Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

konuyu tam olarak okumadığınız okadar belliki konun başlarında bir üye demişki çalışma ozaman evde oturup gün yaparsın kek kahve yapıp dedikodu yaparsın diye aşşağılamış çalışmayan bayanları ve annelerimizi .... hem konuyu aldatmaya getiren sizsiniz ... ben aldatılır demedim onu siz diyorsunuz ben çalışabilir ama ortamı rahatsa kendinden taviz hayatından taviz vermiyorsa güzelbir mesleği varsa veya meacbursa çalışır kendini zorlamadan ama aman ben kocamdan para almıyayım diye milletin derdini çekemem... hem zaten adam nekadar çalışırsa çalışsın bir bayanın hamileyken çektiği sıkıntının hakkını ödeyemezki eşitlik orada bozluyor erkeklerin tek işi çalışmak bırakalımda onu doğru yapsınlar bari onuda ben yapıcaksam onların işi ne....klava:

helal olsun arkadaşım

maşallah canım bebişin çok tatlı ablamın kızına benzio belki de onları özlediğimden benzettim allah bağışlasınkaydirigubbakcemile2

ya gercekten konu ne hale geldi..soru ne kdr basitti aslında..
of bu ülke niye böyle oldu ne zaman oldu Allah askına ne bu guruplasma ben anlamıyorum..
yok çalışan-calismayan yok okuyan-okumayan yok zengin-fakir yok turk-kurt yok bası açık-kapalı...of ya bıktım artık bu durumdan herseyde ayırımcılık..yapmayın ya..
soru; eşlerinizden para isterken problem oluyor mu ydu...nerelere geldik..

canım benim senle aynı kaderi paylaşıyorum ben polis memuruyum fakat eşimle aynı meslek ten olunca zorlandık ve istifamı verdim ki 3kere istifa etme hakkım var istesem şu an başlarım ama tercihim bu benim ki arkadaşlar küçük gördüler koca ağzına bakma gibi onun ekmeğini yeme gibi ya nevar ben ev hanımı olunca insanlığım ortaya çıktı çalışırken evi bırak kendime bakcak zamanım yoktu mutluyum böle hem de çok çalışan bayanlara dilerim inş zorlanmazlar ama ben zorlandım eşim benden para bekleseydi işimi bırakmamı istemeseydi geçim sıkıntım olsaydı çalışırdım ama ben seni şuan çok iyi anlıyorum yıllarca okudum bırakmak zor geldi bence evlen eşini tanı daha sonra işine karar ver

34esra86 dediği gibi dinimizdede bu var erkek evine bakmakla mükellef tir mecburdur ayrıca para isterken problem değil çünki o benden istiyo paralar bende kalıyo

KK nın güzide aldatıldım aldatılıyorum diye konu açan üyeleri hanımları sorununuz çözüldü..ya çalıştığınız için ya da ilgilenmediğiniz için adamlarla aldatılıyorsunuz..sebebi uzaklarda aramayın.suç aldatan erkekte değil,aldatılan kadında!!

Son düzenleme:
çalışan -çaşılmayan bayan ayrımına bişey demek istemiyorum..
ben çalışmayan bir bayanım ve eşim ben daha istemeden paramı verir bana.. hatta kumbaramız vardır bozuklukları oraya atar tümleride tv'nin üzerine koyar bende ihtiyaçlarımı karşılarım..ayın sonlarına doğru ekmek parasıda çoğu zaman benden çıkar ..:))
kendimce tutumlu bir bayanım.. ben böyle oluncada eşim paramı doğru yerlere kullanacağımı bilir.. bu arada söyleyim eşim memur istesekte istemesekte tutumlu olmak zorundayız zaten..

