Canım sıkkın

merkurvenus

12.09.2017 T♡P
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
454
565
18
Merhaba arkadaşlar

Ben öğrenciyim, son birkaç aydır dişimden tırnağımdan artırıp para biriktiriyorum. Kullandığım ped markasını bırakıp daha ucuzunu aldım, bir daha dolmuşa binmeyim aktarma yapmayım diye başka tek dolmuşa binip 20 dk yürüdüm. Okulda çay içmezsem ölmem dedim o derece birikim. Bunlar sadece örnek. Abartıyor olabilirim ama mezun olunca (2 ay sonra) bursum kesilecek. Zor günler için biriktirmek zorundayım..

Ben kendimi 3 aydır bu kadar kısıp kasarken ( ki normalde tutumlu değilim zor oluyor benim için) erkek arkadaşım annesine koltuk sehpa ıvır zıvır takımı vs almış bana diyor ki 5k tuttu. Kredi kartıyla aldım.

Erkek arkadaşım memur, kredi kartıyla aldım taksit diyor. Bu detayları ben sormuyorum direk kendisi anlatıyor. Bir yandan da seneye evleneceğiz düşüncesi var. Seneye evlenecek olan adam annesine koltuk kanape alır mı? Benim bildiğim kendisine alır. Bu ilk de değil. Daha önce de neler aldı. Ben sormadığim halde kendisi anlatıyor. (Bu arada bana 6-7 aylık ilişkide hiçbir şey almadı) Evlilik için ciddi meblağ gerekiyor.

Ha derseniz ki annesine istediğini alır seni ilgilendirmez. Orası öyle, o zaman seneye evlenecelim demeyecek.

Bu iki konuyu birbirine bağlayayım. Ben bu martın sonunda onun yanına gidecektim. Yol masrafı şu bu derken tutacak baya. Normalde çok savurgandım, ama para biriktirmeye başladığımdan beri annesine milyarlar hediye alıp kendi biriktirdiğim 3 kuruş öğrenci bursunun gidecek olması canımı sıkıyor. Ben bayağı bayağı hevesliydim onun için de biriktirmiştim, hediye olayini duydugumdan beri tadım kaçtı. O gelsin yanıma, araba kiralamak çok mu zor diyorum. O versin kendi yol parasını diyorum.

Şimdiden bana ayar vermeye, beğeni kasmaya çalışacak hatunlara söyleyim, ben de biliyorum karışmaya hakkım olmadığını. İnsani duygularımı yazdım. Empati kursanız yeterli

Ha derseniz ki annesine istediğini alır seni ilgilendirmez. Orası öyle, o zaman seneye evlenecelim demeyecek.

Yanlis . O zaman sende ona seninle evlenecegim demeyeceksin.

Empati kuruyorum ve annesine/ailesine makul miktarda aldiklarina karismazdim diyorum . Evlenirseniz de durum bundan iyi olmayacak. Maddi durumunuz yeterli degilse evlenmeyin.

Annesi kısmına ben karışmam

Ama öğrenci halinizle siz niye gidiyorsunuz, durumunuz iyi olmadığı halde.

O gelsin, düşünemiyor mu bunu kendisi?

Ya da kız arkadaşıma jest yapayım bilet alayım diyebilir, çalışan adam sonuçta. Tabiki zorunda değil ama hoşluk olurdu.

Edit;
Bu arada, karışmam dedim ama annesine aldığı koltuktan bu kadar rahatsız olmak normal değil. Hatta çok çirkin. Ayıp ediyorsunuz

öncelikle 6-7 aylık ilişki için özellikle de sen hala öğrenci iken evlilik düşünmek çok erken onu baştan bi diyim.
ayrıca evlenmek isteniyorsa bile sen eline ekmeğini almadan asla ama asla bunun hayalini bile kurma/kurdurma. kendi paranı kazandıktan sonra bazı şeyleri konuşmaya da hakkın olur.
ayrıca ne düşünürsen düşün ama sana alsa sesini çıkarmazsın ama annesine alınca neden bunu sorun yapıyorsun? emin ol böyle bir hakkın yok. ilişki daha yeni, ortada kesinlik kazanmış bir mevzu yok vs. vs.
erkekler ciddi düşündükleri kızlara evleniriz yakında babında konuşurlar zaten maksat niyetlerinin ciddiyeti belli olsun. ama her tarih belirten o tarihte evlenmediği için çok da para pul mevzusu için kasmanın manası yok.

