• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışıcam çalışmicaksın tartışması

Hayır alıntıda gördüğünüz gibi kısır gününe gitmiyorsanız evde çocuk bakımı, temizlik, yemek vs ile ilgilendiğinizi yazmıştım siz de onları anlattınız.

Çocuk bakıp temizlik yapacağıma kısır gününü tercih ederim ben ya. Mis gibi dedikodulu ortam 😂 Vallahi aşağılamıyorum bence çok zor işler bunlar. Bunları gönüllü olarak kabullenmeyi ve maddi özgürlüğünün olmamasını, gelecek garantisinin olmamasını kabullenmeyi benim aklım almıyor sadece.
İyi de çocuk bakımı ile çalismak arasında baglanti yok ki. Yani simdi çalışan bi bayan olsanız bile çocuğunuz var ise onun bakimi ile zaten ilgileniyorsunuz.Kaldi ki çalışan bir bayan daha fazla yoruluyor aslında. Önceki yorumumda da söyledim. Kadının çalışmasını desteklediğimi. Bir de bir kadın çalışmasa bile onun maddi bakımını ihtiyacını esi her türlu karşılamak zorunda. Bosansa dahi bi böyle.

Son düzenleme:
İyi de çocuk bakımı ile çalismak arasında baglanti yok ki. Yani simdi çalışan bi bayan olsanız bile çocuğunuz var ise onun bakimi ile zaten ilgileniyorsunuz. Önceki yorumumda da söyledim. Kadının çalışmasını desteklediğimi. Bir de bir kadın çalışmasa bile onun maddi bakımını ihtiyacını esi her türlu karşılamak zorunda. Bosansa dahi bi böyle.
Son cümleniz sizin dünyanızda öyledir belki. Herkes ve her kesim için öyle bir zorunluluk yok. Ayrıca eşin başına bişey gelmesi ya da çekip gitmesi durumunda ortada kalacaksınız.

O yüzden çocuk yapmadım zaten 😂 hem çalışıp hem çocuk bakan kadınlar benim gözümde wonder woman gibi bişey 😂😂

Sizi haklı buldum kötü olaylar yaşamışsınız o yüzden eşiniz çalışma dediğinde size de o an mantıklı geldi sanırım çalışmamak. Ama başınıza kötü bir şey geldi diye de ömür boyu evde oturmak çok saçma. Maddi sıkıntılarınız da varmış çalışmanız lazım. Boşanma lafını ortaya atmanız hoş olmamış sadece. Ben çalışmak istiyorum diye kararlı olsaydınız yeterli olurdu diye düşünüyorum. Çünkü her zaman bir şekilde orta yolu buluyorduk yazmışsınız.

Merhaba kadinlar kulubu. Esimle cok kotu tartistik sizden oneri almaya ihtiyacim var. Onceden calisiyordum sonra bir taciz vakasi uzerine isten ayrildim bayagi olayli bir sekilde esim ogrendi patronu dovdu vs. Oncesinde de biz ayni sirkette calisiyorduk orda tanismistik orda da bir kac kisi tarafindan asilma olaylari olmustu. Esim bunlardan sonra artik calismami istemedi. Bende tamam demistim ama simdi maddi yonden bayagi zor durumlardan gectik. Esim bir ara issiz kaldi sonra asgari ucretle kendi isi olmayan bir is yapti simdi kendi isi olan bir is buldu. Ama hala maas alamadi bir ayi gecti surekli beni oyaliyor. Bende artik bu durumdan sikildim calisip para kazanmak istiyorum dedim. Ama tartisma cikti bende iyice delirdim beni kisitlamasina o zaman bosanalim ben oyle calisicam dedim. Iyi bosan oyle calis dedi cikti evden ne yapicam ne tavsiye edersiniz.

E çözümü sunmuş işte. Boşan çalış.

