- Konu Sahibi candy_candy
-
yetkiyi kötüye kullanmak diye buna derim ben kaydirigubbakcemile3
hoşgeldin canımmm.. kardeşimin hatrına yayınlıyorum bi part daha :içelim:
(dershaneye gelirler. Kantine inerler.)
Aslı: Tost yer misin?
Zeynep: Derse girecem ben Aslı!
Aslı:Amaaaan.. Kesin bi sen gelmişsindir zaten.. Yiyelim işte!
Zeynep: ıyi peki.. Ama bana simit al; tost olmaz şimdi..
Aslı: Peki tamam.. (Kantine geçer) Abla bi simit bi tost iki ayran alayım ben.
Kantinci: Simit kalmadı ama..
Aslı: Hımm.. Açma var mı?
Kantinci: Evet, var..Sen git ben getiririm
Aslı: Açmayla bi ayranı alayım arkadaşım matematik etüdüne girecek birazdan.
(Umut matematik lafını duyunca dinlemeye başlar)
Kantinci: Dur ısıtayım biraz
Aslı: Tamam
Kantinci: Sen girmiyor musun etüte?
Aslı: Yok be abla, zaten Nesrin Hoca da girmiyormuş..
Kantinci: E yeni hoca girecekmiş, girer bi tanırdın hocayı
Aslı: Duydum abla duydum; ama bugün hiç çekemicem valla tanımadığım birini şimdi.. Gıcık bişey çıkar sinirlerimi bozar zati hiç halim yok.. Ben senin o mükemmel tostunu yemeye geldim :)
Kantinci: ıyi biri dediler ama.. Al bakalım açma ve ayranı.. Tost iki dakika sonra gelir
Aslı : Sağol abla, eline sağlık..
…
Aslı: Al bakalım
Zeynep: Teşekkürler… Sen girmeyeceksin şimdi etüte geldin buraya kadar bi de.. Kantinde boş boş oturacaksın öyle mi?
(Umut Hoca hala dinlemektedir.)
Aslı: Ya zeynep Nesrin Hoca olsa gerçekten girecektim ama yani biliyosun beni keyfim yok zaten.. Şimdi bu bişey der gıcık eder beni sinirlerimi bozar..Zaten sinirim bozuk.. Yani bu herkes için en iyisi, inan Adnan:) Ben seni burda bekliyor olacağım;sonsuza dek:)
Zeynep: Başladın yine
Umut: Matematik için gelenler kimler?
( Aslı hocayı görmez.)
Aslı: Zeynep bak bi sen varsın işte.. Sana söylemiştim.
(Umut Hoca gelir.)
Umut: Bi sen mi varsın?
Zeynep: E.. e.. evet!
Umut: O zaman burada etüt yapalım.. Hem arkadaşında bize eşlik eder.
Aslı:(Önce bakmadan)Yo, yo, yo.. Siz başlayın ben kalkıyorum gerçekten..( Kalkar ve Umut Hocayı görür.) …
Umut:(Umut Aslı’nın da her kız gibi onu beğendiğini farkeder ve ..) Gerçekten ?!?
Aslı:(Umut Hoca’nın havaya girdiğini fark edince Aslı’nın suratı değişir.) Kalamam!
Umut: Ne?! Aa, şey yani neden?
Aslı: Çünkü bugün herhangi bir dersi çekecek halim yok.. Moralim bozuk.. Şurda yemek yiyip arkadaşımı beklicem.. Size iyi dersler!
(Umut Hoca gerçekten şok olur ve ders boyunca Aslı’dan gözünü alamaz. Tabiki Aslı güzel olduğu için değil; kendisinden hoşlanmadığına inanamadığı için)
( Ders arası dışarda)
Zeynep: Öyle davrandığına inanamadım.. Ağzının içine düşersin diye düşünmüştüm :)
Aslı: Aman Zeynep.. Gördün mü nasıl da havalı.. Matematikçi ya.. Hem zekiyim hem yakışıklı olayında.. Hayatımda gördüğüm en gıcık tip, hıh!
