CANIM ÇOK SIKKIN

Velinin sınıfta ne işi var zaten. Ben istemem mesela kızımın sınıfında saatlerce günlerce başka veli dursun. Ben de durmadım durmam da başkasının da durmasını istemem. Hatta öyle bir yere çocuğumu vermem. O veli niye duruyor anlamadım.
sorgulamam ben artık, onların ayıbı, açıkça kendilerini yalancı çıkarıyorlar, ben nezaket gösterip hiçbir soru sormadım, çünkü faydası olmayacak

Velinin sınıfta ne işi var zaten. Ben istemem mesela kızımın sınıfında saatlerce günlerce başka veli dursun. Ben de durmadım durmam da başkasının da durmasını istemem. Hatta öyle bir yere çocuğumu vermem. O veli niye duruyor anlamadım.
belki ilk hafta veli durmalı o çocuk daha küçüktü sanırım 2 yaşındaydı, bir çocuk için çok travmatik annesinden ayrılmak zaten, birkaç hafta için olabilir, ama bu kural tüm velilere uygulanmalı çok aşırıya gitmemek koşuluyla, çünkü diğer çocuklar annelerini hatırlayıp üzülebilirler, ben artık bunları sorgulamam

Canım bak ben de kreşteyim. Çok fazla herşeye müdahale etmen doğru değil.Tamam evladın var anlıyorum bi anne olarak. Ama herşeyin bir çözümü var ve sorunları daha yumuşak bir dille dile getirmelisin. Biz de velileri içeri almıyoruz ama hepsini kimseye ayrı gayrı yok. Sanırım sen biraz da o duygusallıksa alınmışsın.. Tavrını değiştirirsen herşey güzel olur emin ol.

bugün gördüm, veliyle müdürün odasında da karşılaştık, üstelik yarım gün geliyor, yeni başlamışlar ve çocuğuyla saatlerce oturdu kreşte, gözlerimle gördüm.
eşimle sıkıntılar bitti, aynı evdeyiz.bir sıkıntı görünmüyor
Çocuğun bir problemi mi var hiç sordunuz mu?
Belki orda olması gereken bir durumda?
Yahu sizin stresiniz çocuğa da yansıyor. Rahat bırakın çocuğu, özel hayatı olduğunu kavrasın ki sonra için sorunsuz olsun.

Canım bak ben de kreşteyim. Çok fazla herşeye müdahale etmen doğru değil.Tamam evladın var anlıyorum bi anne olarak. Ama herşeyin bir çözümü var ve sorunları daha yumuşak bir dille dile getirmelisin. Biz de velileri içeri almıyoruz ama hepsini kimseye ayrı gayrı yok. Sanırım sen biraz da o duygusallıksa alınmışsın.. Tavrını değiştirirsen herşey güzel olur emin ol.
kural herkese aynı uygulanmıyor, benim oğlum stresten ishal oldu ben bahçede 10 dakika kalamadım daha 2. hafta idi, 1. hafta da çocuğun başında beklememiştim, hani belki rahatsız olur diye, sonra onlar çağırdı onlar kovdu

kural herkese aynı uygulanmıyor, benim oğlum stresten ishal oldu ben bahçede 10 dakika kalamadım daha 2. hafta idi, 1. hafta da çocuğun başında beklememiştim, hani belki rahatsız olur diye, sonra onlar çağırdı onlar kovdu
Bahçede beklemeye de mi kızdılar

="sarimanolyam, post: 54818559, member: 830637"]belki ilk hafta veli durmalı o çocuk daha küçüktü sanırım 2 yaşındaydı, bir çocuk için çok travmatik annesinden ayrılmak zaten, birkaç hafta için olabilir, ama bu kural tüm velilere uygulanmalı çok aşırıya gitmemek koşuluyla, çünkü diğer çocuklar annelerini hatırlayıp üzülebilirler, ben artık bunları sorgulamam
Zaten öyle diğer çocuklar için iyi değil bu. İki üç yaşındaki çocuk tutup da benim annem de ilk başta gelmişti normal bu vs diye düşünmez. Ya da o veli başka çocuğa bişey diyebilir manyalmanyak dolu ortalık. Ne bileyim oyuncak için ağlar başka çocuk veli de kendi çocuğu olduğu için diğerine bişey der. Sonuçta öğretmen her şeyi görecek değil.

