cnm gerçekten çok güzel anlatmışsın bende sana katılıyorum bende üniversite mezunuyum ve ihtiyaç olmadıkça çalışayı düşünmüyorum eşim saolsun asla bunu eksiklik gibi görmez ailemde istemiyo çocuğunu kendin yetiştir diyolar zaten oğlumu kimselere bırakmayı düşünmüyorum ve komplekse girmiyorum ev hanımı olduğum için...
Sen ne üretiyordun arkadaşım pardon?çalışmayın üretmeyin evlenin koca eline bakın ( Allah herşeyin hayırlısını versin de ) sonra kocanızdan ayrılmak zorunda kalsanız sudan çıkmış balık gibi ortada kalın ....aileniz sahip çıkıyorsa ne ala çoluğunuzla çocuğunuzla gider sığınırsınız ........bilmem ki bana garip geliyor,şükürler olsun sağlıklıyım neden benim maddi ihtiyaçlarımı başkası karşılasın ki ,eşimin de ailemin de durumu oldukça iyi , ama çalışıyorum , kariyer de yaptım çocuk da , hepsinin üstesinden de geliyorum , gezmekten, eğlenmekten , sosyal faaliyetlerden de geri kalmıyorum , zamanımı şu şunu demiş bu bunu giymiş gibi anlamsız muhabbetlerle geçireceğime ülke ekonomisine de katkıda bulunuyorum , kendimin ve çocuğumun geleceğini de en azından maddi anlamda garanti altına almış oluyorum ...kısacası ben çalışmaktan memnunum
Sen ne üretiyordun arkadaşım pardon?
Üretmeyi niye sadece maddiyata bağlıyorsun ki..
Eğer "kocamdan ayrılmak" diye bir ihtimalle başladıysam da evliliğe, zaten yazık o evliliğime.. ayrılmak zorunda kalınca düşünür herkes ne yapacağını. Elbette herkesin bir diploması olmalı.
Evhanımlarının hepsi zamanını "şunu demiş bunu giymiş" muhabbetleriyle mi geçiriyor? Acaba çalışanlar geçirmiyor mu? işyerlerinde daha çok oluyor bu muhabbetler,dedikodular, birbirlerinin kuyusunu kazmalar..
Arkadaşın dediği gibi ,kadınlar çalışmasaydı şimdi daha çok erkeğin işi olurdu, hatta işsizlik kalmazdı. ihtiyacı olup da çalışan kadınlara birşey demiyorum ama diğerleri kendilerini bilir..
"Ben kocamdan para isteyemem" deyip de yabancı bir adamın(müdürünün) önünde boynu bükük el pençe divan duranlar bana komik geliyor.
Sen kendi yaşam tarzınla mutlu olabilirsin, bu senin en doğru şeyi yaptığın anlamına gelmez.
[/Sen ne üretiyordun arkadaşım pardon?
Eğer "kocamdan ayrılmak" diye bir ihtimalle başladıysam da evliliğe, zaten yazık o evliliğime.. ayrılmak zorunda kalınca düşünür herkes ne yapacağını. Elbette herkesin bir diploması olmalı.
Evhanımlarının hepsi zamanını "şunu demiş bunu giymiş" muhabbetleriyle mi geçiriyor? Acaba çalışanlar geçirmiyor mu? işyerlerinde daha çok oluyor bu muhabbetler,dedikodular, birbirlerinin kuyusunu kazmalar..
Arkadaşın dediği gibi ,kadınlar çalışmasaydı şimdi daha çok erkeğin işi olurdu, hatta işsizlik kalmazdı. ihtiyacı olup da çalışan kadınlara birşey demiyorum ama diğerleri kendilerini bilir..
"Ben kocamdan para isteyemem" deyip de yabancı bir adamın(müdürünün) önünde boynu bükük el pençe divan duranlar bana komik geliyor.
Sen kendi yaşam tarzınla mutlu olabilirsin, bu senin en doğru şeyi yaptığın anlamına gelmez. QUOTE]
bu arkadasa katiliyorum....
bana gelince bende calismiyorum ev hanimiyim su an...istesemde calisamam simdi cünkükücük bi bebegim var...aslinda bende bazen istiyorum calismak para kazanmak..ama bu asla esimden para istemeye utadigim icin degil....niye utaniyim ki alla allaa...öyle bi isterim ki vallaasonucta o benim esim..onunla herseyi paylasiyorumben..iyiyide kötüyüde...cocuk yapmaktan utanmiyom ,para istemekten mi utanicam yaaa ...bana bu bahane sacma geliyo biraz....benim calismaktaki sebebim ancak su olur:havam degisir,arkadas cevrem genisler,evde bazen bunaliyorum kafami dagitmis olurum,eee tabi bu arada da para kazanirim yani.... bide ben iyi bi okul bitirdim,3 yabanci dilim var niye evde duruyim diyorum kendimce...bosuna mi okudum...??cok iyi bir maasla alisirim hemde ben...eve süper bi katkim olur yani...ama dedigim gibi oglumbiraz büyüsün ,babaannesi bakar yada krese veririim ...ancak o zaman yani..esimde karismiyo bana zaten..ister calis ister calisma diyo sagolsun..
