Ailem il değişikliği yaptı geldiler burada sıfırdan ev kurdular sıf benim oğlum için, yenşyalar kira vs bayağı masraf yapıldı.Babam bunu hep başıma kaktı, her çocuğu görmeye gittiğimde sebepsiz laf koymalar dayanılmaz bir hal almıştı,çocuğu sadece haftasonları alabilirsiniz kuralları vs çvardı babama hediyeler vs aldım, hiçbir fark olmadı, anahtarı evde unuttuğum için üzerime yürümesini mi söyliyim yoksa'keşke okutmayıp konfeksiyona verseydim de bir başı bitli bulup s...r olup gitseydin'demesini mi?en sonunda ben de ona bağırdım, ve tartıştık.
Sonrasında kreş ayarladım, ayarladığım kreş çocuğun bakımının iyi olduğu fakat bazı meselelerde sıkıntı olmuştu.çocuk alışamamıştı beni kreşe kendileri çağırdı sonra kreş bahçesinde 10 dakika kalmama izin vermediler, sebep güvenlik miş...bununla başladı ve sonrasında acayip tartışarak ayrıldık, daha doğrusu sürece onlar mecbur etti.
Şimdi çocuğu imkansızlıktan yine aynı kreşe verdim, bugün gittik eşimle, müdüre öğleden sonra geldi, öyle kameradan çocuğu izliyoruz.bir tane veli odanın içinde çocuğunu sarmalamış, üzüldüm, çünkü bana izin vermemişlerdi, çocuğum çok durgundu, yeni bir ortam, bocalamış, kimseyle iletişim kurmuyor, sınıf öğretmeni oryantasyon yapmadı çocuğa, çocuk kendi halinde....Canım sıkılıyor, o sırada müdüre geldi, ben daha önce olanları unutulması için büyük bir yaş pasta alıp üzerine hoş bir not yazdım vs, şaşırdı, isterseniz çocukların yanında keselim pastayı dedi, 'yok hocam sağolun, işe geç kalıcam, biz çıkalım' dedim.
ama canım sıkkın, oğlum güvende, ama önemsemediler sanki onu, ilgi göstermediler, ben mi yanıldım ama yanılmadım sanırım
Babam öte yandan kocamı arıyor, sanırım bağıracaktı ona bu durumlardan dolayı, o açmıyor, eşim beni arıyor, ben annemi arıyorum, annem telefonda ağlıyor, oğlanın giysilerini hazırladım diye.'sorumlusu babam diyorum'eğer beni de bu kadar savunsaydın bunlar olmazdı, ben ağlarken ağladın mı?
kafam karışık, canım çok sıkkın, bu durum düzelir mi, whatup grubuna da eklenmemişim, daha önce daha kreşe başlanmadan eklenmiştik, öte yandan çocuğuma karşı bu kadar ilgisiz olurlarsa bu psikolojisini etkiler mi, o üzülür mü, canı sıkılır mı?garip oldum öyle.
bakıcı ayarlasam, burası memleketim değil, kimseyi tanımam etmem, eve kamera sistemi kurmam gerek, o da maliyetli olur, sanki toplum içinde daha iyi olacakmış gibi geliyor ama işte kreş idaresinin kimi velilere kuralları esnetmesi kimilerine kuralları uygulamasıcan sıkıcı...ne diyorsunuz kızlar