Çocuğun bir problemi mi var hiç sordunuz mu?
Belki orda olması gereken bir durumda?
Yahu sizin stresiniz çocuğa da yansıyor. Rahat bırakın çocuğu, özel hayatı olduğunu kavrasın ki sonra için sorunsuz olsun.
Arkadaşım, hani ilk gün yeni gelen çocuğa biraz daha ilgili davranılır, yok göremedim, ve bu benim hüsnü kuruntum değil, ikinciye geldik ve öğretmene de geçen gün hiç pas vermemiştim ya o da aynı şekilde davranıyor

Bahçede beklemeye de mi kızdılar
kızmadılar, sessizce geldiler, ve hadi siz gidebilirsiniz diye işaret egttiler, ama çocukta bir güven oluşturamadan oradan ayrılmak istemedim, 'ben ne zaman gideceğimi bilirim deidm', akabinde müdüreyi arayıp çok sert konuştum, ben oraya piknik yapmaya gelmedim, üstelik çocuk oryantasyonu öyle olmaz, burak ve kaç, ilk önce güvend eolduğunu hissettirir sonrasında ben gelicem deyip yavaşça gidersin, çocuğa bunu söyleyerek, ilk günden benim çocuk hiç anne babasını görmeden tam gün kreşe başladı, sonrasında psikolojisi bozuldu resmen, sonrasında çocuğu aldım.daha doğrusu çocuğu almamı onlar istediler, çünkü annannesi 1 hafta sonra gelecekti, bahaneyle durmuyor deyip, işimden beni çağırdılar, koşa koşa 15 dakikada geldim, ağlamaktan kırılıyor dedikleri çocuk mahçup sakindi, gözünde bir damla yaş yoktu hatta bir fotosunu çektim, orada da gülüyordu, eşime gösterdim, anlattıkları yalan dedim, eşim fotoğrafı görünce bana ancak inanabildi

öfff, öfff aslında en iyisi anane dede kucağı oğlum için ama babamın bana bağırması oğlumu etkiliyor, araya giriyor, yarım türkçesiyle' babam artık buraya gelme' deyince, bizim oğlan oradan 'geleceeek' dedi, her kim olursa olsun, annesi aşağılanıyor, ve bu da kötü...iki arada bir derede kalsam da yapacak bişi yok

Arkadaşım, hani ilk gün yeni gelen çocuğa biraz daha ilgili davranılır, yok göremedim, ve bu benim hüsnü kuruntum değil, ikinciye geldik ve öğretmene de geçen gün hiç pas vermemiştim ya o da aynı şekilde davranıyor
Ama çocuk ilk defa gitmedi ki oraya. Zaten öncesinde aynı sınıfa gitmiyor muydu?

ve daha önce bazı yaşanmışlıklar var, ben de önyargılı davranıyor muyum acaba diye kendime sormuyor değilim, ama sanırım haklıyım, tarafsız bakıyorum, bizimle muhatap olumuyor, bir whatsup grubuna bile eklenmedik, daha önce günler öncesinden eklemişti ne biliyim, gerçi diğer kreşler farklı mı, onda da daha önce aynı şeyler gördüm

ben geçmişe sünger çeksem de onlar çekmiyor.kk üyeleri haklıydı hiçbişi eskisi gibi olamaz dediler, ama benim koşullarımda da başka çarem yok

Berliner metodunu acıp okumanızı ve kaygılarını idateye anlamanızı öneririm
İnşallah ben kompleksliyimdir ama hayır ben egolarını aşmış bir insanım, olanı olduğu gibi görüyorum, daha önce yaşananların üstüne sünger çekilmemiş, yani diğer veli ve öğrenciler gibi olamıcaz maalsef.
E biz size dedik onu zaten
Ekside bile olsanız vicdanlarına hitap edin ve işbirliği talebinde bulunun diyoruz hala daha onu aldı beni almadı.

