Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

aldatmalareşlerin ilgisizliginden oluyor demişsin kesinlikle katılmıyorum ne kadar ilgili olursan ol eger erkekin gözü dısardaysa hiç bişi yapamazsın ayrıca aldatmalar calısan kadınların basına mı geliyor sadece hyr ev hanımlarınında bsaına geliyor diilmi ??

ayrıca eşimin calısma saatleri hiç belli diidir günü gününe tutmaz izin günü bile belli diildir yani bizimde öle izin günlerimiz öle cok denk gelmez ama ben kocamla ilgileniyorum onu mutlu edebiliorum yani calısmak kocanızla ilgilenmenize engel diildir sonucta calısan bayanlarda yapısık ikiz gibi dolasmıyolar kocalarıyla diilmi.?????**

walla arkadaşlar ben 2001 de mezun olduktan sonra hayatım çalışmakla geçti evlendim eşimle çalıştım sonra başka bir yerde çalıştım bu sene çalışmayı düşünmüyorum evimin tadını çıkarıcam eşim hiç bi zaman istemedi paramı eline ben verdim nasıl vermem kiran ödenmemiş sen para saklıyosun olurmu hanii nerde paylaşım olmaz verdim baya bi altınım vardı gitti verdimm kredi çektim verdim elimi sürmedim ailemden para geldi verdim ama bunları istemiyo ben veriyorum verirken yok demiyor ama eşimde bana olduğu zaman hiç ikiletmez veriri karşılıklı yani.. nişanlıyken çok borcumu ödedi ikiletmemişti neyse artık evdeyim çok şükür rahatım evde olduğum için bir masrafım yok bazen para bıraktırmam bile bu sene evde oturmaktan sıkılırsam gelecek sene çalışırım bence bu tercih meselesi ben bekarken aman eşimden nası alırım para diyodum walla alınıyor mecbur bakmak zorunda hiçde gurur meselesi yapmıyorum çünkü bende evde onun için çalışıyorum yemeği ütüsü bulaşığı daha neler neyse fazla uzatmayım walla evde oturmak gibisi yokk kızlarrr ohhh gel keyfim gell

ohh yat kalk keyfini cıkar hihoyyyt

bencede bi tercih meselesi ama benim tuhafıma giden yok calısanlar söle calısmayan böle denilmesi garip valla fisfisfis

yaniii çalışıp çalışmamak kişiye kalmışş neden ayrım yapılıyorki aslında çalışsakda kadınız çalışmasakta

sevgili atceken2005,

çalışıp çalışmamk kişiye kalmış bişeydir ister çalışır ister çalışmaz.benim ihtiyacım yok ama çalışıyorum hem de işim rahat bir iş olmamasına rağmen...
aldatma konusuna deinmişsin.erkek ilgisizlikten aldatıyor demişsin.bu tıpkı bir erkeğin aldattıktan sonra sığındığı bahaneye benziyor bu söylediğiniz ve bence burada hergün birsürü eşim aldatıyormu diyen çoğunluğu ev hanımı olan arkadaşlara büyük bir hakaret bence..aldatmanın bahanesi olamaz benim gözümde.dalga çemiyorum ya da kinaye yapmıyorum bu hepimiz için geçerli umarım o çok ilgilendiğiniz eşiniz sizi hayal krıklığına uğratmaz sizi aynı şekilde bizim eşlerimizde....

konu iyice saptırlmış hiç bir şey aldatmaya sebep olamaz,

ancak ayrıulmaya boşanmaya sebep olabilir aldatmanın hiç bir bahanesi ve açıklaması olamaz

ilgisizlikten veyahut başka şeylerden şikayeti olan bey yada hanım adiliyeye dilekçe vermekte sonsuz

özgürdürlerdi yanlızz aldatma ya gelince orda kesinlikle ve keisnliklee haksızlıktır ahlaksızlıktır kişiliksizliktir

bencilliktir...

yaa hanımlar vnakdrda dokunmuş ev hanımı yok iş kadını muabetleri size bırakın herkes neyi nasıl düşünürse düşünsün canım sizene. burda herkes bi ahkam her konuda herşeye balıklama sonrda şikayet edersinz kadınlar heryerde arıza çıkarır.yada bi kehanete göre gemiye bi kadın binerse bu uğursuzluk sayılırmış vsvs işte bunları haklı durumuna getiriyosunz böyle davranark .ya bakıyorumda kimse kimsenn yorumunu, düşüncesini beyenmiyo saygı duymuyo.herkes bi profösör bi herşeyi başaran güçlü kadın eniyi ben bilirim havalarında yaa bana kızmayın kusurada bakmayın ama yorumlara baktıkça bunu düşünüyorum hep içimde kalmasın dedim paylaştım ..konuya gelincede saygı duyarım herksesin düşüncesi bişey diyemem.