Zeynep: Yakışıklıydı ama..
Aslı: KESıNLıKLE!! Biz bu hocayla çok uğraşırız bak söylemedi deme!
Zeynep: Katılıyorum.
( Biraz sessizlik olur.. Sonra aynı anda ..)
Aslı ve Zeynep: Çok yakışıklıydı be!
:)
Zeynep: Galiba yazılmışız biz bu hocaya havalı falan derken!
Aslı: Aman ne yazılıcam ona be, hıh!
Zeynep: Görecez :)
Aslı: Ya.. :)
---
(Sabah Aslı ilk derse geç kalmıştır. ıkinci dersten önceki teneffüs anca yetişir.)
Zeynep: Hoş geldin
Aslı: :”Hoşbulduk
Zeynep: Merak etme, ilk ders test çözdük sadece
Aslı: Oh be!
Zeynep: Turgay gitti aşağı; eline tutuşturup göndermişler.
Aslı: Yaa :)
Esin: Arkadaşlar! Müjdemi isterim; Nesrin Hoca ikinci ders de yokmuş.
Aslı: Aman ne müjde!
Esin: Asıl ikinci haber müjde.. Ve onun yerine..
Sınıfın Kızları: Umut Hocaa :)
Esin: Evveet :)
Aslı: Ben gidiyom Zeynep!
Zeynep: Nereye be!
Aslı: Üf, gidiyom işte..
(Koridorda Umut Hoca ile karşılaşırlar.)
Umut Hoca: Nereye; ders var!
(Aslı en endişeli ve üzgün maskesini takar.)
Aslı: Hocam annemi hastaneye kaldırmışlar.
Umut Hoca: Öyle mi? Geçmiş olsun canım, bişeye ihtiyacın var mı?
Aslı: Yok hocam sağ olun, iyi dersler..
(Umut sınıfa girer.)
Umut: Zeynep istersen sende Aslı’yla gidebilirsin.
Zeynep: Niye!
Umut: Annesini hastaneye kaldırmışlar ya!
Zeynep: Hı?
(Umut Hoca kandırıldığını anlar)
---
(Zil çalar. Sınıfa çıkarlar. Aslı Önder’in yanına geçer.)
Zeynep: Aslı, sen benim yanıma gelsene
Aslı: Aa, evet
( Der ve geçer. Umut Hoca’ nın derse girmesiyle Aslı şok olur)
Aslı: Nasıl ya?! Kimya dersine de mi artık, yuh!
Umut Hoca: Program değişti Aslı Hanımcım. Artık pazarları ilk iki saat Matematik!
Aslı: Önceden haberimiz olsaydı keşke..
Umut Hoca: N’olurdu? Annen mi hastalanırdı?
Aslı: (Söylenir) Hayır.. Uyuyakalırdım, telefonumun şarjı biterdi, otobüsün lastiği patlardı,.. vs. vs.
Umut Hoca: Efendim?
Aslı: Yok bişey!
---
(Zeynep tahtada soruyu çözemez.)
Umut Hoca: Zeynep, daha hafta içi çalıştık bu konuyu
Zeynep: Biliyorum hocam; ama hatırlayamadım.
Umut Hoca: Allah Allah.. Sende bugün bişey var ama.. Neyse.. Sen geç yerine o zaman, bugün dokunmayalım sana. Aslı sen gel.
Aslı: Ne? Ben de aynıyım hocam; bana da dokunmayın.
Umut Hoca: Son inisiyatifimi Zeynep’e kullandım.
Aslı: ( Fısıldayarak) ıyi halt ettin.. Ben cevabı söylesem burada, hiç kalkmasam çözmeye
Umut Hoca: Hadi Aslı!
Aslı: Üf!.. (Der ve soruyu çözmeye gider. O sırada Oğuz gelir.)
Oğuz: Özür dilerim hocam, geç kaldım.
(Umut Hoca el işaretiyle “geç” der.)
Aslı: Bişeyi de erken yap.