Berliner metodunu acıp okumanızı ve kaygılarını idateye anlamanızı öneririm

E biz size dedik onu zaten
Ekside bile olsanız vicdanlarına hitap edin ve işbirliği talebinde bulunun diyoruz hala daha onu aldı beni almadı.
bunu size diyorum, içimeoturmuş olamaz mı, onlara bişi demedim, bugün sadece 40 dakika kaldım pastamı verdim, sınıfa dahi girmedim...nedir ters olan burada, anlamadım, müdüre odasına geldi, eşime de dedim, sen de kalma, senin kalman bişiyi değiştirmicek, biz rahatsız etmeyelim, ama insanın canı acıyor, içimin acıması mı suç, ben kimseyi yargılamıyorum, hatta doğru olan belkide o velinin çocuğuyla olması ama aynı şey bize yapılmaedı, sizin d içiniz acımaz mı, ki ben bunu sorgulamadım bile......öff

bunu size diyorum, içimeoturmuş olamaz mı, onlara bişi demedim, bugün sadece 40 dakika kaldım pastamı verdim, sınıfa dahi girmedim...nedir ters olan burada, anlamadım, müdüre odasına geldi, eşime de dedim, sen de kalma, senin kalman bişiyi değiştirmicek, biz rahatsız etmeyelim, ama insanın canı acıyor, içimin acıması mı suç, ben kimseyi yargılamıyorum, hatta doğru olan belkide o velinin çocuğuyla olması ama aynı şey bize yapılmaedı, sizin d içiniz acımaz mı, ki ben bunu sorgulamadım bile......öff
Arkadasım kaygılarınızı idareye anlatın. Pedagoga gittim berliner yöntemi önerdi diyin. Yardımınıza sığınıyorum diyip bibhafta izin alınacocugun yanında durun diyorum. Ona olmaz buna olmaz....

Ailem il değişikliği yaptı geldiler burada sıfırdan ev kurdular sıf benim oğlum için, yenşyalar kira vs bayağı masraf yapıldı.Babam bunu hep başıma kaktı, her çocuğu görmeye gittiğimde sebepsiz laf koymalar dayanılmaz bir hal almıştı,çocuğu sadece haftasonları alabilirsiniz kuralları vs çvardı babama hediyeler vs aldım, hiçbir fark olmadı, anahtarı evde unuttuğum için üzerime yürümesini mi söyliyim yoksa'keşke okutmayıp konfeksiyona verseydim de bir başı bitli bulup s...r olup gitseydin'demesini mi?en sonunda ben de ona bağırdım, ve tartıştık.
Sonrasında kreş ayarladım, ayarladığım kreş çocuğun bakımının iyi olduğu fakat bazı meselelerde sıkıntı olmuştu.çocuk alışamamıştı beni kreşe kendileri çağırdı sonra kreş bahçesinde 10 dakika kalmama izin vermediler, sebep güvenlik miş...bununla başladı ve sonrasında acayip tartışarak ayrıldık, daha doğrusu sürece onlar mecbur etti.
Şimdi çocuğu imkansızlıktan yine aynı kreşe verdim, bugün gittik eşimle, müdüre öğleden sonra geldi, öyle kameradan çocuğu izliyoruz.bir tane veli odanın içinde çocuğunu sarmalamış, üzüldüm, çünkü bana izin vermemişlerdi, çocuğum çok durgundu, yeni bir ortam, bocalamış, kimseyle iletişim kurmuyor, sınıf öğretmeni oryantasyon yapmadı çocuğa, çocuk kendi halinde....Canım sıkılıyor, o sırada müdüre geldi, ben daha önce olanları unutulması için büyük bir yaş pasta alıp üzerine hoş bir not yazdım vs, şaşırdı, isterseniz çocukların yanında keselim pastayı dedi, 'yok hocam sağolun, işe geç kalıcam, biz çıkalım' dedim.
ama canım sıkkın, oğlum güvende, ama önemsemediler sanki onu, ilgi göstermediler, ben mi yanıldım ama yanılmadım sanırım
Babam öte yandan kocamı arıyor, sanırım bağıracaktı ona bu durumlardan dolayı, o açmıyor, eşim beni arıyor, ben annemi arıyorum, annem telefonda ağlıyor, oğlanın giysilerini hazırladım diye.'sorumlusu babam diyorum'eğer beni de bu kadar savunsaydın bunlar olmazdı, ben ağlarken ağladın mı?
kafam karışık, canım çok sıkkın, bu durum düzelir mi, whatup grubuna da eklenmemişim, daha önce daha kreşe başlanmadan eklenmiştik, öte yandan çocuğuma karşı bu kadar ilgisiz olurlarsa bu psikolojisini etkiler mi, o üzülür mü, canı sıkılır mı?garip oldum öyle.
bakıcı ayarlasam, burası memleketim değil, kimseyi tanımam etmem, eve kamera sistemi kurmam gerek, o da maliyetli olur, sanki toplum içinde daha iyi olacakmış gibi geliyor ama işte kreş idaresinin kimi velilere kuralları esnetmesi kimilerine kuralları uygulamasıcan sıkıcı...ne diyorsunuz kızlar