çalışan kadın ve çalışan erkek bir değildir benden yemek ütü temizlik ve bazı şeyler beklemicekse çalışıyım ama eve gelimcem hem ütü hem temizlik hem yemek yapıcam sabah kalkıp gidicem sonra çocuk yapıp çalışmak için gözümün nuru olan bebeğimi benim yerime baksın diye birisine para vericem yapamam gereken işi ona yaptırıcam ama o bir annenin görevini yapıyor diye çalışan ve başarılı asil kadın olucak bende yemeğimi yapıyorum evde görevlerimi yapıyorum çocuğuma bakıp iyi bir aile yetiştiriyorum diye aşağılanıcam ev kadını dedikodu yapar gün yapar diye hor görülücem öylemi... biz kadınlar ne yapıyorsak birbirimize yapıyoruz zaten... benimyakınım var çalışıyor eve bazen öyle yorgun geliyorki çocuklarının yüzününe bakmayı bırakın kızların problemleri oluyor haberi bile yok bazen kadın olduğumu unutuyorum diyor iş hayatı kadını olgunlaştırmadığına aksine erkekleştirdiğine inanıyorum eğer elinizde keyfinize ve rahtınıza göre mesleğiniz yoksa ve mecbur değilseniz onun bunun ağız kokusunu çekeceğinie evinizin kahrını çekin ve kendi evnizle ilgilenmesi için birine para vericeğinize o parayı kendinize ayırın ve aynı şeyleri siz yapın soranlarada çalışıyorum deyin ....

arkadaşlar dünyadaki her varlığın bir önemi var değil mi?bir aileyi aile yapan kadın değil mi peki erkeğin gözü eşini aradığında çocuğu ağlarken annesini bulamadığında sizce ailede annenin eşin yani kadının yokluğunu hangi maddi değerli şeyle dolduracaksınız.erkeğin yada kadının gözünün dışarıda olup olmadığınıda eğer 2 günde evlenmeye karar vermediyseniz nişanlılık yada flört döneminde anlamış olmanız gerekmez mi ki insan manavda bile değiştirme imkanı olan meyve için her tarafını evirip çevirip bakmaz mısın peki hayat arkadaşını nasıl seçersin ...

SANA KATILIYORUM

bunu şu şekilde açıklayım eğer ihtiyacın varsa alışveriş yapman mantıklıdır kimse buna bişey demez ama evinde varken tekrar almak israftır evlilikte buna benzer eşin çok iyi birisiyse kimse aldatmaz ama eşin ihtiyacını karşılamıyorsa ihtiyacını dışarıdan karşılar peki eşi güzel (yani güzellik görecelidir) ilgili eşini seven birisi ise erkek veya kadın neden aldatsın ki...
Bir erkeği evine bağlayan kadındır kadın da ne bir et parçası nede hizmetçidir kadın kadınlığıyla kadındır çocuğuna anne eşine kadınıdır

ben her koşulda (sağlığım el verdiği sürece) çalışmaktan yanayım ileride evlenince. çünkü biliyorum kendimi asla para isteyemem, istemeden verse bile o parayı kendi kişisel ihtiyaçlarımiçin harcayamam.
hem 6 yaşından beri okuyorum! bu kadar okuduktan sonra mesleğimi yapmamayı düşünemiyorum açıkçası.
annem çalışıyormuş, evlenince bırakmış. 3 yıl sigortası ödense emekli olucak ama babam ödemediği için olamıyor. Keşke çalışsaydım hiç bırakmasaydım diyor...