Umut Hoca: Oğuz ilk kez geç kalıyo Aslı
Aslı: Hocam Oğuz ilk kez dersinize giriyo zaten (Umut hoca bozulur)
Merve: Yine de ilk kez..
Zeynep: Biri şunu sustursun.
Önder: Okula geç kalır genelde :)
Umut Hoca: Neyse.. Aslı hadi bitir geç yerine
(ışleme devam etmez.. direk cevabı yazar, yerine geçer)
---
(Sınıfa çıkarlar. Oğuz kendi sırasındadır.)
Aslı: (Önder'e) Sen öne geç canım
(Önder ve Oğuz öne Zeynep ve Aslı arkaya geçerler. Umut Hoca gelir.)
Umut Hoca: Ooo, yerler yine değişmiş. Köşe kapmaca mı oynuyorsunuz?
Zeynep: Yaklaşık iki aydır..
Oğuz: (Arkasına döner.) Ama Zeynep..
Zeynep: Dön önüne! (Oğuz döner.)
Önder: ıyi halt ettin sen, uğraş dur şimdi..
Umut Hoca: Aloooo!!
Aslı: Meşgul!!
Umut: Aslı!
Aslı: (Gıcık gıcık sırıtır.) Efendim hocam?
Umut Hoca: (Sinirlenir.) Çık dışarı!
Aslı : Ne?
Umut Hoca : Çık dışarı dedim.
(Aslı kızar ve sınıfı terk edip merdivenlere oturur.Sınıfta)
Umut Hoca: Arkadaşlar şu testleri siz çözmeye başlayın hafta içi etütlerinde sorularınızı çözeriz. Oğuz gel dağıt şunlar ben geliyorum şimdi.. (Dışarı çıkar.. Etrafta Aslı’yı arar. Merdivenlerde olduğunu görünce gidip yanına oturur.) Neden bana karşı böylesin?
Aslı: Sen.. (Susar)
Umut: “Sen” diye hitap edebilirsin
Aslı: I ıh..
Umut: Bana en başından ön yargıyla yaklaştın sen, o ilk etüt gününü hatırlıyor musun? O gün dinledim seni (Aslı şaşırır.) Evet dinledim ve sürekli dediğin şey şuydu: “Gıcık biri çıkarsa”
Aslı: Ön yargı değil, tahmin.. Ve yanılmamışım..
Umut: Niye gıcık olduğumu düşünüyorsun?
Aslı: Birinin seni.. (Susar.)
Umut: Devam et.
Aslı: Kuracağım cümleleri siz zamiri ile kuramam.. Siz ne kadar istemesem de hocamsınız size “sen” diye hitap edemem.. O yüzden sustum..
Umut: Devam et.. ıstediğin gibi..
Aslı: Size “sen” demem dedim.. Bunun için doğru yer değil..
Umut: Hadi gel (Diyerek Aslı’yı dershaneden dışarı çıkarır ve biraz uzaklaşırlar.) Hadi konuş.. Şimdi doğru yer.. Bu konuyu halletmeden de gitmek yok!
Aslı: Birinin seni gıcık bulmasına dayanamıyorsun di mi? Herkes seni sevmeli, beğenmeli, tapmalı sana.. Bakmalı gevşek gevşek o müthiş suratına.. Ama ben sevmiyorum tamam mı? Beğenmiyorum seni, tapmıyorum sana.. Hiçbir zaman da o suratına gevşek gevşek bakmayacağım.. Tamam mı?
Umut: Beni beğeniyorsun :)
Aslı: Boşuna konuşuyorum işte.. Yine aynısın, havalısın.. Herkes seni beğenmeliyse.. Tamam! ıçin rahat edecekse benim de beğendiğimi varsay! Ben gidiyorum.. (Aslı gider.)
Umut: (Ardından..) Beni beğeniyorsun :)
Aslı: (ıçinden) Evet beğeniyorum seni gerizekalı!
---
(Başka bir gün)
Umut: Matematik etütüne girenler kimler?
(Kantinde 5 kişi vardır; kimse el kaldırmaz.. Ve Umut Hoca sebebine doğru ilerler.)
