Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

Yaw pat diye mevzuyu kesicem ama ben pilav yapmak istiyorum. Ama tutturamamaktan tırsıyorum, kimin pilavı güzel oluyor burda CADIARZU
bende yıllardır pilav yapıorum ama ölçüsüz yaptıgım için tarif veremicem canım :sinifsinif:

arsima yakılır yada denize atılır demissin canım ya burda deniz yok ama yaksammı o makarı acaba bende :uhm:

kesin öğrenmeli ama yakmayı

sağol canımcım bugün tuttum ama yarın ara vericem boğazım kurudu çok fenaaaaa
yok kız iyi olumda ben hazırlık hastalık fena
bilmiyorum ama kimse düşünmüyor böyle devam ettiği sürece bizim aramız bozulacak
o hep diyorki sende yiğenini özlüyorsun 15 gün görme senide göreyim
ee benim yiğen 1 yaşında o 6 hani onu alıp mıncıklarsın seversn ona öle edemezsin :)))
bide eğer ablam annemde olmasa şu sıralar bende göremem ki böyle sık
ne evime ne kendime zaman ayıramıyorum
yarın öbür gün bizim çocumuz olunca ne olacak bilmiyorum
onlara kalsa çocukla birlikte düşerim yollara ama yazık deilmi

oooh ne ala sinay hanım hergün biyere mi davettesiniz :sinifsinif:

hee yaa övünmek gibim olmasın :dilcikar:ayy size ne dicem cumartesi akşamı eltimdeydik iftarda görümcelerim falan da ordaydı durmadan size ne zaman gelsekki yemeğe falan die ufak ufak dokundurma yaptılar bende eşime bakarak ev hanımları böle derse ben ne yapıyım dimi aşkım bizi kim çağırsın dedim bozuldular eşim hiç üstüne basmadı ama benim sonradan kafama takıldı yemeğe çağırmam mecburmu yaa üüfff ben hem yeni gelinim hem çalışıyorum vee en önemlisi hepsinden nefret ediyorum :roflol::roflol::roflol:

offfcum bı boş vaktınde evınde KURAN okutmayı denesenn
artı ervanında dedığı gıbı tavanlarda özellıkle d. yağı gıbı lekeler olur sarı sarı onlardan var mı bak
ve kımseden bısey alıp yeme esınde yemesın bence
nazara ınanırım nazar boncuğu asla tasımam
büyüye ınancım cok fazla dınende var zaten ve bu mubarek gunde RABBIM başlarıına cevırsın ınş
namaz kılıyor musn bılmem ama bol bol dua et
sabır cek ve evını bı güzel temızle
dedığım salavat tefrıcıye duası hasta olsanda okunabılen bı dua
yureğım yanıyo senın bu acı cekmene ınan bız nışanlılarımzdan kucuk bı laf duyunca ağlıyoz uzuluyoruz yazık bıze dıyorum suan
RABBIM senı ve yuvanı korusun
kem gözlerınn gözu cıksın

nekadar yapacaksan princini koy üzerine ılık su biraz sıcak olsun ve içine bir tutam tuz koy.onu 1 saat veya yarım saat beklet.yağını koy daha sonra princini ekle ve iyi ce kavur atlayana kadar pirinçler.sonrada üzerine biraz çıkacak şekilde suyunu ekle su sıcak olacak ağzını kapat.altını kıs en kısık ateşte.o suyunu çekince iyice altını kapat 10dak. beklet kapağını hiç açmayacaksın..ben böle yapıyorumm ve tane tane oluyor..

hergun davetlerde boy gösteren sankı benım:1closedeyes:

ay çıkmamış ya
dondurma kasesi eklemiştim
migrosta war külah şeklinde süper ya neyse
offff Allahım kurtarsın öle bişe warsa
dua et kalbini aç eşine sakın ters tepme
ay ne zor bi durum yaa :sinifsinif:

diyecek çooookkkkkkkkkkkk söz var ama demek istemiyorum Rabbim yardım etsin off

sagol canım

deniz asırı gidilmesi derken, bizmi gidicez yani?
ben bi sene (cıkarken) kocaman bi pelus kopek almıstım icinede kacıncı yılımızdı bilmiyorum-3 dü - galiba gül alıp kopegin eline koymustum.
birde kozalaklardan bi sepet almıstım onu içini rengarenk bonibon jelibonla falan doldurmustum. bize ozel iki tane su el işlemesi kahve fincanlarından almıstım birisindede, kadife guzel kutuda oluyor onlar zaten kutunun içine gul yerlestirip fincanların yanını yine drajelerle falan dolurmustum. bi seferde balık almıstım, gurami.

