Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

tatlım ya çamaşır makineni niye sen aldınki?eşinle ortak alırdınız.sevgilimle yetiştirebilirsek herşeyimizi ortak almayı düşünüyoruz.ailelerimizi hiç karıştırtmıyacağız.ellerini ceplerine atmasınlar.gönüllerinden geçerse hediye alırlar onada karışmayız zaten.

aıme hayırlısı olsun cnm ama ben olsam uzatmazzdım dayanamazdım nan 1 koca yıl daha onsuz olmaya bırak bazı seyler eksık olsun ama aşkın yanında olsun :asigim:

aklisin dayanmak cok zor.. ama ne bileyim iki ay icinde is bulmam erek.... falan filan nasil olcak ic bir fikrim yok... ayrica erkes ne zaman evleniyorsunuz diye soruyor ve bende bilmiyorum demekten biktim mafoldumben

burcucum ben eminim senin elinliinde en az o tatli ülüsün ibi seker olucak.... cok merak ediyorum bi resim ekle artik zemuszemus

bende öyle yapıyorum alabilirsem tek tv yi alıcam diğer herşeyi ikimiz alıcaz ailelerin yorulmasını ya da sıkıntı çekmesini istemiyrz. bence en güzeli ortak almak ve insan sıkıntı çekerek alırsa aldığı şeylerin daha da kıymetini bilir die düşünüyrm.

valla dediğin gibi sadece kumaşını 200 tl ye aldım dantelini kendim örmüştüm.bir çeyizciye verdim süslemesi için 100 tl ye dikcek.birde tek kişil yaptırcam daha.beniim nişan evde oldu canım.ama hiç tavsiye etmem asla evde yapma tılım tıkıştı hiç bir şey anlamadım vallalmaz: bohçayıda daha yapmadık canım evlilğe yakın yapalım dedim yani makyaz malzemleri falan hepsi mahvolur içerde öyle her şey yenisi olur daha iyi olur dedik ama.ben kaynanay akayınbabya yapmak istemiyorum bohça.sadece el öpmeye giderken elimde bir şeyler götürmek istiyorum.onlar bize vermesede olur yani:umursamaz:

bızde adet cnm

ben bişeyler daha söylersem sen iyice panik olacaksın canım ama hangi birini bir arada almayı düşünüyorsun?
küçük mutfak aletleri mi? (kettle, tost makinesi, rondo vs. vs.)

ya da yemek takımlarındı çatal bıçaklarındı, tencere takımlarındı, kahvaltı takımlarındı .... vs. vs.

ya da beyaz eşyaların çamaşır mak. bulaşık mak. ocağın elektrik süpürgen.. vs. vs

ya da perdelerin halıların?

ya da mutfak için ufak tefek aletlerin? rendesiydi, nihalesiydi, bardaklarındı, .. vs. vs.

ya da bornoz takımındı, çamaşır sepetindi, nevresim takımlarındı, yatak örtündü vs. vs

valla canım ben hepsinden az az yazdım yoruldum bıraktım Allah size alırken kolaylık versin
bence sen eline esaslı bi liste yap çarşıya öyle çıkın yoksa unutursunuz
fisfisfis

fibulacım şart değil sandık bizim buralarda adet die mecbur
alıyoruz.ama iyi olur ya böyle süslü bir şey olursa fena olmazzemuszemus

bende evde yapmıycam zaten cnm yanı ınş
cok pahalı ya seın gene 2 tane sanırım benım 6 7 tane seyım sarılcak düşün yanıkafamçokkarıştı
bende düğünden sonra el opmede vercem nışanda ıkımıze yapılcak sadece

canım bence beyaz ortasından hafifi su yolu şeklinde geçen küçük sarı çiçekli bir şey al derim ben :lepi:

kızlar çeyizinde eski kaneviçeleri değerlendiren oldumu peki?annem birsürü yapmış eskiden kendi çeyizine.bana onlar var die bişi yapmadı.insan kullanmaya kıyamaz zaten.onlardan pike yaptıralım diyoruz.ne kadara yapılıyo bu işler?birde ben mutfak örmüştüm :kedi: peçete filan.kumaşa sardırılacak die.küçükken yaz aylarında can sıkıntısından yapmışım.şimdiki aklım olsa yapmazdım ya neyse.onları sardırsammı,mutfak örtüsüne değermi.yoksa hiç bişi yapmasammı.annem dantel yaptıralım dio.bende kullanmam istemem diyorum.yasakkelime anneme göre yeni gelnini danteli olmalıymış.ya evli kuzenlerimin birsürü danteli filan var.onlarından 1 aylığına ödünç mü alsam.göstermelik yani.nasıl olsa ilk 1 2 aydan sonra kaldırcam.nie boşa para vereyimki onlara.ne dersiniz??