Umut: Aslı etüte girmiyor musun? (Aslı sadece bakar.) Bak bu etütlere girmeyerek çok şey kaybediyorsun. (Aslı bakmaya devam eder.) Bunu niye yaptığını anlamıyorum. Her Çarşamba buraya geliyorsun ve kantinde aylaklık ediyorsun. (Aslı bakmaya devam eder. Hiçbir şey demez.)Zeynep yok mu?
Aslı: Bugün gelmiyo.. Daha sonra etüt alıp tamamlayacakmış.
Umut: Şu arkadaşından biraz örnek al ya! Burası dershane Aslı! Sevgilinle buluşabileceğin bi kafe değil!
Aslı: (Sorunu anlar ve gülümser. ) O benim sevgilim değil :)
Umut: Ve ya arkadaşınla..
Can: Ben gideyim en iyisi
Aslı: Otur!
Umut: Şimdi hemen gelip o etüte giriyorsun.
Aslı: Ama etütlere girmek mecburi değil
Umut: Hafta sonu sınavdan sonra görecez bakalım mecbur mu, değil mi..
(Umut Hoca gider.)
Can: Hocan kesinlikle haklı
Aslı: Evet, biliyorum :S
Can: Neden girmiyorsun peki etütlere?
Aslı: Onun havasına hava katan bayan hayranlarının arasına katılmayacağım
Can: Kıskanıyorsun sanki
Aslı: Asla!
(Aslı ile Canın arasında Aslıyı üzecek bikaç bişey oluyo.. Oralar tabi yok şimdi.. Ben sadece Umut'u yazıyorum.)
- geometri etütü-
Özlem Hoca: Merhaba arkadaşlar! Banu Hocanızın ufak bi işi çıktı. Yirmi dakikaya kadar dönecek. Siz de bu arada bu testlere bakın. Yapamadığınızı Banu Hocanız dönünce sorarsınız.Evet.. Al bakalım.. Sen de al.. Al bakalım Aslı.. Aslı!!
Aslı: Efendim hocam
Özlem Hoca: ıyi misin sen?
Aslı: Hı hı..
Özlem Hoca: Pek iyi görünmüyorsun da..
(Aslı sadece bakar.)
Özlem Hoca: Yok iyi değilsin sen; kötü bişey mi oldu?
Aslı: I ıh
Özlem hoca: Hadi eve git sen Ben söylerim Banu Hocaya..
Aslı: Yok hocam önemli değil
Özlem Hoca: Dilini yuttun zannetmiştim :)
(Aslı zoraki gülümser.)
Özlem Hoca: Hadi git sen
(Aslı hazırlanıp çıkar. Merdivenlerde Umut Hoca’ya çarpar dengesini kaybedip merdivene oturur ve ağlamaya başlar. Umut Hoca mendil çıkarır, Aslı’nın gözlerini siler.)
Sana inanamıyorum,gene döktürmüşsün söyliycek birşey yok ama sonunu tabikide merakla bekliyorum canım,
umut hoca nasıl üni.öğrencisi stajmı yapıyor bu adam
çok teşekkür ederim canım.. çok yakında 99 olup bütün sülalemi arayacağım hissediyorum :sm_cool: desteğin için teşekkürler..
