doğumdan sonra yaklaşık bir yıl ücretsiz izne ayrıldım.. ayrılmaz olaydım.. eşim olacak adam eve para bile bırakmıyodu.. alışmışya ne de olsa.. biraz harçlık istesem kalp atışları bile değişiyordu artık o derece vahim ki maddi durumu kazancı çok iyidir eşimin.. ve biliyor işe başlıyıcam ve yine maaşımı alıcam geçici bir süreliğine böyle olduğunu bildiği halde bana kan kusturdu.. özetle diyeceğim şu ki ev hanımlarını o yüzden şanslı görüyorum.. düşünsenize adam kadını para kazanmadığı halde kabul edip evlenmiş ve tüm ihtiyaçlarını karşılıyor .. bu durum bana o kadar uzak geliyorki. diyorum yaa böyle erkeklerde varmış demekki .. haa bide para kazandığımız halde ilgisiz ve sevgisizlikleri. belki küçük bir teşekkür ne bileyim bunlarada hasretim.. offfff çok dolmuşum valla
kızlar gördüğüm kadarıyla kendinizi fazla ezdirmişiniz çalışan bayan olarak yoruluyorum ev işi konusundada biraz fazla yardım edrse mutluyum ben bu halimle eşime katkıda bulunuyorum oda sağ olsun hiç bişeyini esirgemez benden nazlar bi güzel paramız ortaktır bende birleşir kalanı birikim yaparız nereye veriyosun diye sormaz bile verilecek borcu harcı hep ben belirlerim biran önce iplerinizi alın kocalrınzın elinden
11 yıllık ev hanımıyım hiç çalışma hayatım olmadı ama şimdi okumadığıma meslek sahibi olmadığıma çok pişmanım ne olursa olsun çalışmayı çok isterdim yetişemediğim yerde evime haftada bir yardımcı alırdım ama yinede çalışırdım.çalışmayan kadın inanın daha çok eziliyor ekonomik özgürlük olmayınca kadın erkeğin birçok hatasına katlanmak zorunda kalıyor.bence çalışanlar şanslı hiç değerimiz yok demeyin bence iki büyük zenginlik var bu dünyada biri sağlık ikincisi kimseye muhtaç olmamak bunlara sahipseniz gerisi sorun değil
peki ya sen nerde çalışıyosun
kızlar beni yanlış anlayamayın hepinizin yazdıklarını okudum ben bile eşlerimizden şikayetçiyiz,,,ama bazı şeyleri çok büyütüyoruz sanki.ewt istediklerimiz çok şey değil biraz ilgi biraz sevgi parçası,ama klasik türk erkeklerini biliyosunuz,sevgilerini ilgilerini belli etmezler ama çoğu karılarını çok sahiplenir..
eğer sıkılmazsanız size hikayemi anlatmak isterim,bunu hep anlatıyorum çünkü insanlar yuvalrının kıymetini bilsin istiyrm
ben 19 yaşımda 6 aylık bi evlilik yaşadım,ilk gece sırf heycanlandığım için dayak ve hakaretler yedim,hada 1 hafta olmadan kuzenim diye tanıştırdığı kişinin metresi olduğunu töğrendim,ben her gece sırf ilişkiye giremiyorum diye dayaklar yerdim,1 ay sonra zorla tecavüz etti,ayrıca işten ayrıldı ailesi ve o tüm düğün borcunu bana yüklediler,ayrıca düğünde takılan herşeyi aldılar alyans hariç,ayrıca bana zorla kredi çektirdiler,hergün sabaha kadar dayak yiyor,akşama kadar köpek gibi çalışıyor,hemde dünyanın borcunu ödüyordum,işten gelince yatağımdaki boğuşmaların çarşaflarını (eşimin başkalarıyla yattığı) değiştiriyordm,snra en yakın ablam dediğim kişiylede ilişkisi olduğunu öğrendim,hayat çok zordu benim için,ben nişanlıyken hep derdimki eşimle beraber duş almak isterim bunu bilirdi eski eşim,saçımdan tutp banyoya götürür,kuvete oturtup o kuvetin duvarındaki fayanslara kafamı vura vura döverdi,,,para isterdi yok deyince '' ah sen o işi bi yapabilsen senden ne paralar kazanırım ben'' derdi,kaç kez intihara kalkıştım,olmadı,okadar mücadele ettimki yaşadıklarımı kendi ailemden bile saklıyrdm,sonra psikolojik tedavi ve cinsel tedavi almaya karar verdim,6 ay sonrada ayrıldım,ve 1,5 yıl psikolojik tedavime devam ettim,bu yaşadıklarımı atlatmam öyle zorduki,geceleri bağırarak kalkardım,yumruğumu gece öyle bi sıkardımki tırlarım avcumu morartmış olurdu,aylarca kimse sesimi bile duymadı,hayatdan kopmuştum,ölü gibiydim..
