Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

bızım kombı ECA cok memnunuz ve derecelı deıl 1 2 3 dıe gıdıyo suan 1de mesela ev ılık 2de cok sıcak oluyo
15 yıldr vardır belkı bıkez 3e aldık
evın bulunduğu konumda cok önemlı
bız orta kattayız ve her tarafımız kaaplı en yuksek 250 tl ödedık
ve tüp ve elektrıkten cok ekonomık
ev alırken orta katlardan alın kızlar
3 asağıda var bızım 3 ust kat var yanlarda yakıyo fırın gıbı ev

catı ve zemın kat asla ısınmıyo

ayırca 3 odayı acmakla 1 odayı acmak aynı fatura gelmesıne sebep olur
ekonomık yapım derken 1 2 oda acmayın
devır daım yapması ıcn en az 3 tanesı acık olmalı ve aynı para gelıyo

Annemlerde rakamlı (1,2,3....) Annemlerde hiç kapanmaz kombi evde olunmadığı zaman bile 1'de hep açıktır öğleden sonra kademe kademe yükseltirdi annem.. Evin sıcaklığına göre.. Geçen yıl en fazla 250 kadar ödendi.... Şimdi bizim evde dereceli biz 35 derecede bırakıyoruz gündüz akşamda 50-60 alıyoruz yatarken kısıyoruz henüz fatura gelmedi bakalım ne kadar gelecek.
Birde benim evimin altı boş , üst kat dolu ve apartmanlar bitişik değil 4 yanıda açıkkk...

herseyın yaratılma sebebı vardır pıtır kışında ıyı yanları vardır
mesela kar havayı temızler bıtkılerın yorganı gıbıdır soğuktan korur onları
zemuszemus

bende sayfayı açtım ilk sen çıktın :roflol:
yok uyumuyorum kuzucum bu gün kociş evde ya başbaşa kahvaltı yaptık krep döktüm ona falan... şimdi geldim işte. akşamada misafrim varr ne yapsam diye düşünmekteymm :1rolleyes: demek beğendin takma isimlerimi :roflol:

sinay doğalgazı sadece ısınmada mı kullanıyorsunuz yoksam ocak ve banyoda dahil mi? 6-8 lira çoook iyi. Hem evinizde muntazammış bence işte gündüzleri en ılık düşük derecede bırakırsın canım gelince yükseltirsin :lepi: bu ay bi bak bakalım kaç gelecek faturanız ona göre karar verirsin zaten.
Baktın olmuyo her gün ısınmaya misafirliğe gidersin görümcengillere falan

nanedem çüşşş 600 lira aylık mı geldi akannehir bizimkiler 600 - 700 ile kışı çıkarmışlardı geçen yıl.

bende aynen öle çüüüş dedim ama , yapcak bişeyde yok fatura kesildimi ödüyosun paşa paşa ... hatta .... ...... diyolarda aklıma gelmedi şimdi kaydirigubbakcemile3

bu sene henüz gelmedi fatura , bakalım ne olcak ....

ve evet böcüküm dediğin doğru bende doğalgazcıya sormuştum kol gibi fatura geldiğinde 2-3 oda yaksak diye ama oda dediki ,,, zaten o peteğin vanasına kadar gidiyo sıcak su sadece petek doğuk kalıyo yani nihayetinden yine dolaşımı oluyo bütün ev içinde petek kapatmak yerine en kısık derecede yakmak 3-5 fark ettiriri belki ama ilk başlarda daha sonra soğuk havalarda derece yükselince daha fazla ödemek zorunda kalırsınız , mümkün olduğunca düşük ve aynı derecede kalıp evi soğutmamk en güzeli demişti

ayırca 3 odayı acmakla 1 odayı acmak aynı fatura gelmesıne sebep olur
ekonomık yapım derken 1 2 oda acmayın
devır daım yapması ıcn en az 3 tanesı acık olmalı ve aynı para gelıyo

Annemlerinde ECA kombi ve çook memnunduk 10 küsür yıldır kullanılıyor.. Birde bizim evde hiç bir yer kapaşı değildir.. Bütün odalar açıktır... Şimdi kendi evimde de öyle hiçbir yeri kapatmadık sadece ardiye odamızı biraz kıstık..

sen konuşma bikerem kendi evin en azından bide biz kira veriozz sonrada doğalgazzz:mymeka:
senin bi sorun var sanırım kombide canım :uhm:bizim evin arkasında residence var orda bi arkadaşım oturuo geçen kış aylık 500 ödemişler ve evleri süper isınıo artı salon ve mutfak tüm cam olanlardan yani salonun bi köşesi komple cam artı ev 5+1 düşün yanii
mandilin benim ev böle salonla mutfak duvarları bitişik eğer salon soğuk olursa mutfağa yansır yanii

bende her alanda uzman olmuşum hee
doğalgazdan bılem anlıyom dermışım:roflol:

bıde boruları plastık seçın paslanmaz ılerde değişme sorunu olmaz
tum evımıızn tesısatını plastık ıle değiştrdık
sadece petek kısımları bakır krmızı bakır

hp kullanıyoz bız
ucuzunu aldığı ıcın dandık cok murakkep yıyo
samsung kullanmadım
ama aslında hp cok ıyı sorun bızde sanırım
kartusu tam doldrmuyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…