- 20 Ocak 2016
- 2.153
- 2.861
- 83
- Konu Sahibi AzrAyazZehrAhmet
-
valla bizim çaycı şubeye ilk ben yemek yaparım diye girdi sonra sözleşmemde yazmıyor dedi eğer işten çıkamıyorsan dişini göster ve yapma o işiSize yapmanız gereken işlerin haricinde bir iş yaptırmak istemeleri kesinlikle etik değil. İşçilerin hakları yokmu kanunlarda?yapmayın ve sizi bu yüzden işten çıkarırlarsa tazminat davası açın.
Sözleşmede yazıp yazmaması da önemli değil ki..bir insanın mesleğinin çizgileri bellidir. Muhasebeci masa silmeye mecbur olmadığı gibi çaycı da muhasebe işini yapmaya mecbur değil mesela..örnekler çok. .ve evet bence kendisi çıkmasın işten. Masa filan silmeyin bu yüzden işten çıkartılacak olursa şikayet etsin gerekli kurumlara..valla bizim çaycı şubeye ilk ben yemek yaparım diye girdi sonra sözleşmemde yazmıyor dedi eğer işten çıkamıyorsan dişini göster ve yapma o işi
Merhaba bayanlar benim bi sorunum var bi iş yerine başladım yeni 2 hafta oluyor.İlk görüşmede patron yapılacak işlerin yanı sıra bi de ara sıra masalar silinecek demişti abla çok yoğun olduğu zaman vs bende başıma gelecek varya hiç itiraz etmedim ne olacak canım kadın yoğun olduğunda yaparım diye düşünmüştüm.Genel olarak güleryüzlü bi insanımdır herkese de yardım etmeye çalışırım daha doğrudu önceden çalışırdım daha önceki iş yerimde bu sebeplerden ötürü çok sorunlar yaşadığım için nişanlım uyardı bak burda tavrını ilk baştan koy güleryüz gösterme kimsye güvenme diye benim yararıma olacağı için uymaya çalışıyorum ama yine de çok itiraz edemiyorum herşeye..Abla gecen hafta yerleri silerken patron gelmeden masasını alıversen dedi bende masayı ben mi silicem dedim önceki siliyodu dedi ben bişe demedim ama silmedim de tabi olay personel sorumlusuna intikal etmiş hemenn geldi bana sordu masa silme işi nasıl olacak soruyolarda diye bende kim sordu size dedim abla dedi bende ilk girerken abla yoğun olduğu zamanlarda demiştiniz ama ben ablanın yoğun olduğunu göremiyorum acıkcası dedim patrona öyle söylemiş herşeye yetişemiyormuş yeni başlayan kişiden bu işi de istiyorlardı bende dün içerdeki televizyonu arşive taşıdım ne olacak yani silsen demeye getirdi.Bende dedim ki peki tamam ama hergün silemem haftanın iki günü silerim dedim ki ertesi gün kuru bi bezle öyle üstlerinden geçtim kadın gelmiş bana akıl veriyor ay ıslatsaydın diye lavabo aşağıda ve işçiler var o sebeple inemem oraya dedim aradan bir hafta geçti bugün patron ablaya kızdı ne bu masaların hali aranızda anlaşın vs vs diye tersledi baya ablayı o da bana gelmiş iyi siler misin masaları diyo siliyorum zaten dedim ama ıslak bezle değil dedi bende aşağıya inme istemiyorum tuvaletimi bile tutuyorum yeri geliiyoda bez yıkamaya inemem dedim aşağıdaki adamlar sana ne yapacak ki utanıyo musun dedi ne utanması ya elin heriflerini görmek istemiyorum dedim velhasıl yukarı çeşme yapıalacakmış aşağıya inmene gerek yok burda yıkayabilirsin o zaman dedi.aayyyyy geldiler ban ya ben mi büyütüyorum çok saçma geliyor bana yetişememek nedirr ya ben muhasebeciyim bu ben faturaları işlemeye yetişemiyorum abla yapsın demem gibi bişe olmuyor mu kadın 8 yıldır burada calışıyormuş bense 2 haftadırr susuyorum macbur sileceğim ama benim otorite gidiyor eldenn ben nasıl baş edicem bunlarla ya kendi işini keyfi bi şekilde başkasına yıkmak nedir arkadaşşşş..Uzun oldu kusura bakmayın ama daha önce çok dilim yandı bu meselelerden ondan bana sinir bozucu geliyor.Ben nasıl baş edicem bunlarla..
bnce tavrını saçma şekilde koyuyorsun tatlım. girdiğin iş yeri nasıl bilemem ama bende muhasebeciyim girdiğim yerlerde çay yaptım servis yaptım masa sildim yer sildim ve muhasebe işlerini yaptım hemde haftalık 100 tl ye he amacım iş öğrenmekti. şimdi memurum ama hala çaycımız çayımızı getrmez herkes kendi alır müdürümüz bile kendisi alır. bu çaycıların tavrını halini hiç anlamıyorum ama öyle şikayetciyiz ama bnun yüzünden ağız dalaşına giremem malum iş bulmakta cok zor
Z zeytinagaci ettim malsef bi kere ama şimdi patronum geldi müsait olduğu bi anda konuşacağım hemen bugün..
