çalışan kadınların ortak sorunları..

arkadaşlar bütün yükü üzerinize almayın ama.mutlaka iş bölümü yapın.bunu kabul etmeyen bir eşiniz varsada kendinizi yormadan yapabileceğiniz kadar işleri yapın. diyelim yorgunsunuz ama birikmiş ütü var yapmayın eşiniz kıyafet bulamazsa kendisi ütüsünü yapacaktır mutlaka.temponuza şaştım kaldım valla.çalışan biri olarak.

erken yaşlanırsınız.

Biraz geç oldu ama :)

Anca fırsat buldum bak bugün bile işteyim Ben de öyle diyorum zaten sıkıntısı var insanın bir de hastalık sahibi olamam gerekirse b.. götürsün diyorum artık

Allah kolaylık versin sana kocanın da başına bir saksı düşsün de değişiversin bir anda inşallaaaaaah

canım malesef herşey yerini istiyor.. benimde bunalıp yorulduğum çok zamanlar oluyo ama görmezden gelemiyosun bazı şeyleri.... hele titiz bi eşin varsa herşey yerli yerinde olucak zamanında.. offfffff

off ne güzel bir forummuş burası
selamlar herkese bunalımlardayım kendimi atacak bir yer arıyorum
yeni bebeğimi kaybettim 8 haftalıktı karnımda öldü sanırım henüz hormonlarımda oturmadı bilemiyorum ama hiç bir şeyi çekemiyorum
çalışmak ev kadını olmak ve kocam öffffffff
oğlum var 4,5 yaşında bana iyi gelen tek şey o
onuda evde bırakıp gelmek beni öyle üzüyorki, birde eşim bugünlerde gözüme gulyabani gibi geliyor hiç psikolojiden anlayan biri değil zaten aramızda iletişim sıfır hiç iletişim kuramıyoruz
offf doğru düzgün yazamadım bile
çalışmak istemiyorum işten ayrılmak istiyorum ama yapamıyorum iş yeri bana bi azap adeta
yoruldum götüremiyorum ama hiç destekçim yok eşim işten ayrılmama müsade etmez zaten borcumuzda var napmalıyım bilmiyorum

Çalışan kadın olmak zor olduğu kadar güzeldir de
Ama herşeyi mükemmel yapmaya çalışırsan sadece kendine edersin
Sende eşin gibi çalışıyorsan ev işlerinde eşinde yardım etmeli
Her hafta sonu misafir almamalısın
Cumartesi aileleri ziyaret ettiyseniz , Pazar öğlene kadar uyuyup sonra mükellef bir kahvaltı ve gezmeye çıkmalısınız ki haftaya zinde başlayın

İki gün kına düğün yok bilmem aile ziyaretleri oldu mu bana geliyolar
Pek bi atarlı oluyorum
Pazar dinlenirsem sakin oluyorum

Türkan Şoray kanunlarım var benim onlara uyulduğunda pamuk gibiyimdir

bbilimmmmmmmmmmmm şimdi oklava geliyo haaaaa...bitanem canım hayatda insanın başına herşey gelebiliyor,ama biz herşeye karşı güçlü olmak,sabretmek zorundayız çünkü biliyoruzki rabbim herşeyin hayırlısını verir...ne güzel bak nurtopu gibi bir tosunun var,şükret,üstelik o kadar iş arayıp bulamyanlar var hem ihtiyacınızda varmış,çocuğun için yuvan için çalışmak zorundasın,kendini işine vermeye,sevmeye çalış hem işine konsantre olursan yaşadıklarını biraz daha kolay dindirebilirsin.hepimiz çalışmak zorunda olduğumuz için çalışıyoruz,hepimiz orta şekerli aileleriz,borçlarımız var,bunlar hayatın gerçekleri...sen en ufak bişeyde bu kadar zayıf düşecek,pes edecek bi insan değilsin....benim başımdan öyle olaylar geçtiki canım benim başıma ne gelirse gelsn çok şükür nefes alıyorum diyorum,çünkü ölümlerden döndüm,bi bayanın yaşanması en zor en güç şyleri yaşadım ama bak çok şükür geçti herşey....seninde bu yaşadıkların geçecek,sadece sabret bunalıma girmektense kendini toparlamaya çalış,güçlü olmaya çalış,,,daha hayat bize öyle zor günler gösterecekki,şimdiden isyan bayraklarını çekmeyelim....rabbim ne eylerse güzel eyler...en azından oğluşun için dik durmaya güçlü olmaya çalış,onun sana ihtiyacı var....

