Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

komşu yerim seniiiii
:kedi:
BÖcÜk beta saolun kızlarrrr
Şeniz

gecen gunde bışi aldıydınn böcuklu nan neyse benn askıma soram nerdeymış bı t shop
ben bı tek orda nereye bılıyom dıyım sana
kiler market onun karşisında halamız oturuyo
ondan gerısını bılmım

Kızlarr bişe sorucamm..
YEni geliniz yaa evine iftara davet eden herkese hediye götürüyormusunuz ?
KAyınvalidem hep bişeyler hazırlamamı istiyor.
Havlu-patik-tülbent gibi..:sinifsinif:

Ama herkesede götürülmezkii anlamadım gitti..Bide sen evdeki güzelleri koyma diyor kendi ayarlıyorr veriyor vermem içinn :bbo:

esma
alkisalkisalkis

1kere geldi bayrama yakın cagırcam cam silemem ben

bilmiyorum canım ya
cuma günü gece eve geldik bi üşüyorumki sorma
............

çok geçmiş olsun arsima... iyi bak kendine kaydirigubbakcemile3

ctesi nişanlımın davetlisiydik isterseniz resim koyarım opuyorumnanaktan buaksam teyzemler bize geliyo carsamba teyzemdeyiz pazarda niişanlım bize gelcekler bi mani cıkmazsa

ben de bakabilir miyim baberko.. ohhh ne güzel.. ramazanın en sevdiğim kısmı bu işte.. kalabalık sofralar, davetler

betacım yazdıkların çok etkiledi biliyomusun
demişsinya bu benim aileme nasıl davranıyor ben bi anne baba demeye utanıyorum.. inşallah düzelir bu durum bende kendisine bi dene bikere alısırsın dedim.anne ve babamı mutlu görmek istiyorum bu konu açıldığında babacım neyse diyo kızımı mutlu etsin kızıma iyi baksın..
ama içlerinde kalmasın hiçbişey hiç kıyamam onlara.
dua edin yoluna girsin bikere dese alısır zaten annem babam nekadar sevinirler dedsiğin gibi o hallerini görünce hep kendi demek ister eminim
[/QUOTE]

bu konuyu bir süre hiç açma derim ben...belki de çok üstüne düşünce daha fazla tepki verecektir.. bir süre sonra tekrar konuşur, bunun senin için ne kadar önemli olduuğunu anlatırsın, olmaz mı

öyle deme offff.. herşey yoluna girecektir.. Hep derler ya, evliliğin ilk ayları zordur diye.. alışana kadar zaman alacaktır muhakkak...

sulfat çeyizlerinin çokluğu konusunda mesajları gördükçe bende merak ettim... Evinin fotoları varsa bakabilir miyim..

Hem çalışıp hem evli olanların Allah yardımcısı olsun.. Bence şu bakımdan size zor oldu kızlar... Daha yeni evliliğe alışamadan üzerine ramazan geldi.. hem yemek hem sahur.. hem ev işi..zor bir iş başarıyorsunuz aslında.. kendinizle gurur duymalısınız..

yohh yohh hala bekarımbekar olarak ölcem
ıyyımm cnm cok şükür sen nasın asıl haberler sende
bız aynı bıraktığın gıbıyık

lmaz: Allah korusun.. O ne biçim laf.

cnm kocısın akrabalarında cagıran olmaz
ama cagırsalar bohca yapmadıklarıma getırırım ben

yazını gorup hemen tekrar girdim beta; aslında benimde kafama takılıyor bu konu. bu dugunde sorun cıkaran zaat kayınvalidemler falan kına gunu benim evde hazırlandılar giyindiler, ben yoktu neyse. ben balayı donusu yatak odamdaki aynalıkta kucuk mavı bi ip makarası buldum esime sordum hazırlanırken biseyler dikmislerdir dedi ama mavi giyinen kimse yoktu evde ve birde evdeki makasım kaybolmus, baska kimse girmedi benim evime ama kimsenin gunahınıda almak istemiyorum bilemiyorum belkide birseyle atıldı makas. ama bu kısı kınadan ayrılırken iste yine benim eve gidip uzerlerini cıkarıp otobuse bineceklerdi; esimden anahtarı alırken" ver bakalım anahtarı verde bi daha o eve girebiliyormusunuz bakalım" diye bi laf etmisti. benimde aklıma geldi ama cok da ihtimal vermek istemiyorum

mesela önceden öyle değildi
şuan bizimkilere karşı saygısı farklı değil aynı ama işte bize gitme onlara gittmiz kadar çok değil
buda beni rahatsız ediyor kendimi aileme karşı suclu hissediyorum
keynımın evlendiği zamanlar hele daha sık görüşüyorduk onlarla bigün bize gitmiştik
işte x in düğününden dolayı bizimkilerle hep görüşüoz sakın sizi ihmal ediyoz diye düşünmeyin demişti annemlere
hıh dedim ondan sonra düzelir
ama ondan sonrada ya işi çok oldu ya biyere gidilmesi gerekti ya kız geldi
mesela onun işten geç geleceği zaman ben gidiom anneme gelio alıo beni ya kapıdan yada eve girio 10 dk duruo çıkıoz
az öncede dediğim gibi toplasan şmdiye kadar birlikte gidip böle uzunca oturup birlikte kalktığımız olmadı
evet işleri yoğun bundan dolayı desek ee onlara nasıl gidiyoruz yiğenin geldiği hafta sonları cumartesi gidiyoruz gece yarısına kadar pazar sabahtan gidip gene geceye kadar
ben gelmim evi temizlim sen git diom tek başıma gitmem dio ee ben nası tek gidiom diom
tüm bunlara rağmen kayınvalidem sürekli imam nikahında hoca ne dedi iki aileyide bir tutun kaynana diye ayırt etmicen dio
bigün heyheylerim gelecek diyecem bunları ama neyse