Bende 11 yıllık evliyim ve ilk 3 yıl çocuğumuz olana kadar çalıştım . Evet çalışırken kendi paranı kendin kazanıyor ve daha rahat harcıyorsun , fakat bu bekarken oluyor. Evlilik bir paylaşım , her ikinizde çalışsanız paylaşılacak , sadece eşin çalışsada paylaşılacak.Tüm sorumluluğu evleneceğin kişi üstlenebilecek düzeyde ise çalışma derim , zaten bu zamanda hem çalışıp em ev idare etmek biraz biyonikliğe giriyor Heleki çocuk olduktan sonra çalışmak çok zordur..iş , ev , çocuk ve eşş.... ooffff düşünürken bile yoruluyor insan ...

hımmm güzel bir topik ve güzel bir münazara ortamı olmuşvereliniortak hanımlar birbirlerine biraz verip veriştirmişte olsa bu tartışmalardan herkesin kendine çıkaracağı bir pay var....

çalışan kadınların her ne kadar hayır "hiçte öyle değil" deselerde,genel olarak ev kadınlarına biraz yukardan baktıkları aslında bir gerçek(pek tabii istisnalarda var içlerinde)ben pek çok çalışan kadından şu lafı duydum:tüketen,üretmeyen hazır yiyici vs vs gibi....yada hem çalışıyorum hemde paşalar gibi evimin işlerinide yapıyor üstünede çocuklarımı yetiştiriyorum...ki evet bir evkadınından çok daha kabiliyetle bunların altından kalkan hatunlarımız var...ev kadınlarıda çalışan hanımların bu yargısını bildikleri için hep bir savunma tutumu içine girerler ki gerçektede bütün gün kı...rı yer görmeyen 7X24 hizmette olan ev kadınlarımızda var....bunun yanısıra bütün gün kırk kapıya kırk değnek vuran ev kadınlarımızda.....işin özüne bakarsanız ister çalışan,ister evde olan kadın olsun herşey kadının kendi yapısında...sorumluluk almaktan gocunmayan,görev bilinci gelişmiş olan ve fadakarlık boyutunu geniş tutan kadın çalışanda olsa,evde oturanda olsa hep verir hep verir....:sm_confused:sonuçta ikiside yılların ardından birgün bakarlarki çok yorgun,bıkkın ve kendini ve hayatını sorgular,yılların muhasebesini yapar konumdadır....yani ne kadar farklı hayatlar sürmüşte olsalar birgün bu ortak platformda buluşurlarköylü kadını normalinde ev kadını olarak bilinir ...yani el kapısına gidip çalışmıyor ve her ayın başında maaş almıyorya....ama sabahın beşinde ayaktadır...tamda hayvanı varsa sağacaktır...yemliyecektir,ahırı temizliyecektir eve gelip kahvaltıyı hazırlayacak milleti yedirip içirecektir onunda okula giden,işe giden çocuğu vardır sonuçta...büyük ihtimal evde kayınbaba,kayınpeder vardır onlarında hizmeti bir tamam yapılacaktır....ve tüm bunlar 8 gibi biter ...ordan tarlaya bahçeye geçer öğle saatine kadar çalışır ...gelir ögle yemeğini pişirir,yine ev ahalisini doyurur bulaşığını halleder yine tarlaya döner akşam 4'e 5'e kadar çalışır eve döner bu sefer akşam yemeği telaşı başlar,yemek pişerken bu arada hayvanların tekrar sağılması ve bakımını halleder... taki evde herkesin hizmeti bir tamam olana kadar...yorgun argın yatağına gider bebesi yoksa bir şans sabaha kadar 3_5 saat uyur ha tabii birde kocanın aklına birşey düşmedi ise...ben burda çok özetini geçtim...o bir günün içinde daha neler var neler var....bu evin çamaşırı,temizliği vs yokmu? hadi gelin bu kadına ev kadını hazırı yiyen tüketen deyin yüreğiniz yetiyorsa...çalışıyor hemde tabiri caizse eşşekler gibi çalışıyor ...ama kimse ay sonunda gelip eline para saymıyor,sosyal güvence sağlamıyor onlarıda geçtim taktir bile edilmiyor...haksızlık yapanın anasını ağlatırım,aslanlar gibide hakkımı savunurum...yada kocam bana bunu yaparsa aklını sökerim onun diyemiyor....işine bakıyor sadece işine bakıyor...
şimdi bu durumda çalışan hanımlar: istediğiniz için veya mecburiyetten çalışyorsanız ay başında trik paranızı alıyorsunuz sosyal güvenliğe kavuşuyorsunuz....yani sonuçta yorulduysanız bir karşılık var....kocanızın karşısında konuşma gücünüz var....