merhabalar,
ben 2 sene once unıversıteden mezun oldum.grafık tasarım okudum..meslegım cok guzel aslında ama bı kac yerde calısmayı denesem de yapamadım..o calısma sevkı bende yok,hırslı bı ınsanda degılımdır..allaha sukur calısmamı gerektırecek bır durumumda yok maddı acıdan..aılem de cok fazla baskı kurmuyor ustumde bu konuda bende calısma olayını rafa kaldırdım yaklasık ıkı senedır..arada gaza gelıyorum ama yıne vazgecıyorum..annem kucuklugumden berı kendı ayaklarımın ustunde durmam gerektıgını,koca elıne bakmamam gerektıgı konusunda benı hep uyarırdı,nasıhat verırdı..kendısıde calısmadıgı ıcın zoruna gıdermıs babamın ona para bırakması vs..arkadaslarım arasında da konusurken arkadaslarımda hep aynı seyı soyluyor,bana para mı bırakıcak,onun parasıyla mı alısverıs yapıcam vs gıbı..bende e tabııkı para bırakıcak,tabııkıde onun parasıyla alısverıs yapıcam ortak bır hayatı paylasıyoruz sonucta bundan gocunmam dıyorum yanı benım mantıgım bu sekılde..alısverıs yapmayı herkes gıbı bende severım,erkek arkdasımla kısmetse evlenıcz,arada sorar sunu ne kadra aldın dıye solerım bende bazen aa pahalıymıs der mesela..aramızda da suanda asla para muhabbetı gecmez gun gelır ben oderım gun gelır o oder,para muhabbetı yapan bır cocuk degıl..arada,evlendıgımızde bu kadar para harcamıycaksın dı mı,der mesela bende yok cnm ayagımı yorganıma gore uzatırım mrk etme derım...
bır de ben evde olmayı,evde oturmayı vs sevıyorum..calısan bayanlar lutfen ustlerıne alınmasın bu sadece benım dusuncem..evlendık ve ben calısıyorum dıyelım ben ve kocam sbh ıse gıdıcez aksam gelıcez 7de 8de snr yemek yıcez vs saat olcak 9,ben uyumayı seven bırıyım,yatıcam saat 10 da..ne paylastık?2 saat..bı pazar gunlerımız olucak onda da yorgun oldugumuz ıcın evde gecırıcez..
bıraz da bu sebeple calısmayı dusunmuyorum..evlendıgımde evımın kadını olmak ıstıyorum..ama dedıgım gıbı onun parasıyla alısverıs yapmak,kuafore gıtmek vs bunlar sızlere batıyor mu mesela?calısmadıgınız ıcın pısmanlık duydugunuz zamanlar oluyor mu?veya aldıgınız bır seyın fıyatını soruyor mu mesela veya gucunuze gıdıyor mu bu durum?keske calıssaydım dedıgınız oluyor mu?
Sen kendi yaşam tarzınla mutlu olabilirsin, bu senin en doğru şeyi yaptığın anlamına gelmez.
ben böyle bir düşünceyi hiç doğru bulmuyorum.Çalışmak sadece para demek değil ki sende mücadele ediyorsun hayatın içinde aktif rol alıyorsun neden kadınlar erkeklere bağımlı bir hayatı seçiyorki.Ekonomik özgürlüğünü kazanmamış bir kadın her zaman kocasının gölgesinde kalmaya mahkumdur.Mesela tut ki ailenin bir ihtiyacı var ve sen kocandan para sitemek zorundasın vermek isteyecek mi ya da ne kadar verebilir.Ama sen paranı kazansan ailenin de yanında maddi olarak var olma şansın var.Şimdi iyi olabilirsin ama bundan 10 yıl sonra ne olacak çevremde bir sürü kadın var dayak yiyen,mutsuz ama EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜM OLMADIĞI İÇİN KATLANIYORUM diyen.Ben bir öğretmenim ve iyi ki çalışıyorum bir erkeğe bağımlı değilim.
Busmai lütfen cümlelerimize dikkat edelim.
"Ben kocamdan para isteyemem" deyip de yabancı bir adamın(müdürünün) önünde boynu bükük el pençe divan duranlar bana komik geliyor" diyen bir zihniyeti okuyunca asil bu bana komik geliyor.
Sen hayati anlamamissin be kardesim, sen en iyisimi evde otur, komik duruma düsme disarilarda.
Demek paraya ihtiyaci olan ve calisanlar sana komik geliyor öylemi? Vay be.
Ben sahsen parami alin terimle kazandigim icin hicde komik gelmedi bana, kimseyede el pence divan durmadim. Sen hangi isde calistinda el pence divan durdun merak ettim simdi?
Simdide 4-5 insana maas veriyorum her ay ama hic kimsede benim karsimda el pence divan durmasina gerek yok.
Bence de yani neden el pençe divan duralım ki çalışıyoruz ve emeğimizn karşılığını alıyoruz dilenmioruz ki el açalım. Bir de boşanacaksak niye evlenelim demiş arkadaş eğer ayrılma olursa sonradan düşünülür demişde sanki herkes ayrılmak için mi evleniyor ama sonradan sorunlar çıkabiliyor garantisi yok. Peki o sonradan dediği zaman bizlerin 40 lı yaşlarına denk gelirse ve o zaman açıkta kalırsak kim bakacak bize.. Kimse zor günde kimsenin yanında olmuyor yaşamış biri olarak söylüyorum. O yaşta nerede iş bulacak. Yani tamam evde oturanlara birşey demiyoruz tercih meselesi bende şu anda evde oturuyorum ama böyle saçma şeyleri de bahane etmesinler biz evde oturmayı tercih ediyoruz böyle rahatız dsinler olsun bitsin. Ama herkesin tercihi farklı biz de sosyal hayatta olan ksıım olmak istiyoru asıl komik olan da biz kadınlar çalışıyoruz diye erkekler iş bulamıyormuş ay nasıl güleceğimi şaşırdımm...
aaayyyyy dejavu-one beni güldürdün inan, sahi ya kadinlar calismayalim erkeklerin is alanlarini kapmayalim. Oturun oturdugunuz yerde. Allahim ya. Cok güldüm ya...
Bu kadarda komik olunmaz ya, calisanlari komik buluyormus hanimefendi...Vay be...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?