geçen cuma benimkinin arkadaşına davetliydik iftara o gün yiğenime çadır aldım içinde oynasın diye
öğlen aradım sordum ki onlara gitmeden anneme uğrar çadırı bırakırmıyız tamam dedi
bende annemi aradım akşama gelecez ecoşun cadırı bırakcaz dedim sevindiler tabi onlar çok özlüyorlar beni kolay değil sonucta yıllarca birlikte ol ayrıl
neyse akşam oldu saat 6 ben hazırlandım çıkacaz diye
dedim hazırım kaynımlar için hazır değiller yarım saat sonra çıkacaz dedi
ama dedim o zaman iftara geç kalırız
çardırı yarın götürelim hem kurar biraz oynarız şimdi bırakıp çıkacaz olmayacak dedi ama gelicem demiştim d edim
bu başladı bağımaya işte onca yol gidicez arabada tekmi gidicekmişiz onlarıda alıp gitmeliymişiz
niye böle dar zamana böyle şeyler sıkıştırıyomuşum
sana sordum sen tamam dedin dedim
sonra sinrlendi iyice hadi kalk gidiyoruz dedi
hiçbiyere gitmiyorum dedim (o halde gidip ailemide üzemezdim)
aradım gelemicez dedim
işte ertesi gün oldu ben hastayım işten çıkıp anneme gittim ordan lazere gidicektim dönüşte alacaktı beni
annem dediki iftarı burda yapın yer gidersiniz hastasın zaten yorulma
neyse ben uygun zamnda söylerim diyordum ki o sordu iftara napcaz diye
dedim annem böle böle dio öle yapsak ii olur yatarım bende dedim
annemde aradı iftara gelin dedi dedi
napalım dedi sen bilirsin dedim
(sen bilrisin diyince anlaması lazım ben anneme gidip yatmayı planlıyorum kaynanama gidip yatamam bin laf olur orda iş yapmam lazım hastayımda)
öyle yolda gelirlen cvp vermedin dedi sen bilisin dedi
aradı annesini gelemicez dedi
evemi bizemi gidicez dedim
yatacaksan kendi evimize gidicez dedi
iyi tamam dedim
sonra ablam bizimleydi onu eve bırakmka için bizim oraya girdik baktım arabadan indi eve gidio
girdik eve oturuo dedim burdamı kalacaz ona göre yatcam tamam dedi
sonra annem onuda yatırdı odaya bende yattım iftara kadar :)))))
öyle çıktık eve gidiyorduk hadi gel 5dk annene uğrayalım dedim
ben böyle düşünüyorsam oda düşünmeli bence ama işte olmuo
netcemde bilmiyorum
of çok uzun oldu

bnmde sıkayetım su kocişten herif bana iş yaptırmıyor yaaaaaa
deli olcam dun o uyurken yapıyım dıyom askım gel yanım aotur az az dinlen iş iş nereye kadar ya dıyom evi pok getırcek anlamıyor

ayy benimkide
yapma dior ben hep 2 ara 1 derede yapmaya çalışıyorum çünkü sabahta yazdım 2,5 aydır ilk defa dün evdeydim hiç bi pazar evde kalmadım
benim evi temizlemek isteğim hep aramızda sorun olmuştur :umursamaz:

cnm geçmiş olsun geçen hafta bende öyle olmuştum
üşütmüşsün çok fenaa
ayaklarını sıcak tutmaya bak cnm yerimseniben

:teselli:

:roflol::roflol::roflol:a

öleymiş yaa ama sen kendininkilerden götürme zaten kaynanan versn banada öle dediler
kaynanan hazırlıcak
öle oturmaya fln gittinisde götürüceksn diye
ben kendiminkilerden vermem
hıh
:1closedeyes:

Müebbet sevdam arkadaşlık teklıfi gönderdım kabu leder mısın mahsuru yoksa ve benı arkadaş olarak kabul edebilir misin.resımlerıne bakıcaktım da :)

sulfat çeyizlerinin çokluğu konusunda mesajları gördükçe bende merak ettim... Evinin fotoları varsa bakabilir miyim..

Çeyiz konusunda biraz fazla aç gözlüydüm ben, çok aldım herşeyi kaydirigubbakcemile3 Henüz evimin fotoğraflarını eklemedim. Daha çekmedim de zaten. Evimdeki hummalı temizlik ve işler bittikten sonra uygun bir zamanda ayrıntılı olarak albüme eklicem inş. yerimseniben

kızlar ben bı kac yemegımı ocaga koyuyumm sımdılık gorusuruzzz cok ısım var cok

Baberkocum senin resimlerini göremdım ama nişan rsmını görmuştum çok beğenmiştim çok güzelsin ve elaya benzıyorsun bu resımlerını de görmek ısterdım ama talebımı kabul etmedinEminim çok güzelsindir

cnm bieşymı yaptılar dıyosn aranız bozulsn dıye anlamadım tam ama

ama sen bana nıye gecmıs olsn dedın seker ya

bilmezmıyımzemuszemus

güle güle kullan inşallah her bir parçayı... opuyorumnanaktan

öleymiş yaa ama sen kendininkilerden götürme zaten kaynanan versn banada öle dediler
kaynanan hazırlıcak
öle oturmaya fln gittinisde götürüceksn diye
ben kendiminkilerden vermem
hıh
:1closedeyes:

cımrı gelınkaydirigubbakcemile3bende öle bısey olsa verım valla bıktım havlu tulbent patıkten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…