Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

Sizin bu dedikleriniz yıllar öncesinde kaldı, artık erkekler midesine giden yoldan çok evin maddi yükünü paylaşacak omuzlarındaki yükü azaltacak bir eşinin olmasını düşünüyor, batsın dediğiniz sosyal güvence yaşamın vazgeçilmezi artık, insanlar tek maaş ile geçinemezken kocanın Allah gecinden versin malülen veya ölüm emekliliği sonucu verilen parası ile bir kadın ne kadar ev geçindirebilir çocuklarını nasıl okutur, artık ekmek aslanın ağzında hele ki Türkiye de emekli olunca sürünüyorsun en rahat olman gereken zamanında, artık hayat kocanın midesine gidecek güzel yemekleri düşünecek kadar toz pembe değil, ayrıca boşanma vakalarına bir bakın evlilikler kadın çalıştığı için mi yoksa geçim sıkıntısı yüzünden mi bitiyor? hangisi daha fazla acaba, maddi durumlar her an değişebilir hazırlıklı olmak lazım, en azından bir kadının çalışmasa bile mesleğinin olması lazım

Son düzenleme:
ya hakkaten çok ilginç ya.
hiçbi çalışan kadın ev hanımlarına "biyy evde oturuyolar" dememişken, bazı ev hanımları direkt taarruza geçmiş.

yarası olan gocunuyor belli ki.
p.s: ben öğrenciyim apla :ecrin_bebek:

evde oturmak ıstedıgımı soylemedım..
ya arkadasım ıkıdır yazdıklarımı dogru durust okumadan yorum yapıyorsun..usenıyorsun herhalde...

evde oturmak ıstedıgımı soylemedım..
ya arkadasım ıkıdır yazdıklarımı dogru durust okumadan yorum yapıyorsun..usenıyorsun herhalde...

yoo gayet iyi okuyorum.
"çalışmayan evli bayanlara sorum var, evlenince evde oturcam ve kocamdan para isticem. bu sizin için sorun oluyomu" özetinde bir ilk mesaj yazmışsınız konuya. yok istemiyorum emin deilim mırın kırınları geçelim, olayın özü bu. ve ben de buna cevap yazdım.

herşey iyi güzel anlamaya da çalışıyorum ama evimin kadını olmak nedir??
biz çalışan bayanlar nerenin kadınıyız.
ben işime gidiyorum evime geliyorum evişimi yemeğimi temizliğimi yapıyorum. akşamları eşimle vakit geçiriyorum. oğlumla ilgileniyorum. haftasonları geziyoruz beraber.bunun yanında açıköğretimde de okuyorum. ha bütün bunları aman ben böyleyim şöyleyim demek için yazmıyorum ama hayat çok kısa ve evde oturularak geçirmemek gerektiğini düşünüyorum. elbette ki eşim çalışmasam bana para verecek babamın anneme verdiği gibi.
ama Allah korusun eşime birşey olsa ben tek başıma kendimi de oğlumu da bakabilecek durumdayım.çalışan tüm arkadaşlarımın öncelikle amacının da bu olduğunu düşünüyorum. ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var.ben de en az eşim kadar evin geçiminden sorumlu görüyorum kendimi.

başka arkadaşların da dediği gibi ben bir çalışan bayan olarak çalışmayan arkadaşları aaa ne kadar tuhaf nasıl yani koca parası mı yiyor diye hiç eleştirmedim hem haddim değil hem de zaten böyle düşünmüyorum.ama çalışan bayanlara evlerini eşlerini ve çocuklarını ihmal ediyorlarmış gibi muamele yapılması hiç hoş değil.
o zaman bu sadece beceri meselesi demek geliyor insanın içinden. ben aktif bir insanım , herkese herşeye de yetebiliyorum demek geliyor.

