- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Evet aynen... ayrılmayı bile tercih ediyor madem çocuk istemiyorsam... kendisine bıraktım, ayrılmak istiyorsan buyur dedim..Çocuk istiyorum diye sağa sola mı saldırıyor, manyak mı bu? Aklın varsa böyle bi dengesizden çocuk yapma zaten. Çocuk olsun da kimden olursa olsun diyor galiba
Dinlemiyor beni... sağı solu yumrukluyor,bağırıyor çağırıyor... alt katımda dediğim gibi yaşlı dedemler oturuyor... bina içindeki en ufak seste adam beni arıyor, X sizden mi geldi o ses diye... onları da şahit etti çünkü birkaç tartışmaya....Bu kadar sır gizlilik niye?niye söylemiyosunuz sebeplerinizi?size dert olacağına ona olsun
Çocuk yapmamak bi boşanma sebebidir. Siz kendinizi izah edemiyorsunuz. Etkin iletişimin girişi “bana bi daha” ile başlayamaz. Öncelikle karşınızdaki insanı anladığınızı belirtmeli, onunla ortak fikirde olduğunuzu söylemeli, en sonunda da korkularınızı anlatmalısınız. Bodosloma “sen dili” ile giriş yaptığınız hiçbir konuda anlayış ile karşılanmazsınız.
Sorunlarınızdan biri iletişim kurmaktan korkuyor olmanız. Ağlamanız olayları çözümlemiyor. Daha sakin bi konuşma yapmayı deneyin. Ve bi taraf tartışmalarda sessiz kalıp sakinleşmeyi bekliyorsa üzerine gitmeyin. Sizde kendi yönteminizi bulun, çıkın bi hava alın. Sonra konuşmayı deneyin.
Esimle birbirimize öyle bir girdik ki apartman inledi ve ben artik sinirden esime vurmaya falan başladım o d abeni itekledi. Ben 27 yaşındayım. Esim daha evel ki tartismamizda babamiza duyurmustu,bende bu defa annene anlatcam sen bekle deyip annesine anlattım. Sonuç oglunu tuttu. Ve bana küstü . Benimle suanda görüşmüyor.
Esim yanina kendi gidiyor geliyor.
Konularima bakabilirsin.
Bana nisanliyken,birsey olsun yarin birgun bak gor annem seni tutar diyordu. Yalanin daniskasi!!!
Cocuk meselesi bizde de büyük sorunlar yarattı
Son kavganin sebebi cocuk.
Ben sizi hakli gördüm,en baştan soylemissiniz istemiyorum diye. Yani bende cocuk istiyorum deseydiniz,ve ornek veriyorum dogal yoldan olmasaydi doktor moktor yüzünden tartissaniz anlardim
Siz açık oynamışsınız
Bende size durumumu söyleyim
Evlendigimiz ilk gunden beri cocuk istiyen bir koca
Bende istiyorum tabi.
Adetler gecikiyor doktora gidiyoruz negatif vs..
En son kendisi gidiyor sperm sorunu çıkıyor ama vurdumduymazligi görmeyin doktorun verdiği ilacı icmeye tenezzul etmiyor.. en son kendisi asilama yaptiralim mi? Dedi burda.
Baska bir ile gidiyorduk..
Olur dedim,yaptırdık, sonuc negatif
Boyle assagilik ,alcak,kompleksli ve kendine hayran kocalarda var
Allahindan da belasini bulcak mesela. Bir insan istiyorsa istiyordur ama davranıslar dengesiz.
Bende buyuk bir kavga çıkardım..
Annesi akbaba gibi tepeme cokup evlendigim ilk ay siz korunuyor musunuz diye sordu bana telefonda
Esime demiski ben ona 2 kez sordum sadece
Allahim aklima mukayyet olma gucu versin de bu hainlerle bas edebileyim
Issiz gibi oturup saydim kadin 8 defa en az cocuk dedi bana 1 senelik evlilikte
Akrabalari soylemiyorum bile
Benim esim 1 gram adam degil,goruyorum ki seninki de degil,ofke kontrol problemi var. Isteklerini soyleme tarzi cok yanlis
Anladigim kadariyla sakin bir mizacin var,o onun ofkesini daha cok besliyordur
Beni takmiyor bu kadin diyor olabilir icten ice
Babaniza soylicek laf bulamadım aynisi bendede var birtane hele 2 duble icsin azrail kesilir esimin önünde cok kez anami bacimi ve beni rezil etmişliği vardir
Benim babamda kötü..