ev hanımları: sizlerde sadece kendi çekirdek ailenizin sorumluluklarını yerine getiyorsunuz...ve birçoğunuz evinde bu hizmetleri gerçekleştirirken sizlere büyük yardım sağlayan teknolojik gereçler...parayı çalışan kadınlar kadar özgür harcayamazsanızda işinizi canınızın istediği zamanlarda yapmak veya ertelemek şansınız var...hatta ve hatta hatrı sayılır sayıda kocasının maaş kartını elinde tutup tüm ekonomiyi kendisi ayarlayanda var...evde otursada haftalık,aylık temizlikçi tutanızda var...istediği gibi giyinip süslenip kuaförü,klübü olanda var....çalışan hanımlardan çok daha fazla para harcayanınızda....
ya birşey söyliyeyimmi bu öyle bir konuki neresinden tutsanız elinizde kalır:sm_confused: çalışan kadın,ev kadını karşılaştırmasına girerseniz her iki tarafta birbirlerine sayfalar dolusu liste çıkarır.... bu tartışmanın sonu gelmez...son birgün her iki tarafında yukarda da söylediğim gibi buluşacağı o ortak platform....benim bahsettiğim kadının ise o platformda bile yeri yokbenneyaptımki...onlar o muhasebeyi ve sorgulamayı bile yapamayacak kadar bıkkın ve yorgundurlar...sorgulamak ne imiş...ömürleri bunu yapmadan evde,tarlada,işte,yatakta,tamda, bahçede,beşiğin başında sadece vermeye programlı geçmiştir...neyi sorgulayacakki tüm bunlar doğaldır onun için herşey olması gerektiği gibi olmuştur işte....hiç birbirimizi hırpalamaya gerek yok....herkes mecburiyetten veya isteyerek yaşamın içinde bir rolü seçiyor....herkes bir şekilde tercihlerinin bedelini ödüyor...veya mükafatını görüyor...(her mükafatta genelde ödenen bir bedelin peşinden geliyor)...benim bahsettiğim kadın profili ise birilerinin ona çizdiği yolu yürümek zorunda kalıyor ve yine birilerinin onun adına yaptığı tercihleri kabullenmek...günümüz şehirli hatunları ister çalışan,ister ev hanımı olsun bunu onlara kim yapabilir...istisnalar olsada çoğumuzun evde sözü kocasından önce gelir...ama cadılıkla,ama işveyle,ama kurnazlıkla dediğimizi yaptırıyoruz....her kadın evde olsun,işte olsun kendi çapında mücadelesini veriyor....onun için birbirimizin gözünü oymak yerine birazda bizimle aynı platformu bile paylaşamayan kadınları düşünüp biz ne yapıyoruz demeliyiz....sizcede biraz şımarık değilmiyiz....

konu sahibi kardeşim...her iki durumuda yaşamış bir hanım olarak...çalışmanında güzel tarafları var,evde olmanında....bence durumunu ve şartlarını en iyi kendin bilirsin,neyin seni mutlu edeceğinide...biz burdan ne söylesek birazda kuru teneke gürültüsü olur...dediğim gibi şartlarını gözden geçir,olasılıkları belirle üstlerinde de iyice düşün...senin sorunun cevabı ortak yaşam paylaşmayı düşündüğün adamın karakterinde....sıkılmadan isteyebileceğin bir adamda olabilir,isteyemeceğin bir adamda:sm_confused:burda kimse bu cevabı veremez...çünkü senin eş adayını kimse tanımıyor....işte gördün isteyemem diyende var,paşalar gibi isterim diyende var...bu iki cevabı verdirtende eşlerinin karakteri ve mizacıdır....çalışarakmı yoksa evde oturarakmı mutlu olabileceğini sınayabilmek için önünde yeterli bir zaman var...sına ve gör diyebilirim ancak.....inşallah herşey gönlünün istediği şekilde olur...sevgiler