Allah göstermesin kimseye
hee ya yeni gelin evine girilirmi öyle aaaa

ama baska yer yoktu canım ya, ogun 6 saatlik yoldan geldiler aksama da geri doneceklerdi, ben sakınca gormemistim

bunuda bilmiyordum

bende sirkeyle temizleyecegim canım butun evi hemen

[

cnm ben yemek de iyi olmasamda pilavımguzel oluyr
teyzem öğretmişti guzel olması ıcın bikere princı bulanık su gidene kadar yıka
ve suyunu koymadan bır sure kavur

Hemen not alınıyor kaydirigubbakcemile3

Canıııımmmmmm çok teşekkür ederim

Sulfat al sana pilavda 5 püf nokta nu noktaları emine bederle oktay usta bile vermez heee:roflol:
1. tereyağıyla yap
2.gerçek tavuk suyu kullan mümkünse tabletler çok lezzet katmıyor
3.pirinçleri bol suyla iyice yıka beyaz suyu bitene kadar dön dön yıka
4.1 su bardağı pirince 2 su bardağı su kullan yani 1'e 2 ölçü olsun( 2 bardak pirinçte 4 bardak su)
5.en önemli püf nokta pilavı ne kadar çok dinlendirirsen o kadar güzel olur çay misali ne kadar demlenirse o kadar duru tane tane düşüyor

ayyyy bu arada benim pilavımı annem bile düşüremiyordu bende yıllar önce düzceye teyzemlere gitmiştim orda bolulu komşusundan öğrenmiştim pilav yapmayı

aha bende davetteydım eltimde ben cagırcam ya zor gelıyor sıtres olcam hepsi 11 kiş edıyor ama cagırcam ben

yeni evlenen arkadaşlar aylık gıda masrafınız ne kadar oluyor?
off sorma sımdı anlaım mutfak masrafı neymiş 250 felan sanırım

offfcum bı boş vaktınde evınde KURAN okutmayı denesenn
artı ervanında dedığı gıbı tavanlarda özellıkle d. yağı gıbı lekeler olur sarı sarı onlardan var

canım ya ramazandan hemen sonra Kuran okutacagım bende, dediklerinizede dikkat edip yapacagım bakalım, sagol canım ya. duayı okumaya basladım bakalım aksamları okuyorum, bu hafta tamamlarım insallah 4444'e, bol bol dua ediyorum zaten.
ay çıkmamış ya
dondurma kasesi eklemiştim
migrosta war külah şeklinde süper ya neyse
offff Allahım kurtarsın öle bişe warsa
dua et kalbini aç eşine sakın ters tepme
ay ne zor bi durum yaa :sinifsinif:

sagol canım

densem burcununkınden dıon sanırım onda vardı hatta dondrma ıle resmını koymustu buraya::gitme:

ben de aynen böyle yapıyorum ama sıcak suda bekletirken tuz koymuyorum tek farkı bu.

Tamam sinay hanım hepsi kulağa küpe edildi kaydirigubbakcemile3, teşekkür ederim Şeniz

off canım evet deniz aşırı sizin gitmeniz gerekiyor eşinle birlikte bildiğim kadarıyla bütün büyüleri bozuomuş deniz aşırı gitmek..istanbulda olsan bi vapurla karşıya gidip gelin derdim..ankarada nasıl yapabilirsin bilmiorum canım..
yakmayı bende duymustum ama bi dua falanda okunuo die biliorum..
birde nazar olarak düşünürsen çörek otu ve tuz yakıolar birde nazar değdirdiğini düşündüğün kişilerin adını bi kagıda yazıp yak..evin içinde gezdiriosun ve kokluosun..psikolojik mi bilmem ama nazar değdirdiğini düşündüğüm kişiler olunca yapıorum ve rahatlıorum sanki..

yeni evlenen arkadaşlar aylık gıda masrafınız ne kadar oluyor?

ya biz bu ay hep parca parca aldık, bazen kart bazen nakit kullandık oyuzden tam olarak bilemiyorumki hic? bir iki aya cıkar herhalde ortalama; cunku ilk ay oldugu için eksik coktu evde biseycikler yoktu; sanırım bu ay fazla olmustur oyuzden masraf; yok bulasık deterjenı yok parlatıcı yok calgon...vs

ay sen ne fena bişisin yaaaa
tabi dimi onlar sana gelcek hizmet ettircek
ahaah
bu arada senin kayınvaliden hayatta mı canım

en önemlisi hepsinden nefret ediyorum :roflol::roflol::roflol:

:roflol::roflol::roflol:
beni çağıranları çağırmam lazım ama yeni gelin ve çalışan gelin olduğum için çağırmıcam
2 defa misafirim olacak benim
1) annemler kayınvalimdeler kaynımlar (anam yardıma gelecek)
2) benmkinin hacı hoca arkadaşları bunda da anam gelir yardım akşama servis mervis işide kocamda olur ben oturrum lülülülülülü çıkmam yanlarına
hem evde bi dua neyim okurlar evimiz içinde iyi olur
düğüne gelmediler düğün diye evede gelmek istilermiş ramazan vesile oldu

ve kımseden bısey alıp yeme esınde yemesın bence

yesende herşey aklımda de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…