Çaydan kavga çıkar mı?

Ne güzel hayat ohh gelini otur sigaranı iç diyor iş yaptırmamaya çalışıyor eşiniz bunları da görse duysa keşke sevgili karım ne kadar anlayışlı diyebilse. Bu erkekler neden bu kadar anne avukatı hayret bir şey. Allah yardımcınız olsun

Bilemiyorum ben eşitlik beklerim kimseyi rahatsız etmeden yaşıyorsam, kimseden bir beklentim yoksa ve yapmamı gerektirecek bir sorunu yaşamına engel bir Durumu yoksa yapmak istemem açıkçası. Bu bencillik mi evet. Annelik durumu benim için o kadar kutsallık barındırmıyor malesef. Belki de bu yüzden empati yapamıyorum. Hayatım başkalarının ailelerine ve annelerine özenmekle geçti ve şuan onlara ihtiyacım yok. Çünkü olduğunda yanımda olmadılar. Çocuğu aç bırakmamak çıplak dolaştırmamak elinden geldiğince harçlığını verip okula yollamak bana göre annelik değil. Annelik, anne dolu dolu ve daha derin bir kavram. Manevi, soyut ama malesef ben hiçbirini tadamadım.

Bu arada bize ev vermiş olsaydı da tavrım böyle olurdu. Bu hayatta maddiyat olarak kimseye gebe kalmak istemem. Allah göstermesin

Yemeği kendi yapıyor. Bulaşık falan hallediliyor bir şekilde ama ben bu ayağa çay getirme olayını bir güç gösterisi olarak görüyorum. Öyle hissediyorum içimden gelmiyor bu yüzden

ee ama bakın kusura bakmayın da yemeği.yapıyor ee siz işteyken evi.de topluyor temizliyor hazır sofraya oturuyorsunuz bi sofra kaldırılıyor bulaşığı makineye diziyorsunuz ama çay servisi yapmayı güç.gösterisi.sanıyorsunuz çok enteresan doğrusu eşinize çay götürebilip kaynananıza çay demlendi diye seslenmeniz evet ayıp..Eğer ayrı eviniz olsa yemekte temizlikte çay da size bakacaktı zaten o zaman biraz sorumluluk alın evinize çıkın

Ne diyim bilemedim.
Kiz kardeslerim var. Allah onlara bunlarin birini bile yasatmasin ama empati yapacak olursam derdim ki herseyi herkesi arkanda birak kardesim cek git. Kuru ekmek ye, tek göz odan olsun ama cekme bunlari.
Sana da diyecegim tek sey bu. Allah yardimcin olsun su mübarek zamanda. Bir sirkelen gel kendine. Bu yasinda bu hayati reva görme kendine.

İnanın dedim makinayı yerleştirmeye çalışıyor bırak sen otur sigaranı iç niyetliydin dedim. Ama zaten hep öyle değil mi? Yapılanlar asla görünmez de bir bardak çay olay olur

69 yaşında ama gayet dinç. Kronik bir sağlık sorunu yok. Bedensel engeli yok. Gezmeyi, giymeyi, yemeyi, tatili çok sever. Böyle biri
Anlamıyorum. Yaşlılara elbet hizmet edilir. Ama ben olsam eger cay almak gercekten yastan dolayi beni zorlayacaksa mutfakta içerim en azindan başka insana zahmet olmasın diye. 1 gunluk değil çünkü hep beraber yaşıyorsunuz zaten yeterince işlerini yapiyorsunuzdur. Eşinize diyecek birşey yok zaten adam olsun annesine kendi baksin

Yeterince sorumluluk sahibi olduğumu düşünüyorum. Tek eksiğimiz maddiyat. O sebeple ayrı ev olamıyor. Ben tüm gün evde yokum. Bir sürü arkadaşını eşini dostunu ağırlıyor. Her yeri öylece bırakıp akşama kadar beni beklemesi mi gerekir sizce? Böyle daha mı adaletli olurdu? Ben ondan hiç birşey beklemiyorum ancak misafir geldiğinde arkasını toplamak veya banyo tuvalet kullanıldığında bulduğu gibi bırakmak bir lütuf değil gerekliliktir

eşiniz çolak mı?
bu kadar devlet meselesi ise anasına bir bardak çayı götürseydi ya. ettiği onca laftan daha kolay olurdu.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için çok sağolun

eşiniz çolak mı?
bu kadar devlet meselesi ise anasına bir bardak çayı götürseydi ya. ettiği onca laftan daha kolay olurdu.
Yoo çok şükür herkesin eli ayağı tutuyor ama sadece kendi çalışıyor gibi davranıyor

Kendi evimize çıkma durumumuz yok malesef. İkimizin maaşıyla iki evin kirası faturası gıdası karşılanmıyor. Büyükşehirde yaşıyoruz. Hesaplar tutmuyor. zaten evde yaşandığı sürece yemek yapılacak kendi illaki acıkacak değil mi? Bunu da bana lutüf olarak yapmıyor yani. Ben zaten kilo problemlerimden dolayı onun yaptığı damak tatlarına uygun yemekler yerine daha hafif şeyler yapıyorum kendime

Annelik size göre kutsal olmayabilir..ama işin manevi boyutu öyle değil yaşınız çok genç zamanla her şey daha da oturur ama umarım geç olmaz..Bir annenin evlatlarına olan karşılıksız sevgisi dünyalara değer.
Yani bir bardak çay daveti çok görülmemeli..
Yine diyorum sizin sorununuz eşiniz kayinvalidenizı bahane etmeyin.
Bir ana-baba 5 çocuğuna yoklukta varlıkta bakarken bir evlat bir ana-babaya bakmaktan aciz.
Ben yinede eşinizin annesine saygısini takdir ediyorum.En azından o sizin gibi merhametsiz değil.