zaten konuları saptıran bu zihniyette olanlar çalışmasın

çalışmak kötü kaka cıss zaten bu zihniyette kimsede sizi çalıştırmaz siz

oturun paşa paşa evde

ekrulum_mor_ametist çok güzel yazmışsın.
zaten ben burada hiç anlamıyorum evet eminimki çoğunluğun eşi iyidir ama herkesin mi eşi beş beş aldığı maaşı karısının eline sayıyor hiç mi laf edilmiyor..bizim komşularımız var ev hanımları ve bişey alırken kocaları bişey diyecek diye ödleri kopuyor durumları iyi olduğu halde kocaları çoğunlukla laf ediyor alınan edilen şeye hem de bu insanlar gayet modern insanlar yani benim çevremde bu kadar çokken burada hep tam tersi olması çok ilginç.
bahsettiğin kadınlar da benim gözümde çalışan kadınlar.çalışmak lla ücret karşılığına çalışmak demek değil..o kadınlar gerçekten ağır işçi statüsünde çalışan kadınlar.onların hiçbi zaman cüzdanında para olmaz bi ihtiyacın var mı diye soran da olmaz...benim çok yakın çevremde de mevcut bu tür kadınlarımız.köyde sabahın köründe kalkarlar akşama kadar oturmaya fırsatları olmaz.üstüne de bi kere övgü almazlar..
benim bu konunun başından beri anlatmaya çalıştığım şey ben çalışıyorum durumumuz çok çok iyi benim çalışmama gerek yok ama çocuğun daha iyi okuması için benim çalışmam şart öteki türlü kendi yaşantımızdan kısmamız gerekecek o iyi eğitim için.benim kocam dünya iyisi bir insan ben para istesem gayet hiç lafını bile etmez ama ben isteyemem dedim.çünkü ben babamdan bile isteyemezdim..dünya iyisi olmasına rağmen...
çalışmayanları asla küçümsemiyor, evde oturan hazır yiyiciler gibi bir düşüncem hiç olmadı.ben zaten annesi çalışan bir çocuktum bizim ailede yengemler falanda çalışan kadınlardı.ben normali zaten bu herhalde diye olarak büyüdüm.o çalışmayanları küçümseyen kadınlar ancak benim gözümde sonradan görme buldumcuk hayatta çalışan kadın olarak yalnız kendini bilmiş tanımış bir kadındır ve zavallıdır bana göre..
ben evimin işini de kendim yapıyorum yemeklerimide hazır yemeklerden değil herkesin evinde pişen yemeklerden yapıyorum kendim çocuk konusuna gelince henüz yok bi süre daha olmayacak olduğunda da kayınvalidem bakacak.çünkü beni babannem baktı ben hiç eksiklik duymadım annem çalışıyor diye ben çocuğun psikolojisi bozulduğunu düüşünmüyorum o yüzden illa ben büyütmeliyim gibi bir kaygım yok.Ha annem ya da kayınvalidem olmasa idi bakıcı tutmak zorunda kalsaydım elbette ki çocuğumu bakıcıya bırkmazdım.o yüzden çalışmayı bırakıp çocuğunu bakan kadınları da anlayışla karşılıyorum.
ister çalışın ister çalışmayın ister yüzünüz kızararak isteyin para ister kocalarınız maaşı olduğu gibi versin size ama böyle çalışanları küçümseyici kocaları tarafından aldatılan ev düzeni bilmeyen ilgisiz erkek gibi yemek yapmaktan bi haber kadınlar olarak düşünülmesin.çalışmayanları aşağılayan kadın nasıl zavallıysa benim gözümde aynı şekilde çalışn kadınları da bu şekilde düşünen ev kadınları da benim gözümde zavallıdır.
son olarak o köylerde ki emekçi ev kadınlarını görüp bildikten sonra onlara haksızlık etmemek adına evde öğlene kadar yatan evine temizlikçi alan kuaförden ev gezmelerine geçen ev kadınları ben de ev de çalışıyorum safsatasını yapmasın mümkünse...

