Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

Kızlar yaa benim halam geldi senağlama
Ve düğüne 2 ay kaldı.Ben d.kontrol şeyslerinden kullanma zamanım geldimi ?
Yaa bu konuda siz napıcaksınız son kararınız nedirr senağlama

1 ay kala kulanman lazım
ben kullanamıcam

canım hapı halanın gelişinin 5.gününde alıyomuşsun bende alıcam hatta yarın gitmek istiyorum doktora halam bizdede saolsun kaydirigubbakcemile3
artık alma vaktimiz geldi

yok kuzum ilk kullanımda 1. günü içiyorsun

Bende ilk günü alınıyor diye duydum :uhm: Ayy doktora gitmeyede çekiniyorum :1no2: Ne edicem nerelere gidicem ben pöfff -tatlicadiarzu-

git cicim ya
neremi gidicen tabiki kadın doumcuya :roflol:

benimde hala günüm düğün günüm :roflol:
benim tek derdim arkama geçer korkusun
bende mayıs adetimde geçiktiricimi kullansam haziran adetim mayısa göremi olur o zaman :uhm:
düğün zamanı geçiktirici istemiyorum

valla benimki istemek zorunda çünkü şuan için başka çözümümüz yok
ya kendi zevki için benim ilaç kullanmama göz yumup ilerde hasta olmama razı gelecek yada kendi korunacak
peki sen ilacı yeni içmeye başladın nası korundun sorması ayıp

bende dugun gunum oyelydım gecıktırıcıyle felan bozmak ıstemedım duzenımı

baberko kayahandan seninle herşeye varım ben şarkısını düşünebilirsin cnm ben bu şarkıyla slayt hazırladım kızlar çok güzel oldu:)

bu konuda başımdan geçenleri özetlim
DOKTORA GıTMEDEN KULLANMAYI düşünen varsa caysın

bende hap ile korunmak için doktora gittim
erken gitme sebebim 1ay önceden başlayıp düğüne denk gelen adetimi düzenlemekti

ilk önce bi doktora gittim adetin ilk günü gel ilacı vercem dedi ama ilk gece kolaymı zor mu diye bakmak istedi ben istemedim epey zorladı adeta kaçtım ordan

yeni bi doktora gittim
korunmak istediğimi söyledim oda bana epeyce sorular sordu
kullandığım ilaç varmı, kronik bi rahatsızlığım, sigara alkol, ailemdeki rahatsızlıkar vs.
daha sonra ultrasonla baktı yumurtalıklarıma herşey gayet iyi dedi
ve karaciğerle ilgili bazı değerleri öğrenmek için kan testi istedi
(doğum kontrol haplarının bi yan etkisi bilirsiniz kanı pıhtılaştırmak eğerki kullanan kişide damar yada karaciğer rahatsızlığı varsa bu yan etki ile rahatsızlık ortaya kötü olarak çıkıyor)
bana ilaç yazdı ve çıktım sonuc için ertesi gün arayacaktım
aradım ve asla ilaç kullanma karaaciğer değerlerin çok yüksek dedi
olması gereken değer 32 idi benim 119 diğeri ise 31 idi benim 86
daha sonra dahiliyeye gittim bana bisürü şey söyledi can sıkıcı çok üzüldüm
şükür bişe çıkmadı
ama değerlerim hala yüksek tabi doğum kontrol hapı kullanmam yasak şuanda
değerlerimi cumartesi tekrardan ölçtürdüm 119 olan 71 e 86 olan 62 ye düşmüş

çok anlamlı olur bence :)

Bu konu beni geriyo fazlasıyla henüz tam karar verebilmiş değilim,
aslında karar verdim doğum kontrol hapı kullanmayacaktım aşkım korunacaktı,
ama ya erkenden bebis olursa diye korkuyorum ben yine de bi doktora gitsem mi? :1no2:

bende dugun gunum oyelydım gecıktırıcıyle felan bozmak ıstemedım duzenımı

geciktirici beni korkutuyo açıkcası;?

Burcumun yöntemi en mantıklısı ve uygun olanı bende aynı şekilde devam ediyorum.
Ama illa kullanıcam diyorsan dr gitmeden kullanma.
Arsima çok güzel özetlemiş, günde içtiğin sigara sayısı bile önemli hap kullanırken.

canım annem bana arçeliğin blender setini aldı hem doğrayıcı hem çırpıcı küçük bişey.Annem kullandığı için biliyorum çok pratik bişey.Giyatıda iyi 90 Tl tavsiye ederim

cnm bende doktora gıttım 1ay vardıdugune adetımınde 4 gunyudu dedeım korucam banada sorular sordu en muayne ettı yumurtalıklarıma baktı yasmını yazdı
sonra ben dedımkı peki tarıhını degıstırebılırmıyım dugun gunume gelıyor onun ıcın ılac verdı ama ben kullanmadım vazgectım dugun gunu adetlıydım dugunden sonra 3 gun bıttı
ben adetlıyken kullanmaya baslamsıtım ılacı dugunden 3 gun sonra bıtınce ılacı kullanmaya basladmsıtım yaekstra dan korunmadım bence

Bakkkk yaaaa çok üzüldüm arsimacım.ama üzülme bak düşüyor yavaş yavaş değerlerin.ama ilk dr un ilk gece kolaymı zor mu olcak demiş ya ona keşke bir baktırsaydın çünkü bir topikte okumuştum bir kız da böyle baktırmış onun çatısı darmış ve zor olabilir demiş bir merhem gibi bişey verdiğini yazmıştı.sende bir öğrenmiş olurdun yani canım ve böyle bişey varsa hiç canın yanmazdı.

amma yazmışsınız hee
zatı yağmur yağyo cok karamsarım annemde gtcek kım okuycak onca sayfayı yaa

kızlar bence geciktirici kullanmayın.bir sonraki adet çok sancılı geçiyormuş diye duydum ben.

canım doğum kontrol hapı kullanacaksan kesinlikle kendi fikrne göre gidip alıp kullanma.
arsimadan hatırla oda kullanacaktı doktor uygun görmedi
sakınn sakınn.... süprizzzzz

kızlar bu dkh kafaya göre kullanılmaz sakın haaaaa.bir dr a görünmek şart.

çok acele ettım sanırım anneme dun hedıye aldım almısken kayınwaldemde çıksın aradan dedım ama sanırım kazık yedım

cnm belki kalite farkı vardır yada ben kampanyadan almışımdır

kızlar bence geciktirici kullanmayın.bir sonraki adet çok sancılı geçiyormuş diye duydum ben.

yok kızlar ben geciktirici kullandım hiç bişey yapmadı bıraktığım andada hersey yoluna girdi

ayrıca erkegın krounam yontemınde bide şey var kesın degıl oyontemler korunanlarn bebişi çokgecikmiyor bilesiniz :ecrin_bebek:

darkangel hayrlı olsun tatlım :asigim:
m sevdam cok guzelmış emeğıne sağlık yapanın cok harıka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…