• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışma Hayatım?

Evet ama inatla akşam 8den sonra mola verdirerek çalıştırabileceklerini söylüyorlar. Kime sorsam olmaz dedi ama tutturdular nir şey devam ediyorlar. Tekrar hatırlatma maili atmayacağım çünkü zaten beni sürekli görüyorlar ve çok farkındalar. Hatta inatla sürekli yeni nöbet listesi paylaşıyorlar ama benim düzenime hiç dokunmuyorlar. Hassas algılamak istemiyorum ama bilerek yapıyorlarmış gibi geliyor…
Yasadiklariniza uzuldum , mola verdirerek mi calistirabilirlermis özürleri kabahatlerinden büyük yok molada verdirmesinler bir de tuhaflar cidden. Agir bi isiniz yoksa devam edin bakalim dogum izni vs cikarsiniz zaten onu da uzaticaklar sanirim oyle gozukuyor haberlerde. Sağlicakla gelsin bebisiniz stres yapmayin

Sürekli beni görüyorlar ve durumun aşırı farkındalar şu an o maili atmam çok ile yaramaz muhtemelen
Ben ust yonetici farkli bir yerde diye dusunmustum tamam iste sorun ne oldu boyle bir mail yazmistim gebeligim ilerliyor ne yapalim diyin? Aglamayana meme yok kimseyi tehdit etmiyorsunuz bisey yok normalce geri donus almak istiyorsunuz

Hayır kovuluyor atıyorum performans vs bahane gösterebilir tamamen kovulmuyor diye bir şey yok sakin olun ve ik varsa konuşun tekrar
ik da konudan haberdar onlar da herhangi bir dönüş yapmıyor. Bilemem performanstan kovmak isterlerse ona bir şey diyemem zaten çok göreceli bir şey. İçerde çalışmıyor denilecek son insanım neredeyse ama dediğim gibi bunu bahane etmek isterlerse bu aşırı göreceli bir şey kimse çıkıp hayır diyemez gibi

Ben de nöbetli çalışıyorum gebe arkadaşlar belli bir haftaya kadar nöbet tutuyor ve 30 saat kesintisiz çalışıyor maalesef.

Bu durumda hamileyi koruyan bir yasa yok diye biliyorum işverenin inisiyatifine kalmışsınız

Tabi benim işim askeri düzen ve mobbingin çok sık görüldüğü bir sektör maalesef
siz memursunuz

memurla SGK'lı işçinin durumu farklı kanunda

Yasadiklariniza uzuldum , mola verdirerek mi calistirabilirlermis özürleri kabahatlerinden büyük yok molada verdirmesinler bir de tuhaflar cidden. Agir bi isiniz yoksa devam edin bakalim dogum izni vs cikarsiniz zaten onu da uzaticaklar sanirim oyle gozukuyor haberlerde. Sağlicakla gelsin bebisiniz stres yapmayin
İşim öyle fiziken yapılan ağır bir iş değil masa başı işi ama aşırı stresli ve yorucu ne kadar kendimi bundan uzak tutmaya çalışsam da öyle. Ama insanlara öyle gibi gelmiyor herhalde anlamadım erkek egemen çalışmak çok zor çok

Ben ust yonetici farkli bir yerde diye dusunmustum tamam iste sorun ne oldu boyle bir mail yazmistim gebeligim ilerliyor ne yapalim diyin? Aglamayana meme yok kimseyi tehdit etmiyorsunuz bisey yok normalce geri donus almak istiyorsunuz
Sanmıyorum hiç sanmıyorum artık yani o kadar sessizler ve benden o kadar çok kaçıyorlar ki. Dediğim gibi şirket bu aralar küçülmeye gitme durumunda da kalacak çok yüksek ihtimalle o zaman geldiğinde zaten ya payıma düşeni alırım ya da garip bir şekilde tamam diyip devam ederler

Sanırım zaten hamilelikte işçi kovulamıyormuş ilerleyen süreç nasıl oluyor bilmiyorum ama bir tek o kısmı anladım ahahha. Kafam allak bullak oldu nir şeyler okumaktan. Haksız çıkmamak ya da saçma bir şey talep etmemek için sürekli bir şeyleri okuyup ona göre konuşup mail atmaya çalışıyorum
kovulabilir
ama tabi ki "hamile diye çıkartıyoruz" şeklinde sebep gösteremezler direkt.
nedense bu "hamile diye çıkartamazlar" durumu "hamileyken çıkartamazlar"a dönüşmüş durumda.
öyle bişey yok.
başka şey yazarlar, performans düşüktü filan gibi

ha o da işveren için sıkıntılı değil mi.
gitsen dava etsen, uğraşacaksan yani, tabi ki sıkıntı
performans düşüktüyse daha önce buna dair bildirim yaptılar mı? uyardılar mı? gibi.
şirket yeterince büyükse bunlarla uğraşmamak için departmanı kapatıyoruz yeniden yapılandırmaya gidiyoruz bilmem ne yapıyoruz filan diye bahane üretiyorlar- genelde gördüğüm. sizin durum da 1 kişi için bunları yapamazlar sanırım.

böyle her konuya yazıyorum yine yazayım
özel sektörde işveren işçsini her türlü çıkartabilir arkadaşlar
"çıkartamaz" diye bir şey yok. hamile de olsan yok. hasta da olsan yok. ölsen yok yani!
ha tazminat öder
işçi şartları tutuyorsa işe iade davası açar, uğraşır
bunlara bakılır ama her türlü çıkartır mı, çıkartır.

