Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

evlenmeden önce eşini işii neydi bilmiyomuydunki böle bi soru sorma ihtiyacı duydun.

Evlenmeden önce eşimin işini biliyordum da konu benim işim ya da eşim değil. Ben bir örnek verdim orada, "Çalışan bayanlar evle ve eşle yeterli ilgilenemediği için daha çok aldatılır." savı olan arkadaşlarımıza sordum ben onu. Eşi yoğun çalışma nedeniyle kendilerine yeterince ilgi göstermeyen kadınlar eşlerini aldattığında, bu durumu da doğal mı sayacağız? Arkadaşlar böyle bir konu açtıklarında "Eeee eşin de senle ilgilenmiyorsa, aldatman normal tabi." mi diyeceğiz?
Herneyse, anlatabilmek çok zor bazı şeyleri, çünkü görüyorum ki bizler toplumsal dayatmalarla öyle bloke olmuşuz ki başka olasılıkların varlığını bahsedenlere hakaret etmek bile rahatsız etmiyor bizi. (Bu laf alıntı yaptığım kişiye değil, "Çalışırsan erkekleşirsin, evinle ilgilenmezsin, eşine işve yapmazsın" diye hükmünü tek sözle veren herkese.) Halbuki kadın kadınlığını bilmek için aslında aynı çizgide durabilmeli. Hani deniyor ya doğalarımız farklı, erkekle kadın bir değil diye. İşte tam da bu yüzden biz eşitlik talep etmeliyiz daha çok. Evet doğalarımız farklı, aynı değiliz; ama eşitliği hakediyoruz. Bu nedenle erkelerimizle omuz omuza aynı çizgide durabilecek gücümüz olmali ki farklılığımız bize zayıflık olarak geri dönmesin.
Birden çok kez yazdım bu konuya ve epeyce şey söyledim. Daha fazlasını gereksiz görüyorum, en çok da bir önceki paragrafta bahsettiğim blokajdan dolayı.
Ama konuyu açan arkadaşa bir örnek vereyim. Bir teyzem var (kendi teyzem değil ama akrabamız), bundan 32 yıl önce gelin gelmiş İstanbul'a. Zamanında lise mezunu parmakla gösterilirken kız meslek lisesi mezunu, kendi zamanının koşullarında iyi eğitimli bir gelin. Aradan geçen yıllar, olan onca şey, büyütülen iki çocuktan sonra şimdi ilk kez hayatında çalışmaya başladı. İhtiyaçları vardı başladı, eşi ile arasında ayrılık durumu filan yok. Bunu konuşurken söylediği sözü aktarıp bitireyim lafımı: "Ah kızım ah, babam rahmetliyi çok severdim, gözümün nuru babam. Ama beni işe girmeden evlendirmesini affedemiyorum. Tek başıma İstanbul'a gelin geldiğimde, evde oturup kocamı beklemek yerine, evden burnumu çıkarmamı salayacak bir işim olsaydı, şu kazandığım azıcık parayı gençken kazansaydım, ihtiyacım var diye değil, elimde ekonomik gücüm olsun diye çalışsaydım keşke. O zaman ben bambaşka bir kadın olurdum, annen gibi olurdum belki. Şimdi de bu yaştan sonra çalışıyorsam, şu iki kız için. Onlar bunu yaşamasın diye, onların okulu bitene kadar çalışacağım."
32 yıl sonra gelen sözler, belki bir fikir verir arkadaşıma... İlk konuyu açarken sorduğun soru değil aslında çalışma kararı verirken esas önemli olan kriter. Daha önce de dedim elbette kocan para verecek, aile bütçesi birdir zaten, senin benim olmaz. Ama çalışmak bunun için değil, birey olarak senin için gerekli. Umarım bir damla katkımız olmuştur.
Sevgiler.

selam hanımlar

benim bir arkadaşım var eşi çalışıyor o ev hanımı

kocasından 24 saat ilgi bekliyor tabiki adam işten eve yorgun geliyor

kocasına bir kaç ay dayandı sonra senden bana koca olmaz diye anasının evine geri gitti.

şimdi bundan boşanıp başka koca bulacak.iyide adam çalışıyor nerden ilgilensin.

sabaha kadar üstümden inme diyor muş yuhhhhhhhhh artık

bence önce karşılıklı saygı lazım

tinkerbelle önerilerin için teşekkür ederim..bende ılerde teyzen gibi pişman oolmak istemiyorum,annemde evlendiğinde isten çıkmış ve çok pişman..bende bunu yasamak istemiyorum o yüzden sanırım bir daha deniycem..en azından denemedim diye pişman olmam..teşekkür ederim

Tanıdığım en az 10-15 polis bayan var.Onları görüyorum kafamı duvarlara duvarlara vurmak istiyorum.
Aptal gibi üniversite okudum,liseden sonra polis olsaydım.Şimdi camia içerisinde kadın diye kayırılan,dah az iş,daha az gece çalışması verilen,sen kadınsın erken git,çocuğun var geç gel muhabbetlerini yaşasaydım.

