyor çalışan kadın.çalışan kadın da ev hanımıdır ,çalışan kadın da eştir,çalışan kadın da annedir.sizden fazlası iş hayatındaki hizmetleridir.
yazdığımız gerçekleri es geçiliyor hep nedense.konunun daha önceki kısımlarında başka arkadaşlar da yazdı defalarca.
bugün bir bdv konusunda okudum.kadın boşanacak ama baba evine dönemiyorum istemiyorlar diyor.
daha ötesi var mı.
belli bir hayat tecrübesi edinmiş ama ev hanımı olan bir kadın kolay kolay çalışan kadına laf etmez.,
evde oturmakla herşey bilse keşke.dediğim gibi evde oturan kadınların yetiştirdiği örnek evlatlar ile toplumumuz çoktan kalkınmış olurdu ve ahlaki düzeyleri üst seviyede olan bu örnek evlatlar ile toplumumuzdaki dönüşüm hızla ilerlerdi.
bu sebepledir ki evde oturmakla çalışan anneyi evlatları üzerinden kıyaslamak çok büyük hatadır.
gördüğünüz gibi yanlış yoldan elde edilmeye çalışılan çıkarımlar saçma sonuçlara götürüyor.toplum gerçeklerinden uzağa düşülüyor.
Feyza arkadaşım olay çalışan kadınların ortak sorunlarini aştı, çalışan arkadaslarin senin düşüncelerini kabullenmesi gerekliligine geldi. Seninle fikir olarak ortustugumuz noktalar var ama calisanlari hep eksik kadinlarmis eksik annelermis gibi lanse etmeye çalıştıkca anlastigimiz noktaların bir önemi kalmıyor. Benim dusunceme gore de anne bebegini buyutebildigi kadar buyutmeli, mumkun olabiliyorsa kres anaokulu cagina kadar. Suanki sartlarda bu pek de mümkün degil, biliyorsun. En uzun ücretsiz izin 2 yıl. Daha fazlasini istersen istifa etmek zorundasin. Edebilecek olan var edemeyecek olan var. Ben ederim mesela, , çünkü cocugum 5 yasina geldiginde calismak istesem havada karada iş bulurum, bir baskasi edemez mesela. Bir kadin devamli evde oturup ne yapacak? Çocuk okula gidecek ekstra aktivitelere katilacak anne evde çocuğu bekleyecek öyle mi? Kusura bakma ama cocuk zaten 4-5 yasina geldiginde annesine eskisi gibigereksinim duymaz. Bu noktada annenin çalışan anne olmasi avantaj haline bile gelir. O yaştan öncesi de dediğim gibi sadece maddi imkanla alakali bir durum degil ayni zamanda izin vs ye iliskin duzenlemelerle alakali. Kaldi ki calisanlari sadece mecburiyetten calisiyormus gibi itham etmene anlam da veremiyorum acikcasi. Bu ulkede mecburiyetten calisanlar oldugu kadar, bir işe yarama, kendi isinde daha iyi yerlere gelme, kendini daha iyi hissetme gibi sebeplerden calisanlar da çok.en azindan benim çevrem bunlarin sayısız ornegiyle dolu. Sizin bulunduğunuz cevrede yoksa onu bilemem tabi. Biraz hızlı yazdim carpik yerler olmussa affola
çalışma hayatı pazar günleri kurs,ev temizliği,yemek vs. vs. derken uyumaya zor vakit ayırıyorum bide bazı kendini bilmezler eşimin bana azda olsa yardım etmesini çekemeyip biz oğlumuzu paşalar gibi büyüttük evde suyunu bile kendisi almazdı deyip eşimin yanında laf sokunca dahada çıldırıyorum sanki ben köle olarak oğulları ise sadrazamanın sol kolusu olarak dünyaya gelmiş sanki ben bilmiyorum evimde tüm gün durup temizliğimi yapmayı dertliyim, yaralıyım bu konudan yana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?