bende evli değilim canım ama düşüncelerimi yazmak istedim izninle .
bende senin gibi düşünüyorum evlendiğimde çalışmak istemiyorum .sorun ile ilgilide şöyle söyliyim bence o kişiden kişiye göre değişir nasıl bak sen eşinden para almak beni gocundurmak diye düşünüyosun böyle düşünmeyen bayanlarda var bunun gibi yani erkeğin paraya değer vermeyenide var verenide var .vermiyomus gıbı gorunup evlendıkten sonra degısenıde olabılır.benımde erkek arkadasım var bızımde aramızda para sorunu hıc olmadı sızınkı gıbı konusmalar dahı olmadı .erkek arkadasımla cıddıyız ve o zaten beni çalıştırmayacağını söylüyo bende evimin kadını olmak istiyorum.dediğim gibi kişiden kişiye göre değişir böyle şeyler benim fikrim bu

arkadaşlar bende eskiden çalışıyordum fakat kafamın tasını attırdılar işyerinde ve o gün istifa edip çıktım sonrasında evlendim ilk başlarda inanılmaz sıkıntı çektim ev üzerime geliyordu sanki acısını eşimden çıkarıyordum garibimin... neyse konuya gelelim şimdi ev hanımı olmaya alıştım eşim allahtan cimri biri değil her aldığımın ettiğimin hesabını sormaz ama bende müsrif değilim nışanlıyken hep derdim kendi kendime ben kendi paramı kendim kazanmaya alıştım şimdi eşimin eline nasıl bakarımdiye onada söylerdim bunu.. ve kızardı bana.. ger çektende evlenince herşey ortak oluyo birde bebişimiz var çalışmayıda hiç düşünmüyorum arada kpss aklıma takılıyor amaa nerdeee kazanmak...

Valla esracım, burada hiç kimse ev hanımlarını evde oturuyor gün yapıyor dedikodu yapıyor diye aşağılamadı... Çalışan arkadaşların yorumlarını lütfen daha dikkatli oku...
Aksine Çalışan arkadaşlarımız aşağılandı. Siz de kadın mısınız, işveyi cilveyi unutmuşunuz erkekleşmişsiniz, çalıştığınız için kocalarınıza zaman ayıramazsınız aldatılırsınız yada kocalarınız sizi boşar yok buzluktan yemek yiyorsunuz adamın kalbine giden yol mideden geçer buzluk yemeğiyle adamı mutlu edemezsin falan denilerek asıl biz çalışan kadınlar aşşağılanmaya çalışıyoruz....

Ama üzgünüm hayat sizin gördüğnüz gibi değil.. Ben kadın olmadan önce bir insanım... Hyattaki tek amacım kocamı yada babamı yada başka birini mutlu etmek değil.. Hayattaki yegane amacım kendi mutluluğumu sağlayabilmek. Haa demiyorum ki ben kendme bakarım başkası yalan.. Hayır ama burada öyle bir lanse edildi ki sanki çalışırsan kocana zaman ayıramazsın o da seni aldatır. Çok doğal ve normal bişeymiş gibi...
Yok evde ıvır zıvır toksa yenisini almak gerekirmiş, ama varsa gerek duymasmışsın gibi basit ve saçma bir benzetmeyle adam evde karısı onla istediği gibi ilgilenmezse ilgiyi başkalarından alır, ilgi varsa gerek duymaz gibi bir çıkarımda bulunmuş....

Yaa kendimize gelelim.. Ekekerin bize biçtikleri rolleri oynamak zorunda değiliz.
Yok yuvayı dişi kuş yaparmış, yok adam çalışır para getirir kadın çocuk bakar evi çekip çevirirmiş...
Bunlar erkek egemen toplumun bize dayatmaları...
KAdın evle ilgilenmekle ne kadar sorumluysa erkek de o kadar sorumludur, sonuçta aynı evde yaşıyoruz o evi birlikte kirletiyoruz brlikte daıtıyoruz birlikte yemek yiyoruz ben ne kadar süprüyorsam bir şekilde o da süpürebilir, yada ben süpürürken o yemek yapabilir...2 gömlek ütüleyebilir....

