çalışan kadınların ortak sorunları..

11 yıllık ev hanımıyım hiç çalışma hayatım olmadı ama şimdi okumadığıma meslek sahibi olmadığıma çok pişmanım ne olursa olsun çalışmayı çok isterdim yetişemediğim yerde evime haftada bir yardımcı alırdım ama yinede çalışırdım.çalışmayan kadın inanın daha çok eziliyor ekonomik özgürlük olmayınca kadın erkeğin birçok hatasına katlanmak zorunda kalıyor.bence çalışanlar şanslı hiç değerimiz yok demeyin bence iki büyük zenginlik var bu dünyada biri sağlık ikincisi kimseye muhtaç olmamak bunlara sahipseniz gerisi sorun değil

çalışsak bi türlü çalışmasak başka türlü anlattığım zaman çalışm aotur evinde diyolar bilmiyolarki o zamanda evde meteliğe kurşun sıkıyoruz sanki evde oturanın para harcama gibi bi lüksü olamazmış gibi değilmi

kızlar beni yanlış anlayamayın hepinizin yazdıklarını okudum ben bile eşlerimizden şikayetçiyiz,,,ama bazı şeyleri çok büyütüyoruz sanki.ewt istediklerimiz çok şey değil biraz ilgi biraz sevgi parçası,ama klasik türk erkeklerini biliyosunuz,sevgilerini ilgilerini belli etmezler ama çoğu karılarını çok sahiplenir..

eğer sıkılmazsanız size hikayemi anlatmak isterim,bunu hep anlatıyorum çünkü insanlar yuvalrının kıymetini bilsin istiyrm

ben 19 yaşımda 6 aylık bi evlilik yaşadım,ilk gece sırf heycanlandığım için dayak ve hakaretler yedim,hada 1 hafta olmadan kuzenim diye tanıştırdığı kişinin metresi olduğunu töğrendim,ben her gece sırf ilişkiye giremiyorum diye dayaklar yerdim,1 ay sonra zorla tecavüz etti,ayrıca işten ayrıldı ailesi ve o tüm düğün borcunu bana yüklediler,ayrıca düğünde takılan herşeyi aldılar alyans hariç,ayrıca bana zorla kredi çektirdiler,hergün sabaha kadar dayak yiyor,akşama kadar köpek gibi çalışıyor,hemde dünyanın borcunu ödüyordum,işten gelince yatağımdaki boğuşmaların çarşaflarını (eşimin başkalarıyla yattığı) değiştiriyordm,snra en yakın ablam dediğim kişiylede ilişkisi olduğunu öğrendim,hayat çok zordu benim için,ben nişanlıyken hep derdimki eşimle beraber duş almak isterim bunu bilirdi eski eşim,saçımdan tutp banyoya götürür,kuvete oturtup o kuvetin duvarındaki fayanslara kafamı vura vura döverdi,,,para isterdi yok deyince '' ah sen o işi bi yapabilsen senden ne paralar kazanırım ben'' derdi,kaç kez intihara kalkıştım,olmadı,okadar mücadele ettimki yaşadıklarımı kendi ailemden bile saklıyrdm,sonra psikolojik tedavi ve cinsel tedavi almaya karar verdim,6 ay sonrada ayrıldım,ve 1,5 yıl psikolojik tedavime devam ettim,bu yaşadıklarımı atlatmam öyle zorduki,geceleri bağırarak kalkardım,yumruğumu gece öyle bi sıkardımki tırlarım avcumu morartmış olurdu,aylarca kimse sesimi bile duymadı,hayatdan kopmuştum,ölü gibiydim..

çok şükür herşeyi dr. um sayesinde atlattım sonra rabbim şimdiki eşimi karşıma çıkardı,o daha önce evlilik yapmamıştı,ama beni okadar ii anlıyorduki,,belki eşim güzel şirin sözler söylemiyo,sürekli beni pofpoflamıyo sevdiğini söylemiyo,ama ben onun beni çok sevdiğini çok düşünüp sahiplendiğini biliyorum,ve ben bunları yaşamasaydım,eşimin değerini anlamıycaktım.ayrıca ben çalışan bi bayan olmasaydım inanın bu yaşadıklarımı atlamazdım,ve belkide ayrılığa cesaret edemezim,bi bayan her zaman kendi ayaklarının üstünde durabilmeli....belki başınızı ağrıttım k.bakmayın .....