Kreş ile alakalı açtığınız bir önceki konuya yazdığım yorumu aynen kopyalıyorum.

Belki yanlış düşünüyor olabilirim ama düşünsenize size karşı tepkililer neticede, çocuğa kötü davranmazlar ama eskisi gibi sevgi ve ilgi duyamazlar.
Çocuk hisseder bunu bence.
Önceki yaşananlardan ötürü siz onların her dediği ve yaptığından rahatsız olacaksınız onlarda sizinden.
Dediğim gibi bu benim şahsi kanaatim yanlış düşünüyor olabilirim.

Ve ilk günden dediğim gerçekleşti maalesef.
Onlar profesyonel parası ile yapacaklar tabii dediniz ama ilk günden alınganlığa başladınız.

Ön yargılarınızı kenara bırakıp,geçmişi unutup yeni bir başlangıç yapın.
Bakın ilkinde hata yaptınız fevri çıkışınızla şimdi "o veli neden içeride,beni içeri almamıştınız"diye gayet haklı bir soruyu dahi sormaya yüzünüz yok.
Haklı olmanız,haksız duruma düştüğünüz gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki. İlkinde hatanız 1 aylığına kayıt ettırıyorum çocuğu demenizdi en başta. Kimse 1 ay kalacak bir çocuk için ekstra mücadele etmez. Siz orada 1 ay bakalım duruma, 1 ay sonunda sorun olmazsa,oğlum mutlu gelirse devam edeceğim,deneyelim 1 ay diyecektiniz ki oğlunuzu 1 ay sonra gidici ne de olsa aman boşver durumuna sokmamış olacaktınız.
Müdüre hanımla kavga etmeniz ikinci büyük hatanız. Tabiki hakkınızı arayacaksınız,soracaksınız gerektiğinde neden böyle diye ama kavga etmeden.
Tabiki çocuğunuz bir yerde unutulur,darp edilir tabiki kavga eder gemileri yakar,dibine kadarda gidersiniz ama ufak sorunlarda böyle yaklaşmamalısınız. Bu denli fevri olmamalısınız.
Gidin okula,müdüre hanımla konuşun "kötü bir başlangıç yaptık,kabul,ben fevri davrandım ama evlat sözkonusu olunca insan daha kolay sinirleniyor sizde takdir edersiniz ki,şimdi birlikte yolumuza devam edeceğiz,geçmişi unutup sünger çekelim üzerine,huzurla,keyifle devam edelim yolumuza,benimde aklım evladımda kalmasın. Sizin profesyonel davranacağınızdan şüphem yok ama yinede belirtmek istedim"diye de ekleyin,sıfırdan başlayın. Kendi kendinizi yemeyin yok yere.
Siz 1 adım atın,zira mecbursunuz o okula göndermeye anladığım kadarıyla.
Bu psikoloji sizi yıpratır.

Back
X