Kaç para tutmuş anlayamadım?
Siz kendi bursunuz için para biriktiriyorsunuz, memur bekar adam kendi maaşıyla annesine jest yapıyor. Size ne?
Bekar erkek istediğine istediğini alır. Madem seneye evleneceğiz diyor o zaman dersiniz şu zamandan itibaren birikim yapman lazım diye..

Konu sahibi önceki konularını da düşünerek diyorum ki sizin ilişkinizde bir mutlu son görünmüyor. Sen çaba gösterip birşeyler yapmaya çalışıyorsun ama cık bu adam olmaz, bunu sen de anlayacaksın ama üzüleceksin.

Bu arada bu konuda haklısın. Ama adamın niyetinin ciddi olduğunu bile düşünmediğimden ailesine harcama yapmasına şaşırmadım. Sevgiliyle moral bozmamak için seneye evleniriz muhabbetleri yapmak normaldir yoksa kim seninle evlenmeyi düşünmüyorum diyen biriyle sevgili kalır ki?

Naçizane fikrim, bölümün ne bilmiyorum ama okul bittikten sonraki iş bulma safhasına yoğunlaş derim. Zira zaten işin olmazsa eninde sonunda bu ilişki bitecek

Ayrıca yakında evlenmeyi düşünüyor diye önceden eşya alındığı nerede görülmüş? Ortada fol yok yumurta yok.
Şimdiden ince hesap peşindesiniz. İşiniz zor..

Evlenecek adam para biriktirecek kardeşim. Anneme şu kadarlık hediye eşya aldım kredi kartına taksit yaptırdım falan filan... sonra evlenme zamanı gelince sana istediğini alamam çünkü birikmiş param yok, kredi kartım da dolu olur. Gelecekse o gelsin harcamaları o yapsın.

bence boşuna doldurma kendini istediğini alır. zaten bunu sen de biliyormuşsun.
sen de memur ol al istediğini. sana şu an ailen bakmak zorunda ihtiyaçlarını ailen karşılamak zorunda elin adamına ne ki kullandığın ped.den falan??
ha onun yanına gitme konusunda haklısın. ama parası olan gider olmayan gitmez karşıdan da para beklemez.
ben eşimden beklemiyorum düşün yani.

Asıl evlenilecekken bu masraflar çıkıyor bence. Yani hem çocuklar "evleneceğim daha katkım olmayacak, şimdilik elimden geleni yapayım" diye düşünebilir hem de tanışmalar gelme gitmeler vs oluyor diye aileler evlerindeki eski eşyaları vs yenilemek isteyebilir.

Sonuç olarak aynı evde yaşıyor olsun olmasın bu tarz masraflar olur, ailesi sonuçta. Esirgeyecek değil.

Esas mesele bence (siz çalışmıyorsunuz malum) sen masraf etme, ben geleyim ya da biletini ben alayım vs demesi gerekirdi erkek arkadaşınızın. Aldığınız bursu biriktirmiyor da olabilirdiniz, o zaman neyle alacaktınız otobüs biletini?

Aile-para mevzularına bir şey demiyorum
Ama ben eski kafalıyım
Ögrenci olduğunu da düşünürsek o senin yanına gelmeli zaten...
Erkeğin ayağına giden kadın modeli bana göre değil.
O 10 kere gelir, sen 1 kere gidersin o başka...
6-7 Ayda kaç kere geldi?

alır, iyi de yapar. evlenmeden bi faydam olsun o kadar okuttular diye düşünüyor olabilir. bu ne sizi ilgilendirir ne de hesap sorabilirsiniz. kocanız değil bir şey değil. yarın ayrılmayacağınız ne garanti ayrıca? ben annemlere yazlık aldım evlenmeden. bi ihtiyaç da yoktu yani keyfiyetten aldım. eşim (o zaman erkek arkadaşım) ağzını açıp tek laf edemezdi. beni o okutmamış birincisi, ikincisi ise henüz kocam değil bir şeyim değil ona hesap mı verecektim? ben de evlenme planları yapıyordum ayrıca, bunun plan yapmakla ne alakası var? 1 koltuk 1 kanepe aldı diye mi evlenemeyecek?

bence şimdiden bunlara karışmayın. evli olsanız tabiki karışırdınız, sizden habersiz yapılan bir harcamaya.
sizin birikiminiz de kendinize yani. sonuçta o birikimle ev düzmeyeceksiniz ya da erkek arkadaşınıza araba almayacaksınız ya.

ne kendinizi ne erkek arkadaşınızı yıpratın derim ben. ayrıca ölümlü dünya yahu boşverin gitsin.

