Çaycı Abla sendromu

Kendi masani ve etraftakileri soyle bir toparlamak baska. Bunu ise cevirmesi baska.

Samimiyetle gelse yardim istese olur da, boyle tipler icin yapmayacaksin tabii mecbursan da dayanacaksin.

Allah kolaylik versin.

Valla bızımde caycı ablamız var
sagolsun oda yemek yedıgımız masaları bızım sılmemızı beklıyor ama asla sılmıyoruz
bu bızım ısımız degıl, velhasıl sızınde degıl
ancak gırerken he he demıssınız sımdıde uzerınıze yapısmıs, eğer sıleceksenız tavsıyem camsılle sılmenız

Size yapmanız gereken işlerin haricinde bir iş yaptırmak istemeleri kesinlikle etik değil. İşçilerin hakları yokmu kanunlarda?yapmayın ve sizi bu yüzden işten çıkarırlarsa tazminat davası açın.

Sen kalk o kadar oku meslek sahibi ol sonra gelsin sana işin olmayan bir işi tembihlesin bir de temizlik ile alakalı bir işi! Kesinlikle okumayan kimseyi aşağı çekmek değil niyetim herkes olduğu yeri bilmek ve aşağısı yukarısı birbirine saygı duymak zorunda.. Ne üstteki alttakini ezmeli ne de alttaki üstekine ukalalık etmeli .Her şey denge üzerine kuruludur.. Bana biri böyle bişey demiş olsaydı ''temizlik yapacak olsaydım okumazdım herkes işini yapsın''derdim! Tut ki işten çıkarıldım umrumda olmazdı..işe başlamadan önce işine yarayacak olan elemana iş yeri kendini şişirir de şişirir zannedersin ki vuuuuuu burası çok klas bir işletme sonra bakarsın ki adamın mantığı işim dönsün de ne olursa olsun.. Bence işletmecilere kişisel gelişim dersi verilmeli.. elinde sermayesi olan herkes iş yeri açmamalı bence !

Size yapmanız gereken işlerin haricinde bir iş yaptırmak istemeleri kesinlikle etik değil. İşçilerin hakları yokmu kanunlarda?yapmayın ve sizi bu yüzden işten çıkarırlarsa tazminat davası açın.
valla bizim çaycı şubeye ilk ben yemek yaparım diye girdi sonra sözleşmemde yazmıyor dedi eğer işten çıkamıyorsan dişini göster ve yapma o işi

valla bizim çaycı şubeye ilk ben yemek yaparım diye girdi sonra sözleşmemde yazmıyor dedi eğer işten çıkamıyorsan dişini göster ve yapma o işi
Sözleşmede yazıp yazmaması da önemli değil ki..bir insanın mesleğinin çizgileri bellidir. Muhasebeci masa silmeye mecbur olmadığı gibi çaycı da muhasebe işini yapmaya mecbur değil mesela..örnekler çok. .ve evet bence kendisi çıkmasın işten. Masa filan silmeyin bu yüzden işten çıkartılacak olursa şikayet etsin gerekli kurumlara..

Hatanın büyüğü bende farkındayım zaten hay tamam diyen dilimi. Ama geri dönüşünü de yapmalıyım yani ben işimle ön planla olmak isteyen bi insanken sarı bezle anılıyorum masa silmeyen insan oluyorum hey Allahım ya patron gelsin sakin sakin konuşacağım bakalım ..

Kızlar çok zor buldum bu işi çalışmak da zorundayım acıkcası patronla konuşmayı yapıcı yapmayı düşünüyorum girerkn uzun süreli eleman istiyoruz demişti işimle var olduğum sürece çalışırım tabi uzun yıllar ama şu durum çok sinirimi bozuyor ben caycıdan cay isterken bile çekiniyorum ki tek kendime asla istemem patronlar isterken kendimi de katarım ya da surayı sil falanda demiyorum kendimi yukarda görüp ama benim iyi niyetim su istimal ediliyor resmen kadın gelmiş baan emir veriyor ya tamam yaşım ondan epey bi küçük ama bu demek değil ki bana emir verebilir patrondan fazla patronculuk yapıyor ya patron bile bişe derken rica ediyor emir vermiyor.

Üzüldüm en başta kabul etmeseydin o zaman da ise alinmayabilirdin. Bence personel müdürü ile görüş masa silme işini senin görev tanımına çıkarsın. Ben çok yoğun çalışıyorum kendi musait olduğu halde gelip benden istiyor vs de. Bu sanırım sizin aranızda daha öncede anlaşmazlıklara sebep olmuş. Ama bu şekilde olmaz. Müsait olduğu halde kendi silmiyor, hep benim silmeniz istiyor falan de. Bunu psikolojik savas haline getirmis de Hani onun olmadığı gün toplantı olduğu çok misafir olduğu gün falan yaparım tabii ki ama bu görevin onun sorumluluğunda olduğunu bilmesi gerekiyor gibi bir konuşma yapabilirsin.

Yaa ben anlamıyorum. İş bulmak zor ama çaycinin is bulması da zor

6 masa var 2 patron 2 mimar 1 benim ki 1 de finans sorumlusunun ben kendiminkini zaten sildirmem finans sorumlusu da silmeyin benimkini diyo kaldı 4 masa 4 masa 4 saatini almaz ki ne demek ben yetişemiyorum muhasebeci silsin..gün içerisinde gelip boş boş oturuyor ofisde ee hani yetişemiyordun işlere söyleyecek çok şeyim varda alttan alttan sakin sakin konuşmama lazım patronla

Keşke kabul etmeseydiniz. Ben öğrencilik yıllarımda çok uzun süre şu an bayağı büyümüş herkesçe bilinen bir mağazada çalışıyordum. Benden lavabo temizlememi istediklerinde itiraz edip kavga çıkardım. Bir de bana istifanı yaz dediler. Yok ya, tek akıllı siz misiniz. O zaman eşimle yeni beraberdik. O da mesleğin başındaydı. O zamanın parasıyla 8 bin gibi bir tazminat almıştım. Demem o ki, bu sizin işiniz değil patronunuzla konusup anlaşmaya varın. Gerekirse ayrılın, muhasebe her yerde bulunur

Tavizi en başta vermişiniz. Ben kesinlikle kendi işim dışında başka bir iş yapamam deseydiniz keşke

@pinkycaramel açıkcası bu işyeri çok iyi maaşı şartları vs ama tek sorun bu ve son 1 yıldırda işsizdim muhasebe kolay bulunur demekle bulunmuyorda acıkcası tabiki çok zorlarlarsa cıkar giderim ama öncelikli iyilikle ortayol bularak burada kalmak çünkü gerçekten ihtiyacım var buradan alacağım maaşa başka yerle asgari ücreti bile zor verirken burası bayağı üstünde veriyor ve nişanlıyım çeyiz ev iş (

Muhasebecilikte Sekreterlik gibi algılanıyor bazı ofislerde
Bizim burda bir erkek muhasebeci vardı temizlik çay Her işi yapıyordu

Benim bir kız arkadasimda muhasebe stajı yaparken temizlik yemek çay işi yapardı

S sevdasinemalarda zaten hep ilanlar muhasebe ve sekreter olarak verilir.. Sekreterlik amenna zaten telefonlarada bakıp yönlendirmeleri yapıyorum ofise gelenleri de karşılıyorum bunlar normal şeyler araya anormaller girince geriliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…