Esin tedavi olmali
Dislerini sıkıyor mu gece yatarken??
Mesela zayif mi fizik olarak..
Bu sebeplerin hiçbirini eşinizle konuşmamışsınız ki. Bu adam da evi geçindirecek neticede. Bir dayanağı vardır ama muhtemelen konuşamadığınız için sizde onun ne düşündüğünü bilmiyorsunuz. Siz onun gözünde çocuk istemiyor gözüküyorsunuz. Bu yüzden her konuşma girişini öfke ile yapıyor.Çocuk yapmamak boşanma sebebi ama neden çocuk istenmiyor o önemli değil mi peki ? Benim sebeplerim gereksiz mi ? Öfke kontrol problemi yaşayan, her tartışmada ne olursa olsun sorun güzelce konuşmak yerine bağırıp çağırıp karşındakini güya korkutmaya çalışmak.. sonra sağa sola vurmak veya bir şeyleri yere atmak ?? Bunlar aklı eren bir çocuğun psikolojisini nasıl etkiler ? Diğer sebep ise maddi zaten .. kendisi okul okuyor şuanda ve dgs kazanırsa muhtemelen şehir dışına yerleşeceğiz,şuanki evde kira vermeden zor geçinirken,kira verip +okuldan dolayı en fazla part time bir işte çalışabilen+kendi okul masrafı olacak +bebek ihtiyaçları+ yeme içme .. bunlara yarım gün çalıştığı bir maaş nasıl yetecek ? Yaşadığım ilde annem olmayacak bebeğe baksın ben de çalışayım,hadi ben de çalışayım desem bir de kreş masrafı var .. ben bunları düşünüyorum hep.. ben de istemem mi normal bir evlilik olsa çocuk... kendi yaptığı seçimlerin sebebi bunlar ... haksız gerekçeler mi peki? Bu lara rağmen boşanıyorsa çıksın gitsin,hiçbir çaba harcamam ...
Evet zayıf.. sinirli.. burcu ne?Allah senin de yardımcın olsun.. dişlerini sıktığını hissetmedim hiç bilmiyorum, boyu 1.72 felan kilosu da 60 felan heralde ..
Ben başka şehirde olacağımızdan ,nasıl geçineceğimizden vs konu açmıştım bir gün,suçlamadan gayet sakin bir şekilde .. dediği tek şey “ Allah büyük... çocuk rızkıyla gelirmiş” ... Allah tabiki büyük,elhamdulillah inanan biriyim... ama bir düşünceye mi güveneyim ben ?Bu sebeplerin hiçbirini eşinizle konuşmamışsınız ki. Bu adam da evi geçindirecek neticede. Bir dayanağı vardır ama muhtemelen konuşamadığınız için sizde onun ne düşündüğünü bilmiyorsunuz. Siz onun gözünde çocuk istemiyor gözüküyorsunuz. Bu yüzden her konuşma girişini öfke ile yapıyor.
Bağırıp çağırma aşamasıda muhtemelen size sus diyip susmadığınızda gerçekleşiyor. İlk paragrafta sessizliğe gömülür ve banada sus der demişsiniz çünkü. Herkesin sakinleşme biçimi farklı. Eşimde kavga anında olayın dozunu arttırmamak için hep konuyu kapatmak ister. Ama benim huyumda tahrik etmek işte, giderim üstüne. Sizde de böyle bir durum varsa aşmanız lazım bunu.