QUOTE=ultraanne;28730113]ev hanımlığını bukadar hafife almanız çok yanlış

sizin hayat meşakkatleriniz ile onların ki çok farklı

tek taraflı bakmamak lazım konuya çalışmak sizin çalışmamak onların tercihi[/QUOTE]

hafife almak belki doğru bi kelime değil ama kolay bi hayat diyebiliriz ev hanımlarının yaşantısı için.. evet mutlaka istisnai durumlar vardır ama çalışan kadınla ev hanımı arasında dağlar kadar fark var.. şöylede düşünebiliriz aslında bariz bi şekilde ortada gerçekler.... bazı erkekler ki şu an onların sayısı çok az... eşinin çalışmasını istemez hanım hanımcık otursun evinde der çalıştırmaz.. maddi beklentisi falan yoktur bu tip erkeklerin.... ama günümüz erkeklerine bakarsak ki bunların sayısı bi hayli çok eve para girsinde kadın yıranıyomu canımı çıkıyo onun hesabını yapmaz açıkçası... zaten burdan çıkan sonuca göre ev hanımları yani para kazanmadıkları halde o erkekler tarafından kabul görmüştür her şekilde.. o erkeğin eşinden maddi açıdan bi beklentisinin olmaması bile o kadın için ciddi bi şans unsurudur..
çalışmak sizin çalışmamak onların yani ev hanımlarının tercihi cümlenizede katılmıyorum .. bazen bir tercih yapma şansın olmayabiliyor ne yazıkki.. yani erkek hani eşittik o zaman sende para kazanmalısın diyebiliyor eşine.. ama şunu gözden kaçırabiliyor erkekler.. hem dışarda hem içerde insanüstü bi çabayla çalışan yine kadın oluyor ne yazıkki.. ben izinli olduğum zamanlarda çok kısıtlıda olsa bikaç günlüğüne ev hanımlığını yaşıyabiliyorum ve öyle bi koşturmacadan ve yıpranmadan sonra evde olduğum anlar bana öyle kolay ve basit geliyorki.. o yüzden ev hanımlığının meşakkatliğinin asla olmadığını bizzat yaşayarak test etmiş oluyorum.... yemek ütü temizlik çocuk bakımı vs. biz zaten bunları akşam eve gelince bikaç saate sığdırıp yapıyoruz.. sabahın köründe de yollara düşüyoruz malum ekmek parası için ....

biliyorum canım bunlaırn hepsini biliyorum ama iş yerinde olmak istemiyorum, şükürde ediyorum zaten etmiyor değilim isyanda etmiş değilim ama bunlar içimdeki üzüntüyü bastırmıyor, hormonlarım yerine oturmadı sanırım halen, birde ev ve eşim
eşim aslında iyi biri ama bir kez başımı okşayıp şefkatle yaklaşmamıştır bana istediğim ondna biraz şefkat ama hiç göstermez sefkat dilenirim bazen ondan ama yinede yok adam şefkat göstermeyi bilmiyor belki ama çok zor değil eşinin başını okşamak alnına bir öpücük kondurmak ama yok işte yok bunlar beni çok yıpratıyor birde ev işleri, hafta sonu daha yeni kürtaj oldum ve işleri işte yapmak zorundayım pislik içinde oturcak değilim kalktım temizlik yaptım, güya yardım ediyor kavgayla döğüşle yıldım artık oysa kavgamı etmem geerek sen dur ben yapayım zaten daha yeni kürtaj olsun demek çokmu zor, ben kadın alıcam temizlik için dedim kavga ettik bunun üstüne kalkıp evi sildi
yoruldum yoruldum
üstelik iş yerindede kötüyüm zam zamanı geldi herkese zam yaptı patron ama en az bana çok bıktım çok zorla çalışıyorum işe zorla geliyorum

canım benim Allah sabırlar versin sanada.. sanırım eşler konusunda bi benzerlik söz konusu.. benim eşimde kütük gibidir adeta.. asla kadının derdinden anlamayan iletişim kurmak için çabalarımın yetersiz kaldığı yegane insandır..

insan vazgeçiyor aslında eşinden birşeyler beklemekten bir müddet sonra eşini sadece seviyorsun ama evliliğe alışıyorsun aslında birde
eşinden beklmemiyorsun bir tatlı söz bir ince düşünce onu olduğu gibi kabulleniyorsun yani fakat psikolojik olarak yoksun olduğun zamanlar desteğe ihtiyacın olduğu zamanlarda insan kendini avutamıyor, bu adam böyle diyemiyor ben diyemiyorum en azından bana cinsellik dışındada sarılmasını istiyorum bazen çokmu şey istediğimi durduk yere bir kez seni seviyorum demesini istiyorum çok değil bir kez, yada iyiki senle evliyim seni kaybetmek istemiyorum demek çokmu zor
ben bu lafları eşime defalarca söylemişken ondan yalvarmama rağmen bir kez duyamamak ne kadar acı...
şuan ağlıyorum işyerimde tutamıyorum kendimi

yaa şu cümlene bayıldım.. pazar öğlene kadar uyku sonra mükellef bi kahvaltı.. kulağa ne kadar hoş geliyor.. ama evde küçük bi o kadarda yaramaz bi çocuğun varsa bu imkansız hale geliyor inan bana.. h.içi ben sabah 7 de kalkıp yollara düşüyorum akşam 5 e kadar.. malum çalışan kadının dramı.. h.sonuda oğlum sabah 8 gibi ayakta.. uyanır uyanmaz onun koşturmacası başlıyor.. öğlene kadar uyumayı ben yıllar yıllar oldu unuttum inan.. haa bi de şu var bazen gece 3- 4gibi uyanır oğlum sabaha kadar onu uyutmaya çalışırım ve yatağa giremeden doğruca işe koşturmaca..