Burda belli ki açtığınız her konuda kendinizi madur göstermişsiniz ama bir de kayinvalideye sizi sormak lazım..

Valla üzüldüm halinize kendinizi niye bu kadar hirpaliyorsunuz ki zaten çalışıyormussnz.. kv de alem yani hem evde duruyo tüm gün siz çalışıyorsunuz bari yemek yapsın eline mk yapışırmış sigara içmeyi biliyo.. sizde yemekten sonra niye atıştırmalık yapıp daha da kendinizi yoruyorsunuz.. lutfen ezdirmeyin kendinizi köle değilsiniz kocaniz da anlasın bunu. Yemeği yiyip ortalığı toplayınca sizde geçin oturun çay canı isteyen de kalksın yapsın..

Kvdemin herhangi bir geliri olmadığı için iki ayrı ev geçindirmemiz mümkün değil
Ozaman eşiniz klasık annesi yalnız erkek modunda kul köle olup rahat ettırmeye çalışıyor ,herşeye dıkkat ediyor vs .allah yardımcınız olsun ama böyle sürüp gıtmez hep konusun tekrar tekrar bu konuları

O evde kalıyorsanız kimse sizi zorla tutmuyor çıkarsınız ayrı eve sorun sa kalmaz. Ha çıkamıyorum demişsiniz o zaman kayınvalide zaten yemeği yapıyormuş, siZ de çayını verin ne olacak? Kusura bakmayın da eşinize çayını verip annenize-ki o sizin de anneniz eğer kabul ediyorsanız- saygıdan çayını vermeniz gerekir. Derler ya Allah ele ayağa düşürmesin diye sizin ki tam o hesap. Demekki bu kadın elinize düşse bakmayacaksınız. Yazık günah

Herkes kendi yaşadığından pay biçiyor bu sebeple kutsal olmayabilir bana göre. Belki 30umda daha farklı düşünebilirim ancak bugün böyle düşünüyorum. Bakın ben kendimi mağdur göstermiyorum. Olayı olduğu gibi anlatıyorum. Gelen yorumlara göre konu şekilleniyor. Ve şimdiye dek fedakarlık yapan taraf hep ben oldum. Artık verecek birşeyim kalmadı. Ve evet keşke ona da beni sorabilseydik. Çok dinlemek isterdim. Hoş kendi ağzından duydum beni evden kovarken oğluna sana bununla evlenme demedim mi deyişini. Lafın gidişi gelişinden bellidir. Bunu söylemesindeki sebep ne biliyor musunuz?
Namussuzluk falan değil ha. Oğluna ikinci krediyi çekmediğim için boşanmaya krar verdik. Bu kararı onunla paylaştığımızda ilk yaptığı şey üzeirme yürümek oldu.

O zaman sorarım size; onun evladı çok kıymetli ise bende bir ananın evladıyım. Bende binbir zorlukla yetiştim. Neden beni kadın başıma gece 12de evden kovdu dersiniz? Durun söyleyeyim oğlunun canı sağolsun, elinin kiri yenisini bulur diye.
Aslında yazarken farkettim merak etmiyorum ne düşündüğünü çünkü biliyorum. Bugün elinde yine aynı fırsat olsa yine aynısını yapar. Anlatmaya zahmet etmesin.
Bir anne olarak en çok o zaman empati yapması gerekirdi. Ama yapmadı. Sadece eteğindeki taşları döktü yeri gelmişken.
Sizi çok pozitif görüyorum. Keşke bende öyle olabilseydim ama malesef insanlar ve dünya çok kötü bu dünyada yeterince iyi kalamadım ve merhametsiz oldum üzgünüm.

Ama bu yemek=çay konusu neden benim emek verip çalıştığımla karşılaştırılmıyor? Yani ben çalışıyorum o haliyle yemek yapıyor, böyle topladığınızda çay açıkta kalıyor. Yemek=çay derseniz benim çalıştığım ter akıttığım emek nereye gidiyor?
Bu sadece onun için geçerli değil allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin ancak eli ayağı tutarken bu kadar çok şey bekleyip tahammülümü ve sabrımı bitirirse bakmaya sabır kalmayabilir kötü günde haklısınız

Ya işte herşeyin üzerine yemek yapması bu kadar büyütülüyor ona şaşırıyorum. O çalışıp ben evde olsaydım yemeği ben yapardım şimdi tam tersi. O yapmasa ben zaten yaparım yemek ancak kendi yapmak istiyor. Hiç bir zaman akşama şu şu hazır olsun demedim. Hiç birşey istemedim.

Canım sende şöyle düşünebilirsin sen çalışıyorsun ama kendin ve ailen için çalışıyorsun. Yani evini geçindirmek için. İşte sıkıntı da burda sen kendi evine de çıksan çalışacaksın çünkü bi şekilde hayatınızı sürdürmeniz gerekir. Sonuçta kazanılan para o evde olsanız da olmasanız da size lazım. Çay ikramdır karşılaştırmadan ziyade. Ve kira vermiyorsunuz öyle düşünün. Yada şartları zorlayıp komple kurtulacaksınız bu tarz konulardan. Yerinizde olsam aç kalacağımı bilsem ayrı eve çıkarım bu kadar huzursuzluk varken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…