CANIM ÇOK SIKKIN

sevgili konu sahibi , cok dostane bir tavsiyede bulunacagim
lutfe ilcenizde yoksa bile en yakin sehirdeki bir psikologdaan randevu ali ve gidin
sizi ciddi anlamda destege ihtiyaciniz var , ilac falan kullanin demiyorum ama kesinlikle ve kesinlikle terapi gorup tedavi olmaniz lazim

çok takıntılı ve alıngansınız.. açıklama bile yapmıyorum siz biliyorsunuz

Rahatsizliklarinizi belirtin
Gruba girmek için hatırlatma yapın
Onlara muhtaç gibi gorunmeyin

Konuyu okumaya basladim ve anladim siz oldugunuzu. Bence siz biraz negatif, alingan ve evrensel mutsuzsunuz. Kimse super degil ancak siz ailenizle, kresle, is arkadaslarinizla surekli sikintilisiniz. Hic bir kres yoktur ki kolay kolay cocuga kresten aldirtsin. Kendinizi sorgulayin.

kural herkese aynı uygulanmıyor, benim oğlum stresten ishal oldu ben bahçede 10 dakika kalamadım daha 2. hafta idi, 1. hafta da çocuğun başında beklememiştim, hani belki rahatsız olur diye, sonra onlar çağırdı onlar kovdu
Stresten ishal olmayi ilk defa duydum. Mikrop falan kapmistir o. Ya da kresin yagina suyuna birseyine tepki gostermistir vucudu.

Son düzenleme:
Hanımefendi yukarıda bir yerlerde egolarınızı aştığınızdan bahsediyorsunuz ama bütün bu sorunlar sizin egonuzla ilgili bence.Kreşle ilgili daha önceki sorununuzda da böyle düşünmüştüm.Herkese izin var bana nasıl olmaz tavrındasınız hala.Ayrıca keşke pastayı beraber kesseydiniz çocuğunuz için iyi olabilirdi.İşten yarım saat izin alabilirdiniz.Ben kreşteki insanların kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.

Bir de babanız ve anneniz oğlunuz için bir sürü şey yapmış.Size laf saydı diye her şeyi dağıtmışsınız.Keşke alttan alsaydınız çocuğunuz için.Ama siz egonuzun zarar gördüğünü düşündüğünüz için babanıza kızdınız ve annenize de ben ağlarken nerdeydin vs gibi söylemleriniz de bunu destekliyor.

Olayı dramatik hale getiriyorsunuz.Dünyada milyonlarca çalışan anne vardır.Anne babası çocuğa bakmak için şehir değiştiren kaç tane çalışan anne var peki?siz şansınızın farkında değilsiniz.

Son düzenleme:
Aileniz sırf sizin çocuğunuza bakmak için mi şehir değiştirdi? Eğer öyleyse aşırı bencil bi insansınız. Yaşlı başlı insanlar sizin oğlunuz için şehir değiştirsin koca kreş kurallarını değiştirsin. Oldu. Siz sultan oğlunuz da şehzade ya

Stresten ishal olmayi ilk defa duydum. Mikrop falan kapmistir o. Ya da kresin yagina suyuna birseyine tepki gostermistir vucudu.
Servis geldiğinde ve fün içinde en ax beş kez altına yapıyordu ve kreşten aldım düzeldi testler normal mikrobik durum da yoktu

Bu nedir böyle tam bir drama kralicesisiniz çocuğunuza yazik hep böyle herkes beni eziyor psikolojisinde ve herkese aniden parlama egilimdeyseniz kesinlikle bir yardım almalisiniz zira mesajlarinizdan bile durumunuz hic iyimser görünmüyor