çok şükür herşeyi dr. um sayesinde atlattım sonra rabbim şimdiki eşimi karşıma çıkardı,o daha önce evlilik yapmamıştı,ama beni okadar ii anlıyorduki,,belki eşim güzel şirin sözler söylemiyo,sürekli beni pofpoflamıyo sevdiğini söylemiyo,ama ben onun beni çok sevdiğini çok düşünüp sahiplendiğini biliyorum,ve ben bunları yaşamasaydım,eşimin değerini anlamıycaktım.belki başınızı ağrıttım k.bakmayın .....
kızlar gördüğüm kadarıyla kendinizi fazla ezdirmişiniz çalışan bayan olarak yoruluyorum ev işi konusundada biraz fazla yardım edrse mutluyum ben bu halimle eşime katkıda bulunuyorum oda sağ olsun hiç bişeyini esirgemez benden nazlar bi güzel paramız ortaktır bende birleşir kalanı birikim yaparız nereye veriyosun diye sormaz bile verilecek borcu harcı hep ben belirlerim biran önce iplerinizi alın kocalrınzın elinden
canım yaa öyle değil işte o işler malesef.. erkeğin yaradılışıyla alakalı,ailesinden aldığı terbiyeyle alakalı, genleriyle alakalı, soyuyla sopuyla alakalı.. yani belli bir yaşa gelmiş koca koca adamları değiştirmek mümkün olmuyor.. tüm bu yapılanlara ses çıkarsam hemen kapıyı çarpıp gitmekle tehdit ediyor.. evin geçimini sağlamamakla tehdit ediyor.. bu liste uzar gider.. diyorumya iki ucu ...... değnek diye..
bende temizlik için kadın alıyorum yoksa mümkün deil yetişemem
eşlerin rolü çok önemli evet
saolsun benim eşimde hiçbir şeyin ayrımını yapmaz herşeye koşturur
bende bunca yorgunluğa koşturmaya rağmen çalışmayı işimi seviyorum
bu bir süreçtir elbette geçecek çocuklar büyüdükçe rahatlıyoruz..
o yüzden ben yaşadığım bütün zorluklara rağmen mutlu olmayı başarabiliyorum
11 yıllık ev hanımıyım hiç çalışma hayatım olmadı ama şimdi okumadığıma meslek sahibi olmadığıma çok pişmanım ne olursa olsun çalışmayı çok isterdim yetişemediğim yerde evime haftada bir yardımcı alırdım ama yinede çalışırdım.çalışmayan kadın inanın daha çok eziliyor ekonomik özgürlük olmayınca kadın erkeğin birçok hatasına katlanmak zorunda kalıyor.bence çalışanlar şanslı hiç değerimiz yok demeyin bence iki büyük zenginlik var bu dünyada biri sağlık ikincisi kimseye muhtaç olmamak bunlara sahipseniz gerisi sorun değil
kızlar beni yanlış anlayamayın hepinizin yazdıklarını okudum ben bile eşlerimizden şikayetçiyiz,,,ama bazı şeyleri çok büyütüyoruz sanki.ewt istediklerimiz çok şey değil biraz ilgi biraz sevgi parçası,ama klasik türk erkeklerini biliyosunuz,sevgilerini ilgilerini belli etmezler ama çoğu karılarını çok sahiplenir..