kafamçokkarıştı

çalışan kadınlar evde oturanlara hiç bir kıyaslamadan aşağılanmada

bulunmazken bazı ev hanımları saçma sapan dalaşlara giriyor bu ya yarası olan gocunur misali yada

yapmak isteyipte yapamadığı bir şey olsa gerek kompleks yapmış

yok bilmem ne erkeğin midfesinden geçermiş yok kocası parasının hesabını yapmazmış

elin işini yapmaktansa kendi işlerini yaparlarmışş

çalışan kadınlara kocaları para hesabımı yapıyor

çalışan kadınlar evinin değilde işinin kadınımı oluyor

elin işini yapmaktansa kendi işimi yaprım da nedemek el işini bedavadan yapmıyorsun

kendi işinin emeğini para alıyorsun.. bu zamanda hiç söylenecek lafmı batsın sosyal hakkı sigortası bilmem ne

bu yorumları yapan ev hanımlarına soruyorum kocası istemese boşansa yada kaza geçirse yada ölse ( allah korusun ) batsın bu güvence derlermi

yoksa keşkee evde kendimi köreltmeseydim de birşeylermi yapsaydım der

45-50 yaşına gelince sıfırdan çalışmaya başlarlar ....

ozaman anlarım sosyal hak ne güvence ne

yok cilvesizmişiz yok el işi yapıyormuşluz yok patron kızyomuş biz susuyomuşuz

siz hangi dünaydasınız ya evde oturp oturp bunlarımı kuruyorsunuz kafanızda

ne patronum haklı olduğum yerde bana kızabilir ne ben odun gibiyim cilvemi edamı kaybetmedim

nede koca adayım nişanlım evlenince bana para hesabı yapar ...

yazıkkk bu düşüncelere....

yok erkeğin midesinde geçer lafını söyleyen arkadaş erkeğin birgün kaza geçirse çalışmazsa sen

yemek yaparak hayatınızı devam ettirebilirmisin tabii yemekk yapacak imkanları bulursan

çalışmayı da ev hanımlığını da çok çok iyi bilen biri olarak her ikisinin de birbirinden güzel yanları olduğunu düşünüyorum. ama şunu da eklemeliyim ki ikisi aynı anda mükemmel bir şekilde yürütülemiyor. yani çalışırken evde olduğum zamanlardaki çoğu şeyden mahrum kalıp eşimi de mahrum bıraktığım gibi ev hanımıyken de çalıştığım zamanlardaki pekçok konfordan mahrum olduğumu ama eşimin daha mutlu olduğunu -ve sanırım bundan sonra dünyaya getireceğim bebeğimin daha mutlu olacağını- düşünüyorum. öyledir böyledir tartışmalarına girmem ama ben böyle düşünüyorum. aksini iddia edene saygı duyarım o ayrı...

çalışmayı sevmeyen birisi olduğunu söylemişsin zaten üzerine bişey denilemez istemiyorsan çalışmazsın.
ben çalışan bir bayanım düşüncede onca sene neden okudum neden kafa patlattım tabiiki iyi bir işim olsun kimsenin eline bakmayayım diye. şu anda 3 senelik evliyim ailelerden hiçbir destek yok. ama ikimizde çalıştığımız için kimseye muhtaç değiliz arabamızıda evimizide aldık şükürler olsun.
şimdi ailen varlıklı sana destek olabilirler ama ya ileride seninde çocukların olacak yeteri kadar destek olabilecekmisin? birde şimdi pahalı şeyler alabiliyorsun peki evlenince eşin biraz daha uygununu al deyince ne olacak kıyamet kopacak. evlendiğinde birşeylerden feragat etmen gerekiyor, eşim bana tabiiki bakacak ihtiyaçlarımı karşılayacak diye bir tavır takınırsan çok yanlış olur.
benim annemde kendi paranı kazan eşinin eline bakma derdi hakikaten çok doğru bir söz çalışan ve evli olan bayanlar çok iyi biliyorlar bunu. şahsen ben evimin işinide yapıyorum, ekstra evde tasarımda yapıyorum herşeye yetişiyorum yani.