Son düzenleme:

bende para konusunda bazen çok kötü cıngar çıkarıyorum özellikle eve bişi almak istediğimde benim adamın her şeye yok demek gibi bir huyu var eve ne lazım olsa önce bir yok der kavga çıkar öyle alırız, üstüme başıma aldığıma karışmaz kredi kartı borcumuda bişi demez ama eve bişi alınacak olunca örneğin halı gibi adama bişi oluyo, benim en büyük silahım bende çalılıp para kazanıyorum diyorum onun üstüne susuyor sonunda ben alacağımı alıyorum yani, fakat isterdimki ortak konuşup karar verelim savurganda biri değilimdir aslında hatta oldukça tutumluyumdur, bazen diyorumki çalışmasam bana bir ekmek vermessin gibi geliyor diyorum saçmalama diyor ama bazen öyle hissediyorum

evde otururken çalışırsam böyle olmaz şöyle olmaz dediğim çok oldu ama inan hiç bi değişiklik yok değerim açısından katlandıklarım açısından değişen tek şey kocamın cebine giren paranın artması o kadar

senin durumunu biliyordum zaten pikoloman evet zor günler yaşamassın ve allah sana güzel göstermiş şükür, belki çok kötü günler geçirdiğin içindir bunlar sana basit geliyor anlattıklarımız yani evet zaten çok mühüm şeylerde değil fakat şuda varki bizde burda dertşeliyoruz biliyorsun sıkıntılar paylaştıkca azalıyor, yoksa kimsenin günlük yaşamında olan şeylerden dolayı evliliğini zehir ettiği veya boşanmaya kalktığını sanmıyorum biz alışmışız zaten bu durumlara kabullenmişizde ama burdan böyle konuşmak hoşumuza gidiyor işte sende bizi hoş gör olurmu
allah sana bir daha onun gibi günler göstermesin kimseyede göstermesin

çok iyi yapıyorsun temizlik için bayan çalıştırmakla yoksa insan kafayı yer şahsen ben yerdim, çalışırken zaten işle beyin yoruluyor vücutta öyle eve gidip dinlenmek için can atılırken ev işleri yemek birde çocuk isyan ederdim ya kesinlikle yardımcı şart

ay benimde içim şişti bende yazıcam :)
o kadar imreniyorum ki şu kocası herbişeye yardım eden arkadaşlara :) ahhh ahhh
bende bi okulda memurum sabah 8 akşam 5 (bazen müdür 4 buçukta izin veriyor :)
15 haftalık hamileyim 2. çocuğuma
sabah kalkarım 7de üzerimi giyinir kızımı giydirir 8'e 10 kala çıkarım evden eşim hala uyur olur
kızımı kreşe bırakır bende okula geçerim
sonra 5e doğru kızımı alır eve geçerim bi yarım saat ev toplar dinlenirim.
bi yemek yapıp sofrayı hazırlayıp eşimi beklerim
bu arada hamilelikten dolayı sürekli uyuma modundayım kızım çizgifilm izlerken biraz uzanıyorum iyi geliyor
eşim gelir yemeği yer sofrayı kaldırırım biraz kızımla oynar yatarım 10 gibi :)
sonra cumartesi anneme gider
pazar günüde temizlik yaparım
çok koşturmuyorum uğraşmıyorum
hamile kaldığımdan beridirde misafir almıyorum biyerede çıkmak istemiyorum çünkü sürekli uykum geliyor.
eşim hiç bişekilde birşeye yardım etmez
en son bi çay istedi çok halsizim kendin demle dedim
elektrikli çaydanlık vardı çayı suyu koymuş ama çalıştırmamış yarım saat sonra bi baktım çaydanlık hala soğuk :) bi çay demlemesinide beceremiyo çünkü öyle görmüş annesinden afedersiniz kaynanamın bi lokmaları onun yerine çiğnemediği kalmış.
tuvaleti banyoyu leş gibi bırakır onları bile temizlemez.
bugün yatağı topladığını gördüm ona bile sevindim.
yontulamayan bi odun kendisi ben beceremedim.
ama canım şunu çekti dediğimde asla ikiletmez Allah var.
bi kaç aya kadar temizlikçi alıcam 15 güne bir çünkü ev işi yapasım bile gelmiyor.
ama ne kadar zor olursa olsun iyiki çalışıyorum çok şükür halime
çalışmasam evde vakit geçiremiyorum ben
bide kaynanam altımda oturuyor onunda çok zorluğu var
bugünlerde geçicek inşallah sabredin :)