Birde anlamıyorum nasıl gözlerinizi gerçeklere kapatabiliyorsunuz. Çalışmayan kadınlar aldatılmıyor mu??? Belki daha da çok aldatılıyor belki daha az.. istatistiki bir araştırma yapmadım, ama çevremden duyduklarıma göre bu forumda yazan arkadaşlara göre yorum yapıyorum bal gibi de aldatılıyorlar...
Eee çalışmıyor kocasına ull ilgi çcuk doğurmuş mkemmel annelik yapıyor, mükemel yemek yapıyor ama adam aldatmış, ve aldatıyor....
Ama mecbur, ailesi de arkasında değilse ne yapayım çocuğumla nasıl yeniden hayat kurarım kiramı nasıl öderim diyerek kaderine razı oluyor...
Çalışmak yada çalışmamak sizin elinizde ister çalışın ister çalışmayın, ama çalışan kadınlar aldatılır faan gibi bahanelerin arkasına saklanmayın... açıkça çalışmak istemiyorum, kocamdan para almak beni rahatsız etmiyor çalışmıyorum deyin olsun bitsin....

bana ewdekiler eline mesleğini almadan evlenme derler cewremdeki herkes bunu diyor bence haklılar..
calışmak bi bayana özgüven verir,eşit haklara sahip oluruz,diye cok artısnın oldugunu düşünüyorum..

aaaa bakmıyım diyorum ama dayanamadım ..herkes bi muhalefet olmuş burda ev hanımları ve çalışan iş kadınları olarak.siz neyi paylaşamıyosunz ayrıca konu neydi unuttum yaakafamçokkarıştı bazıları maşallh okadr içerlemiş olucakki geçmiş pc başına ve hiç o deyerli vaktinden taviz vermemiş, uzun uzadıya cewap yazmış-tatlicadiarzu hayır burda kadınlarklübü üyeleri olarak biribirimize bağlanıcak kenetleneceyimz yerde kadın olarak biribirimizi anlaıyacamız yerde biribirinize girip ortalığı bulandırmanın tartışma havası içinde paylaşmann ne luzumu var biz kadın olarak birbirimize böyle yaklaşırsak ve hemcins olarak gruplaşma yaparsak bize kim ne yapmaz kim ne demezki demektede haklı duruma gelicek gibi görünüyor ..:1no2:hadi bayanlar kendinize gelin yada bize gidelim buyrunnnnnnnnn

Kızlar bence, hayat denilen bu serüvende olmak istediğimiz yerin tam ortasındayız lami cimi yok kendi doğrularımızı yaşıyoruz. Kimisi 24 saat içerisinde; ev(eş,çocuk,anne,baba:)) olayıyla maksimum ilgilenmeyi tercih ederken kimisi gerek ekonomik faktörlerden gerekse de hür iradesi sebebiyle 16 saat meşgul olması kadar normal birşey yok. Yani mesayi olayının göreceli bir kavram olduğu bariz o sebepten kimse diğer kimsenin tercihine müdahale etmesi, karalamaya çalışması çok gülünç değil mi?j delikafadulden

Çalışmaya başladıktan sonra evli ve çalışan bayanların ne kadar yorulduklarını gördüm
Hatta korktum bile acaba evlenince ikisini bir arada nasıl yürütücem diye
Ama onca sene okuduktan elime mesleğimi aldıktan sonra da evde oturmayı hiç düşünmüyorum
ınsan kendisi para kazanmaya başlayınca hem kendine güveni artıyo hem de daha rahat harcamalar yapıyo
Ben öğrenciyken de ailemden para istediğim zaman çok çekinirdim kendimi kötü hissederdim
Sevgilimle yemeğe falan gitsek ya da bir harcama yapsak onun ödemesinden de rahatsızlık duyardım ben de katılmak isterdim
O nedenle evlendiğim zaman da eşimden para isteyemem ben rahat edemem
Bence Allah sağlık verdiği sürece çalışmak en iyisi..Yarın öbür gün ne olacağı hiç belli olmaz

tabiki...zor..

evin tüm eksik listesini bilip sen alıyorsun diyelim ki bu hafta 100 lira mutfak alışverişi yaptın. bunun üzerine eksik bitmez başka şeylerde aldın sonra da kocana şurada çok güzel kıyafetler var dedin biraz parad onun için aldın birde kuaföre gittin... istemekten sen sıkılıyorsun. utanıyorsun.
ben işe gireceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. eşim gündüz 4-5 gibi gidip sabah geliyor. ben eskiden sabah 8 de gidip akşam 5 de geliyordum. az görüşüyorduk ama daha rahattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…