Esimle konustuk sakinlemis halde geri geldi. Pisman olmus oyle sert tepki verdigi icin ozur diledi. Gercekten kendini yetersiz hissettigini soyledi. Birde ben cok narinmisim yine calismamdan endise ediyormus ama istiyorsam birlikte duzgun bir is bulabilirmisiz benim icin. Bosanma lafina da cok icerlemis bende onun icin ozur diledim. Simdi geriye is bulma kaldi birlikte cv mi duzenlicez tanidiklarina felan sorcak is icin. Ohh rahatladim.
Kendini yetersiz hissedecek bir şey yok, ortalık yanıyor, onun dışında bir durum var memlekette şu an. Tek maaşla ev döndürmek yıllar önce hayal oldu zaten. Böyle saçma sapan şişirip durmasın kendini.

Kendini yetersiz hissedecek bir şey yok, ortalık yanıyor, onun dışında bir durum var memlekette şu an. Tek maaşla ev döndürmek yıllar önce hayal oldu zaten. Böyle saçma sapan şişirip durmasın kendini.
O da sacmaladigini fark etti zaten.

Sizi haklı buldum kötü olaylar yaşamışsınız o yüzden eşiniz çalışma dediğinde size de o an mantıklı geldi sanırım çalışmamak. Ama başınıza kötü bir şey geldi diye de ömür boyu evde oturmak çok saçma. Maddi sıkıntılarınız da varmış çalışmanız lazım. Boşanma lafını ortaya atmanız hoş olmamış sadece. Ben çalışmak istiyorum diye kararlı olsaydınız yeterli olurdu diye düşünüyorum. Çünkü her zaman bir şekilde orta yolu buluyorduk yazmışsınız.
Evet yine sonuc olarak anlastik. Calismama karsi cikmicak birlikte bulcaz iyi bir is. Ikimizde fevri cikislar yaptigimizi anladik.

İnatlaşma yoluna değil ikna yokuna gidin. Neticede huzursuzluğun sebebi ekonomik gökten para yapmayacağına göre iş lazım. Her yer o şekilde olmaz, düzgün iş yerleri de var sen de değerlendirirsin bakarsın içimize sinerse başlarım hem eve …. para girse fena mı olur ihtiyaçlarımızı karşılarız gün günden kötü falan fistan demek lazım. Çalış-çalışma inatlaşmasının bi faydası yok.

Ben boşansın demiyorum zaten. Ama konu sahibine anlayış göstermesini tavsiye ederken adamın hödüklüğüne ses çıkarılmamasını anlamıyorum.

Adam “karıcım çalışma hayatında başına gelenlerden ve gelmesi muhtemel olanlardan endişe duyuyorum, sana bir zarar gelmesini istemiyorum. Bu yüzden acele etmeyelim iyi içimize sinen bir yer olursa konuşuruz” deseydi eminim konu sahibi mevzuyu boşanmaya getirmezdi.

Ben herkesin benim gibi kendini ifade edebildigini varsaymiyorum. Ben bile üstünde cok calisdigim halde her zaman beceremiyorum. O yüzden iki tarafin da yeniden sakin bir sekilde kendini ifade etmesi icin sans olmali. Konu sahibi bile esinin verdigi tepkiyi hic beklememis, yani her zaman böyle degil. Saygi ama dediginiz gibi herseyin basi

Merhaba kadinlar kulubu. Esimle cok kotu tartistik sizden oneri almaya ihtiyacim var. Onceden calisiyordum sonra bir taciz vakasi uzerine isten ayrildim bayagi olayli bir sekilde esim ogrendi patronu dovdu vs. Oncesinde de biz ayni sirkette calisiyorduk orda tanismistik orda da bir kac kisi tarafindan asilma olaylari olmustu. Esim bunlardan sonra artik calismami istemedi. Bende tamam demistim ama simdi maddi yonden bayagi zor durumlardan gectik. Esim bir ara issiz kaldi sonra asgari ucretle kendi isi olmayan bir is yapti simdi kendi isi olan bir is buldu. Ama hala maas alamadi bir ayi gecti surekli beni oyaliyor. Bende artik bu durumdan sikildim calisip para kazanmak istiyorum dedim. Ama tartisma cikti bende iyice delirdim beni kisitlamasina o zaman bosanalim ben oyle calisicam dedim. Iyi bosan oyle calis dedi cikti evden ne yapicam ne tavsiye edersiniz.
18 yaşını doldurmamış çocuğu değil karısısınız. Çalışıp çalışmamanız onun keyfine bağlanamaz bu bir.