Tavizi en başta vermişiniz. Ben kesinlikle kendi işim dışında başka bir iş yapamam deseydiniz keşkeMerhaba bayanlar benim bi sorunum var bi iş yerine başladım yeni 2 hafta oluyor.İlk görüşmede patron yapılacak işlerin yanı sıra bi de ara sıra masalar silinecek demişti abla çok yoğun olduğu zaman vs bende başıma gelecek varya hiç itiraz etmedim ne olacak canım kadın yoğun olduğunda yaparım diye düşünmüştüm.Genel olarak güleryüzlü bi insanımdır herkese de yardım etmeye çalışırım daha doğrudu önceden çalışırdım daha önceki iş yerimde bu sebeplerden ötürü çok sorunlar yaşadığım için nişanlım uyardı bak burda tavrını ilk baştan koy güleryüz gösterme kimsye güvenme diye benim yararıma olacağı için uymaya çalışıyorum ama yine de çok itiraz edemiyorum herşeye..Abla gecen hafta yerleri silerken patron gelmeden masasını alıversen dedi bende masayı ben mi silicem dedim önceki siliyodu dedi ben bişe demedim ama silmedim de tabi olay personel sorumlusuna intikal etmiş hemenn geldi bana sordu masa silme işi nasıl olacak soruyolarda diye bende kim sordu size dedim abla dedi bende ilk girerken abla yoğun olduğu zamanlarda demiştiniz ama ben ablanın yoğun olduğunu göremiyorum acıkcası dedim patrona öyle söylemiş herşeye yetişemiyormuş yeni başlayan kişiden bu işi de istiyorlardı bende dün içerdeki televizyonu arşive taşıdım ne olacak yani silsen demeye getirdi.Bende dedim ki peki tamam ama hergün silemem haftanın iki günü silerim dedim ki ertesi gün kuru bi bezle öyle üstlerinden geçtim kadın gelmiş bana akıl veriyor ay ıslatsaydın diye lavabo aşağıda ve işçiler var o sebeple inemem oraya dedim aradan bir hafta geçti bugün patron ablaya kızdı ne bu masaların hali aranızda anlaşın vs vs diye tersledi baya ablayı o da bana gelmiş iyi siler misin masaları diyo siliyorum zaten dedim ama ıslak bezle değil dedi bende aşağıya inme istemiyorum tuvaletimi bile tutuyorum yeri geliiyoda bez yıkamaya inemem dedim aşağıdaki adamlar sana ne yapacak ki utanıyo musun dedi ne utanması ya elin heriflerini görmek istemiyorum dedim velhasıl yukarı çeşme yapıalacakmış aşağıya inmene gerek yok burda yıkayabilirsin o zaman dedi.aayyyyy geldiler ban ya ben mi büyütüyorum çok saçma geliyor bana yetişememek nedirr ya ben muhasebeciyim bu ben faturaları işlemeye yetişemiyorum abla yapsın demem gibi bişe olmuyor mu kadın 8 yıldır burada calışıyormuş bense 2 haftadırr susuyorum macbur sileceğim ama benim otorite gidiyor eldenn ben nasıl baş edicem bunlarla ya kendi işini keyfi bi şekilde başkasına yıkmak nedir arkadaşşşş..Uzun oldu kusura bakmayın ama daha önce çok dilim yandı bu meselelerden ondan bana sinir bozucu geliyor.Ben nasıl baş edicem bunlarla..
keşke başta ben muhasebeciyim masa silmek istesem temizlik personeli olurdum deseydinixz........yani bende mhasebeciydim öyle bir şey önüme sunulsa asla derdim kaldı ki personele yardım olsun diye ek işlere koşturmuşluğum vardır ama görev olarak değil!
güzelim kendin dyosun kadın 8 senedir orada dye belli bi saygınlık yapmış kendine :))) çayclar uzun vadede iş yerini ele geçirir patron olurlar :)) bu işler böyleYaa ben anlamıyorum. İş bulmak zor ama çaycinin is bulması da zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?