yetiştiremedim yerde evime bir hafta yardımcı alırdım :) bak bu cümleye bayıldım işte ev hanımları bizim böyle yaptığımız sanıyorlar biz öyle yapamıyoruz malesef keşke dediğin gibi olsa ama olmuyor evet belki dediğin gibi olan evlerde var ama, çoğu ailede temizlikçi kadın almak çok lüks, ben daha bunun kavgasını eşimle hafta sonu yaptım hemde kürtaj olduğumun ertesi günü biz parayı sokaktanmı topluyoruz diyor adam bana sanki parayı sokaktan toplayanlar evine temizlikçi kadın alıyorlar hey allahım

tüylerim diken diken oldu kusura bakmada o herif bırak kocalığı insanlığı hayvan bile olamaz.....bunları yaşarken boşanıp ayağa kalkmana hayran kaldım cesaretine imrendim..allahım cezasını mutlaka verir tabi senin mükafatınıda....

ben temizlikçinin t sini ağzıma almıyorum ki .... bırakın temizlikçiyi kuaföre gidip kaşımı aldıramıyorum yahu ne temizlikçisi:))

ben temizlikçinin t sini ağzıma almıyorum ki .... bırakın temizlikçiyi kuaföre gidip kaşımı aldıramıyorum yahu ne temizlikçisi:))

kız yok anacım abartma sende öyle maydonoz gibi kaşla gezilirmi aaaaaaaaaa
niye aldıramıyosun anacım gel ben alayım yoksada kıyamam
zati aynı şehirdeymişiz alırım valla :))) belki yakın oturuyoruzdur

bacım sana maaşallah vallahi
3 çocukla çalışıyorsun birde herşeyini yapmaya çalışıyorsun ya ne diyim nazar değmesin
ben kendime zor bakıyorum şu an ve nişanlıyım,çalışıyorum bende yoğun bir şekilde
ben ayvayı yedim desene

kız yok anacım abartma sende öyle maydonoz gibi kaşla gezilirmi aaaaaaaaaa
niye aldıramıyosun anacım gel ben alayım yoksada kıyamam
zati aynı şehirdeymişiz alırım valla :))) belki yakın oturuyoruzdur

kız vallahi maydanoz az kalır yani bu akşam iş çıkışı söz ama olmazsa sen gel al bu aralar işim başımdan aşmış ev topluyorum bi yandan evi taşıycaz madem buralısın yardıma gel bana :))

niye bu kadar kendinizi ezdiriyorsunuz ki canım çalışan kadına ya eşi yardım etmeli yada eve yardımcı kadın geldiğinde koca sesini çıkarmamalı.bu kadar alttan almayın.ben çalışsam kocama bunu sormazdım bile.eğer borç çoksa maddi durum hiç yoksa ona sözüm yok ama durumunuz müsaitse erkeklere bu kadar yüz vermeyin

kız vallahi maydanoz az kalır yani bu akşam iş çıkışı söz ama olmazsa sen gel al bu aralar işim başımdan aşmış ev topluyorum bi yandan evi taşıycaz madem buralısın yardıma gel bana :))

:))) geleyim anacım hakkat biraz daha tanışalım burda forumda özel mesajda atamıyorsun şimdi sen demi,
atamaya başlayalım tanışırız vallahi çok isterim söz kaşınıda alırım fönde çekerim :))) ben karatata oturoyurum sende yakınmısın bari

bak yılda 4 kez alırım zaten kadın ona sesi çıkmaz bizim burda duvarlar silinir evlerde en aşağı 150m2 cam duvar derken onu zaten yapamam alırım ona ses çıkaramıyor zaten kendim yapsam 1 hafta evde yatarım kesin,
ama arada alayım dersem dil pabuç kadar, hayır ben kavga eder yine alırım almak istersem fakat azımın tadı kaçmasın istiyorum bunlar için bi ailede sorun çıkmamalı bence ama çıkıyo işte

karataş ta sanırım :))) çok iyi çok yakınım hatta taşınıyorum demiştim ya aldığımız ev karataşta oskanın arkası mart ayında ordayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…