Harikalar diyarında yaşamıyoruz. Bu ülkede ve gezegenin pek çok yerinde kimsenin yarınının garantisi yok bu da iki. Eğer kenarda köşede sağlam bi servet tutmuyorsanız zaten pek de parlak olmayan maddi durumunuzun hepten tepetaklak gitmesi bi kazaya, hastalığa, ekonomik bozulmaya bakar. Hiç kimsenin başına gelmesin elbette ama eşiniz beyefendi yarın evde, işte, trafikte, yolda yürürken bi kazaya ugrasa mesela ya da çalışmasına engel, tedavisi masraflı bi hastalığa yakalandığını öğrense... ya da sadece kötü niyetli bi patron hiçbi hakkını vermeden sürün bakalım yıllarca mahkemede ne alabileceksin diye 5 kuruş para vermeden kovsa sizinkini size ne olacak, ona ne olacak? Kim görecek maddi ihtiyaçlarınızı?

Ülkede tacize ugramak icin çalışmaya gerek yok, yetişkin insanlar olarak başımıza gelebilecek haksızlıklarla, saldırılarla baş edebilmemizin yolu kadının hayatın her alanından el çektirilip koruma adı altında biblo gibi eve kapatılması değil bu da üç.

Beyefendi maddi - manevi kendini yetersiz hissettiği bi dönemde, sizi kötü insanlardan ve maddi sıkıntılardan korumanın onun görevi oldugunu düşünüp başaramadığına inandığı için kendine kızgın büyük ihtimalle. Kısmen hoş kısmen toplumsal rol temalı bi duygudur bi sey diyemiyorum. Ama o kızgınlığı olduğu gibi size sektirerek baş edemez bu olumsuz duygularla, kendine gelmeli. Ki siz de biraz para kazanırsanız ve ikiniz yardımlaşarak daha düze çıkarsanız daha iyi hissedecek aslında. Bu da dört herhalde.

Son cümleniz sizin dünyanızda öyledir belki. Herkes ve her kesim için öyle bir zorunluluk yok. Ayrıca eşin başına bişey gelmesi ya da çekip gitmesi durumunda ortada kalacaksınız.

O yüzden çocuk yapmadım zaten 😂 hem çalışıp hem çocuk bakan kadınlar benim gözümde wonder woman gibi bişey 😂😂
Ortada kalmam korkmayın. 😊 basımın çaresine bakabilirim. Allah gecinden versin. Bu hayatta kimsenin bi garantisi yok. Hayırlı günler dilerim

Bende evliyim çalışmıyorum ve hiç kısır gününe gitmiyorum spor salonuna gidiyorum kursa gidiyorum yani çalışmadan da sosyal olabilir insan ama yok buradaki kadinlar illaki bir hemcinslerini aşağılycak ya
Kaldı ki sosyal olmakla çalışmanın ilgisi de yok zaten. Sosyal olmak ta bir tercih meselesidir. Dedikodulu ortamları hic sevmediğim için ben de hic bulunmak istemem

Nereye boşanacaklar zaten? Kolay mı o iş o kadar? Adam kendi anca geçinir, mahkeme masrafları, nafaka, ev bozulacak zart zurt. Konu sahibi bastırsa çatır çatır yapar istediğini.
Bu dediğinize göre evlilik sadece maddi sebeplerle devam ediyor.Maddiyat uygunsa boşanılır düşüncesi ortaya çıkıyor.Evliliği oluşturan manevi unsurlar yok.

Bu dediğinize göre evlilik sadece maddi sebeplerle devam ediyor.Maddiyat uygunsa boşanılır düşüncesi ortaya çıkıyor.Evliliği oluşturan manevi unsurlar yok.
Hayır. Ha deyince olacak iş değil, bir kavgada boşanılacak olsa kimse evli kalmazdı. Birçok bağ oluşuyor zamanla. Bi tane boşanma lafından bu kadar korkmamak lazım diyorum.

Back
X