eğer sıkılmazsanız size hikayemi anlatmak isterim,bunu hep anlatıyorum çünkü insanlar yuvalrının kıymetini bilsin istiyrm
ben 19 yaşımda 6 aylık bi evlilik yaşadım,ilk gece sırf heycanlandığım için dayak ve hakaretler yedim,hada 1 hafta olmadan kuzenim diye tanıştırdığı kişinin metresi olduğunu töğrendim,ben her gece sırf ilişkiye giremiyorum diye dayaklar yerdim,1 ay sonra zorla tecavüz etti,ayrıca işten ayrıldı ailesi ve o tüm düğün borcunu bana yüklediler,ayrıca düğünde takılan herşeyi aldılar alyans hariç,ayrıca bana zorla kredi çektirdiler,hergün sabaha kadar dayak yiyor,akşama kadar köpek gibi çalışıyor,hemde dünyanın borcunu ödüyordum,işten gelince yatağımdaki boğuşmaların çarşaflarını (eşimin başkalarıyla yattığı) değiştiriyordm,snra en yakın ablam dediğim kişiylede ilişkisi olduğunu öğrendim,hayat çok zordu benim için,ben nişanlıyken hep derdimki eşimle beraber duş almak isterim bunu bilirdi eski eşim,saçımdan tutp banyoya götürür,kuvete oturtup o kuvetin duvarındaki fayanslara kafamı vura vura döverdi,,,para isterdi yok deyince '' ah sen o işi bi yapabilsen senden ne paralar kazanırım ben'' derdi,kaç kez intihara kalkıştım,olmadı,okadar mücadele ettimki yaşadıklarımı kendi ailemden bile saklıyrdm,sonra psikolojik tedavi ve cinsel tedavi almaya karar verdim,6 ay sonrada ayrıldım,ve 1,5 yıl psikolojik tedavime devam ettim,bu yaşadıklarımı atlatmam öyle zorduki,geceleri bağırarak kalkardım,yumruğumu gece öyle bi sıkardımki tırlarım avcumu morartmış olurdu,aylarca kimse sesimi bile duymadı,hayatdan kopmuştum,ölü gibiydim..
çok şükür herşeyi dr. um sayesinde atlattım sonra rabbim şimdiki eşimi karşıma çıkardı,o daha önce evlilik yapmamıştı,ama beni okadar ii anlıyorduki,,belki eşim güzel şirin sözler söylemiyo,sürekli beni pofpoflamıyo sevdiğini söylemiyo,ama ben onun beni çok sevdiğini çok düşünüp sahiplendiğini biliyorum,ve ben bunları yaşamasaydım,eşimin değerini anlamıycaktım.ayrıca ben çalışan bi bayan olmasaydım inanın bu yaşadıklarımı atlamazdım,ve belkide ayrılığa cesaret edemezim,bi bayan her zaman kendi ayaklarının üstünde durabilmeli....belki başınızı ağrıttım k.bakmayın .....