Ben eşimle flört etmeye başladığında çok iyi maaşı olan bir yerde çalışıyordu tüm sosyal olanakları vardı... krediyle ev aldırttım 3 yıl onu ödedi.. O kredi borcu öderken aynı zamanda ailesini de geçidiriyordu Annesi masraflı bir hastalıkla savaşıyordu...
Nişanlandık herşeyimiz mükemmeldi... Ama nişandan2 ay sonra işsiz kaldı... Allahtan flört ederken o ev kredisini öderken ben de beyaz eşya taksitlerini ödemiştim... Kendi çeyizimi de flört ederken tamamlamştım gibi bişey.... 22 Nisanda nişan yaptık 1 temmuzda eşim işten ayrıldı 9 Eylülde düğün var.. Ben çalışıyor olmasaydım herhalde ertelemek zorunda kalırdık... Neyse ki 1 ay sonra işe başladı, ama çok stresli bir dönem geçirdik... Evlendik herşey güzeldi ama eşim işinden memnun kalmadı... evlendikten 4 ay sonra işten çıktı tekrar... Mobilyaların taksitleri falan hep benim çalışmam sayesinde ödendi... Ben çalışmasaydım altınları bozu ödemek zorunda kalacaktık.. 2 ay boştaydı.. Sonra çok çok güzel bir işe başladı, Allaha çok şükür ki hem gelirimiz çok iyi eşimin maaşı yetiyor da artıyor bile ama ben evde çok sıkıldımve tekrar çalışmaya başladım....
Hem işimin hem evimin kadını olmayı başarabiliyorum çok şükür, ne kocamı ne işimi ne de evimi ihmal etmiyorum... Şimdi gene kredi çektik bir ev daha aldık, içini yaptırıyoruz, yaza doğru taşınıcaz....
Ben çalışmmanın hiçbir zararını görmedim... Haa işim beden kuvvetine dayanmadığı için belki de fazla yorgunluk hissetmiyorum, ayrıca son işyerimde yönetici olarak başladığım için iş yüküm daha da hafifledi.. Belki o yüzden beni fazla yormuyor işim dolayısıyla eşime ve eve vakit ayırabiliyoru... Ama yorulsaydım da heralde devam ederdim çünkü 4 ay bounca evdedim ve asla ev hanımlığının bana göre olmadığını gördüm...

E peki işi nedeniyle çok yoğun olan ve eve geldiğinde yorgunluktan uykuya dalan, haftasonları da yarım gün mesaiye giden bir kocamız varsa; biz de ihtiyaçtan aldatabilir miyiz? Yani kocası ihtiyacını(sadece cinsellikten bahsetmiyorum, cinsellikle birlikte ve hatta ondan daha öncelikli olarak şefkat ve sevgi) karşaılamayan kadınlar da aldatır mı?

İsteyen çalışsın isteyen evde otursun.

Kısa oldu ama özeti bu işte.-tatlicadiarzu-

güzel soru..dedim ya bu laflar buradaki kadınlara hakaret..buraya çoğu kişi aldatıldım aldatılıyorum diye konu açarken aslında erkekler haklı olarak aldatıyormuş kadınların ilgisizliğinden..bence de artık erkekler de çalışmasın hep beraber evde oturalım yiyelim içelim yatalım bütün gün sevgi yumağı olup ilgiden bıkalım usanalım...yoksa aldatılmayan erkek kalmayacak bu mantıkla...

aldatmaya sebep neden aramak kesinlikle APTALLIKTIR..