Bence zorluk-kolaylık iş hayatı açısından göreceli bir kavram..keşke polis olsaydım..

ayy aynı bennn . okurken biri benimi anlattı dedim :) ev kadınıyım çalışmayı çok istiyorum ama evde oturmayı daha çok seviyorum. hırslıyım çalışmak için, ama sanırım yeteri kadar değil :)

bende tam tersi hiç hırslı değilim :) hep az olsun öz olsun derim :) sorumluluk almayı sevmiyorum pek :)))

ya canım bizim meslek normal bayan arkadaşlar gibi değildi tercih dışı attılar bi yere bulunduğum yerde bombacı bi bayan olarak sade ben vardım tehlikeliydi anlıycan masa başında veye karakolda dursam belki devam ederdim ama diyorum yıllardır bıkmışım artık kendime bakcam amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan paraylamı ölecem allahımın verdiği bi can oda eceliyle gitsin bitmez bu mikropların saldırısı dünki haberi duymadın mı hakkaride arkadaşlar şehitimiz için hepimizin başı sağolsun. onun gibi bi yerde sayılırım bende vatan sağolsun...turkbayragi

evet evde oturmak çok zevkli ama nabza göre şerbet diye bir şey var
eşin seni çalıştırmam bilmem ne diyorsa evlenince bi kaç ay çalışıp onu bu konuya alıştırabilirsin daha sonra sen de istiyorsan çalışmazsın böylece sen kendine istersem çalışabilirim diye güvenirsin oda istersen çalışabileceğini ve para kazanabileceğini bilir arada denge olur her açıdan..
yok illede çalışacan diyen baskıcı bi koca varsa ben olsam çalışmaz ona önce ev sorumluluğu almayı öğretirim o ev bakımını düzene sokunca çalışmak istiyorsan çalışırsın
yok eşiniz rahat biriyse ve karışmıyorsa
o zaman tamamen sana bağlı
ben açıkçası eşimden para istemekten çok zorlanmıştım çünkü öğrenci iken bile çalışıp paramı kazanmıştım hep.. ama her şeye alışıyosun..
domates alıcam dersin ekmek alıcam dersin sonra

elbise alacam süs alacam
sonra oda alışırzaten..
belkide sen zorlanma diye harçlığını bırakır

ha bana sorarsanız evde oturup gel keyfim gel yapması gerçekten eğlenceli ama çalışmıyorum diye sosyal hayattan uzaklaşmayın.. :))

Haklısın arkadaşım,bak anlatınca mantıklı geldi.
Bombacı bir bayan polis pek sık rastlanır bir durum değil galiba,beinm yaşadığım yer bir ege ili buradakiler gayet rahat.
Hakkari'de ki şehidimizin yakınlarıın ,evlatlarını izledim,içim yandı,yandı,yandı...
Allah onlara sabır versin..
Siz en iyisini yapmışsınzı galiba durumu değrlendirince..

hayat bu ne olacağı belli olmaz.. allah korusun hayatta yalnız kalmak da var, ayrılmak var.. arkadaşlarım var eşi evlenince meslek yüksek okuluna yolladı "bana birşey olursa elinde meslek olsun" diye.
bu gün evde eşe hizmet etmek, evle ilgilenmek falan güzel görünüyor da bu işin yarını da var. mesela ben olsam sırf sigortam için çalışmak isterdim.

nice kadın var.. eşi ile evlendikten sonra işini bırakıp, sonra eşi ile arası açılıp işi bıraktığına pişman olan..