Canım hiç kusura bakma çalşanlar üzerine alınmasın demişsin ama bu laflara alınayacak kimse göremiyorum...
Valla elin işini yapıyorum ama kendi evimin işini yaptığım gibi bedavaya yada karın tokluğuna değil.. maaşımı alyorum sosyal güvencem ödeniyor...
Evet maddi sıkıntım yok, ama çalışıyorum.. Hayatımda hiçbir zaman amacım kocamı mutlu etmek olmadı.. Benim birincil amacım kendimi mutlu etmek, ben mutluysam kocam da mutlu olur çünkü.... Aman o mutlu olsun diye de lükslerimden vazgeçp hayatımı yemek yapmak temizlik yapmak çocuk doğurup büyütmek gibi bir kapana kıstıramam...Evet işten yorgun geliyorum ama hiç oturup da muhabbet edemediğimiz olmadı.... Hatta çoğu zaman eğer akşam vakit geçiremiyorsak benim değil eşimin yorgunluğundan dolayı vakt geçiremiyoruz...
Arıca her akşam da beraber vakit geçirmek zorunludur diye bir kural mı var.. Herkesin bireysel birer hayat alanı da olmalı.. Ben yorgunsam dnlenmek istersem eşim oturur tvsini izler kitap okur vakit geçirir. yada o yorgunsa yatar ben oturur kitabımı okurum yada tv izlerim yada ütü yaparım..illa her akşam her dakka dip dibe olcaksınız diye bir kural yokki...
hatta biz seyahatlerimiz nedeniyle ikimizde iş gereği seyahatlere gidiyoruz... zellikle fuar dönemlerinde 10-15 gün görüşemedğiğimiz olyor...Ne yani bu bir hata mı bu bir kusur mu???
Evlilikte mutsuz olmak sadece kadının çalışması ile ilgili bir durum değil... Benim de birsürü çalışmayan arkadaşım var ve çok mutsuzlar ama boşanamıyorlar....
ÇAlışan kadınlarda boşanma oranının yüksek olması kadının çalışması yüzünden mi zannediyorsun arkadaşım... Hayır. Yüksek çünkü çalışan kadın mutsuzsa, çalıştığı ve kendine ait bir geliri olduğu için mutsuzluğa katlanmak yerine boşanmayı tercih ediyor...
haa çalışmayan kadınlarda düşük olan boşanma oranı da inan evde oturdukları ve kocalarının kalbine giden yoluyani mideyi bol bol yemek yaparak besledikleri, kocalarını çok mutlu ettikleri için değil. Boşanamadıkları için... BOşansalar neyle geçinecekler, ailesi de destek olmyorsa sokaktamı kalsın, sokakta kalmaktansa bu mutsuzluğa katlanırım ama karnım doyar başımda bir çatı olur diyerek boşanamadıkları için düşük

Lütfen yaa at gözlüklerinizi çıkarın artık.....
Buradaçalışan kadınlar hiçbirimiz ıyyy evde oturmak mı amaan evde otur otur, günler komşular pasta börekler duba gibi oluyorlar, dedikodu ve tvdeki kadın programlarından başka dünyadan haberleri yok falan gibi ithamalarda bulunmamışız. Yani çalışmayan arkadaşları kracak incitecek hiçbirşey söylememişiz. Ama çalışmayan arkadaşların bir kısmı yok erkekleşiyorlar yok cilve bilmiyorlar yok elin işini niye yapıyosunuz ki...erkeğin kalbne giden yol mideden geçer adamın karnını doyuramıyorsan kadınlığın ne anlamı var, yok çalışan kadınlar mutsuz boşanıyorlar falan gibi yersiz ve mantıksız yorumlar yapmak niye...
Umarım başınıza gelmez ama batsın bu sosyal güvence dediğiniz şeye ve amman ne gerek var elin işini yapacam dediğiniz el işinden alınan maaş olmazsa eşinizin başına bişey gelse nasıl geçineceksiniz....
Mesela kocanızın eline bakmak bakmamak meselesi değil.. mesele kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyor olmak...
Eşinn eline bakmıyor olabilirsin, sana ihtiyacından fazlasını veriyor olabilir, ama ya birgün veremeyecek duruma düşerse...