kovulabilir
ama tabi ki "hamile diye çıkartıyoruz" şeklinde sebep gösteremezler direkt.
nedense bu "hamile diye çıkartamazlar" durumu "hamileyken çıkartamazlar"a dönüşmüş durumda.
öyle bişey yok.
başka şey yazarlar, performans düşüktü filan gibi

ha o da işveren için sıkıntılı değil mi.
gitsen dava etsen, uğraşacaksan yani, tabi ki sıkıntı
performans düşüktüyse daha önce buna dair bildirim yaptılar mı? uyardılar mı? gibi.
şirket yeterince büyükse bunlarla uğraşmamak için departmanı kapatıyoruz yeniden yapılandırmaya gidiyoruz bilmem ne yapıyoruz filan diye bahane üretiyorlar- genelde gördüğüm. sizin durum da 1 kişi için bunları yapamazlar sanırım.

böyle her konuya yazıyorum yine yazayım
özel sektörde işveren işçsini her türlü çıkartabilir arkadaşlar
"çıkartamaz" diye bir şey yok. hamile de olsan yok. hasta da olsan yok. ölsen yok yani!
ha tazminat öder
işçi şartları tutuyorsa işe iade davası açar, uğraşır
bunlara bakılır ama her türlü çıkartır mı, çıkartır.
Uf Napalım kovuluruz en fazla. Yine de bilgilendirme için çok teşekkürler 🌸

Hayır kovuluyor atıyorum performans vs bahane gösterebilir tamamen kovulmuyor diye bir şey yok sakin olun ve ik varsa konuşun tekrar

valla insan kaynakları deyince hep şu görsel geliyor aklıma aşırı haklı bir görsel

1775559315438.webp

Kaç haftalık şuan? İş yeri hekimi var mı isg vs? İş yerinde bazen gebelerden nefret ediyorlar ben de yaşadım home office olmamıza rağmen hibrite geçtik bahanesi ile istifaya zorladılar 1 sene önce tazminatımı verdiler bebeğim 8 aylık hala hibrite geçilmedi ve yöneticim kadındı onun gibi 40 yaşında hayatımı işe adamış olup kocasız ve çocuksuz olmam gerekiyordu onun kafasına göre. Diğer gebelerden konum olarak farklı mısınız

Kaç haftalık şuan? İş yeri hekimi var mı isg vs? İş yerinde bazen gebelerden nefret ediyorlar ben de yaşadım home office olmamıza rağmen hibrite geçtik bahanesi ile istifaya zorladılar 1 sene önce tazminatımı verdiler bebeğim 8 aylık hala hibrite geçilmedi ve yöneticim kadındı onun gibi 40 yaşında hayatımı işe adamış olup kocasız ve çocuksuz olmam gerekiyordu onun kafasına göre. Diğer gebelerden konum olarak farklı mısınız
Hayır hiçbir farkım yok kendi departmanımdaki gebelerden. Ama dediğim gibi şirkette benimle aynı vardiya düzeninde çalışan her hamile kadın zaten benim hali hazırda talep ettiğim düzene geçiş yapıyor. O departmanların planlama yöneticileri ile görüştüm hepsi bunun yasal olmadığını söyledi. Bir bana yasal herhalde anlamadım ki

Uf Napalım kovuluruz en fazla. Yine de bilgilendirme için çok teşekkürler 🌸
rica ederim
sıkmayın canınızı, zaten ne yapsak olacağına varıyor bir yerden sonra

mail atmanız yerinde olmuş, size de kimse geri bildirimde bulunmamış yani ellerinde şu sebeple memnun değildik, performansı düşüktü gibi bir şey için kanıtları yok ortada.

tabi bu sürede gece çalışmak istemiyorsunuz, anlıyorum. ölü taklidi yapan işverenle bunu nasıl çözeceksiniz onu bilemiyorum.

Hayır hiçbir farkım yok kendi departmanımdaki gebelerden. Ama dediğim gibi şirkette benimle aynı vardiya düzeninde çalışan her hamile kadın zaten benim hali hazırda talep ettiğim düzene geçiş yapıyor. O departmanların planlama yöneticileri ile görüştüm hepsi bunun yasal olmadığını söyledi. Bir bana yasal herhalde anlamadım ki
departmanınızda aynı anda çok mu hamile var?

yani "yönetemiyoruz" demeleri için sizce bir sebep var mı?

siz çok mu ayrı bir departmansınız?
başka departmandan kimse size geçemez mi mesela?

neden size bu kadar inat ettiklerini anlamaya çalışıyorum.

Rapor alsan o hafta sonrasında da iş yeri hekimiyle konuşsan

departmanınızda aynı anda çok mu hamile var?

yani "yönetemiyoruz" demeleri için sizce bir sebep var mı?

siz çok mu ayrı bir departmansınız?
başka departmandan kimse size geçemez mi mesela?

neden size bu kadar inat ettiklerini anlamaya çalışıyorum.
Şu an 4 hamile var evet sayıca fazla kaçıyor olabilir ama bunun planlaması önden yapılmalıydı. Konu bana bu şekilde geri dönmemeliydi. Maalesef başka departmanlardan buraya geçiş mümkün değil..

Şu an 4 hamile var evet sayıca fazla kaçıyor olabilir ama bunun planlaması önden yapılmalıydı. Konu bana bu şekilde geri dönmemeliydi. Maalesef başka departmanlardan buraya geçiş mümkün değil..
bu kişilerin hepsi birden doğum yapınca ne yapacaklarmış acaba?

Yani cidden uykudan kafamı kaldıramıyorum birde bunlarla uğraşıyorum öyle zor ki
Rapor alın gece vardiyasında doktorunla konuş bazen gece çalışamaz raporu çıkarır ben eskiden mağazacılık yapıyordum orada da gece çalışması olurdu ve asla gebeler yazılmazdı iş yeri doktoru izin vermezdi bende fmf olduğu için bana da yazılmazdı 1 hafta gece 1 hafta gündüz mü iş

Back
X