öncelikle mutluluklar diliyorumm cekhu :):)
çalışmayan bayanlara sormuşsun ama ben de cevap yazayım:):) bence mutlaka çalışmalısın kendin için üretken olmak için, kendi ayakların üzerinde durup kendi paranı harcayabilmek için.
Bence hem çalışıp hem evinin kadını olabilirsin ve çok daha mutlu olursun.eğer eşin de anlayışlıysa ve sana yardım ederse çok da rahat edersin. mesela ben akşamları eve geldiğimde yemeği hazırlıyorum eşim topluyor, hafta içi akşamları dışarda buluşup yemek yiyip dönüyoruz bazı akşamlar. ev işlerine gelince de hafta sonuna bırakmıyorum, hafta içi yapıyorum, hafta sonu da geziyoruz. peki zor olmuyor mu diye sorarsan tabiiki zor ve işe 3 vesait değiştirerek gidiyorum, ama evde oturmak sanırım bir süre sonra sıkacaktır ve başka arayışlara gireceksindir. Ama sosyal bir hayat yaşayıp kurslara filan gidip üretken olacaksan evde oturmak çok da zevkli olabilir:):) ama bi zaman sonra aşırı para ihtiyacı doğacaktır o da ayrı bir mesele.part time çalışmak da orta yolu bulabilmek için ideal, özellikle çocuk olunca öyle çalışmayı düşünüyorum mesela

aynen eşim gib idüşünüyosun sende birbirimize vakit ayıramacaz ikimizde yorgun olun ca.. ama bende açışmaktan yanayım suanda evdeyim çalışmamı istemiyor maddi bi problemimde yok ama istese yarın başlarım yani vakit geçer...sende farklı düşünüyosun saygı duyarım.para konusuna gelince bence bu erkekten erkekğe değişiyo.kimi kurusunun hesabını soruyo eşine var yani.kimide önemsemiyo.ben eşime takılırım arada alışverişe gidince hepsini yicem paranın diye :) oda yee ay sonun akadar sen idare etcen ama der( para bende birikirde..yani bence ezik hisettme durumu olmaz ama insanın kendi parasını kazanması gibide yok vallaa

Beraber kazanip, beraber yorulup.. sonra o parayi beraber yemek, veya yatirim yapmak bambaska birsey.. Hem yarin ne olacagimiz belli degil.. Daha evlenmeden ayriligi dusunemem deme sakin. Bir garantin olsun, eger -Allah korusun!- ayrilirsan veya dul kalirsan (Allah uzun omurler versin), bi yerde garantin olmus olur. Isin, evin rahatlikla olur. Hem cocuklar oluncada rahat bakabilirsin yalniz kaldiginda...

Ben cok mutlu bir iliskideyken bunlari dusunuyordum.. Bence sende dusun. Part-time calismak guzel bi cozum senin icin bence..

Ben okuyorum ve bu kadar surunmenin, sabaha kadar ders calismanin mutlaka meyvelerini yemek isterim.. Evde oturmak cok cazip olsada kaydirigubbakcemile3

Allah mutlulugunu daim etsin!

bence yanlis dusunuyorsun...calismak gibisi var mi yaaa...annenin sozlerine kulak ver derim...hem merak etme evlen, uzerinden 8-9 ay gecsin paylasacak konusacak cok fazla bir seyiniz kalmayacagi icin ''ise gitsem eve saat 7'de gelcez, yemek yapcam vs yapcam ikimize zaman kalmicak'' gibi dusuncelerin aklindan silinecek...evine gelirsin hemen yiyecek bisyler hazirlarsiniz beraber, sonra yersiniz, oturur beraber film izlersiniz biraz lak lak yaparsiniz sonra da uyursunuz...hayat bu tip seylerden ibaret zaten...sen calismasan ev hanimi olsan, esin aksam isten eve gelince seninle ne paylasacagini saniyorsun? eve gelecek yemek yiyecek, 1-2 saat internet, tv, kitap vb. seylerle oyalanacak sonra da uyuyacak...calis ya da calisma ayni seyleri yapacaksin ama senin canin calismak istemiyor bence o yuzden esimle kendime zaman ayiramicam diye bahane uretiyorsun kendine. ben hem okula gidiyorum hem evle ilgileniyorum ve esimle kendime de zaman ayiriyorum. isteyince yapiliyor.

meslegin grafik tasarım nasıl olsa di mi, illa sabah 9 aksam 5 bir işte çalışmak zorunda degilsin ki, evden proje bazlı calısabilirsin ya da part time calisabilirsin. kac tane kız senin gibi okuyup meslek sahibi olmak icin neler verirdi, elinde böle bir altın bilezigin var, ailende de alıskın oldugun bir maddi rahatlık var, evde oturup napıcaksın sabahtan aksama kadar, en azından cocuk sahibi olana kadar mutlaka calis derim ben.