canım bu yazdığın mantıklı şeyler anlayana

bir laf varya nekadar söylersen söyle karşıdakinin anladğı kadardır

hayat bir darbe vurduğunda görürüm ben bu düşünceyii neyse

walla canım sana kesinlikle katılıyorum.haziran ayında mezun oldum we kısmetse yakında işe başlayıp bankacı olucam..bütün yazımı iş aramakla geçirdim...kendimi parçaladım bunun için resmen...çünkü çalışmak çok güzel daha doğrusu bi yerlerde insanın bişeyler için uğraşması we işe yaradığını hissetmesi kişiye ayrı bir özgüwen weriyor bence...

ya arkadaşlar valla herkez konuşuyo özelliklede ev hanımlarına sesleniyorum kimse darılmasın kırılmasın çalışmak bi kadın için ayrı bi güzel bu bi gerçek niye kabul edemiyosunuz ki yaa bakın ben her ikisinide yaşadım hem çalıştım ev hanımıda oldum ama inanın çalışmak daha güzel

ev hanımı olunca ohh be evde oturmak ne güzelmiş dedim ilk düşüncem buydu gezdim tozdum ama insan bi zamandan sonra sıkılıyo çünkü yapacak bişi kalmıyo herşey monotonlaşıyo oysa çalışırken hafta sonunu iple çekerdim gelincede dolu dolu geçirirdim bide şu bi gerçekki rahatça insan harcıyo istedğini alıyo tmm şimdi ev hanımıyım eşim hiç bişi esirgemiyo zaten maaşını getiriyo bana veriyo ama genede olmuyo çünkü o parayla zaten pazara çıkıcan ekmek olacan ay sonuna kadar yetiştiricen çalışırken çıkardım çarşıya gönlümce gezer üst baş alırdım çünkü ben çalıştığım için daha yüksekti yaşam sıtandartımız ama şimdi çalışmıyorum tam yetiyo para birazda borcumuz var kimi zaman kendimi okadar işe yaramaz hissediyorumki anlatamam eğer şuan bende çalışsam süper olacak büyük bi nefes alacağız bide ben gezmeyi tozmayı seven bi kadınım alış veriş yapmaya bayılırım ama şimdi gönlümce yapamıyorum buda bazen ağrıma gidiyo eşimin esirgediğinden diil ama çünkü zaten durumumuzu biliyorum bu durumde bide bencillik yapıpda para harcayamam tmm öyle çok kötü diiliz yetiyo Allaha binlerce kez şükürler olsun ama sizde çalışıp eve bi katkınız olup borçları ödeyip biraz daha rahatlamak istemezmisiniz...

mesela ben çalışrken kuzenlerim bana hep imrenirdi çünkü bi çarşıya çıkardık ben istediğimi alırdım çünkü çalışıyodum para benimdi yani tabiki hepside diil yani evin ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kalan para ama onlar ya annelerini arar yada eşlerini ya şunuda alimmi derdi yada bi çok şeyde gözü kalırdı ama alamazdı bunlar gerçek arkadaşlar şimdi bi çoğunuz ben yetinmeyi biliyorum diyecek tmm bende biiyorum ama insan oğluyuz bişi gördümü bi çarşıya çıktıkmı gözümüz kalıyo öğle değilmi

artık zor tek maaşla ev geçinmesi eşin ya çoookk iyi maaş alıcak yada fabrikatör olacak ozaman tabiki çalışmak istemem mesela teyzemin kocasının işi çok iyi iyide maaş alıyo kadın bi çarşıya çıkar dünyayı satın alır umrunda bile olmaz gezer tozar sinemaya gider tiyatroya gider oh ne ala dersiniz