Anlamadım maddi olarak evi sırtlayan vs ? Ben 2 aydır iş buldum çalışıyordum.. kendisi de şuan çalışıyor ama o zaman part time çalışması gerekecek..Esin su an 2 yıllık üniversite okuyor ve dikey geçiş istiyordu ....dikey geçiş hayali olursa okulu tam zamanlı ya dönecekti ve onun "bulursa" part- time calismasi gerekecekti .Sen zaten maddi olarak evi sırtlayan....hayali ....gerçekleştirmek istediği hic bir şeyi olmayan .....onun düşü,emeli için ondan çok çalışmasi gerekendin yanlış hatırlamıyorsam. "Cocuk olduğunda o çocuğa kim bakacak?" sorusuyla sohbete baslamani öneririm.Cocuk konusu aileni bile cezbeden ,eşini haklı görebilecekleri bir konu...onları da kolayca yanına çekebilir ,senin asıl meseleni,neden çocuk istemediğini görmezden gelebilirler.Ancak senin de bir kac hatan var.Problemlerinizi cozmeden rafa kaldiriyorsun.Esinle çok fazla sorununuz var ve bunlara çözüm bulamıyorsunuz.Esinle problemleri konuşamıyorsun,ağlayarak o gün ki krizden uzaklasiyorsun sadece ..yoksa çözülen birşey yok.Mutlu bir evlilik hayatı sadece çocuğun olduğunda gerekli birşey değildir.
Net bi maddi geliri olsa başka şehir sorun değil de, parttime çalışarak 1 kişi zor geçinir. Güvencesi bu değildir heralde.Ben başka şehirde olacağımızdan ,nasıl geçineceğimizden vs konu açmıştım bir gün,suçlamadan gayet sakin bir şekilde .. dediği tek şey “ Allah büyük... çocuk rızkıyla gelirmiş” ... Allah tabiki büyük,elhamdulillah inanan biriyim... ama bir düşünceye mi güveneyim ben ?
Net bi maddi geliri olsa başka şehir sorun değil de, parttime çalışarak 1 kişi zor geçinir. Güvencesi bu değildir heralde.
Ben anladım, bende sorun yok. Ama eşinizin anlaması lazım. Hoş koca adama bunu anlatmaya ne gerek var, kendisi düşünmesi lazım. Şuan nasıl geçiniyorsunuz?Değil işte.. KPSS ile atanmış olsa,Kars tan, Edirne ye her yere giderim...
Ama dediğim şekilde neye,kime güveneyim ben ? Bir de küçücük bebeği arkamdan sürükleyeyim..
Ailesinin duruma da yok onu soracak olursanız eğer,babasının sigortası dahi yok... şuan anladınız mı sebeplerimi ?
Şuan kendisi mesleğini yapıyor.. bende 2 aydır bir işte çalışıyorum.. ehliyetimi alabilmek için çalışmam şarttı.. düşünün ehliyet alırken 700 tl bana net verebilecek parası yoktu.. arabasından başka kenarda tek kuruş paramız yok .. nasıl bebek isteyim ben..Ben anladım, bende sorun yok. Ama eşinizin anlaması lazım. Hoş koca adama bunu anlatmaya ne gerek var, kendisi düşünmesi lazım. Şuan nasıl geçiniyorsunuz?
Ben yanlış hatırlamısim kusura bakmaAnlamadım maddi olarak evi sırtlayan vs ? Ben 2 aydır iş buldum çalışıyordum.. kendisi de şuan çalışıyor ama o zaman part time çalışması gerekecek..
Ailemi çocuk konusu cezbetmez felan,çünkü her şeyin çok sağlam olmadığının farkındalar.. onlar da istemez böyle bir ortama çocuk..
Yanlarına çekemez Yani ailemi..
Ayrıca ben sulugöz devamlı ağlayan biri değilim ki dün ağladığımı o görmedi bile annemlerde çekildim bir odaya orda ağladım ve saatlerce gözlerim düzelene kadar yanlarına girmedim..
Sizi konuşturmuyorsa saygı içinde tartişamiyorsaniz burda yazdığınız gibi duygularınızı kağıda yazıp eline verin belki anlar bu şekilde.İyi akşamlar,yine ben utanıyorum artık yazmaktan.. ama anlatacak kimsem de yok...