devamı yakında yerimseniben
öğleden sonra bi part daha yayınlayacağım canım o yüzden orada bıraktım.. umut ve aslının hikayesinin bi başını bi sonunu yazmıştım.. şimdi aralarını doldurmam lazım.. ben bile kendim yazdığım halde çok heyecanlanıyorum okurken delikafadulden hele yazarkenki halimi hiç sorma bi umut oluyorum bi aslı.. ikisinin de hissettiklerini hissediyorum.. yazar olarak ayrı düşünüyorum seyirci olarak ayrı heyecanlanıyorum.. senaryo yazarken şizofrene bağlıyorum iyice.. sinirleniyorum, üzülüyorum, şaşırıyorum, seviyorum, .. herşeyi yaşıyorum.. ne garip :)
evet canım staj yapıyor 2 sınıfı yeni bitirdi.. tanıdıkla girdi dersaneye.. 22 yaşında daha :kedi:
Ben konuya tam ortasından daldım galiba canım başını bilmiyorum da onun için soruyorum.:sinifsinif:Bunun ilk gününden başlayarak okuyacağımız bir yer yokmu? Karakterleri o zaman anlatmışsındır heralde hikayenin içinde kısım kısım sengözlerimebaksanab
şimdi buraya da yazayım ben açıklamasınıben aslıya da kızdım umuta da kızdım sana da kızdım çok hızlı ilerlemiş halbuki tadını çıkara çıkara ilerleseydi şimdi ay sona yaklaşıyor gibi hissettim üzüldüm
aslıya kızdım hemen evine gitti umuta kızdım içki ikram etti sonuçta o onun öğretmeni ve aslı da liseli bir kız daha sorumluluk sahibi olsa daha iyi olurdu yanlış tanımışım ben umutu akannehir
ama sana sözüm yok bağlıyor senaryo çok güzel yazıyorsun devam etmelisin bence
canım eve gitmeleri çokçabuk oldu hem daha aslı öğrenci tanımadığı güvenmediği havalı olduğunu ve bir yandanda çapkın olduğunu düşündüğü birinin evine gitmesi en azından o anda doğru olmamış çabuk oldu sanki biraz ve yine ağlamak için ev tercihi umut açısından kötü bir imaj oluşturmuş sanki ağlayan kızları çok çabuk kafaya alırım böyle tavlarım ve kötü emellerime alet ederim gibi bir imaj oluştu neyse sonra utandı öptüğü içinde toparladı biraz o dağılmış imajı ama çok etkileyici ve merak uyandırıcı tekrar tebrik eder bizi böyle merakta ve heyecan içinde bekletmemeni rica ederim canım devamını sabırsızlıkla bekliyorum canım öptüm :))
bence çok güzel bir şekilde kurgulayıp bağlıyorsun canım,hikayenin yazarı o anda umut ve aslıyının yerine geçtiği için o karakter içinde hareket edip yazıyor,bence çok güzel ilerliyor,eve gitmiş olabilirler ama umut onu incitecek birşey yapmadı,aslıyla duyguları karşılıklı idi ki böyle birşey ortaya çıktı.
Hikayeyi bir şekilde açılacak ve ilerleyecekti böylesi daha iyi olmuş,devam et canım ben heyecanla sonrasını bekliyorum
teşekkür ederim canım.. biraz hızlı ama bi yerde kırılması gerekir.. çünkü iki liseli genci yazmadım.. onların arasında koca bi duvar var yıkılması çok zor.. bundan aşağısı gerçekçi olmaz.. bi de Umut tutkulu biri.. yani aşkı ifade edişi öyle.. Ama malesef Aslı'ya başka türlü ifade etmesi gerekecek kaydirigubbakcemile3 Çünkü çocuk o daha boshayallersmile
öğleden sonra salata sipariş edicektim ama forumda senaryo falan unutmuşum :icecream: napsam ki şimdi.. yesem mi acep :uhm:
muhakkak hafif bişeyler ye akşama hem evde başka yemeklere gözünün kaymasını engellersin tam aç oturmamış olursun iyi olur
yarınmı okuyacağız senaryonun geri kalanını merak ediyorum şimdi ne olacak diye umutla aslı nasıl bir tutum sergileyecekler sonuçta aslı hatırlamasada aralarında birşey yaşandı yani umutun bilmesi yeter beklentiler değişecektir muhakkak opuyorumnanaktan
muhakkak hafif bişeyler ye akşama hem evde başka yemeklere gözünün kaymasını engellersin tam aç oturmamış olursun iyi olur
yarınmı okuyacağız senaryonun geri kalanını merak ediyorum şimdi ne olacak diye umutla aslı nasıl bir tutum sergileyecekler sonuçta aslı hatırlamasada aralarında birşey yaşandı yani umutun bilmesi yeter beklentiler değişecektir muhakkak opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?