mesela ceku demişki dedem haçlıkveriyo annem haçlık verir bana evlenince ona gvenilitmi hadi yarın allah korusun dedene bişi oldu ozaman kimden alıcan haçlık anene bişi oldu Allah korusun... ama enazından sen söyle bişi var okumuşun diploman var mesleğin var o güzel işte zor durumda kalınca hemen iş ararsın

demem o ki çalışmak her zaman bi avantajdır ben şuanda iş arıyorum mesela bi bulsam hiç durmucam evde oturmak tabiki kötü diil önceki sayfalardada belirrttim zaten güzel yanlarını ama imkanınız varsa çalışın derim ben....

valla olay ben calısıyımda kocamın eline bakmıyım diill.. eger kocanı cok zengin diilse calısıp yasam kalitenizi artırabilirsiniz yani bir elin nesi var iki elin sesi var misali

ayrıca bende evde oturdum onunda ayrı güzellikleri var ama calısmak cok farklı bişi sosyal yasamda kendinizi daha güvende hissediyosunuz..

iki gün sonra allah kimsenin basına vermesin ama esiniz calısamıyacak uruma gelirse ne yapıcaksınız elinizde bi mesleginiz bi deneyiminiz yok şimdi deneyimli profosyonel kişiler bile bin bir zahmetle iş bulurken siz senelerdir evde oturmus biri olarak nasıl iş bulacaksınız ha diyince :uhm:

benim annemde öle düzenli calısmamıs yani arada bi calısmıs sosyal güvencesiz yani elinde dogru düzgün bi meslegi yok o yüzden bana hep oku ve bir meslek sahibi ol derdi

şimdi siz kızlarınızın ilerde evde mi oturmasını dedikodu yapıp kadın programlarını izleyen biri mi olmasını isterseniz yoksa caşlısıp kendini her konuda geliştirmiş calısan sorumlulukları olan birey olmasını :uhm:

bu devirde tek maasla hiç bişi olmuyo kardesim lmaz: iki iki daha dört a.s

aferim sana bı msjla olayın özünü kavramissin da mirin Kirimlari gecelim diyosun.o zmn daha sonrakinleride oku olayın özünü daha iyi kavra tatlım..

ben burada hıc bır polemıge gırmeden herkesın fıkırlerını goruslerını alarak ne yapıcagıma karar vermeye calısıyorum..her ıkı tarafında artılarını eksılerını ogrenmeye calısıyorum..bu sebeplede ne evde oturanlara ne de calısanlara en ufak bır sagısızlıgım olmamıstır bugune kadar yazdıgım yazılarda..benım orda ne demeye calıstıgım cok bellı..ben evımın kadınıyımda sız bılmemnenın kadınısınız gıbı bır sey yok..benım yazdıklarımın altında bır kotu nıyet aramayın cunku konuyu acan da benım fıkır alısverısınde bulunmak ısteyende karar vermeye calısanda..
orda evımın kadını olmak ıstıyorum dememdekı maksat kendımı evıme adamak evımle ve esımle ılgılenmek demek oluyor..
lutfen benı bu tarz tartısmalardan uzak tutun cunku dedıgım gıbı burada fıkır alısverısı yapmak ıstıyorum...

çok haklısın canım çok güzel anlatmışsın.

zaten ıkı kere herkese tesekkur edıp ıse baslamayı dusundugumu belırttım..
yanı bu yuzden calısan bayanlara nıye laf soylıyım????
bu yuzden de bana evde oturmak ıstıyorum demıssın mırın kırın hıkaye dıyen arkadasıma da soylıyım..en son cevabım bu kararım da bu..kım nasıl dusunmek ıstıyorsa oyle dussun benı ılgılendırmez..
fıkırlerını goruslerını yasantısını paylasan butun arkadaslarıma cok tesekkur ederım tekrar tekrar...
umarım en kısa zamanda bende bır ıs bulabılırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…