Öncelikle empati yapıyorum ve 6 7 aylık ilişkim olsa, annesine aldığı hiç bir şeye karışma hakkı görmem kendimde, kaldı ki bu kadar kısa süreli bir ilişkide evlenmeyi hemen de düşünemezdim açıkcası.
İkincisi de siz öğrenci halinizle gitmeyin tabi ki, durumunuz yok, neden siz masrafa giriyormuşsunuz, bunu sakın yapmayın.
Üçüncüsü de, evlilik gerçekten kaçmıyor. Okulunuzu bitirin, iş bulun çalışın, biraz özgürlüğün tadını çıkarın. Tatile gidin arkadaşlarınızla mesela, sevdiğiniz şeyler yapın.
Evlilik doğru insanla gerçekten çok güzel bir şey, zorlukları da olsa ama yanlış kişiyle cehenneme dönüşür. Ayrıca evlenince bir dünya sorumluluk sizi bekliyor olacak, öyle kafanıza göre çıkıp gezemezsiniz, hep iki kişi olarak düşünmeniz gerekecek. Çocuk olunca zaten işler iyice değişecek. Siz bu adamın doğru adam olduğuna emin olmadan evlenmeyin, biraz daha tanıyın.

Bu arada bu konuda haklısın. Ama adamın niyetinin ciddi olduğunu bile düşünmediğimden ailesine harcama yapmasına şaşırmadım. Sevgiliyle moral bozmamak için seneye evleniriz muhabbetleri yapmak normaldir yoksa kim seninle evlenmeyi düşünmüyorum diyen biriyle sevgili kalır ki?

Naçizane fikrim, bölümün ne bilmiyorum ama okul bittikten sonraki iş bulma safhasına yoğunlaş derim. Zira zaten işin olmazsa eninde sonunda bu ilişki bitecek
Çok haklısınız ben geleceğime yoğunlaşayım. Bölümümde iş imkanı var. Aynen bizden bir cacık olmaz

Asıl evlenilecekken bu masraflar çıkıyor bence. Yani hem çocuklar "evleneceğim daha katkım olmayacak, şimdilik elimden geleni yapayım" diye düşünebilir hem de tanışmalar gelme gitmeler vs oluyor diye aileler evlerindeki eski eşyaları vs yenilemek isteyebilir.

Sonuç olarak aynı evde yaşıyor olsun olmasın bu tarz masraflar olur, ailesi sonuçta. Esirgeyecek değil.

Esas mesele bence (siz çalışmıyorsunuz malum) sen masraf etme, ben geleyim ya da biletini ben alayım vs demesi gerekirdi erkek arkadaşınızın. Aldığınız bursu biriktirmiyor da olabilirdiniz, o zaman neyle alacaktınız otobüs biletini?
Biletini ben alayım dese bu kadar sorun olmazdı sanırım. O an alma derdim ama benden habersiz de olabilirdi. Normalde zaten kendim alacaktım, ama bu 5bin TL olayını duyduğumdan beri alasım da gidesim de gelmiyor.

alır, iyi de yapar. evlenmeden bi faydam olsun o kadar okuttular diye düşünüyor olabilir. bu ne sizi ilgilendirir ne de hesap sorabilirsiniz. kocanız değil bir şey değil. yarın ayrılmayacağınız ne garanti ayrıca? ben annemlere yazlık aldım evlenmeden. bi ihtiyaç da yoktu yani keyfiyetten aldım. eşim (o zaman erkek arkadaşım) ağzını açıp tek laf edemezdi. beni o okutmamış birincisi, ikincisi ise henüz kocam değil bir şeyim değil ona hesap mı verecektim? ben de evlenme planları yapıyordum ayrıca, bunun plan yapmakla ne alakası var? 1 koltuk 1 kanepe aldı diye mi evlenemeyecek?

bence şimdiden bunlara karışmayın. evli olsanız tabiki karışırdınız, sizden habersiz yapılan bir harcamaya.
sizin birikiminiz de kendinize yani. sonuçta o birikimle ev düzmeyeceksiniz ya da erkek arkadaşınıza araba almayacaksınız ya.

ne kendinizi ne erkek arkadaşınızı yıpratın derim ben. ayrıca ölümlü dünya yahu boşverin gitsin.
Hanımefendi ailenize "YAZLIK" almışsınız. Maddiyatınızın gayet iyi olduğunu gösteriyor bu durum. Ben zaten karışamayacağımı söylemişim değil mi? Neden üyeler benim dediğim aynı şeyi tekrar yazıyor? Ailenize yazlık alabilmişsiniz, benim kısma para biriktirmek için çırpınma durumuna empati yapmanızı beklemem hata zaten.
Ayrıca da onu ailesi okutmadı, kendisi bahsetmişti.

Back
X