bende bu ara işe yorgun gelnlerdenim galiba birazda mevsimden
eşimle iş dolayısıyla ayrı kalıp bütün yükü (çocuk ev çarşı pazar ) sırtıma aldığım oluyor
neyseki şimdilerde yanımda iş bakıyoruz
bencede erkek yardımcı olmalı
oluyormu derseniz zamn zamn
televizyondan bir ayrıla bilse
mesela ben işteyken bi yemek yapıp bana sürpriz yapmasını en güzel hediyeye değişmem ama yapmaz sen gel birlikte yapalım der sonrada mutfaktan tüyer
üüff çalışmak zor lakin ev hanımıda olmak istemezdim

Doğrudur, ablamın da çocuğu var çalışmadığı halde uykusuzluktan yakınıyor.. Bebeği küçük çünkü.. Allah yardımcınız olsun..

Bizim henüz bebeğimiz yok ama eşim yaramaz çocuklardan beter Hafta sonu da erken kalkıyor, hafta içi gibi tıpkı.. Yatmayı sevmezmiş.. En azından beni uyandırma diyorum.. Evin içinde geziniyo, mutfakta bişeyler yapıyo sonra müziği son ses açıyo

Biz de öyle değildi Pazar dinlenme günüdür, babamlar da bizler de geç kalkardık, eşim ve annesi ise hafta içi gibi erken uyanırmış hala öyleler.. Ama ben uykumu bölemem

güzel tespit bir süre sonra para kazanmaya mecbur aynı şekilde ev işlerini eksiksiz yerine getirmeye mecbur üstüne üstlük birde ilgisizlikle suçlanırsın nasıl eşsin şu haline bak nasıl annesin çocukla doğru düzgün vakit geçirmiyosun ben bunları yaşıyorumm fakat yinede işten ayrılmayı düşünmüyorum neden mi evde sıkıntıdan patlamaktan bıktım buralı değilim kimsem yok haliyle 5 yıllık evliliğimde 5 yıl evde 4 duvar arasında geçirdim hayat mı ki düşündüğünde bence pek sayılmazzzz........

kuzum çocuk demişken benim kuzucuk sabaha kadar emiyo beni ya
ben hiçmi uykuya doyamayacağım
pazar günleri 12 ye kadar yatmama rağmen sonuç olarak düzensiz uyku uayan uyu uyan uyu

eşim erken kalkar ama beni uyandırmaz varya sinir olrum gözümü açtığımda yanımda bulamadığımda

Son düzenleme:

İşte bunları duydukça çocuk işinden daha bi korkuyorum
Çocuk güzel şey ama biz hem yeniyiz hemde ailelerimiz de uzak , anneme çocuğu bırakmak bile başlı başına bir iş olacak + annemlerden işyerimiz daha uzak oluyo..

Püf

Uyandırmasın daha iyi değil mi dinlendikten sonra sen kendin kalkarsın uykun bölünmemiş olur

sende biraz kendimi gördüm az çok anlıyorum halinden eşimde bana yardımcı olmaz olursada kırk yıl söyler senin görevini yaptım der durur eski kafalıdır ama iş para kazanmaya gelince moderleşiyoruz bir andabazen kafam atmıyo değil çık işten çalışsın dursun diyorum ama işte bizimde borcumuz var ev ödüyoruz 3 yılı var benimde hiç destekçim yok çünkü ailem çok uzakta bana başka şehirdeler eşimde işte tabiri caizse çoğu konuda yani işine öğle geldiğinde geri kafalılığı tutar iletişim sıfır demişsin :)) iletişim olması için aynı dili konuşmak gerekir zaten öyle değilmi.....

kimse aynı dili konuşmuyoki ama anlaşabiliyor yinede, ne bileyim hiç ortak noktası olmayan hatta tek ortak noktası yatak odası ve çocuğu olan bir çiftiz bilmiyroum nereye kadar gidecek bu evlilik
ayrıca cevap vermeye değer görüp bişiler yazdığın için sana çok teşekkür ederim birilerinin yanıtlaması beni azda olsa mutlu etti allah senden razı olsun

rica ederim tek sorun zaman ve yorgunluk olsa değilmi herkesin şikayeti genellikle buyönde bundan değil şikayetimiz azda olsa değer görmek kıymetimizin bilinmesi ne bilim ya karı koca değilde başka bişeyiz gibi adını koyamıyorum

kıyamam ben senin gözyaşlarına,eşin kurban olsun sana....canım malesef eşler bizim kadar duygusal değiller,odunlar adeta,sewseler bile dile getirmiyorlar,duygularını belli etmiyrlar..senin şuan ilgiye ve sevgiye ihtiyacın var,bunu sana hissettirmesi gerek,şuanki yaşadıığını zor durumları onunla paylaşmaya çalış ne biliyim şuan iş yerinde değilde akşam onun omzunda ağla oda ne hissettiğini anlasın,,,kötü duygularada kapılma,ben eminim eşin seni çok seviyor fakat erkek işte dışa vuramıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…