çünkü aldatmanın nedeni niyesi sebebi olamaz... ancak sebepler nedenler ayrılmak

içindir aldatmak için değil namuslu olan şerefli olan boşanır... aldatmaz....

Hemen hemen bütün yorumları okudum ve bu konunun göreceli olduğunu düşünüyorum. Belli ki konuyu açan arkadaşım evde oturmaktan sıkılmayan biri onun tercihinin çalışmamak olmasıda kendi tercihi sıkılmayacaksa vede maddi sıkıntısı yoksa çalışmayabilir. Ancak kendi tecrübelerimden şunu söyleyebilirim.
Bende evlenmeden önce çalışan bir bayandım evlendikten sonra eşim maddi sıkıntı sorunumuz olmadığı için çalışmamın gerekli olmadığını söyledi. Ama daha sonra evde oturdukça sıkılmaya başladım gez gez tek başına nereye kadar arkadaşlarımın hepsi çalışıyor. Hafta içi hiçbiriyle görüşemiyorsun e hafta sonu desen hafta içi çalıştıkları için hafta sonu ya flörtlerine ya da eşlerine vakit ayırıyorlar. Bende aynı şekilde tabi ayda yılda bir yani. Herneyse bir kere şu gerçek var çalılşsanda çalışmasanda eşinle hafta içi görüşebildiğin vakit her halukarda ortalama iki saat. Bir kere evli bir bayanın çalışmasıyla gelen maddi özgürlük gerçekten çok farklı. Şimdi ben muhakkak kendime bir şey almadan önce eşimi ararım ben bunu alırsam eşim bana bir daha ne zaman para verecek bunu alırsam elimdeki şu kadar zaman yeter mi acil bir ihtiyac çıkıp para lazım olursa eşimden istersem acaba savruk olduğumu düşünür mü falan fıstık işte. Ya da benim yapım böyle Allah için eşim asla hesabını sormaz ama içten içe ben hep bunun rahatsızlığını hissederim. Halbuki çalıştığım zaman gelen belli giden belli birine hediye almak istesem kendi param sormadan istediğimi alarım. Kendime birşey mi yaptırmak istiyorum bakım falan kimseye sormam istediğim zaman yaptırırım. Yani özgürlük bu özgürlük işte. Hani deniliyor ya eşim tabiki bana bakacak ihtiyacımı karşılayacak onun için diyorum işin o kısmı öyle ama arka kısmı farklı :)

Bir de şu var çalıştığımız süre boyunca hep bir sosyallik var gündemle iç içesin hiçbirşeyden uzak değilsin. Ben evliliğimin ilk yıllarında evde durdukça kendi başıma kaldıkça hep kurardım. Şimdi eşim çalışıyo acaba askıntı olan var mı neden teli geç açtı yok yeni biri gelmiş bayan mış acaba nasıl biri oooooo bi sürü kuruntu. ınsan evde durdukça kendine güvenini yitiriyor ya. Neyse ki bu durumları aştım. Şimdi mesleğim gereği free çalışabiliyorum.
Demek istediğim insan evlendiği zaman maddi sıkıntısı olmasada çalışabilir yani o bir sebep değil. Bir de her erkek bir değildir evlenmeden önce harcamaları sorun etmeyen biri evlendikten sonra sorun edebilir. Bir ev geçindirmek birlikte bir hayat paylaşmak öyle çok kolay birşey değil. Çok büyük sorumluluklar gerektiriyor.

bnim evliliğimde 3 yıl bitti evlenmeden öncede çalışıyordum evleninncede devam ettim şimdi hamileliğim dolayısıyla çalışmıyorum hatta gelen teklifleri dinlemiyorum bile amaaaaa..
evde çok sıkılıyorum ben alışık değilim bebiş toparlansın derslere tekrar devam hiç ouramam evde..
çalışırkenki hayatım daha akıcı ve canlı çok güzel şimdi sıkıcı...

evlenmeden önce eşini işii neydi bilmiyomuydunki böle bi soru sorma ihtiyacı duydun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…