yetiştiremedim yerde evime bir hafta yardımcı alırdım :) bak bu cümleye bayıldım işte ev hanımları bizim böyle yaptığımız sanıyorlar biz öyle yapamıyoruz malesef keşke dediğin gibi olsa ama olmuyor evet belki dediğin gibi olan evlerde var ama, çoğu ailede temizlikçi kadın almak çok lüks, ben daha bunun kavgasını eşimle hafta sonu yaptım hemde kürtaj olduğumun ertesi günü biz parayı sokaktanmı topluyoruz diyor adam bana sanki parayı sokaktan toplayanlar evine temizlikçi kadın alıyorlar hey allahım
ben temizlikçinin t sini ağzıma almıyorum ki .... bırakın temizlikçiyi kuaföre gidip kaşımı aldıramıyorum yahu ne temizlikçisi:))
evliyim,4 yaşında bir oğlum ve 8 aylık ikiz kızlarım var,çalışıyorum
daha ne anlatayım değilmi yukarıdaki cümlem yeter aslında
sabah ezanla kalkıyorum,eğerki çocuklar uyanmamışsa geceden yıkanmış bulaşıkları yerleştiriyorum yine yıkanmış çamaşırları asıyorum
banyoya giriyorum hergün banyo dakikamı nasıl en aza indirebilirimi düşünüp kendimle yarışıyorum :)
neyse hızlıca giyiniyorum sonra ikizlerin üstlerini değiştirip bir süt veriyorum onlar hooop teyzeye gidiyor(ablam bakıyor kızlarıma)
sonra oğlumu giydiriyorum derkeeeen eşim kapıda hadi geç kaldık diyor
eşim ben oğlum çıkıyoruz bazen asansörde saçlarımı topluyorum ceketimi giyiyorum vs
oğlumu kreşe bırakıp işe gidiyoruz saat 09:00 olmuş akşam 5 te çocuğu alıyoruz eve koşuyoruz,
evde ikizlerde var tabii,çocuklar uyuyana kadar bende eşimde çocuklarla ilgileniyoruz
bu arada acayip fikirler üretebiliyorsunuz bu yoğunlukta
oğlumla ev işlerini oyun haline getiriyp hem iş yapıp hem çocukla oynuyorum
neyse derken saat 22:00 civarlarında çocuklar uyuyor,bende tazmanya canavarı vardı ya hani çizgi film hızlıca döne döne giderdi
aynen öyle evde koşuyorum sadece ortalığı topluyorum sonra zaten gece yarısı olmuş tüm kent uyumuş ee bende uyuyorum
sabah yine aynen devam
en büyük destekçim yardımcım saolsun eşimdir,
bazen bunalıyorum yetiştiremediğim zamanlarda eşim bana gülüyor boşveeeer rahat ol vs der
aslında ağlanacak halimize gülüp eğleniyoruz,
bu zamanlarda geçecek,ben de koşturmadan keyiflice kahve içeceğim evimde birgün inşallah
kız yok anacım abartma sende öyle maydonoz gibi kaşla gezilirmi aaaaaaaaaa
niye aldıramıyosun anacım gel ben alayım yoksada kıyamam
zati aynı şehirdeymişiz alırım valla :))) belki yakın oturuyoruzdur
yetiştiremedim yerde evime bir hafta yardımcı alırdım :) bak bu cümleye bayıldım işte ev hanımları bizim böyle yaptığımız sanıyorlar biz öyle yapamıyoruz malesef keşke dediğin gibi olsa ama olmuyor evet belki dediğin gibi olan evlerde var ama, çoğu ailede temizlikçi kadın almak çok lüks, ben daha bunun kavgasını eşimle hafta sonu yaptım hemde kürtaj olduğumun ertesi günü biz parayı sokaktanmı topluyoruz diyor adam bana sanki parayı sokaktan toplayanlar evine temizlikçi kadın alıyorlar hey allahım
kız vallahi maydanoz az kalır yani bu akşam iş çıkışı söz ama olmazsa sen gel al bu aralar işim başımdan aşmış ev topluyorum bi yandan evi taşıycaz madem buralısın yardıma gel bana :))
niye bu kadar kendinizi ezdiriyorsunuz ki canım çalışan kadına ya eşi yardım etmeli yada eve yardımcı kadın geldiğinde koca sesini çıkarmamalı.bu kadar alttan almayın.ben çalışsam kocama bunu sormazdım bile.eğer borç çoksa maddi durum hiç yoksa ona sözüm yok ama durumunuz müsaitse erkeklere bu kadar yüz vermeyin
:))) geleyim anacım hakkat biraz daha tanışalım burda forumda özel mesajda atamıyorsun şimdi sen demi,
atamaya başlayalım tanışırız vallahi çok isterim söz kaşınıda alırım fönde çekerim :))) ben karatata oturoyurum sende yakınmısın bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?