Ailem il değişikliği yaptı geldiler burada sıfırdan ev kurdular sıf benim oğlum için, yenşyalar kira vs bayağı masraf yapıldı.Babam bunu hep başıma kaktı, her çocuğu görmeye gittiğimde sebepsiz laf koymalar dayanılmaz bir hal almıştı,çocuğu sadece haftasonları alabilirsiniz kuralları vs çvardı babama hediyeler vs aldım, hiçbir fark olmadı, anahtarı evde unuttuğum için üzerime yürümesini mi söyliyim yoksa'keşke okutmayıp konfeksiyona verseydim de bir başı bitli bulup s...r olup gitseydin'demesini mi?en sonunda ben de ona bağırdım, ve tartıştık.
Sonrasında kreş ayarladım, ayarladığım kreş çocuğun bakımının iyi olduğu fakat bazı meselelerde sıkıntı olmuştu.çocuk alışamamıştı beni kreşe kendileri çağırdı sonra kreş bahçesinde 10 dakika kalmama izin vermediler, sebep güvenlik miş...bununla başladı ve sonrasında acayip tartışarak ayrıldık, daha doğrusu sürece onlar mecbur etti.
Şimdi çocuğu imkansızlıktan yine aynı kreşe verdim, bugün gittik eşimle, müdüre öğleden sonra geldi, öyle kameradan çocuğu izliyoruz.bir tane veli odanın içinde çocuğunu sarmalamış, üzüldüm, çünkü bana izin vermemişlerdi, çocuğum çok durgundu, yeni bir ortam, bocalamış, kimseyle iletişim kurmuyor, sınıf öğretmeni oryantasyon yapmadı çocuğa, çocuk kendi halinde....Canım sıkılıyor, o sırada müdüre geldi, ben daha önce olanları unutulması için büyük bir yaş pasta alıp üzerine hoş bir not yazdım vs, şaşırdı, isterseniz çocukların yanında keselim pastayı dedi, 'yok hocam sağolun, işe geç kalıcam, biz çıkalım' dedim.
ama canım sıkkın, oğlum güvende, ama önemsemediler sanki onu, ilgi göstermediler, ben mi yanıldım ama yanılmadım sanırım
Babam öte yandan kocamı arıyor, sanırım bağıracaktı ona bu durumlardan dolayı, o açmıyor, eşim beni arıyor, ben annemi arıyorum, annem telefonda ağlıyor, oğlanın giysilerini hazırladım diye.'sorumlusu babam diyorum'eğer beni de bu kadar savunsaydın bunlar olmazdı, ben ağlarken ağladın mı?
kafam karışık, canım çok sıkkın, bu durum düzelir mi, whatup grubuna da eklenmemişim, daha önce daha kreşe başlanmadan eklenmiştik, öte yandan çocuğuma karşı bu kadar ilgisiz olurlarsa bu psikolojisini etkiler mi, o üzülür mü, canı sıkılır mı?garip oldum öyle.
bakıcı ayarlasam, burası memleketim değil, kimseyi tanımam etmem, eve kamera sistemi kurmam gerek, o da maliyetli olur, sanki toplum içinde daha iyi olacakmış gibi geliyor ama işte kreş idaresinin kimi velilere kuralları esnetmesi kimilerine kuralları uygulamasıcan sıkıcı...ne diyorsunuz kızlar

Kreşlerde çalışmış bir kardeşin olarak o insanlarin seni yürüyen 600 kağıt olarak gördüğünü, ilk gün anne önünde yapılan her hareketin sempati point kazanmak için kasten yapıldığını biliyorum. En azidan yalandan siz varken çocuğu kucaklayıp arkanizi dönünce diğer çocukların arasına salmamislar. Istanbulun en kaliteli semtlerinde çalıştım. Bu dediklerim tamamen doğru .

Bütün bunların dışında ben yanlışlığı sende görüyorum . Gerçekten bütün mesajlarını okudum ve enerjin çok düşük. Istediğin kadar müdürüyle 'çok sert' konuş, bazı şeyler vücut dilinde, kendine güvende, dediğim dedik olmakta biter. Ne anneler var bir lafiyla kurumun bütün personelini fir döndürüyor . Biraz iğneyi kendine batır.

Dediğim gibi kurumlarin dalaveresini bilirim ama hiç annesinden dolayı kötü davranilan çocuk görmedim. Bırak ağlamayı otizm, dikkat eksikliği, hiperaktivite gibi özel durumu olan çocukları bile muazzam idare ederler annenin ruhu duymaz.

Daha açık anlatayım; mesela çocuk ağladığında anne aranmaz çünkü çocuk aglamayi anneyi geri getirecek bir davranış olarak algılar .

Ne oldu da sizi aradılar? Sizi neden whatsapp grubuna almadılar? Sınıfta neden kalmadınız. Bunların cevapları için kendinizi gözden geçirin çünkü orası parayla dönen eğitim kurimu olarak geleni geri çevirme lüksüne sahip değil.

Ufakliga benden sevgiler.

Back
X