- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.041
- 48
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
Üniversitede yurda çıktık çocukluk arkadaşımla aynı odadaydık. Markete giderdik yemediğim abur cuburun parasına ortak olurdum. Sonra dank etti baktım kimse benim gibi yapmıyor, bak arkadaşım ortak kullandıklarımızı öderim ama diğerleri bütçemi aşıyor demiştim çünkü onun ailesi çok daha fazla para gönderiyordu.
Sabah uyanıyordum gece sigaramı bitirmiş, hazırlanıcam dolaba bakıyorum hiç sormadan kıyafetlerimi giyip gitmiş, bakkala bile benim ayakkabımla giderdi.
Daha bahar olduğu için memleketten kışlıkları getirmemiştim, o günde nasıl yağmurlu benimde ceketim yok yanımda. Aradım, izin aldım ceketini giymek için aa tabi ne istersen giyebilirsin dedi. Akşamına tüm yurda “mavilimonata dolabımı izinsiz açıp ceketimi giymiş.” diye anlatmıştı.
İyi niyet kötü birisi bence. Net olun, 50 kuruşun hesabını yapan daha kıymetli oluyor.
Ben de yurtta sigara içerken her seferinde oda arkadaşıma tutardım. Resmen benim paketimi beraber içerdik. Sonra fark ettim ki bu benim verdiğim her sigarayı alıyor ama kendi paketinden içeceği zaman odaya gider bir tane alır gelirdi. Aklıma o zaman dank etti :) Bazı insanlar karşısındakileri sömürmeyi bir kar biliyor.