Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

ya bende kütahya poselenden bi takımbeğenmiştim grili pembeli siteden görüp bayılmıştım, bi gittim mağazaya bi gördüm şok olsum :1shok: resimdekiyle hiç alakası yok porseleni kalın üzerindeki desende soluk gibi yani sanki pazarda satılan porselen gibiydi hayal kırıklığına uğradım yaa

bu arada bende hisarı bilmiyodum alın size bir şok dahaa :1shok:

hısar çin malı mı:1shok: ılk kez duydumm bende onun tefln setı var ve made ın chına yada P ıle baslayan dığer adı yazmıyorkı:1shok:
ayy sımdık bakamamda mağazada
canım don't panic :)) hisar çelik mutfak eşyası üreticisi, herşeyini tabi ki ithal etmiyor. Ama porselen üreticisi değil, yani porselenleri ithal. Ama şu var, bunu bütün firmalar için söylüyorum, ithal demek kalitesiz demek değildir, çinden gelen bütün mallar kalitesizdir diye birşey de yok, bunun ayırdını iyi yapmak lazım, artık hemen hemen bütün büyük firmalar uzak doğuda iretim yapıyorlar ucuz iş gücü sebebiyle, ne bileyim nike ından tut hisar ına kadar, maalesef böyle :)) işler biraz karışık yani

Son düzenleme:
ben hep mehtap alıyorum tencerelerimi teflonda çelikte mehtap.
güvenilir marka çünkü.
tefal almam çok pahallı.
aynı kalitede ki ürünlere sırf markası var die para vermek bana mantıklı iş gelmiyor.
birde tasarruf yapmak kanımda var napimm :)

kızlar en güvenilir olanları alın. en eski kütahya porselendir ve bilirsin ki türk malı deyip alırsın.
ve sade modeller seçmeye çalışınki modası geçmesin her zaman alınan şeyler değil bunlar çünkü

ya hatta ben bembeyazmı alsam diyorum bu yemekteyizde renk renk yapıyolar masaları ya bayılıyorum :) porselenide bi kere alıcaz ya, düz beyaz alıp masa örtüsü bilmemne incik boncukla her renk kullanırım diye düşünüyorum.. ama çeyizdede düz beyaz komikmi olurki

ben bu en önde ki düz sade modeli alıcam çünkü hiç modası geçmez 35 sene önce annemin tabaklarıda böyleymiş çeyizinde benimde böle olucak üzerinden bir 35 sene daha geçse hiç eskimez :)
bunlarda kütahya porselen

ohhh porselenı yokk ama onun bıle yerlesını bulurunm ben alsaydım
bende COLINSte calısıyorumm
pakıstan mısır gıbı ulkelerde uretım malıyetı dusuk olduğu ıcın fabıkalar açtı ama mallarında herhangı bı bozukluk yok aynı marka ıplık ve kumaslar cok kalıtelıdır tırlarla falan oraya gıder
sımdık çin malı keısnlıkle bana göre artık kalıtesızdır keısnlıkle hele onların bazı seylerını gordum yaa mıdem kaldrmıyo
yolda bı çinli gorsem ölduresım gelıyo
cunku onlar ölmus bebeklerı bıle yıyorr ınanmazsanızn
gogle amcaya yazın bebek yıyen cınlıler dıe mıdem kaldrmıo onların bıseysını ıstemıyommm

uzak doğu da (çin, malezya, hindistan vb.) üretim yaptırmanın pek çok alternatifi var, ister kaliteli üretim yaptırırsınız, kaliteli hammaddeyle iyi bir işçilik talep edersiniz ona göre fiyat öder kaliteli üretim yaptırırsınız ama çook ucuza kalitesiz ürün de yaptırabilirsiniz. Ben geçen hafta nike ayakkabı aldım, biliyorum ki uzak doğuda üretiliyor ama nike kalitesiyle, dolayısıyla rahatlıkla alabiliyorum, anlatabildim mi? yani bunları bir bütün olarak değerlendirip bilinçli alışveriş yapmak lazım.. kısacası tamamen tercih meselesi

canım kızmazsan fikrimi söylicem düz beyaz alma lokanta tabağı gibi olmaz mı? senin fikrin tabi yinee.
bak böyle yaldızlı al derim ben hem biraz süsü olur hem sade olur modası hiç geçmez bir defa alıcaz böyle şeyleri ömürlük bunlar.

senin ddiğin tabak gibi kenarları altın yaldızlı annemdede var ve hala kullanıyoruz dediğin gibi modası hiç geçmiyo :)

benim dediğimde kenarları kabartma falan gibi oluyo ya öyle yada bu porlandda beğendiğim bi model ama porland çok pahalı.. bu deseninde kalitesini bilmiyorum çıkarmı çıkmazmı emin değilim..

beyaz tabağın üzerinde beyaz papatya desenleri var :) çok şirin duruyo yakından da işte çıkarmı çıkmazmı bilemedim

sonbahar sıkma canını yaa bşicik olmaz, hem akrabalarının yanında herkes ona seni soruyodur muhtemelen :) siz nişanlanmışsınız sonuçta artık onun ismiyle senin ismin anılıyodur merak etme..

bu arada düz beyaz otel serisi gibi oluyo dediğin gibi lokanta edası verirmi bende ondan endişeliyim :)

evet canım gördüm deseni bak böyle olur şık bu da düz olmaz çünkü.
kız bende dedim ne düzü desene böyle deseni var die:)

bununda modası kolay kolay geçmez sade çünkü.
ama ben biraz yaldıza meraklıyım ondan :) kaydirigubbakcemile3

canım herkes soruyrmuş zaten nie gelmedi die o da diyormuş gelmek istiyordu gelemedi çok üzüldü die.
yok bak gösterdiğin güzel canım çok şık.

ama yine de biraz daha süslülere bak derim kız çeyizi ya :)

işte mesele bu, nerde yapıldığından çok girdilerin kalitesi önemli, girdilerin kalitesi ne kadar iyiyse ürün de o nispette tabiki kaliteli olacaktır, senin de verdiğin örenkteki gibi işte.
ha nerede yapıldığı şunun için önemlidir, mesele şimdiki Doğu Türkistan meselesinde olduğu gibi boykot etme sebebiyle önemli olur, daha önceki Danimarka Fransa gibi örneklerde olduğu gibi..

ben boykot edıyorummm sımdıkten sonra malesef bu zamana kaadr aldıklarımda çin malı vardı
ve aslında çin malı olmayan bısey yok artıkk
türk malıda olsa ıcındekı bı katkısı çinden gelmış olabılıyor
enazıdan plastık oyunck yada japon pazarından bısey almam alırsamda bakarımm barkot nosuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…