Eşimle meseleleri genel olarak biliyorsunuz..
Ne zaman tartışsak,sessizliğe gömülür.. hiçbir şekilde sorunu çözmek için çabalamaz.. ben konuşmaya kalkınca da istediği gibi konuşmadığım İçin “sus,konuşma” tarzı karşılık verir bana...
Uzun zamandır bu böyle...
Bugünkü meseleye gelirsek dünden aramız bozuktu...
Bugün “bir daha bana sus vs tarzı yaklaşımda bulunma” dedim.. bana dediği şey “ bu evliliğin kayışı çocuk mevzusundan dolayı kopacak”... “ben 40 yaşına mı gelince baba olacağım” diyor... yaşı 26 bu arada..
Ama bunları normal konuşarak değil bağırmaya yakın bir ses tonuyla söylüyor.. beni hep böyle bastırmaya çalışıyor zaten... oturup normal insanlar gibi asla konuşamıyoruZ.. bağırır,çağırır,sağa sola vurur,bir şeyi yere atar... ve alt katımda dedemler oturuyor.. 87 yaşında insan... utanması arlanması yok, onları üzmeye ne hakkım var diyemiyor..
Neyse konuya geleyim, evliliğin kayışı kopacak. Ben senin keyfini bekleyemem vs dedi... bilmiyor ki Benin sebeplerimi... bilmiyor ki aramızdaki iletişim iyi olsa,benim zaten çocuk istediğimi..
Bilmiyor ki onun ilerisini düşünmeden yaptığı seçimlerden dolayı benim bir çocuğa maddi anlamda yetemeyeceğimi...
Bunları kendisine söyle diyeceksiniz .. SÖYLEYEMİYORUM..
Yukarıda dediğim gibi avazı çıkarcasına bağırıyor,sağı solu yumrukluyor.. alta üste rezil ediyor beni..
Ben de çocuk olmadı diye benden ayrılacaksan git ayrıl dedim.. olmayacaksa ayrılacağım dedi ve ciddiydi..
İlerde çocuğu olduğunda annesi benim olmamı istemeyen,sebeplerimi önemsemeden ayrılığı seçen biri için kılımı kıpırdatmam...
Daha sonra hiç konuşmadık,annemlere gidecektik..
Gittik,orda da babam bir iki konuda eşimin yanında beni tersledi.. normalde kendisiyle hiçbir zaman çok iyi anlaşamazdık,atışırdık hep zaten.. ama eşimin yanında terslemesi çok zoruma gitti..
Benim arkamda olduğunu hissettirmesi gerekirdi hep.. çok ağladım akşamdan beri,gözlerim şişti...
İçimi dökmek için yazdım... ne yapacağım bilmiyorum..
Sırf üremek için işi resmiyete dökmüş bir cinsle evlisin. Bu evliliğin devam etmesi için ciddi tedavi gerekiyor..
Açıkcası kendi çocuk isteğini baskılayıp baba olmaması gereken birini, baba yapmadığın için tebrik ediyorum.
Her kadın senin gibi düşünemeyip berbat ötesi ailesi içine çocuk dünyaya getiriyor..
Biz evlendigimizde de esim okuyordu ama memurdu ayrica tam zamanlı bir işi vardı ona ragmen cocuk olunca hem okul hem iş zaten yeterince stresli olduğu icin 4 yıl cocuk istemedim ben, siz endiselerinizde son derece haklısınız, zaten ilk önce çözmeniz gereken sorun aranızdaki iletişim problemi sadece bunun için bile cocuk fikri ertlenebilir.Şartlar normal olsa maddi olarak,ve kendisi ile normal insanlar gibi oturulup konuşulsa neden çocuk düşünmeyeyim ben ..
Okul kazanırsa nasıl geçineceğimiz konusunda bile endişelerim var benim.. bana hiçbir şeyin güvenini vermiyor.. sadece Allah büyük diyor.. tamam Allah büyük tabiki ama , geçim de zor.. ben neye güvenerek yola çıkayım..
O yüzden devamlı korundum,çok korktum bir bebekten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?