neyse ki benim hepsinden azar azar var:)
küçük ev aletlerim bitti hepsini aldım şükür.
mutfak için günlük kullanıcağım hepsi var çaydanlık ve cezve takımım hariç:)
rende fln onlarıda aldım arada çıktıkca da alıyrm ufak tefek eksiklerde kalsın.
havlum fln var tek bornoz takımı alcaz ordan da yırttık
1 yıl içinde yatak odasına ait herşeeyi bitircez annemle ,
beyaz eşyları da bu yıl alıcaz 10 ayımız var ama daha para biriktiriyrz peşin alcaz:)
takside girmeyelim istedik
1 yıl yine beklicez ve mobilyaları alcaz yine peşin

sonra da :teytey: nikahhhh :teytey:

evet gündüz olacağından biraz tereddütteyim

o elbisemi bikez giydim kuzenin nikahta ve yem ekte
pembede onun kınasında giydiğim
alırken zati hem kuzen hem kaynım için aldım
ama şmdi kaynımınki gündüz olunca işler değişti :)
acaba o kahveyi kınada giysem nikahta diktirdiğimi düğünde de pembeyimi giysem
hem çok abartı değil hemde şık
ne dersin ?
+ kuzenin düğünde eşime o renk kravat ara ara bulamadım geçen gün gördüm ama eşim başka takım giyecek o kravat uymaz ona
koton acık renk bi takım ve siyah gömlek

arsi nereye gittin

iş vardı :)

canım ben antikaya çok meraklıyım annemin çeyizini geçtin annanemin çeyizinden hiç kullanılmadık örtüler var 90 yıllık fln çokda güzeller gerçekten şimdi yok öle şeyler çok modern ayrıca eski püskü şeyler değil yeni moda gibi valla kendi ellerinle yapmış saten kumaş salonuma öle koymak istiyrm siyah beyaz olursa çok yakışır.sende değerlendir derim öle şeyleri

bende onu diyorum canım yaa benimde var bişeyler ama yinede almakla bitmiyor ki

bu arada senin düğün ne zaman nasipse?

İstihare namazı

Sual: İstihare nedir ve istihare namazı nasıl kılınır?
CEVAP
İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekat namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Dört şeyi yapan dört şeyden mahrum kalmaz:
1- Şükreden, nimetin artmasından,
2- Tevbe eden, kabulden,
3- İstihare eden, hayırdan,
4- İstişare eden, doğruyu bulmaktan, hakikate ulaşmaktan mahrum olmaz.

Herhangi bir işe başlarken, mesela evlenirken, ev alırken istihare yapmalıdır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir.) [Hakim]

(İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksi ise, kişinin mutsuz olacağına alamettir.) [Tirmizi]

(İstihare eden kimse mahrum kalmaz, istişare eden pişman olmaz. İktisat eden darlık çekmez.) [Taberani]

Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır.

Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekat nafile namaz kılıp [aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak] "Eğer bu işim [Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam] dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle. Eğer hakkımda hayırlı değilse, onu benden uzaklaştır ve hayırlı olanı bana kolaylaştır. Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimin" demelidir.

Önce günahlardan tevbe edilir. Tevbe için kısaca, "Ya Rabbi! Büluğ anımdan şimdiye kadar yaptığım günahlara pişman oldum. Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir. Sonra gusledilir. Gusülden sonra, o gece (istihareye niyet ettim) diyerek iki rekat nafile namaz kılınır. İlk rekatta Kâfirun, ikinci rekatta İhlas okunur. İstihare namazından sonra şu dua okunur:

(Allahümme innî estehirüke bi-ilmike ve estakdirüke bi-kudretike ve eselüke min fadlikelazim fe inneke takdirü ve la akdirü ve tâlemü vela âlemü ve ente allamül-guyub)

Bu şekilde istihareye yedi gece devam edilir. [Gündüz de istihareye yatmak caizdir.] Gusül sadece ilk gün alınır. Diğer günler gusle gerek yoktur.

İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir. İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifâ etmelidir. Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir.

İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatılmalı. İhtiyaç varsa konuşulur. Aslında her zaman yatsı namazını kıldıktan sonra, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehaptır, iyi olur.

İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. 7 gün istihareden sonra, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir.

Bir muradı olan kimse, abdest alır, temiz bir yere oturur, üç defa salevat-ı şerife okur, sonra her birine Besmele çekerek 10 Fatiha, sonra 11 İhlas okur, sonra üç defa salevat okur. Sonra sağ yanı üzere, yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağı altına koyarak yatar, niyet ettiği şeyin iyi veya kötü olacağını bi-iznillah rüyada görür. (Fetava-i Karı-ül-hidaye)
Rabbim ne güzel yollar ve dileklerimizin hayr mı şer mi olduğunu anlamamız için vesileler sunmuş önümüze...
şimdi hastayım ama en kısa zamnda yapmam gerekiyor...
kötü ve sanki tabiri caizse köşeye sıkışmış durumdayım.
Rabbim doğruları görmemizi nasip etsin

kız sadece kaynanaya dantel yap görümceye falan hazır al.nasıl çıkcan yoksa o yükün altından:sm_cool:

sonbaharr aynı gibiyiz hee:) benimde yaklaşık 10 ay var benimde ufak tefek seylerim var caydanlığımda var cezve takımı haftaya alcam.bornoz takımım yok :asigim: bizde para biriktiyoruz beyaz esya direk peşin alcaz hatta parası hazır :)) 2010 bahar gelinleri böcük sonbahar baberko Allahın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…