6 aylık evliyim ve çalışıyorum. kendimi bildim bileli 14 yaşından beri hem okuyup çalışıyorum ailemin durumunun çok da kötü olmamasına rağmen. çalışmma evliliğime hiç yansımadı öncelikle. eşime de evime de yeterli zamanın ayırıyorum herşeyim planlı çünkü. akşamdan yemeğimi yaparım evim hep derli toplu olur eşim gelene kadar bütün işler halledilir. kapıdan girdiği andan itibarense tek odaklandığım eşimdir. benim maaşım eşimin maaşının 3 de 1i diyebilirim yani aldığım maaştan pek de bi şey kalmaz yol yemek çıkınca ama amacım para kazanmaktan ziyade kendime güvenimi kaybetmemek bi işe yaramak. evde oturmak ev kadını olmak evet zor iş ama hem çalışıp hem ev kadını olmak 2 kez daha zor ve takdir isteyen bi iş. çalışan kadın her zaman daha güçlü olur eşinin bakış açısı bile farklı olur. en basitinden eşimin yengeleri çalışmıyo ev hanımı ama onların yaptığı hiçbişey onun gözünde takdir edilir değil yani erkekler için ev kadını olmak marifet değil görev ama ben çalışma dediği halde inatla gayretle çabalayıp sabahın körlerinde işe gidip bi de ve gelip evimle ilgilendiğimde takdire değer kadın oluyorum ne demişler işleyen demir ışıldar...

çalışan kadın üreten kadındır. evli ya da bekar; bir kadın çalışmalı. yok ben çalışmayı sevmiyorum yok evimin kadını olucam yok eşime vakit ayıramam v.s bunların hepsi boş. tembelim, çalışıp kendimi geliştirmek kendi ayaklarımın üzerinde durmak istemiyroum, yan gelip yatmak daha güzel deyin kurtulun. hadi okumayanları anladım da nediye bu okullar bitiyor o zaman madem çalışılmayacak. ne zaman böyle bişey duysam ah diyorum keşke bu fırsatlar okumaya imkanı olmayan kızlara verilse. eşime vakit ayıramam nedir ayrıca.. eşler de gitmesin işe bol bol vakit ayırırsınız birbirinize. oturursunuz evde başbaşa. maddi durumumuz iyi çalışmaya gerek duymadım lafı da ayrı birşey. hadi şimdi babadan harçlık alıyosunuz. bunu da anlamıyorum 30 yaşına kadar evlenmezsen babandan anneneden mi harçlık alıcaksın. insanın kendi parasını kazanması lazım. evlenince de kocadan harçlık alınıyor. sırf birinden para istememek için sağlığım iyi olduğu sürece çalışırım. bu ana baba koca fark etmez. kimseden para isteyemem. 30 yaşında kadın babasından harçlık mı alır?? hadi hepsini geçtim yaş ilerleyince o kadar pişman olacaksınız ki çalışmadığınıza.. şimdi çalışmayan kadınlar evleniyor ee cicim ayları geçiyor, sap gibi kalıyor kadın evde bütün gün sonra eee ben sıkıldım hadi hop bi çocuk doğuruluyor hemen sonra artık o kadın kendini çocuğa adıyor. bitiyor kadın. başka meşgalesi yok çünkü neyapacak ya çocuğa saracak ya da kocaya...peki kadın kendi hayatı için neyapıyor koca bir HİÇ. maddi ve manevi kendi ruhunu tatmin edecek ne yapıyor? her kadın sadece kendi için çalışmalı. kocaya güven olmaz. anne babada kazık çakmıyo bu dünyaya onlarda göçüp gidecek bigün. kendisini sağlama almak isteyen kendini geliştirmek isteyen kadın çalışır.

çok doğru söylemişsin keşke herkez senin gibi düşünse. çalışan kadının eve katkısı olan kadının, ev dışında da bir hayatı olan kadının kocasının karşsındaki duruşu ve kocasının ona bakışı bile bambaşkadır. yaş ilerleyince de zaten o koca baş tacı eder o kadını...tabii anneleri çalışmayan kadınlar bunları kendi ailelerinde göremez. annem o kadar zorluklarla çalışmıştı, 2 de çocuk arada. bir de gece 12de işten çıkan bir koca ama emekliliğine kadar çalışmıştır ve hiç ihtiyacı olmamasına rağmen. ama babam ona bambaşka kıymet verir.

bana gore bekarken calısmıyorsan evlenince calısmak gerek..bekarken sonuna kadar baba parası yerim dokunmaz ama evlenince koca parası yemek belli bi yerden sonra dokunur..bir hayat paylasıyorsun bunlar dogru ama 30 sene sonra bosanan insanları goruyoruz insanların degisebilmeside cabası o yuzden kendimi guvence altına almak adına ve daha iyi yasam sartlarında yasamak istedigim icin evlendikten sonra mutlaka calısırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…